Sziasztok.
Így vissza olvasva a dolgokat, hát eléggé ledöbbentem, hogy vannak emberek akik úgy mennek el több 100 Km-t, hogy azzal sincsenek tisztában, hogy hová is mennek és hogy egyáltalán mikor és hol fognak felszállni a buszra. Nálunk amikor befizettük az utat, akkor az utazási irodában a csaj már nézte a felszállási helyet és az időpontot. Amúgy meg az is elég meredek (számomra), hogy egy utasnál nincsenek a személyes adatai, amikor tudja, hogy nem 1 országon fog keresztül utazni... Bár lehet, hogy a földrajz órákat mindig ellógta és kimaradt neki Európa térképe.
Kiderult, hogy emelt szintu busszal megyunk, nem emeletessel. Ennek orulunk, az uttol viszont meg mindig tartunk.
Pulai1000, megirnad, hogy honnan indultatok? Vagy ha azt nem akarod, akkor annyit elarulsz, hogy kb hany ora alatt ertetek le Szegedre? Koszi elore is!
Még 6 nap az utazásig, és most jött rám az aggódás az időjárás miatt... Én is elkövetem azt a hibát, hogy állandóan nézek különböző oldalakat Sarti várható időjárásáról, és valahol azt mutatják jó idő lesz, valahol azt, hogy esős lesz. Nagyon nagyon remélem, hogy legalább 30 fok lesz egész héten, és a víz sem fog hullámozni annyira, hogy ne mehessünk a kalóztúrára!
#1890842012-06-26 19:08:07 Válasz a #189056. hsz-ra
Bizony, jelenleg senki sem tudja előre megmondani az időjárást. Ha valaki csak egy hétre előre pontosan tudná mondani a várható időt, az betegre kereshetné magát ezzel
Olvastam, hogy többek szerint jobb az emelt szintű busz, mint az emeletes. Nos, nekem erről egészen más a véleményem. Mi a Granddal mentünk, odafele emeletessel, visszafele emelt szintűvel. Az emeletes busz teljesen új, nemrég kezdték el használni, szép, kényelmes, az ülések nagyobbak, az ülések közti hely is nagyobb...még a leghátsó ülések is dönthetőek, a légkondi pedig sokkal kellemesebb, mint az emelt szintűn. Hazafele az út jelentősen rosszabb volt, alig volt hely a székek között, a párom, aki 190 körül van, végignyomorogta az utat, mert nem fért el a lába. Ismét leghátul ültünk, az üléseket meg sem lehetett mozdítani és lényegesen keményebbek is voltak.
Nyilván szubjektív vélemény, meg attól is függ, melyik irodával mentek, de azok az utasok, akikkel együtt utaztunk visszafele, és beszéltem velük, mind egyetértettek velem.
Bővebben: attól, hogy te így állsz hozzá, másoknak még lehet hasznos. Utazás előtt én is örültem, minél több véleményt hallottam, mivel nem minden fekete vagy fehér (nálad talán igen?).
Ha nincs szükséged arra, hogy különböző véleményeket és tapasztalatokat olvass, akkor ne tedd. Senki nem kötelez rá, de tudtommal ennek a fórumnak ez is a céljai között szerepel. Javíts ki, ha tévednék.
Kis módosítás: most láttam, hogy többek között Te is az emelt szintű busz mellett szóltál. Szóval itt van a kutya elásva...
Kis módosítás: most láttam, hogy többek között Te is az emelt szintű busz mellett szóltál. Szóval itt van a kutya elásva...
Abban egyetértek veled, hogy pulai1000 az indokoltnál talán kicsit karcosabban reagált, de a busz kényelmét illetően egyikőtöknek sincs igaza
Azt, hogy egy busz az utazók számára mennyire kényelmes, komfortos azt az autóbusz osztályba sorolása jelzi. Elvileg 2007 óta minősíteni kellene a Magyarországon működő turistabuszokat, de erre egyelőre kötelező előírás nincs, a busztársaságok csak önkéntes alapon minősíttetik a buszaikat.
A buszokat 4 osztályba sorolják jelenleg, ezt csillagokkal jelölik. Az 1 csillagos busszal külföldre nem szabad menni, nem felel meg a nagytávolságú szállításra.
A külföldre használható buszok között a legjobb a 4 csillagos, ez azt jelenti, hogy az egymás mögötti üléssorok távolsága legalább 83 cm. A következő fokozat a 3 csillagos, itt az üléstávolság 75 cm. A 2 csillagos buszon már csak 68 cm az ülések távolsága, ez egy görög út során már komoly kellemetlenséget tud okozni, ilyen busszal nem lenne szabad külföldre nagyobb távolságra turistákat szállítani.
A 3 és 4 csillagos autóbuszoknál előírás az is, hogy a folyosónál lévő belső ülések a folyosó felé 10 cm-t elmozdíthatóak legyenek a kényelmesebb elhelyezkedés érdekében (aztán, ha megáll a busz, akkor az üléseket vissza kell mozdítani az alaphelyzetbe). A 4 csillagos buszokon a hátsó sorban csak 4 ülés van és a hátsó sorban is megoldott az üléstámla dönthetősége.
A 3 és 4 csillagos buszoknál előírás a nagyméretű raktér is, hogy a sok utipoggyász jól elhelyezhető legyen.
Tehát egy emeletes és egy emeltszintű busz is lehet kényelmes, ha megfelel a 3, vagy a 4 csillagos követelményeknek. Nem mondom, hogy mindenki mérőszalaggal menjen utazni, de ha valaki azt tapasztalja, hogy két egymás mögötti ülés fejtámlája között a távolság csak 68-70 cm, akkor joggal gyanakodhat arra, hogy 2 csillagosnak megfelelő busszal viszik, ami előbb-utóbb kényelmetlen lesz.
Azt persze mindenki kitalálhatja, hogy sok buszban miért vannak közelebb az ülés-sorok egymáshoz: így eggyel (szélsőséges esetben kettővel ) több üléssort lehet berakni a buszba, ami több elszállítható utast jelent. Ez sok esetben tetten is érhető, ha pl egy üléssor üléseinek a kárpitja más színű, mint a többi, akkor joggal lehet gondolni, hogy a furfangos busztulajdonos berakott egy plusz sor ülést a kihasználtság javítása érdekében.
En speciel orulok mindenfele velemenynek. Nekunk elsosorban azert jobb az emelt szintu busz, mert azon kevesebben vannak, es nem kell a 3 gyerekkel minden leszallaskor az emeletrol leverekedni magunkat. A tobbit meg majd meglatjuk.
Pulai1000, koszi, akkor mi kb 19 orara szamithatunk. A hataroknal sokat kellett varakoznotok?