#1889482012-06-25 22:54:43 Válasz a #188943. hsz-ra
Márkás gumi saját autón felkeményedési gondokkal tudom milyen sz*r.
User (nem szó szerint)azt írta hogy nem gond ha ezen az egy úton elkopik mert úgyis csere érett. Azt is írta hogy a nyári gumija is kopott. ezért következtettem arra hogy a gumi az utolsókat rúgja.
Feltételezem hogy nem a 20-30000km-t vezetők táborába tartozol akik már minden helyzetben "tudnak" vezetni, hanem megfontolt sok kilométerrel a lábadban előre gondolkodsz is. Te mit gondolnál arról a sofőrről aki csak koccan veled mediterrániában mert szar gumi miatt megcsúszik és tönkre teszi a nyaralásodat. Látod nem gyilkosozok csak anyagi kározok
7 jegyü a km ami a seggem alatt van tehát nem a médiából tájékozódok.
A továbbiakban mindenki úgy kockáztat ahogy akar. A magam részéről ezt a terméketlen vitát lezárom
A gumik öregek, DE nem kopottak amikről szó van! Joss, mivel egy új nyári gumi szett kicsit meghaladja a pár ezer forintos árkategóriát, így merülhetett fel a kérdés. Bár ismét elmondom, hogy nem az volt a kérdés elmehetek-e vele, mert ezt a kérdést szakemberre fogom bízni, hanem, hogy szabály van-e rá, esetleg büntetnek-e érte.
Nagyon köszönöm mindenkinek aki ÉRTELMESEN hozzászólt a témához, a többit hagyjuk (szerintem azt is le lehet írni normálisan, hogy miért nem ajánlod, volt aki erre is képes volt...)!
Részemről szintén lezárom a témát!
Hihetetlen hogy vannak ilyen buta emberek akik mások életével is játszanának pár ezer forint miatt!
Na-na 4db új gumi az nem pár ezer forint, hanem alsó hangon is kerékmérettől függően: 50-80 ezer forint+szerelés, mondjuk megint más kérdés ha külföldi nyaralásra telik akkor 4db gumira is kell, hogy jusson főleg hogyha az egyiktől a saját(és mások) élete függ.
Friss autópályadíjak:
Szerbia: 3-2,5-7,5-2 Euro
Macedonia:1-1-1 Euro
Görögország:2-2-2 Euro +3 euro Preveza alagút.
Dizel,Szerbiában:1,7 Euro
Görögországban, 1,48 Euro
Euróval fizettünk és mindenhol euróban adtak vissza.
Nagyon jó és gyors a Belgrádi elkerülő. Folyamatosan a Nis táblát kövessétek,mert a GPS még nem ismeri az elkerülő utat és Belgradba vinne be folyton.
Szerbiában és Makedoniában több helyen forgalom és sebesség korlátozás van, útépítések miatt, egy-egy sáv járható Ezért érdemes komolyan venni a sebességkorlátozó táblákat.Éjszaka ez nem jelentett gondot, nem volt forgalom, de napközben biztos torlódásokat okoz.
Azok számára, akik Belgrádot "régi" útvonalon, a városon keresztül szeretnék letudni: Szekeres István aktualizálta az Utikalauz.hu levő, sokak által ismert írását. Ez a verzió fényképekkel illusztrálva részletesen bemutatja a régi útvonalra vezető lehajtót.
Szerinte érdemesebb a városon keresztül menni, de ezt majd mindeni eldönti, ahogy szeretné.
#1889972012-06-26 11:30:51 Válasz a #188990. hsz-ra
Ezért utálom, amikor a munkahelyen nem hagynak nyugodtan internetezni! Amikor elkezdtem írni még nem volt itt a hozzászólásod, most meg én is linkeltem az írást. Na de (ezt is) jobb kétszer, mint egyszer sem!
Én most értem Neos Marmaras-ra. Szerb határon 2 autó volt előttem (21:00-kor) végig tökéletesen járható autópálya. Maci határon sok autó, hosszú sorokban. A szerbek átjárnak tankolni, ezért kb 40p várakozás. A maci autópálya nevetséges állapotban van, de azért 120-130-as tempóban haladható, autó alig volt (reggel), Makpetrol kutaknál Visa és Mastercard elfogadott. Rendőrök várakoztak Chrysler Sebring autóikkal az út szélén, de nem állítottak meg senkitse. Görög határ után görög rendőrök szinte az összes szerb autót leállították. Magyart nem állítják meg. A görög forgalom a szokásos dodzsem. Görög dízel árak: 1.45-1.5 között.
Az utazás zökkenőmentes volt.