#1899652012-07-03 21:26:29 Válasz a #189957. hsz-ra
Érdekesek ezek az idegenvezetők. Tavalyi nyaralásunkon mesélte egy házaspár, hogy hagyták, hogy lebeszélje őket az idvez a motorbérlésről, pedig már sok helyen fedezték fel a környéket motorral/robogóval. Miért kell ezt? A motorbérlésből nincs hasznuk? Elhiszem, hogy nekik is meg kell élni valamiből, de egy fakultatív kirándulás bizony nem olcsó, egyre inkább rákényszerül az ember, hogy a saját útját járja a saját szervezésében. Mostanában kétféle idegenvezetővel találkoztam: akiből túl sok, és aki nagyon kevés.
#1900992012-07-04 18:11:22 Válasz a #189899. hsz-ra
Szia !
Köszsönjük a beszámolót ,valószinü a hajokázást mellözzük.Kérdeznénk az árakról -gyümölcs -élelmiszer-taverna-robogobérlés stb.
Köszönettel Tibor
#1901312012-07-04 21:32:11 Válasz a #190099. hsz-ra
Szia!
Kérésedre az árakról. Mi még az előszezon utolsó turnusában voltunk, valószínűleg nektek később már kicsit drágább lesz pár dolog.
Klíma: itthon befizetve 1 hétre 3000,-Ft, kinn az idegenvezető a mi csoportunktól 20 EUR-t kért, a következő csoporttól 18 EUR-t. Én az indulás előtti napon reggel intéztem a partner irodával, ahol foglaltunk. Átutaltam a pénzt, ők lebeszélték az Apollonnal és kora délután már megis kaptam e-mailben az Apollon visszaigazolását.
50 cm3 robogót béreltünk 5 teljes napra 70 EUR volt. Minél hosszabb időre béreled, annál olcsóbb. 2 tele tankkal bejártunk sok szép helyet, Asprovaltáig 2-szer mentünk, Olympiadát elhagyva egy gyönyürű lagúnát fedeztünk fel, itt 3-szir voltunk. Helyben sokat mentünk, supermarketbe, Lidl-be, este a központba, csütörtökön a piacra, majd fel a falu tetejére.
2 tank benzin kb 6 liter kb.10 EUR.
Görögdinnye még nem igazán jó, 0,45-0,70 EUR, nektarin, őszibarack már isteni, 0,70-1,5 EUR. Paradicsom, amit kihagyni vétek mert nagyon finom, még gyümölcsnek is, 0,69-1 EUR. Sárgabarack 1-1,5 EUR. Van egy sárga színű supermarket nem messze a szállástól, egy utcával feljebb és jobbra fordulva már látni.Itt csemege pultban kimérve lehet venni tzatzikit és joghurtot, salátákat, fetát. A feta 7,8 EUR/kg, a 20 dkg joghurtért 0,5 EUR-t fizettem, 25 dkg tzatziki ha jól emlékszem 1,20 EUR volt. Kenyér 0,5 kg szinte mindenhol 0,80 EUR. A péksütik 1,2-1,6 EUR között vannak és mind finom. A mézes csodaszipupban úszó isteni sütik a supermarketben 9,80 EUR, de a piacon én hazavitelre 7,80 EUR-ért vettem. Pékségben is 9,80-10 EUR az ár. Gyros 2,2-2,5 között. Mi halételeket ettünk a "Halas Étteremben" / ezt majd mondja az idegen vezető/ 7-8 EUR. A tulaj nagy adagnak mondja, van hozzá köret ebben az árban. A rántott kagylóból még ettem volna, viszont a grillezett apró hal rengeteg volt. Fokhagymás piritós, tzatziki, 2 főétel, 1 szüretlen sör, 1 szóda 21,80 EUR volt. Remélem segítettem.
Üdv: Andi
Akik szűk 2 nap múlva indulnak, nekik jó utat, és élményekben gazdag nyaralást kívánok.
Stavroson 2 supermarketet tudok, az egyik a ZOH, a másik a DIA nevű supermarket. Illetve van egy nagyon jó hely, ahol bugacát lehet venni. Kétféle változatban van. Feta sajtos, illetve krém töltelékkel ízesített.
Ezen a fórumon sok hasznos dologról lehet olvasni. Stavros térképet találtam a 29. oldalon, apartman nevekkel, éttermek, focipálya, posta, pékség stb.
Üdv. mindenkinek!
Mi szombaton érkeztünk haza Stavrosból autóval.
Olyanoknak ajánlom, akik nem voltak még soha Görögben, vagy esetleg csak Parálián voltak!!! Akik ismerik Sartit, (narancspart), azok ne menjenek Stavrosba!
A víz, gyönyörű! De aki volt Sartin, annak "sárlé"!
Nincs egy normális étterem! Nem a megjelenésre értem, hanem az étlapra! A "híres halas étteremben" apró halat kínálnak, (ahogy kifogják, úgy sütik meg, pikkely, bél stb.), illetve arany keszeget! Más, pl. tón, lazac, hekk, stb. ismeretlen számukra! A központban lévő kajáldákban, pizza, (sajtos-sonkás, 8 Euró), gyros (2,00-2,50 Euró) szárazon, egy kis ketchupal! Óriás palacsinta, hamburger, hotdog és itt vége is nagyjából az étlapnak! 1-2 helyen, sült virslit, sült csirkemellet lehet kérni, de semmi fűszeresés nélkül! Pontosabban, valami zöld dudvát szórnak rá... Mi a TULA apartmanházban voltunk, (központban a szökőkúttól Kb. 150m az ó-falú irányában). a Görög színvonaltól valamivel jobb volt! Pontosabban, nem találtunk semmi hibát, ami elég ritka. Olyan helyen volt, hogy nem kellett klíma, a reggeli órákban sütött oda a nap. Kilátás egy kis térre, valamint egy élelmiszer boltra volt. A boltnak, Arista volt a neve, (mint nálunk a Reál, vagy CBA). Érdemes megkeresni, mert olcsóbb volt mint a 6-7 Km-re fekvő Lidl!!! Pl.: ugyan az az ásványvíz, ott 0,30, míg a Lidlben 0,40 Euró volt. Ugyan az a virsli, ott 1,08 a Lidlben 1,40 Euró volt!!! Kávé tejszín, ott 0,68 a Lidlben 0,90 Euró! A fakultatív programok közül a lakatlan szigetre mentünk el (vittünk napernyőt szerencsére), semmi extra nem volt. Végig búvárkodtam a környéket, de semmi látvány nem volt! Egyedül, ami látványnak nevezhető, egy kardhalszerű kb. 20-25cm magyságú hal! A szigettel szembeni parton (Stavrostol 24 Km. úton) egy szép öbölben, sokkal többet láttam a víz alatt. Aki teheti, béreljen robogót és Aspravoltatól ellenkező irányban, talál szép öblöket, partszakaszokat. Néhol, vannak kihelyezve napágyak, napernyők, azokért nem kell fizetni, nyugodtan el lehet foglalni! Egyetlen kikötés, hogy valamit rendelni kell! (Coca-Cola, frappé-kávé 2 Euró) Egy rendelés mellett, el lehet tölteni 2-3 órát.
Aki teheti, az menjen el Kavalába, (Asprovalta irányában 90 Km.), gyönyörű város! A kikötőből látszik szinte az egész város, mivel egy hegyoldalban helyezkedik el.
Képeket, videókat még nem volt időm feltölteni, de amint feltöltöm, megírom az elérhetőségüket!
Ha bármi kérdésetek van, kérdezzetek nyugodtan.
#1908492012-07-11 22:52:49 Válasz a #190532. hsz-ra
Luxor teljesen egyetértek veled akár azt is irhatnánk a tengerről,h olyan akár a balaton csak sós!!!
persze nagyon szép meg mégis csak más a feelingje de a színe közel sem egy Sarti vagy akár Lefkada......
Lefkadán még nem voltam, Sartin is csak úgy, hogy Stavrosból hazafelé menet elmentünk Sartira utasokat felvenni.
Sajnos csak 30 perc szabadidőt kaptunk, így nem tudtunk ott fürödni.
De Stavrost is sokan kedvelik. Többször nyaraltunk ott, és az utazásaink során mindig találkoztunk visszatérő házaspárokkal, akikkel korábban nyaraltunk. A buszon mindig voltak kis gyermekes családok, illetve a huszonévesektől az idősebb korosztályig.
Nekünk az első Stavrosi út olyan jól sikerült, hogy visszatérő vendégek vagyunk.
Hiszem, hogy Görögországban a legelső nyaralás mindenki életében meghatározó. Azon a helyen, ahol legelőször nyaralt, oda visszavágyik, hiszen akkor szeretett bele ebbe az országba. Vannak emberek, akik nem is akarnak más helyre menni. Mások újabb és újabb helyeket szeretnek feledezni - és ők vannak többségben - de ettő függetlenül a legelső hely amely megérintette, mindig a szívük csücske marad és oda bármikor szivesen visszatérnek.
#1908872012-07-12 10:58:47 Válasz a #190864. hsz-ra
nincs is semmi baj Stavrossal nagyon jó hely én nagyon élveztem azt az egy hetet amit ott töltöttem.első Görög nyaralásom volt,de én is azokhoz tartozom akik szeretnék a többi helyet felfedezni.
viszont a víz valóban teljesen más mint Sartin vagy Zakynthoson vagy Lefkadan.
kis gyermekes családoknak valóban tökéletes Stavros mert nagyon kis nyugodt hely.
Görögországban Stavroson kívül még Olympic Beach-en voltunk, de Stavros mindig a szívem csücske lesz. Olyan érzés, mintha hazamennék.
5 éve nem voltunk itt, így jó lesz újra felfedezni, hogy mi változott azóta.
Az idei nyaralás választásnál szóba jött még Sarti, illetve gondoltunk, arra is, hogy elmegyünk fakultatív kirándulás gyanánt Skiathos-ra. Akkor a szállásunk Nei Porin, Parálián, vagy Olympic Beach-en lett volt.
Végén Stavrosnál maradtunk.
De olvastam a fórumon, hogy Stavros közelében a tenger szép tiszta.
Amúgy én is szeretném felfedezni a családommal Görögországot, az elkövetkezendő 40-50 év csak elég lesz rá.
A nagy készülődésben figyelmetlen voltam. Elírtam a mondatot.
Tehát, ha Skiathos-ra mentünk volna kirándulni akkor a szállásunk Nei Porin, Parálián, vagy Olympic Beach-en lett volna.
Szia,Miranda (ha indulásotok elött bekukkantanál)Szép időtők lesz és a kikötő után szép öblöket találtok. Várunk vissza és az fényképeket+élményedet is .
Jó utat!