#1902782012-07-06 09:21:40 Válasz a #190274. hsz-ra
Az egész szigeten iható a víz, nem kell aggódnotok emiatt.
Csak a Makryammosi strand fizetős. Elmentek majd a bejárata mellett a Márványpartra menet. A kapuja mellett kell a jobbra felfelé vezető földútra térni. Innen még kb. 6 km. De ki lesz írva hogy: Marble Beach
#1902812012-07-06 10:39:29 Válasz a #190278. hsz-ra
Ha a márványpart a cél, felesleges ekkorát kerülni.A hegyen át is elérhető az a partrész mondjuk ez csak motorral,és olyannak ajánlom aki azért nem most vezet először motort
#1902832012-07-06 10:47:49 Válasz a #190281. hsz-ra
Igazad van Kristi én autós útban gondolkodtam. Akkor viszont kerülni kell. Szerintem motorral kevesen vállalják ezt be. Mi mentünk volna, ha nem a szüleimmel vagyunk. Egy másik alkalommal benne lehet a pakliban.
#1902842012-07-06 10:57:13 Válasz a #190193. hsz-ra
Amit leirtál az a hely Metalica egy régi vaskohó romjai látható s a leirt "labirintus" és más kő kirakások, fent kell hagyni a kocsit és gyalog lemenni a partra nagyon érdekes és szép! Feltétlen megnézendő!
#1902852012-07-06 11:09:38 Válasz a #190284. hsz-ra
Köszönöm Zsuzsa, sejtettem, hogy valaminek az alapjai ezek, csak annyira tökéletes az a labirintus alap, hogy el nem tudtam képzelni mi lehetett az régen.
Beirom a megnézendők listájára ezt is!
Köszönöm az eddigi válaszokat eszembe jutott még egy kérdés! Szeretnénk horgászni, szerintetek milyen felszereléssel, csalival készüljünk? Egyébként Potámiában érdemes? Milyenek a tapasztalatok?
Szia Dei.
Szerintem feeder botot vigyél, ha lehet abból is csak egy kissebbet. Max 3 méterest. Potámia bal oldalán a sziklánál voltak srácok akik úszóztak. Szó szerint csak belógatta a hal szája elé a szereléket. A másik végén a kikötőnél fenekező módszert is láttam, max 20 grammos ólommal. A fenekezőt majdnem függőlegesen álitsd fel. A legjobb csali, ha meg tudod oldani a szállitását a fagyasztott csonti. Bár el kell mondanom, hogy elég kis halakat lehet fogni. Úgy 10-20 cm-es halak vannak csak partközelben. Ha a csontit nem tudod hűtőládába elvinni, akkor keresel egy sziklát a parton, amin vannak félhátu kagylók. Óvatosan leszeded a kőről, kiskéssel kikanalazod a kagylót, és már mehet is a horogra. Azt ugye tudod, hogy a tengeri horgászatra nem jó a hagyományos monofil zsinór, De egy jó horgászboltban lehet kapni sós vizre valót. Nem drágább mint a monofil. Ja és max 16-os legyen. Elég hosszu lett, de remélem tudtam segiteni.
#1903462012-07-07 09:51:27 Válasz a #190337. hsz-ra
Szia Kszifiasz!
Ti horgásztatok is ott?
Én is mondtam a páromnak, ha esetleg gondolja vigyünk horgászcuccot, de ő most inkább kihagyná - pedig imádja. Pihenni szeretne, úgyhogy szerintem még a szomszéd utcába is autóval fogunk menni.
#1903642012-07-07 13:26:02 Válasz a #189384. hsz-ra
Szia Messinia!
Ne haragudj, de csak most láttam, hogy kérdeztél tőlem, most is csak véletlenül keveredtem vissza.
Igen neki indulunk a kicsivel az útnak, csak sajnos nem Thasosra, mert oda már nincs hely a buszon. Úgy néz ki, hogy 13.án indulnánk Sartira, csak még nem döntöttük el, mert nem tududnk dönteni. Sartiról semmi infónk nincs, Thassost meg már úgy ahogy ismerjük. Most lett volna a 3. utunk ide, de sajna ez nem jött össze. Ti mikor mentek és hova?
Tényleg ne haragudj, hogy nem reagáltam, de valahogy szétszórt voltam és elkerülte a figyelmemet és csak a Kszifiasz válaszára reagáltam.
Szia Messinia.
Itthon elég sokat járok különböző tavakra, de Thassosra nem vittem semmilyen felszerelést, de azért megnéztem a horgászokat. Ezt a 9-napot csak kettesben pihenéssel szerettem volna tölteni. A kikötőnél voltak akik egész komoly szereléssel mentek ki éjszakára.
#1903752012-07-07 15:24:21 Válasz a #190373. hsz-ra
Mi is úgy vagyunk vele, hogy ez a 8 napot inkább kettecskén, romantikusan töltjük.
Nyaraláskor szeretünk lustálkodni.
Nektek melyik strand jött be a legjobban egyébként?
Mondjuk belefér, hogy minden nap másik strandra menjünk.
#1903762012-07-07 15:39:56 Válasz a #190372. hsz-ra
Hát én nem tudok más irodát az Apollonón kívül, csak az Aeolust, de ők 16-án indítanak, az meg már nem jó, ahogy az egy héttel később sem.
Te tudsz még más irodát is akinél lehetne busz jegyet venni Thassosra?
Köszi szépen az infót.
Nagyon sok helyen jártunk, igy elég nehéz lenne választani. Mindenhol találtam valamit ami jó, ill új volt. Hol a sziklás rész, hol a hullám, stb. Ami igazán bejött az Makriammos, Alyki, Paradise beach, és vol egy kis öböl aminek nem tudom a nevét, de teszek fel róla képet. Közvetlen az út szélén álltunk meg autóval, egy elég meredek lejtőn sétáltunk le a partra.