Sziasztok!
Június 6.án haza értük a pargai nászútról,de mivel sajnos a lakodalom,költözködés miatt még nem vezették be az internetet,ezért csak most tudok beszámolót hozni.
Azt kell mondanom,hogy nem csalódtunk. Csupán az itt olvasottak alapján próbáltunk tájékozódni,és minden a lehető leg szuperebb volt. Párga gyönyörű….kedvesek az emberek,kellemesek az éttermek és a bárok.
Sajnos a gyenge gyomrunk,és az előző nyaraláson történő kis incidens miatt(hányás az Adriába)nem mertük megkockáztatni a hajókirándulásokat,bármennyire is fájt a szívünk és sajnáltuk. Maradtunk Párgán,és sokat sétáltunk.
Megpróbálom minden tapasztalatunkat leírni.
ZORBAS ÉTTEREM
-Ez volt az első hely,ahová megérkezésünk után rögtön beültünk,és mivel kevés az angol nyelvtudásunk,a görögröl meg ne is beszéljünk,ezért egy egy pizzát ettünk.
Margarita pizza-5,90euro
Zorbas pizza-8,20euro
Ica Tea-1,80euro
Sör-2,80euro
Mindkettő pizza nagyon fini volt. A pincérek kedvesek voltak. Voltak olyan napok h a vendégek táncoltak. Ide többet nem mentünk,mert legközelebb a Bacchos étterembe mentünk,ugyanis rengeteg jót olvastam itt róla.
BACCHOS ÉTTEREM
-Mint mondtam rengeteg olyat olvastam itt h ez szuper hely,nagy adagokat adnak,családias….stb..
Hát ez mind így van. Első nap beültünk,elökögtük h egy sör t és egy ice teát kérünk.A pincér látta h nem okés,megkérdezte h honnan jöttük,mondtuk h ,,Hungeri,,na rögtön szaladt,már hozta is a magyar étlapot. És ez így ment mindig amikor bementünk..megismert minket(mindenkit megismernek)és hozta a magyar étlapot.
Muszaka-7,7euro
Csirkemell hasábburgonyával-7,70euro
Spenóttal,sajttal töltött csirke,citromos,mustáros szószban-11,30
Bécsi szelet sült krumplival,rizsával,gombaszószal-8,valamennyi euro
Rablóhús-nem emlékszünk mennyi volt
Sajttal és darálthússal töltött canelloni-10,valamennyi euro.
Minden isteni finom és nagy volt.Kaptunk Uzot kaja után,meg egyszer gyümölcs szeleteket kis tányeron. A gyerekek kifestőst és ceruzákat kapnak h lefoglalják magukat. Szinte mindig tele volt a hely,és a pincér mindig kint táncolgat az étterem előtt.Mindenkinek ajánlani tudjuk a helyet.
GEORGES kajálda
Itt 2,20euro a gyros pitában,nagyon finom.
Először ettem itt kebabot,még soha nem kóstoltam ezelőtt,de annyira bejött h utánna csak azt ettem.Kebab 2,20euro.
,,33,,kajálda
Itt szintén isteni a gyros de itt csak 2euro.Kebab 2,30euro.
Amstel 0,33-2euro
Amstel 0,5-2,80 euro
Ice Tea 0,33-2euro
Sugar bar
5-21óra között csak 5euro a koktél. Mindig van valami kis apróság a ház ajándékaként. Először kis epres jégkását kaptunk,kis tál sósmogyoróval,utána kis tányéron paradicsomot és olajbogyót.
DALLAS SUPER MARKET
-Coca cola 2l-1,99euro
-Olivaolaj 0,5l-fajtától függően vátozó az ára,mi 3,50euroert vettük
-Napraforgó olaj 1l-2,59euro
-Párgás bögre kiskanállal-2,95 euró,máshol mindenhol drágább
-Prost sör 0,5l-0,88euro
-Halkonzerva-1euro
-Ica tea 2l-1,85euro
-Víz 6x1,5l-2euro
-Tost kenyér-1,50-2,50euro
-Szappan + hűtőmágnes-1,30euro
VÁROSBAN
-Fagyi:kicsi-1,50
közepes-2
nagy-3euro
Gombóc-1,50euro
-Hűtőmágnes-1,50-2,50euró
-Poháralátét-3-5euro
-Képkeret-5euro
-Egéralátét-3euro
-Napernyő-7euro
-Úszópárna-4euró
-Kulcstartó-2,5eurótól
-Búvárszemüveg-3eurótól
-Képeslap-0,40euro
STRANDOK:
Városi-ott szerettünk a legjobban fürdeni,nagyon hangulatos a kis sziget..szép tiszta a viz.A strandon minden megtalálható,homok,kis kavics,nagy kavics..
Piso Krioneli-nagyot csalódtam,ugyanis SZERENCSÉRE búvárkodni mentem be,és amikor megláttam az alján a rengeteg konzerv dobozt..hát megijedtem és rögtön eljöttünk.A strand nagy köves.
Valtos-kicsit messzebb van,kb 20perc volt a mi szállásunktól.Nagyon nagy strand,tiszta a víz.Legbőképpen apró kavicsos a strand.
Lichos-hát ide is elsétáltunk,1,5óra gyalog,szóval aki nem bírja a ,,fel a hegyre,le a hegyről,,sétálást,az inkább ne kockáztassa meg.Egyébként megy vizi taxi,de sajna nem tudom mennyi.Kb 4 euró.
Hát röviden ennyi...ha valakinek van kérdése szivesen válaszolok.
üdv
|