Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5446
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188789 Üzenet linkje2012-06-25 13:44:49 

Szia Dávid!

Üdv újra itthon icon_wink.gif
Minden érdekel a Minas apartmannal és a tapasztalataitokkal kapcsolatban! Melyik emeleten voltatok,hányas szobában? Felszereltsége az apartmannak? Mi az,ami nincs,ezért érdemes itthonról vinnünk? Argostoli valóban csak 20 perc séta? Jó tavernák is érdekelnének,valamint hogy van-e internetezési lehetőség valamelyik bárban,kávézóban? Merre voltatok kirándulni? Meg ami még eszedbe jut icon_razz.gif
Előre is nagyon köszönöm az infókat!
Üdv:
Napfény

# 5447
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188795 Üzenet linkje2012-06-25 14:36:43  Válasz a #188789. hsz-ra Előzmény #188789

Szia!

Mi a 8as szobában voltunk. földszinti szoba. Légkondi 5eur/nap, mi nem kértünk, ki lehetett bírni. Viszont a földszinten van egy apartman, ami régen raktárhelység lehetett, mert ott 170 a belmagasság, szerencsére nem azt kaptuk:). A felszereltsége, hát tipikus görögicon_smile.gif mikró, tv nincsen, hajszárító, tésztaszűrő, tányérok, evőeszköz,poharak, nagyfazék, serpenyő, törölközö ,hűtő, mélyhűtő van. Rengeteg a szúnyog, úgyhogy szunyogírtót vigyetek.
Érdemes kocsit bérelni, mi pefanisnál bérelünk, kb, 50 méterre az apartmantól. Érdemes előre elfoglalni emailben, mert a helyszínen, drágább árat mond és nem enged belőle.Mi 4 napra 130 EUR-ért béreltünk. Mi bejártuk szinte az egész szigetet. első nap Sami és környékén voltunk / a vár romokhoz nem érdemes felmenni, mert kb pár szikla van és kőhalmazok../, ill strandoltunk, illetve felmentünk az Aenosra. Út minősége kb. félútig tűrhető hegyi út, a 2. fele az útnak a csúcsig, első osztályú 2 sávos, idei építésű út lehet, szóval mindenkinek ajánlom, hogy ne hagyja ki, mert a kilátás pazar.
2nap, assos, fiscardo, myrthos gyönyörüek, kihagyhatatlan. Assosnál mi felmentünk a várba, kb 1 óra felfelé, kb a várfalból, és egy fél bástyából áll az egész:).
3.nap Skala és környékén jártunk, illetve a kolostorba és a borüzembe./ a rose isteni, kostoljátok meg mindenképp:)/
A teknősmentő bázis nagy átverés, egy kis szoba 2 kipreparált teknőssel, és egy delfincsontvázzal, illetve pár képpel...
Markopoulo-t is ajánlom, Skala mellett van, itt van a kis templom ahol a kigyók minden évben átvonulnak aug-ban.
4.nap Lixouri, xi beach. Nagyon tetszett nekünk ez a part is Lixouritól, felfele a hegyekbe, a település nevét sajnos nem tudom per pillanat megmondani, megnéztük a könnyező Madonna képet, egy kolostorban. Érdemes megnézni nagyon szép, az apácák nagyon kedvesen fogadtak minket, étellel, itallal is meg akartak kínálni minket.

A minastól Argostoli főtér ill kikötő odafelé 40, visszafelé 50 perc. Busz közlekedésük káosz, a helyiek se tudják mikor jár arra a busz pontosan. Taxi 6eur-ért visz be Argostoliba. Reggel 9 körül érdemes a kikötőbe kimenni és megnézni a teknősöket. nagyon szépek.

A Lidl-be érdemes vásárolni, eléggé kinnt van, Argostoli másik végén, 2X2 sávos sztráda vezet oda:). Ha ott vagytok a lidl mögött vannak özek, szarvasok, vmi tenyészet lehet, érdemes megnézni.

Az utak minősége nem vészes, még a murvás utaké se.

Tavernák.

Vigyázzatok, mert sok helyen lehuzósak. Pl. kihoznak mindenféle előételt amit nem is kértél és felszámolnak a végén érte 4 EUR-t, vagy ha olyan helyre csalnak be ahol vmi táncos est van, ott a végén 10 EUR-t csapnak hozzá a számlához. Amit ajánlani tudok: Blue sky taverna nagyon kedvesek, korrektek. 2 személyes haltál 24 EUR, van rajta 2 féle hal, 4 rák, kagyló, tintahalkarikák, köret.nagyon finom. Kardhalat és szardiniát ettem még, azok is nagyon finomak voltak. Myrtosnál ill skala mellett gyrosoztunk, házi pita, grillezett hús, zöldségek, sültkrumpli 2 EUR.

Benzin árak 1.80 EUR.

Az árak annyira nem vészesek, kivéve a benzinéticon_smile.gif illetve a péksütik meg ilyesmik drágák.. Az Amita gyümölcsital árai változok volt ahol 1.10 volt ahol 2EUR volt. De sok fajta 100%os gyümölcslevük van, 70 centért is lehet már kapni. Gyümölcsöket, zöldségeket minden mennyiségben kóstolni, mert Isteni izüek.

Az ibuszos idegenvezető elég érdekes volt. Megállt a busz a minasz előtt és leterelt minket a buszról és mindenki ment amerre látott..sok szoba készen se volt, infokat se kaptunk a tájékoztatón. Csak olyan jellegüeket amiből hasznot húznak, pl kocsi bérlés a bugetnél, ami azegyik legdrágább.. illetve a fakultativ programok színvonala is hagyott kivánni valót, ahogy a szomszédaink mesélték pl. a sziget túrán magyarul 2 mondatott mondott, és az olasz, angol turistákkal volt elfoglalva... Szóval nagyon ajánlom az autóbérlést...

Ha még van kérdésed írj nyugodtan:O)

# 5448
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188796 Üzenet linkje2012-06-25 14:36:55 

Kónyu!

Ha jól látom Off-országba utazol holnap! icon_wink.gif
Annak ellenére, hogy ez nem idevaló teljesen, mégis helyénvalónak gondolom, hogy nagyon jó utat, és időtöltést kívánjak Neked, meg minden jót, ami ezzel jár! icon_lol.gif
Mégiscsak Te vagy a "fórummotor", ebben a topikban is! icon_wink.gif
A képekre pedig, már most fenem a fogam! icon_lol.gif

# 5449
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188797 Üzenet linkje2012-06-25 14:47:56  Válasz a #188795. hsz-ra Előzmény #188795

Szia Stormybooy!

Üdv, itthon, bár biztos maradtál volna még! icon_lol.gif
Azt kérdezném, hogy az Aenos-ra honnan mentetek fel, a falu nevekre lennék kíváncsi? És teljesen a csúcson voltatok-e?
Mert az utolsó szakaszt én keskenyebbnek tudom, attól, ami elégséges lenne egy autónak.

# 5450
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188799 Üzenet linkje2012-06-25 14:49:36  Válasz a #188795. hsz-ra Előzmény #188795

Szia üdvözlet itthon icon_smile.gif
Ha megengeded én is lecsapnék a "felajánlkozásra" hogy segítesz. Ugyan én nem Lassiról meg a Minasról kérdeznélek, hanem az autóbérlésre vonatkozó infókat szeretnék icon_smile.gif
Most jelenpillanatban megy a vergődés részünkről. hogy itthonról neten foglaljunk vagy kint helybenm vagy lesz-e vagy sem stb,
Ha jól emlékszem Neked ajánlottam a Pefanisos bérlést, most cserébe kérdeznék: először is írtad, hogy négy napra béreltetek, s lehetett alkudni. Kérdésem: a honlapon online foglalásnál csak 3-5-7 napot lehet bejelölni. Hogy foglaltatok négy napra, illetve hogy ment az alkudás?
Mert erre még nem jöttem rá icon_smile.gif Most már tudjuk, melyik napokra kéne, így ha elárulnád a titkos receptet, akkor le is csapnék rá icon_smile.gif Még egy félreértést is sikerült tisztázni, mert kedves fórumtársunk is másik holnapot nézett, ahol két évvel ezelőtti árak voltak.
Sajnálom, hogy az IBUSZ nem állt a helyzet magaslatán, én eddig csak jókat hallottam róluk. Mi ugyan egy hétre megyünk, de négy napos autókázást tervezünk, ami sokkal sűrűbb lesz, mint a tietek, dehát ez van icon_smile.gif
Köszönöm előre is a válaszodat!
zsokri

# 5451
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188800 Üzenet linkje2012-06-25 14:52:25  Válasz a #188796. hsz-ra Előzmény #188796

Melus köszi!
Stormi! Én eddig csak a szervizdíjjal találkoztam, ami szinte mindenhol van, általában pár szelet kenyeret takar vajjal vagy egyéb kenőccsel. Nem erre gondolsz? A táncos esti plusz 10-es is új nekem icon_evil.gif Remélem, csupán egyedi eset!

# 5452
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188802 Üzenet linkje2012-06-25 15:03:01 

Ja, és elég tapló módon, meg sem köszöntem azokat, amiket leírtál, igazán hasznos dolgok icon_smile.gif Köszi a többiek nevében is! Nem fog ártani odafigyelni ezekre a dolgokra.
A tavernás tipp is szuper, esetleg, ha Argostoliban tudsz valami jó helyet, akkor az is jöhet.
Kónyu! Én is csatlakoznék melushoz az OFF-fal kapcsolatban icon_biggrin.gif

# 5453
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188803 Üzenet linkje2012-06-25 15:05:44  Válasz a #188797. hsz-ra Előzmény #188797

A főúton , ami Sami felé megy, ha a térképet nézed ott is jelöli. nagy tábla van, hogy Aenos balra, mi ott mentünk fel. A feléig tűrhető az út, utána 2 sávos új építésű út van, az út mellett végig vízelvezető árkok, az út mellett európai színvonalu pihenők, szóval ne féljetek felmenni, én is féltem először bevállalni, de semmi ok az aggodalomra:) Az antennákig megy az út, onnantól gyalogolni kell még 10 percet a tényleges csúcsig.
# 5454
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188805 Üzenet linkje2012-06-25 15:07:59  Válasz a #188800. hsz-ra Előzmény #188800

nem szervízdíj volt, mert a többi helyen rákérdeztünk, és ott mondták, hogy ez amit kihoznak /kenyér, vmi kenős cucc./ 4 eur... Mi vissza vitettük, mert annyit nem ér meg...
# 5455
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188806 Üzenet linkje2012-06-25 15:13:04  Válasz a #188799. hsz-ra Előzmény #188799

pefanisnál, én mailt írtam neki, egyből válaszolt, akkor 5 napra 140 EUr-t mondott a fiestára, csak nem mertem lefoglalni, hátha lesz vmi fakultatív program ami érdekel, és megéri... A helyszínen, már 160 EUR volt 5 napra, így csak 4nap lett belőle 130ért. Amikor a mailre hivatkoztam, azt mondta, hogy ez az utolsó ilyen kategóriájú autó, meg kamuzott pár dolgot... erről annyit, hogy amikor elvittem a kocsit, már álltak be a helyére, az ugyan olyan fiestával:)
Szóval neten online, vagy mailben foglald le. 4napra is oda adja, csak kell neki mailt írni, pefatour@otenet.gr.

# 5456
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188807 Üzenet linkje2012-06-25 15:19:25 

Köszönöm Dávid a hasznos infókat! icon_razz.gif Ez az 170 belmagasságú szoba megrémiszt,remélem nem mi fogjuk kapni! Amikor odaértetek jól értem,hogy nem volt szobakulcs osztás,hanem mindenki elfoglalt egy szobát?? Mert ez elég érdekes lenne icon_rolleyes.gif Sajnos több fórumon is olvastam ilyen véleményeket az IBUSZ-os idegenvezetőről,remélem túl sokszor nem lesz rá szükségünk icon_wink.gif Melyik part volt hozzátok a legközelebb,illetve melyik tetszett Nektek a legjobban Lassinál? Vannak kis öblök? Grillezett polipot ettetek valahol?
Köszönöm válaszaid! icon_razz.gif
Napfény

# 5457
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188809 Üzenet linkje2012-06-25 15:24:40 

Ja igen,este mekkora élet van Lassin? Szeretünk este sétálgatni,üzleteknél nézelődni,van erre lehetőség vagy érdemes bemenni Argostoliba? Mennyire szűrődik be a főút zaja az apartmanba? Köszönöm icon_razz.gif
# 5458
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188810 Üzenet linkje2012-06-25 15:24:44  Válasz a #188805. hsz-ra Előzmény #188805

Én 1 euróra emlékszem/kopf, a 2 tényleg soknak tűnik, de 1-ért sosem küldjük vissza, mert úgyis kérünk valami startert: tzatziki, egyéb, és az az isteni kenyér (sőt van ahol saját kemencés-sütésű friss lepénykét hoznak ki (Thassos, Moussas taverna), az valami mennyei!
# 5459
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188815 Üzenet linkje2012-06-25 15:31:38  Válasz a #188806. hsz-ra Előzmény #188806

Na most nézem az ominózus honlapon

http://www.pefanis-car-hire-kefalonia.co.uk/car_hire_kefalonia.htm

itt 5 napra egy fiesta 175 EUR.

Tényleg nem akarok má' ezen rugózni, unom saját magam, de tényleg ide-oda ugrálnak az árak?

# 5460
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188817 Üzenet linkje2012-06-25 15:43:44  Válasz a #188807. hsz-ra Előzmény #188807

leszállítottak a buszról, és mindenki ment amerre látott, a szobakulcs az apartman ajtajában volt. A mi szobánk pl kész se volt még, de bepakoltunk és mentünk strandolni. A szomszédban van egy taverna, annak a zaja szűrődik csak be, de éjféltől csend van:).A Szomszédban van egy kakas az reggel kukorékolgat, de meg lehet szokni:). Elég nagy élet van éjszaka Lassiban, minden nyitva van, supermarketek is éjfélig kb. Argostoliban elég drágák a tavernák, éttermek, és az étel minősége se a legjobb. Szóval azt tudom csak ajánlani, hogy Lassiban tavernázzatok:). Amúgy állítólag az apartman mellett található taverna is elég jó, bőséges kaja van, menüt is lehet kérni.

A makris Gialos strand van a legközelebb, homokos strand, long beachnek is nevezik. Ha a főúton továbbmentek, ahogy elhagytátok lassit, lesz egy nagy fehér szálloda, annak a strandját próbáljátok ki, gyönyörű, vele szemben egy kisebb szigetecske, zátony van, 30-40 centis halak úszkálnak kinnt a aprtnál a sekélyebb vizben is, illetve kagylókat is itt tudtunk gyűjteni egyedül, búvárkodásra abszolút ajánlom.
Illetve lassi másik végén argostoli irányában, a dolphin supermarketnél ha lemész az a strand is elég jó, tele van barlangokkal a strand, ott is jól lehet búvárkodni.

Grillezett polipot nagyon kevés helyen láttam, a blue skyban a kétszemélyes haltálban is csak tintahalkarika, ill kagyló volt az ilyen herkengyűk közül..

Wifi van minden tavernánál, illetve a minasz előtt van egy kút, onnan fogható a szomszéd taverna wifije, a szobákból sajnos nem...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 363 364 365 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu