Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5116
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191180 Üzenet linkje2012-07-14 21:50:23  Válasz a #191156. hsz-ra

De jó ezt nem láttuk vissza kell mennünk. icon_smile.gif

Egyébként úgy csináld, hogy jobb katt a képen és a kép url-jét másold ide be.

Tehát /img gomb/ url beilleszt /Img gomb/ még egyszer.

# 5117
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191182 Üzenet linkje2012-07-14 22:13:19  Válasz a #191156. hsz-ra Előzmény #191156

[url=https://https://lh5.googleusercontent.com/-_i7-lvALnvE/S1wVED4MSdI/AAAAAAAAAX8/7Xh6bnh8TBY/s912/Kerkyra%25202.%2520100.jpg]https://lh5.googleusercontent.com/-_i7-lvALnvE/S1wVED4MSdI/AAAAAAAAAX8/7Xh6bnh8TBY/s912/Kerkyra%25202.%2520100.jpg[/url]
# 5118
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191183 Üzenet linkje2012-07-14 22:14:01  Válasz a #191182. hsz-ra Előzmény #191182

na nem megy ez nekem.... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 5119
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191184 Üzenet linkje2012-07-14 22:17:43  Válasz a #191183. hsz-ra Előzmény #191183

A hiba, hogy hiányzik egy zárójel az első [img] után, nézd csak meg. icon_smile.gif[/img]
Vagyishogy te urlt nyomtál img gomb, kép majd img gomb mégegyszer.

Kép beillesztése:

# 5120
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191189 Üzenet linkje2012-07-14 22:59:40  Válasz a #191184. hsz-ra Előzmény #191184

Késő van már majd holnap újra megpróbálom... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 5121
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191220 Üzenet linkje2012-07-15 14:05:44  Válasz a #191189. hsz-ra Előzmény #191189

Szia Gégé!
Úgy látom ezen az oldalon, ha Korfuval kapcsolatos infókra van szükségem hozzád érdemes fordulni, mert ahogy olvasgatom, van tapasztalatod bőven. icon_smile.gif
Persze azért bárkinek a tanácsait szívesen veszem aki ott járt, és tud segíteni.
Az idén szeptember elején Parga-n nyaralunk, és szeretnénk bérelni autót két napra, hogy egy kis ízelítőt kapjunk ebből a csodálatos szigetből.
Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted mi az amit be kellene, és be is lehet szorítani ebbe a két napba.. Minket inkább a természeti szépségek a hangulatos települések, városkák érdekelnek, kevésbé a múzeumok.
Persze azért a várakat, erődöket, kastélyokat meg szoktuk nézni, de idő híján most inkább minél több, színesebb benyomást szeretnénk kapni a szigetről.
Az is érdekelne még, hogy a komp hozzávetőleg mennyibe kerül egy kocsira és négy felnőttre.
Előre is köszönöm a segítséged!

# 5122
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191236 Üzenet linkje2012-07-15 16:15:13  Válasz a #191220. hsz-ra Előzmény #191220

Szia..
Pargáról kb 32 km Igoumenitsa a kikötő ahonnét át tudtok kompozni Korfura. Az autó 26 euró, a személyjegy 6.50 körül van, (tavasszal még annyi volt) Lefkimibe vegyétek a jegyet mert oda rövidebb is meg olcsóbb is az út mint Kerkyrába..
Amit megnéznék feltétlen az Korfu fővárosa Kerkyra, ott bemennék a régi és az új erődbe is., majd a sikátoros utcácskában sétálgatnék.... Majd elmennék Paleokastricába Onnan Sidari Kalami ezek fent vannak északon... Mennék Benitses mellett Achilionba a Sysi kastélyba ...A reptér melletti gátra is kinéznék a fejed felett pár méterrel szállnak le a repülők... Nem hagynám ki a Glyfadai strandot, majd tovább a Mirtioissai strandot sem.. Felmennék a Pandokrátor hegyre Korfu legmagasabb pontja.. Paleokastricából fel Lakones faluba, ahonnét szinte az egész északi rész a tengerrel belátható gyönyörű... Sidarit sem hagynám ki , onnan Perulades falut keresném meg ott található a LOgas beach ami szintén érdekes és egyben félelmetes hely..Hirtelen ennyi jutott eszembe , de ha mondjuk Kerkyra város után elindultok ipsos irányába csalódni nem fogtok a látványban... Az a baj, hogy két nap erre tényleg kevés, ezek a helyek amiket leírtam csak a jéghegy csúcsa.. Az igazi szépségek rejtve vannak, gyalog vagy robogóval megközelíthető helyeken találhatóak..

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 5123
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191242 Üzenet linkje2012-07-15 17:02:05  Válasz a #191236. hsz-ra Előzmény #191236

Köszönöm a gyors választ. Igen, ezek közül van jó néhány amit magam is gondoltam megnézni, de van elég sok olyan is, amiről még nem hallottam.
Ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek. ...és gondolod, hogy ezek, amiket te felsoroltál, azok két nap alatt végigjárhatók?
Tudom, hogy ez csak apró ízelítő a látnivalókból, de a többi szépséget majd egy korfu-i nyaralás alkalmával fogjuk bejárni.

# 5124
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191243 Üzenet linkje2012-07-15 17:11:17  Válasz a #191242. hsz-ra Előzmény #191242

Szerintem igen.. Első nap járjátok körbe az észak és keleti oldalt fent, majd másnap a déli nyugatit.. és este az utolsó komppal meg vissza tudtok menni Igoumenitsába... Pargáról én még elmennék az Acheron folyóhoz ha esetleg nem ismernétek még.. Gyors folyású hegyi patak.. Nem a torkolatra gondolok amikor a tengerbe ömlik, hanem kicsit feljebb a hegyek közé kell bemenni.. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 5125
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191244 Üzenet linkje2012-07-15 17:13:24  Válasz a #191242. hsz-ra Előzmény #191242

Itt van ez a könyvecske Korfuról, érdemes beleolvasni, rengeteg hasznos infó l, pici közöm nekem is van a könyvhöz..

http://issuu.com/korfurol/docs/korfu_infokonyv

# 5126
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191245 Üzenet linkje2012-07-15 17:20:31  Válasz a #191156. hsz-ra Előzmény #191156

Az 5. vagy 6. képeden látszik a pelekasi öböl és a Pelekas Beach Hotel.

Vagy tíz éve, amikor még gazdag ember voltam, nyaraltam ott ólinkluzívos nyaraláson. Gyönyörű hely az öböl és a szálloda se kutya. A középső részen ferde pályán egy sikló-szerű lift megy a szálloda alsóbb részei és a fenti recepció között icon_biggrin.gif

# 5127
Ladybird517
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191246 Üzenet linkje2012-07-15 17:31:21 

Kedves Schumy77!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem előbb, de egy kis gubanc volt az internetemmel, na meg vissza kellett mennem dolgozni, s nem volt időm. Épp most küldtem volna el egy hosszabb beszámolót, amelyet kb. fél órán keresztül írtam, de sajnos rákattintottam az előnézetre, ahol egy mondattani hibát akartam javítani, s ekkor az egész irományom elszállt valahova. Így a mostani már nem lesz annyira részletes. A csomagok súlyát senki sem ellenőrizte, de nem érdemes túl sokat vinni, csak ami a két kezedben ill. a válladon elfér, mert neked kell mindent felvinni egyedül a kompra. Odafelé a Kerkyra nevű nagy komphajóval szeltük át a tengert egy óra alatt. Csodálatos volt!
Az autóbuszunk pénteken 1/4 12-kor gördült ki a XX. kerületi Tesco parkolóból, s szombaton kb. 1/2 11-kor érkeztünk Sidariba, a George Studios elé. (Nem néztem meg azonnal az órámat.) A kikötőben Varga Alexandra helyi képviselő várt ránk, aki egy nagyon aranyos, kb. 20 év körüli szlovák lány.
Az apartmanunkat még takarították, egy kicsit várni kellett. A kertben egy árnyékos helyen lepakolhattuk a csomagjainkat, s helyet foglalhattunk a 3Little Pigs nevű étterem teraszán, mely az apartman tulajdonosaié. A tulajdonosok szintén nagyon kedvesek voltak, ők ott laknak az épület földszintjén. Az apartman egyszerű, tiszta, alapfelszereltségű. Annyi tányér,-pohár, evőeszköz van, ahány személyes az apartman. Ezenkívül egy kicsi és egy nagy főzőedény, egy serpenyő, egy vízmelegítő volt, ill. a földszinten az egyik apartmanban kenyérpirító is volt.
A buszon egy szlovák,- és egy magyar sofőr volt. A magyart Jánosnak hívták. Ő tartotta a rövid tájékoztatót előbb szlovák,- majd magyar nyelven, ahányszor megálltunk. Nagyon kedves volt. Az úton egy szlovák,- és egy magyar nyelvű filmet vetítettek felváltva.
Reggel 1/2 8 körül érkeztünk a kikötőbe, ahol egy órát kellett várni a kompra, melyre a jegyet a sofőrök vették meg.
A görög sofőrünk is nagyon jól vezetett, s bár az út eléggé kacskaringós volt, mégsem kellett szenvednem a rosszulléttől. Vagy talán a gyömbértea és a homeopátiás bogyó segített?
A táj nagyon csodálatos volt, azok a hegyek gyönyörűek. Szívesen megmásznám némelyik lankásabb hegyoldalt! Ez járt a fejemben.
Egy hiányérzetem azért volt: nem láttam sem narancs,- sem citromfát.
Az apartmantól kb. 3-4 percre található a beach. Tiszta,- homokos. A partot minden reggel takarítják. 2 napágy + napernyő bérlése napi 8 euro. (Ez egy kicsit húzós, de szerintem ők ebből élnek egész évben.)
Kis bolt az apartman kertkapujával szemben van. Az olcsóbb 2 supermarket a település másik végén. ( Diellas,- a másik nevére nem emlékszem.) Ha gyalog mentek, az sincs olyan messze, ha a Mimosa Hotel melletti kis utcán bementek egy kis kunkort levágtok, s kb. 20 perc sétával odaértek.
Mi a tejet a szomszédos kis boltban vettük. 1,4 euroért adták az olcsóbbat. Egy árban volt az 1,5%-os és a 3,5%-os. A 3,5%-os olyan finom volt. Ilyet nem vettem sajnos mostanában a hazai boltokban.
Fakultatív kirándulások: ha tudtok angolul, érdemesebb a helyi utazási irodával menni. Pl. Paxos-Antipaxos-i hajókirándulás az Aeolussal 38 euro, helyi utazási irodával 29 euróért láttam. Bár itt nem kell annyira tudni angolul. Ezen a kiránduláson ebédet nem adnak, egy kicsit fárasztó, de nagyon gyönyörű.
Ha nem béreltek autót, érdemes a korai busszal bemenni Kerkyrába, rászánni egy napot. Egy irányba az autóbusz jegy 3,4 euro. Érdemes előbb kimenni a megállóba, mert a mi buszunk is 10 perccel előbb jött a menetrendben szerepeltnél.
A szomszédos Alkyon Hotel medencéjét lehet használni. Én 2x voltam ott, a medence vize kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű.
Elég sok szúnyog van, szúnyogriasztót vigyetek. Elektromos szúnyogriasztóhoz készülék minden szobában van, csak a bele való kis lapocskát kell vinni.
A naptej drága, azt se felejtsétek itthon!
Hazautazás napján már reggel 8 órakor indult a busz, s másnap reggel 6-kor már Budapesten voltunk.
Nagyon jól éreztük magunkat, legszívesebben már most visszafordulnék!
Irigyellek benneteket, hogy ti most még az utazás előtt álltok. Bár nekünk még kicsit hideg volt a tenger vizének a hőmérséklete, mire Ti mentek, addigra már ez is kellemes hőmérsékletű lesz.
Jó utat, érezzétek jól magatokat!

# 5128
Wucy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
388 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191250 Üzenet linkje2012-07-15 18:34:55 

Kedves Ladybird!

mennyit varakoztatok a hataron? 23 ora Budapest-Sidari?

# 5129
Cápafagyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191257 Üzenet linkje2012-07-15 19:59:06 

Sziasztok!
Egy apróság érdekelne, gondolom a rutinos Korfu-utazók ezt csukott szemmel tudják icon_smile.gif
A kompra hol kell megvenni a jegyet? A hajón vagy a placcon lévő irodák valamelyikében? Ha az utóbbi, akkor honnan tudom melyikben?
Valamint, mennyibe kerül 2 felnőtt egy kisgyerek plusz egy személyautó egy útra?
Elnézést, ha kicsit amatőr dolgokat kérdezek, de nem szeretnék 1200 kilométerrel a hátam mögött vadidegen helyen bután kóborolni.
A választ előre is köszönöm.

# 5130
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191258 Üzenet linkje2012-07-15 20:15:15  Válasz a #191257. hsz-ra Előzmény #191257

Igoumenitsában a kikötőben a tudod megvenni a jegyet a hajóra .. Lesz több fizetőbódé Abban veszed meg ahova menni akarsz.. Lefkimi, vagy Kerkyra lesz kiírva.. Helyileg hova mész a szigeten? mert úgy érdemes megvenni a jegyet. Ha a sziget Fenti részére Sidari Paleó vagy Kalami stb mész akkor Kerkyra, ha az aljába Moraitika Messongi Benitses Agios gorgios a nyugatiba akkor Lefkimi a te úti célod.. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 341 342 343 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu