Nagyon jók ezek a buszos túrák ,mert nagyon szép helyekre jó áron ellehet jutni. A hajós túrákról van valami infótok? Mindenképpen hajóval szeretnénk valahova kirándulni. Sok helyre látogattunk eddig,de autóval és egy jó kis hajós utazás érdekelne. Van valakinek tapasztalata,erről?
Skiathos 26 euróért ajándék! Skiathos gyönyörű! Igaz, nagyon kevés az ott eltöltött idő, de akkor is megéri. A hajóút csodálatos, ahogy elhalad a kisebb-nagyobb szigetek között. Egy kis szerencsével delfineket is látni. A hajón is jó hangulat szokott lenni. Skiathost látni kell!
skiathos valóban gyönyörű,kár kihagyni.
Viszont aki kalóz hajó kirándulásban gondolkodik annak a Dafni nevü hajóval történő kirándulást semmiképp NEM ajánlom,csak jól lehúznak,szolgáltatás semmi : (
Pár kilométerrel lejjebb pöfög a hajó,a fedélzeten ezalatt erőltetetten bohóckodnak,utána kitesznek egy köves parton,várj 2 órát kövekkel a seggedben egy olyan ebédre amit a kutyámnak se szolgálnák fel mert megharapna,visszaúton már bohóckodni se sincs kedve a legénységnek,a profit a zsebben,majd holnap jönnek új balekok......
Óvakodjatok tőlük
Kedves utazok.
Amint olvasom,a hajos utak erdekelnek masokat is nem csak minket.Mi mindig elmentunk eddig meg skiathosra.Gyonyoru!!Nem kedveltuk az idetlen ugribugri tancos direkt rangatos fogdosos hajokat.Ez az iroda amit irtam az Olimpios travel egy gyonyoru hajoval megy skiathosra a neve Kassandra.sok lehetoseg van a hajon vegig az uton pihenni napozni es gyonyorkodni.Nem volt zsufoltsag taposas semmi es nem kellett direkt tancikalni a kapitanyekkal aminek kulon orultunk!!!Harom kirandulasnal 15 szazalekot elengednek meg azokbol az arakbol egyebkent amiket reggel leirtam.Leirom ide Orsika emailcimet nala lehet am erdeklodni es foglalni.Nagyon segitokesz,de ezt majd meglatjatok!!olysi@freemail.hu
Vasárnap (07.08) indulás Paráliára!!! Alig várom!
Szüleimnek szerveztem le ajándék-meglepetés nyaralás, és elkísérem őket. Jön valaki még ebben az időpontban??? Fiatalabb társaságot keresek (25-30)!
Sziasztok !
Tegnap érkeztünk haza este 8 óra körül Paraliáról , reggel 8-kor indultunk , de még bementünk Thessalonikibe. Június 18. indultunk éjjel 11-kor , másnap délelőtt 11 -re megérkeztünk. Sima határátkelés , oda - vissza , néhány kocsi volt csak előttünk , szinte minden határnál. Az árak a tavalyihoz képest semmit nem változtak , sőt ,,, mintha néhány dolog olcsóbb is lenne . A Rena apartmanban laktunk , nagyon barátságos fiatal ember a tulaj , tud angolul is , a Blue Sea is az Ő tulajdona . Az utcai első emeleti apartmanban voltunk , aminek nagy terasza volt , de délután oda sütött a nap , jó meleg volt .Az apartman egyszerűen felszerelt , van némi hiányosság , de nagyon szépen fel van újítva és tiszta. Emőke volt az idegenvezető , Ő is nagyon barátságos . Nagyon sok apartman be van zárva , és nagyon sok helyre ki van írva , hogy szoba kiadó. Bátran lehet menni egyénileg , mert bőven lehet szállást találni . Ami még meglepett , hogy a főszezon náluk július 15. én kezdődik , addig az apartman 25 euro / nap , személytől függetlenül !!! A turisták zöme főleg Szerbek , Macedonok és Románok , nagyon kevés a Magyar !!!!
Fakultatív kirándulás : Meteorák : 17 euro
Skiathos : 29 euro
Thessaloniki : 12 euro
Olympos : 12 euro
Athén : 35 euro
Waterland :25 euro
Athos : 29 euro
Ezek az árak az Olimpios travelnél .
Mi csak egyénileg kirándultunk , megnéztük a Tempi völgyét , mert korábban kimaradt , Nei Porin és Platamonason és még Verginán voltunk ahol megnéztük a Filippi királyok sírját . ( 8 euro volt fejenként a felnőtt jegy , gyereknek nem kellett fizetni )
Thessalonikibe és Katerinibe voltunk még. Ha van kérdés bátran írjatok.
A most utazóknak kellemes nyaralást és jó pihenést kívánok. !!!!
#1901672012-07-05 10:12:49 Válasz a #190152. hsz-ra
Kedves Pintyőke !
Örülök,hogy jól telt a nyaralás
Jövőre a barátnőmmel mi is Paráliára szeretnénk menni,megünnepelni az érettségit és kipihenni a sok tanulást meg persze sokat bulizni.Mi is a rena ill.a blue sea apartmant néztük ki.Te melyik ajánlanád jobban ? Merre találhatókParálián ?
#1901712012-07-05 10:21:29 Válasz a #190152. hsz-ra
Szia!
Remek,hogy ennyire jól éreztétek magatokat! Hasonlókat tapasztaltam én is ,mint Te,ezt már lentebb a helyzet jelentésemben is leírtam.
Kateriniben miket érdemes szerinted megnézni? Miket néztetek?
Bár mint fórumozó,újnak számítok itt, viszont az elmúlt pár évben, több mint 1550 alkalommal olvasgattam a hozzászólásokat.Szeretem ezt az oldalt!!!Nagyon nagy örömmel olvastam,hogy valaki megemlítette a Vágvölgyi Orsi nevét,aki Görögországban él,Paraliához igen közel.Én 6 évvel ezelőtt ismertem meg az Orsit,és mint ahogy Anita 72 írta,idegenvezetésből csillagos ötös volt.Igazán nem szeretnék senkit megbántani,de azóta még csak hasonlóval sem találkoztam.Én is visszajáró utazó vagyok Paraliára,minden fakultatív programon részt vettem már,Skiathos,az Olympos a Meteorák,és sorolhatnám,valóban lenyűgöző látványt és élményt nyújtanak,és valóban nem mindegy milyen Irodával és mennyiért megyünk.Több kinti Irodával mentünk már a kirándulásokra,de mi is kipróbáltuk az Olimpios Travelt és valóban nagyon jók az árai,remek busszal,remek hajóval viszik az embereket.Nekem is megvan az Orsi száma,e-mail címe,és az Olimpios travel száma is.De Anita 72 is leírta ide előttem.Hát hívjátok fel az Orsit bátran,nagyon nagy segítség higyjétek el,ha van valaki ott aki Magyar,és anyanyelvi szinten beszél Görögül,és ismeri Észak Görögországot,mint a tenyerét.Jó utat,kívánok minden Görögország imádónak!!!
Örülök,hogy jól telt a nyaralás
Jövőre a barátnőmmel mi is Paráliára szeretnénk menni,megünnepelni az érettségit és kipihenni a sok tanulást meg persze sokat bulizni.Mi is a rena ill.a blue sea apartmant néztük ki.Te melyik ajánlanád jobban ? Merre találhatókParálián ?
Szia Kicsibaba.
Én a Rena-t ajánlanám , az első emeleten voltunk , a 3-s 4.-s és az 5-s apartman az utcai , ahogy írtam nagy terasszal és nem elhanyagolható , de van lift is ( ezzel inkább a 3-ik emeletiek járnak jobban !!! ) Mi az 5-s -ben laktunk. Három ágyas mind a három apartman . A Lidl -től ( ha háttal állsz neki ) balra esik , harmadik utca a tengertől kb 150- 180 méter.és szerintem a Lidl-től is a harmadik vagy negyedik utca . Majd nem az utca sarkán van 1 kék -sárga szupermarket és egy foci pálya , meg egy szép park. ( sajnos a Blue Sea messzebb van , kb 250- 300 méter a tengertől )
Paralia nagyon jó hely , jókat lehet bulizni , nyüzsgős ,,,, mindenkinek ajánlom !!!! Jó nyaralást !
Remek,hogy ennyire jól éreztétek magatokat! Hasonlókat tapasztaltam én is ,mint Te,ezt már lentebb a helyzet jelentésemben is leírtam.
Kateriniben miket érdemes szerinted megnézni? Miket néztetek?
Szia Zolee !
Pl,,, Szerelmesek parkja , szerdán és szombaton piacozás ,,,. Ja és kíváncsiak voltunk , h mit csinálnak vasárnap éjjel a görögök , mikor a Spanyol és Olasz meccs megy a T.V. -ben ?
Hát kint ültek tömegestől 1-1 kávéház teraszán , bazi nagy kivetítőn és LCD -n nézték a meccset és ettek, ittak , jól múlattak .
Egyébként semmi különös látni való nincs
Üdv : Pintyő.
#1903342012-07-06 22:56:08 Válasz a #190262. hsz-ra
Köszönöm a választ! Nagyjából ezeket hallottam eddig,azt hittem találtatok valami jó dolgot Kateriniben!
Ugyan nem nagyon fontos infó,mert a Lidl a legjobb a környéken talán,de Katerini, szinte elején van egy görög bevásárló központ és szerintem elég jó és az árak sem olyan rosszak. Elég sok minden van akinek valami viszonylag elérhetetlenebb dolog kell,talán érdemes lehet megnézni.
Volt már,hogy voltak érdekes pillanatok,mikor nem szokványos dolgokat akartunk venni és leginkább a görög nyelvre lett volna szükség. Vettem is egy kompakt görög kéziszótárat. Nagyon jó. Akinek szüksége lenne ez ügyben egy kis segítségre megoldható pdf formátumban.
Az erdeklodesre valo tekintettel megemlitenem, hogy a megszokott helyunkon varjuk a kedves erdeklodoket KALOZHAJOS KIRANDULASUNKRA az ARIAN fedelzeten (paralia foutcajan az iskolaval szemben, es a templomtol 50 meterre a Strouga etteremmel szembeni jegyarusito helyeinken 19.00-24.00ig minden nap).
A program minden nap szervezesre kerul, 9.15-16.00-ig tart, magaban foglal melyvizi furdest, tengerparty grillpartyt egy nekunk fenntartott partszakaszon Varikon (grilleyett szardellaval, virslivel, salataval, kenzerrel, ouzoval, borral, tsipouroval es narancslevel), a fedelzeten gorog zenevel, kalozjelmezekkel es figyelmes kiszolgalassal.
A jegy ara TARTALMAZZA AZ ETEL ES ITALFOGYASZTAST, FELNOTTEKNEK 16 E, GYEREKEKNEK 12 EV ALATT 10 E, 5 EV ALATT INGYENES, CSOPORTOS KEDVEZMENY IGENYELHETO.
Koszonom mindenkinek aki hozzaszolasaban a kalozhajoval kapcsolatban megemliti a hajo nevet is, mivel nem csak egy hajo dolgozik Paralian, ne vegyuk oklet mind egy kalap ala!
kellemes nyaralast kivan az arian szemelyzete'
Hali Pöpi
A kalózhajós kirándulásra beneveznék majd a kis családommal. Július 21-én szombaton este indulunk ki autóval és 31-én jövünk haza /hacsak nem kapok kint állásajánlatot /
A Giotisról nem tud senki infót adni?