#1888762012-06-25 18:44:12 Válasz a #188868. hsz-ra
Szia Isti!
Sajnos nem tudom a nevét, de ha kiértek a Hermes utcájáról a főutra, már csak ez az egy szupermarket van felfelé, a többi mind lefelé. Meg fogjátok találni.
A Solomos kb. a főutca közepén található. Nincs messze a Hermestől egyik sem.
#1888792012-06-25 18:48:58 Válasz a #188866. hsz-ra
még pár dolog.
gyümölcsöt, zöldséget Argostoliban a kikötőben a piacon vegyél. Nagyon finomak és az árak is korrektek.
Ha rubola bort vagy egyéb dolgot akarsz hazavinni, a reptéren a duty free shopban vedd meg hazafelé, mert 1 EURval olcsóbbak ezek a dolgok ott mint a szigeten.
#1888802012-06-25 18:51:48 Válasz a #188867. hsz-ra
Szia kaliber!
Az utca felőli szobákhoz reggel és délelőtt süt oda a nap, mivel ez a keleti oldal és innen kell fel a nap. Így az erkélyen reggelizni nem túl kellemes, de cserébe láthatjátok a napfelkeltét. Délután már árnyékosabb.
#1888822012-06-25 18:57:09 Válasz a #188875. hsz-ra
Isti, szerintem csak bérelt járművel. Úgy tudom, oda nincs fakultatív. Esetleg Samiból taxival. Rengeteg taxit láttunk a szigeten, de árakat sajnos nem tudok mondani. Sok angol a strandokat is taxival látogatja.
Biztosan meg fogom találni.. Olvasom nagyon sok helyen jártatok.. Biztosan nagy élmény is lehetett látni..
Skalaban melyik taverna tetszett neked? Ahol jól főznek pl.. ÉS van olyan gyrosos ahol finom és tzazikivel adják?
Hát olvastam olyat, hogy 6 euró/fő a taxi.. Persze ez a közelebbi településekre vonatkozik.. Antisamos kicsit messzebb van... Rámenne a gatyám erre a műveletre szerintem..
Tényleg voltál valamilyen programon Marcsival?
#1888862012-06-25 19:10:40 Válasz a #188883. hsz-ra
Isti, sajnos Skalaban taverna ügyben nem tudok segíteni. Mi akkor ettünk tavernákban, amikor autóval úton voltunk felfedezni a szigetet és Skalan már csak az itthonról vitt ételt fogyasztottuk, vagy a Bozo gyrosát ettük, mivel ők voltak a legolcsóbbak. Skalaban kimaradtak a tavernák.
Egy tipp: Éjszaka menjetek le a partra, feküdjetek le a napágyakra és hallgassátok a bárokból, tavernákból kiszűrődő lágy zenét. Hallani a tenger zúgását és felettetek a csillagok! Nagyon romantikus!
Egyik nap még tűzijáték is volt!
Köszi a választ. Akkor nyugodtan sétálunk. Az nem pite ha olyan hamar kivágnak a szállásrol. Remélem ez csak az apartmanra igaz. Mert reggel nem sok minden van nyitva, meg olyan korán a tengerebe sem akarok fürdeni utoljára. . Majd kiderül. Teszem a jegyzetek közé: Fish mix ! ezt mindenképp megkostoljuk ! Azt tudja valaki hogy mondják görögül hogy: Kérek egy korsó csapolt sört. Elkápráztatom a görögöket. Probáltam szavakat megtanulni, de nem marad meg a fejembe.
Tervezünk ilyen esti kiruccanást.. Nagyon hangulatos olyankor a tengerparton lent lenni.. Barátnőmnek tuti tetszeni fog.. Melyik nő nem örülne az ilyesfajta romantikának..
Viszont tavaly érzékeltem, hogy voltak a parton olyan részek is amik kicsit félelmetesebbek...Persze ott ahol teljesen sötét volt.. Nem szellemekre meg ilyesmire gondolok..)) És még gyagyás sem vagyok.. Ezt más is említette..
Legutóbb Isti26 szerkesztette (2012-06-25 19:23:28), összesen 1 alkalommal
#1888892012-06-25 19:22:38 Válasz a #188872. hsz-ra
Niki!
Nem semmi a listád , de ezek szerint a két sok mindenre elég lesz! Lehet ki kéne másolnom, és csak pipálni, menet közben!
A Koroni beachre vezető utat nem is látok.
Kalandos út alatt, mit értesz? Le kell mászni?
A fakultatív kirándulásokról:
Zakynthos hajókirándulás: Reggel 9-kor indultunk, kb 1 órás volt az út, a Navaggio öbölben áltunk meg kb. 45 percre. Itt kikötött a hajó és lehetett fürdeni és fényképezkedni, csodás volt. Itt nagyon hideg volt a tenger. Innen tovább indultunk a Kék barlangokhoz, ami szintén gyönyörű volt. Aztán Alykesben kötöttünk ki, szabadidő 1,5-2 óra volt. Alykes város nekem nem tetszett. Sekély homokos part, és tömeg a parton. Ráadásul itt ettünk eddigi utazásaink legdrágább gyrosát. Itt van lehetőség ebédre az egyik tavernában, amit Marcsi is ajánl, kikértük az étlapot, megnéztük az árakat, úgy 7 euro környékén voltak grill ételek, a halak kicsit drágábban. A gyros mellett nem volt feltüntetve az ára. Gondoltuk naívan mivel a souvlaki 7,5 volt, a grillezett hal 10,5 egy gyros tál is 7-8 euro lehet, így nem kérdeztünk rá külön. Itt követtünk el nagy hibát. Kértünk 2 gyros tálat egy vizet és egy pohár sört. Mindezért kiszámláztak 29 eurót! 12 euro egy gyros tálért?!
Sehol sem fizettünk még ilyen sokat gyros tálért, még Szantorinin sem.
Ez azért durva volt!
Szóval a tanulság, ha nincs feltüntetve az ár, tessék rákérdezni!
Mert kellemetlen meglepetés érheti az embert. Mi naívan ebbe nem gondoltunk bele, mivel eddig máshol nem nyúltak még így le, pedig jó pár szigeten jártunk és ettünk már.
#1888912012-06-25 19:46:19 Válasz a #188888. hsz-ra
Isti, nem kell aggódni! Skalan a napágyaknál éjszaka nincs félelmetes sötétség, mivel a parti sétány színes lámpákkal meg van világítva és oda szűrődik némi fény, de csak pont annyi amennyi kell.