Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4291
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BValent
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189416 Üzenet linkje2012-06-28 20:14:21 

szia,mi 2-szer voltunk a sun riseban most pedig a filioba megyünk de eddig sosem találkoztunk szúnyogokkal
# 4292
Megyer11
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189421 Üzenet linkje2012-06-28 20:33:07 

afrodité89 írta:
Sziasztok!

Volt már valaki a filio vagy sun rise apartmanban? Elsősorban az érdekelne, hogy ezen apartmanoknál mennyi a szúnyog....? Mindig készülök szúnyogriasztókkal, de volt már részem olyan szúnyoginvázióban sartin és korfun, hogy csak na.... sartin pl a mi apartmanunknál hemzsegtek ( és nagyon ellenálltak a riasztóknak) , két házzal odébb nem volt.

Szia, mi a Filio-ban voltunk júliusban. Nem vittünk szúnyogriasztót... Megbántuk. icon_evil.gif Illetve csak én, mert engem imádnak a legjobban és hármunk közül ha választhatnak ezek a csodálatos teremtmények, akkor mindig engem választanak. Én fogok vinni az tuti. icon_biggrin.gif

# 4293
Afrodité89
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189422 Üzenet linkje2012-06-28 20:39:27 

Köszi a szúnyogjelentéseket, szüleim most voltak és majd fel falták őket riasztók mellett is.
Ezen kívül milyen egyéb tapasztalatok vannak a sun rise-zel és filio-val? én attól tartok, hogy nagyon messze van és nehezen megközelíthető a sun rise. vissza olvastam már itt fórumon-nem tudom hogy ti írtátok-e, de jó lenne még megerősítés pro vagy kontra.

# 4294
Megyer11
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189427 Üzenet linkje2012-06-28 20:57:47 

afrodité89 írta:
Köszi a szúnyogjelentéseket, szüleim most voltak és majd fel falták őket riasztók mellett is.
Ezen kívül milyen egyéb tapasztalatok vannak a sun rise-zel és filio-val? én attól tartok, hogy nagyon messze van és nehezen megközelíthető a sun rise. vissza olvastam már itt fórumon-nem tudom hogy ti írtátok-e, de jó lenne még megerősítés pro vagy kontra.

A Filio-t azért választottuk anno mert a központban van, mi oda kívánkoztunk és nem a Sun Rise-ba, viszont oda is sok magyar ment... Én tuti nem mennék oda, mert sokat kell onnan gyalogolni boltokhoz, strandhoz, nagyon kinn van a központhoz képest. Ellenben talán nívósabb a Filio-nál. Mondjuk ezt nem állítom biztosan mert ott nem laktunk, csak a recepciós részt láttuk. Csak ez volt az első benyomás a Sun Rise-ról.

# 4295
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189576 Üzenet linkje2012-06-30 10:25:07 

Szia-Miti!!!!Ne haragudj,hogy fárasztalak de ha esetleg meg irnád (privátban is) mi a helyzet sátrazás ügyben azt meg köszönném. A másik fórumon riogatnak ,hogy nem nagyon lehet lemenni a partra mert mindenhol 1 méterre le van szűkítve a lejárat.Vagy irj 1 pár helyet ahol érdemes letenni a hajót és lehet esetleg aludni is,pár szikla és homok nem akadály mert terepjáró,csak ne legyen 1 méteres szakadék Továbbá Lidl áruházzal kapcsolatban van -e szénsavas víz és mennyibe kerül mert Pl: Sartira vinni kellett(8 karton) mert ott nem kaptunk.És esetleg kaja (krumpli,hagyma,olaj,tojás,stb) milyen az ár itthonihoz képest.még egyszer köszi icon_smile.gif
:

# 4296
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189580 Üzenet linkje2012-06-30 10:43:24 

Szia Mindenki, szeretnék információt kérni szabad kempingezéssel kapcsolatban. melyik part szakasz alkalmas ilyesmire ahol nincs tömeg még 2 hét múlva.Köszike...
# 4297
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189587 Üzenet linkje2012-06-30 12:27:03  Válasz a #189576. hsz-ra Előzmény #189576

Ugyanazt tudom írni, amit már írtam: a görögök kiszámíthatatlansága miatt én vadkempinggel nem próbálkoznék, mert lehet, hogy tök sima lesz (úgy legyen), de az is lehet, hogy elküldenek... én Kaminia beach-et próbálnám ki, nem tudom elképzelni, hogy arra jár a partiőrség...
Alapból mindenhol bubimentes a víz, nem rémlik, hogy láttam volna buborékosat, igaz nem is kerestem soha.
Azt mondják az utasok, hogy a Lidl-ben ugyanazok az árak, mint Mo-on, szóval nem nagyon érdemes cipekedni.

# 4298
Cipur
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189594 Üzenet linkje2012-06-30 14:05:01 

Sziasztok!
Volt e már valaki az Aeolus vagy más iroda szervezésében a Gregorys apartmanban, ha igen, mik a tapasztalatok, vélemények róla?
Előre is köszönöm!

# 4299
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189596 Üzenet linkje2012-06-30 14:19:21  Válasz a #189587. hsz-ra Előzmény #189587

Szia Miti!
Lefkasban melyik motor kölcsönzőt tudod javasolni, ha azért tenni szeretnénk egy próbát ez ügyben?
Köszi!

# 4300
BValent
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189615 Üzenet linkje2012-06-30 18:42:14 

Szió,mi 2-szer voltunk a sun riseban de idén a filióba megyünk mert volt egy sajnálatos motoros balesetünk 2 éve kint Lefkadán és a sun rise úgy kb.15 percre van a központtól.Ebből a szempontból jobb a filió de a kilátás és amaga az apartman sztem jobb mint a filió.
# 4301
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189648 Üzenet linkje2012-07-01 09:13:21 

fordkasanya írta:
Továbbá Lidl áruházzal kapcsolatban van -e szénsavas víz és mennyibe kerül mert Pl: Sartira vinni kellett(8 karton) mert ott nem kaptunk.És esetleg kaja (krumpli,hagyma,olaj,tojás,stb) milyen az ár itthonihoz képest.még egyszer köszi icon_smile.gif
:

Van szénsavas ásványvíz,Ydor a neve. Szerintem nem érdemes kartonszámra hozni, mert megfizethető itt is. Sőt a kisebb Super Marketekben is. Azért érdemes több helyen megnézni, mert változóak az árak és nagyon sok bolt van Nidriben.Ma reggel vettünk 70 centért,vöröshagymát.A krumpli talán 90 cent volt.
Általánoságban drágabb minden,mint otthon egy picivel.

# 4302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189671 Üzenet linkje2012-07-01 12:11:18 

üdv.

Ma értünk haza Lefkadáról, 12 csodálatos napot töltöttünk ott, és ez a sziget valóban meseszép. Voltak velünk már veteránnak számító görög utazók is, de ők is azt mondták, hogy rengeteg helyen jártak már, de ilyet még nem nagyon láttak. Majd később megosztok pár hasznos isnfót meg élménybeszámoló is lesz, képekkel, mert ha 2000 képet nem csináltunk akkor egyet sem. icon_biggrin.gif

# 4303
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189679 Üzenet linkje2012-07-01 14:00:05  Válasz a #189671. hsz-ra Előzmény #189671

Üdv itthon, MaciG! Nagyon várunk minden infót, de persze előbb csak fújjátok ki magatokat nyugodtan, ebben a melegben gondolkozni is nehéz, nemhogy beszámolni dolgokról icon_wink.gif
# 4304
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189705 Üzenet linkje2012-07-01 15:42:53 

Már itt is vagyok, csak pár infó lesz ami szerintem fontos lehet:

-Nidir-t elég sokan lehúzták itt a fórumon, nekem nagyon tetszett, hangulatos kis település ahol este zajlik az élet. Persze nekem is jobban tetszett mondjuk Kalamitsi vagy Aghios Petros, tehát ha a szigetre költöznék valami kis faluban vennék én is házat, de este pl. jó volt kicsit sétálgatni a nyüzsiben.
-Rengeteg hajókirándulás indul naponta Nidirből, tehát aki szeret hajókázni nem fog csalódni.
- A szigeten az utak általában elég jó minőségűek (Magyarországhoz képest), mi 9 napra 75 euro-ért béreltünk egy 90 köbcentis motort, mert 125-öst nem adták oda, de ez is elég volt 2 főre, viszont azért volt pár hely ahol ha nincs lendület nem megy fel. Nidriben rengeteg kölcsönző van, és az árak közt is van jelentős eltérés, tehát érdemes körbenézni. Aki nem nagy motoros annak sem kell megijedni, mert én sem szoktam motorozni, ráadásul még az alföldön is lakom ahol a legnagyobb domb a fekvőrendőr, és nem volt probléma az ottani utakkal sem. Figyelmesen kell menni, és nem szabad nagyon lehúzódni az út szélére, mert a porban és kavicsban azért lehet nagyokat hasalni. Rendőröktől nem kell félni, vannak a szigeten, de pl. a helyiek nem is hordanak sisakot, meg háromasával mennek a rendszám nélküli motoron és a kutya nem szól érte. Főszezonban én inkább motor bérlés javaslok mint autót, mert a nyugati oldalon a strandok jelentős részénél elég nehezen lehetett már most parkolni a kocsival, és elég kellemetlen a cuccokkal sokat gyalogolni. A sziget belsejében lévő hegyi utakon rövidebbnek tűnik a táv, és km-ben kevesebb is, de időben jócskán több, mert nem nagyon tudsz haladni, viszont a természet és a nyugalom ami ott körülvesz az leírhatatlan, az illatokról nem is beszélve. Én szerintem életemben nem láttam annyi lepkét mint most ott a hegyekben. Ezeket az utakat zömmel csak a helyiek használják, volt ,hogy egy ilyen "átvágás" alkalmával senkivel nem találkoztunk az úton.
- Agis Nikitas nagyon szép kis város, viszont már most az előszezonban zsúfolt volt, az összes többi helyen volt hely bőven, és vagy kevesen voltak, vagy a hely volt hatalmas és eloszlott a tömeg.
- Porot Katsikire érdemes reggel érkezni, ugyanis délelőtt a sziklák árnyékot adnak így nem kell foglalkozni a napernyővel. WC az nincs a parton csak fenn a lépcsőknél, de délelőtt 10-11 fel kiköt ott 2 méretes hajó 1-másfél órára, én azokra jártam fel elintézni a szükségleteimet, a kutya nem szólt érte.
- Egremni-n a 350 lépcső piszkosul sok felfelé, és a strand parkolója is kicsi, tehát ha ott nem jut hely, még feljebb kell megállni és még több séta a kaptatón. WC itt egyáltalán nincs.
-Agiofili csodálatos, elég sokáig el lehet látni a víz alatt és rengeteg hal is van ott. Mi motorral elmentünk egészen a beton lépcsőkig, de nem volt egyszerű. Autóval még a leszakított kerítésig sem mentem volna el, mert sziklás földút van és keskeny is, tehát se megfordulni , se parkolni se egyszerű mutatvány.
-Kereszteződéseknél érdemes visszanézni mikor túlmentünk rajta, mert van ,hogy csak az egyik irányból van a tábla, a másikból semmi. Pl.: Nidirből Porto Katsikire Aghios Petros után le lehet vágni ~10 km-t, de ha Nidir felől mész egy darab tábla nem jelzi Katsikit.
-A nyugati oldalon a tenger hullámzása teljesen véletlenszerű, és nem igen függ attól, hogy éppen a parton van-e szél. Egyik nap pl. Megali Petran-n több méteres hullámok voltak és alig lengedezett a szél, másik nap meg éppen, hogy csak mozgott a tenger és jó pár méterrel lejjebb is volt a vízszint.
-Aki irodával megy annak az ottani idegen vezetést elég jónak mondanám, és mind1 ,hogy apollon vagy aeolus, mert ugyanaz az idegenvezető, egy relatíve fiatal, csinos, életvidám lány. icon_smile.gif
- Árak szerintem a lidl-ben a legolcsóbbak. Pl Nidriben egy csokis croassant 1 euro volt, a Lidlben ugyanennyiért 4-et kaptál... Taverna árak közt is van különbség rendesen, én régebben az Ioniant olvastam jónak, ez valóban az is, viszont mi az idegenvezetőtől kaptunk ilyen 20%-os kedvezményes kupont valami "S" betűs tavernába (nem jut eszembe a neve) ahol volt magyar étlap is (aki irodával megy meg fogja találni, mert az esti meeting ott van).
- Snorizni az eldugott kis öblökben lehet a legjobban ahol van mindenféle tengeri élőlény, viszont én polipot sajna nem láttam, csak a lidl-ben a fagyasztóban. icon_sad.gif
- Nidirtől a vízesés felé rengeteg citromfa van, és nagyon finom is a citrom, mi teához szedtük, de limonádénak is tökéletes. Mi azt vettük észre, hogy inkább azokat érdemes szedni ami a földön van és még nem kezdett el rohadni, mert azoknak jobb volt az íze, mint amit közvetlen a fáról szedtünk.
- Válságnak nyoma sincs a szigeten.

Egyenlőre ennyi ha valakinek kérdése van ,segítek szívesen.

# 4305
Csincsi44
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189736 Üzenet linkje2012-07-01 18:33:29  Válasz a #189705. hsz-ra Előzmény #189705

Üdv itthon! Nagyon köszönjük az információkat! icon_smile.gif
Pihenjétek ki magatokat, és várjuk a képeket! icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 286 287 288 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu