#1898232012-07-02 17:03:28 Válasz a #189813. hsz-ra
Hahó.
Szerintem nem szabad bemenni mert ez egy vámmentes terület, és védik a saját piacukat. Tehát amikor elhagyod az országot akkor költsd el még a kis maradék pénzed. Ha be lehetne menni nyilván lenne lehajtási lehetőség.
Lehet, hogy ha meglátják a vámosok, hogy bent voltál akkor átvizsgál és
elveszi amit vettél. Pl nagyon olcsó a cigi, az mért jó nekik ha megveszed
adó nélkül és beviszed az országba. Minden utazáskor törtem a fejem, hogy bemenjek vagy ne. Eddig nem mertem és szerintem az idén sem fogok.
#1898242012-07-02 17:10:42 Válasz a #189823. hsz-ra
Köszi Wolfi, én is pontosan ezért filozok rajta. (valójában mondjuk cigire nézve mindegy lenne, hogy onnan van, vagy mondjuk a macedónoknál vettem, nem? Mármint nekik:))
Fogalmam sincs róla, hogy működik, szabad-e bemenni odafelé, ezért kérdeztem, gondoltam, volt már valaki, aki személyes tapasztalattal rendelkezik.
#1898292012-07-02 17:29:01 Válasz a #189824. hsz-ra
Haza felé mindig bemegyünk, de én még a cigin kívül nem találtam
semmit olyan árban amit érdemes lett volna megvenni. Tele luxus és márkás holmikkal sok pénzért.
#1898302012-07-02 17:32:28 Válasz a #189829. hsz-ra
A cigi iszonyú olcsó, csak ugye abból nem nem engednek sokat áthozni a határon, csak pár dobozzal. (pont most irt erről valaki egy topikban)
Ja, és a szeszes ital is nagyon jó áron van.
Lehet, hogy nagyon szőke nős kérdést teszek fel, de sebaj.
A nemzetközi igazolást az autó biztosításról elfogadják ha fehér lapra nyomtatták és nem zöldre? A biztosítónál azt mondták nem kell zöldnek lenni, de ezt tudják a macedónok is?
#1898412012-07-02 18:36:31 Válasz a #189837. hsz-ra
Majdnem minden évben váltok biztosítót, (és minden évben megyünk görögbe is) de idáig csak zöldszínű kártyát küldtek (idén is) igaz én mindig interneten kérem a postázást max.3-4nap múlva küldik is, a macedón határőr úgy szokta kérni :"greencard" nem tudom mennyire köt bele ha nem zöld színű?
Ha valakinek volt ilyen "fehér" zöldkártyája az tud róla nyilatkozni. Csak magyar nyelvű szöveg van rajta?
Tavaly nekem is fehér papíron adták(azt hiszem tavaly astra biztosító adta) és semmi gond nem volt! (Most az Uniqa zöldet adott)
A szöveg a lényeg és persze az érvényességi idő!
Na ettől féltem én is tavasszal.. Neten küldték nekem is. Én vettem papírboltban zöld a4-es lapot, aztán arra kinyomtattam......
Ez az otthon nyomtatás egy érdekes kérdés, mert a ZöldKártya egy bizalmi irat, egy biztosítási jogviszony meglétét igazolja, ami adott esetben sokmilliós kárra is fedezetet nyújt.
Ha ezt otthon bárki egy szövegszerkesztővel legyárthatja magának és egy zöld papírra kinyomtathatja, akkor a ZöldKártya értéke gyorsan erodálódhat. A fontosságát jelzi, hogy a biztosítók nem egy egyszerű zöld papírra nyomtatják a ZöldKártyát, hanem ez egy különleges papír. Ha valakinek van otthon régi, már lejárt eredeti ZöldKártyája, akkor tépje el. Azt fogja látni, hogy a papír kívülről tényleg zöld, de a belseje fehér! Ez kvázi egy biztonsági papír, ezzel is jelzik, hogy azt a ZöldKártyát tényleg egy biztosítótársaság adta ki.
Persze arra, hogy a maci határőrnek átadjuk, arra tökéletes egy bármilyen zöld papírra nyomtatott irat
#1898632012-07-02 20:29:19 Válasz a #189862. hsz-ra
Mondom neten küldték!!! kinyomtathattam volna sima a4-re is. De pont amiért nem bízom a Makedón határőrben ezért lett belőle zöld... Ha olyan bizalmi papír lenne akkor nem emailban küldték volna....