A kalozhajos kirandulas, amivel mi is foglalkuzunk 9.00-16.00ig tart, egy kellemes kikapcsolodast nyujto felnapos progi. Letezik a skiathosi hajout is, ami egy gyonyoru szigetre visz el, az reggel fel6tol este 10ig tart .
A doki szamat meg kell kerdeznem feltehetem e ide, de ha valakinek kell, priviben el tudom kuldeni.
Mindenkinek szep napot!
Sziasztok,
Szeretném a tanácsotokat kérni. Thesszalonikiből megyünk majd szeptemberben Paráliára. Utánanéztem, hogy reptértől 78-as busz a KTel buszállomásra, onnan tovább Katerinibe, majd tovább Parália.
Viszont, visszafele reggel 10-kor indul a repülőgép.
Szerintetek mennyire necces, ha Kateriniből a reggel 7 órással jövünk? Mennyire megbízhatók a buszok arrafelé? (Mert jó párszor már befürödtem a görög buszmenetrenddel....)
Kb. mennyi idő lehet a Thesszaloniki buszállomástól a reptér?
Elvileg jó, de ha bármi lazaság van, lekésitek a csatlakozást, akkor necces lehet; esetleg a taxi megoldja, ha baj van. Ha tudtok, induljatok kicsit korábban.
Mi most 13-án érkeztünk haza Paraliáról. Szintén repülővel, majd helyi járatokkal mentünk.
Egyáltalán nem gázos így a közlekedés. Thessalonikiben a 78-as busz kb. 3/4 óra alatt szeli át a várost.
Katerinibe Thesszalonikiből óra 15 és 45-kor mennek a buszok. 3/4 óra ez az út is.
Kateriniban van egy kis távolság a nemzetközi buszállomás és a helyi járat között, ami kivisz Paraliára. Kateriniből napközben kb. 15 percenként megy busz Paraliára. Ez a távolság kb. 10-15 perc időben.
Mi ketten 15euróból értünk a reptérről Paraliára.
Egyébként Thesszalonikiben várnak kint magyar utazási irodások(IBUSZ), akik fejenként 15 euróért elvisznek Paraliára. Én ezt sokaltam.
Visszafelé viszont érdemes meggondolni ezt a lehetőséget, mert nekünk is 09:25-re sikerült beesni a reptérre. A gond az, hogy Paraliáról 06:35-kor megy az első busz Katerinibe és hiába volt nagyon segítőkész a busz sofőr és gyorsan elértünk a nemzetközi busz állomásra, ott már csak láttuk, ahogy a 7 órás Thesszaloniki busz indul. Így a 7:30-ast értük el és kicsit izgulós volt a végén, hogy elérjük-e a gépet. Kateriniből Thesszalonikibe egész és fél órakor mennek a buszok.
Mindenhol nagyon segítőkészek voltak, csupa jó tapasztalatunk van. Jó időt és élményekben gazdag nyaralást kívánok!
Elvileg jó, de ha bármi lazaság van, lekésitek a csatlakozást, akkor necces lehet; esetleg a taxi megoldja, ha baj van. Ha tudtok, induljatok kicsit korábban.
Köszi Poklovo!
De jóó, örülök hogy van valaki személyes tapasztalattal is, és nem a netről kell totóznom. Hú, hát nagyon kicentiztétek valóban:)
Kateriniben könnyű megtalálni a helyi járatos megállót?
Arra is gondoltam, hogy visszafele Paráliáról taxival mennénk Katerinibe, pont ezért, hogy elérjük a 7 órás buszt. Vannak taxik olyankor kora reggel?
poklovo írta:
Szia!
Mi most 13-án érkeztünk haza Paraliáról. Szintén repülővel, majd helyi járatokkal mentünk.
Egyáltalán nem gázos így a közlekedés. Thessalonikiben a 78-as busz kb. 3/4 óra alatt szeli át a várost.
Katerinibe Thesszalonikiből óra 15 és 45-kor mennek a buszok. 3/4 óra ez az út is.
Kateriniban van egy kis távolság a nemzetközi buszállomás és a helyi járat között, ami kivisz Paraliára. Kateriniből napközben kb. 15 percenként megy busz Paraliára. Ez a távolság kb. 10-15 perc időben.
Mi ketten 15euróból értünk a reptérről Paraliára.
Egyébként Thesszalonikiben várnak kint magyar utazási irodások(IBUSZ), akik fejenként 15 euróért elvisznek Paraliára. Én ezt sokaltam.
Visszafelé viszont érdemes meggondolni ezt a lehetőséget, mert nekünk is 09:25-re sikerült beesni a reptérre. A gond az, hogy Paraliáról 06:35-kor megy az első busz Katerinibe és hiába volt nagyon segítőkész a busz sofőr és gyorsan elértünk a nemzetközi busz állomásra, ott már csak láttuk, ahogy a 7 órás Thesszaloniki busz indul. Így a 7:30-ast értük el és kicsit izgulós volt a végén, hogy elérjük-e a gépet. Kateriniből Thesszalonikibe egész és fél órakor mennek a buszok.
Mindenhol nagyon segítőkészek voltak, csupa jó tapasztalatunk van. Jó időt és élményekben gazdag nyaralást kívánok!
Szia Mona!
Kateriniben nagyon könnyű megtalálni a helyi járatos busz megállóját. Ha a templom bejáratával szemben állsz, jobbra van egy szűk útcácska. Jobbra fordulsz és végig mégy rajta. Eléggé rövidke szakasz. Az utca végén át kell menni a tulsó oldalra és már ott a megálló. Vannak automaták, de van ott jegypénztár is. Érdemesebb megváltani előre a jegyet, mert olcsóbb mintha a buszon vennéd a sofőrtől. Az elektronikus kijelőző irja az indulás időpontját. Mi azt tapasztaltuk, hogy pontosan indultak a buszok. Mivel ez egy keskeny utca, viszont, eléggé forgalmas, igy aztán csak annyi időre áll be a busz, hogy felszálljanak az utasok és már indul is.
Igen, vannak taxik már kora reggel is. Mi is láttunk. Szerintem a szálláshelyeden biztosan segítenek előre lebeszélni a taxit. Én azt biztosabbnak tartom a korai időpont miatt.
Kateriniben nem éppen a templomnál tesz le a busz, de a sofőr nagyon segítőkész volt és gyakorlatilag csak egy utrcán kellett végigmenni a távolsági buszig. Mint írtam, mi is csak a pénztártól láttuk már így hogy indul a 7 órás busz Thesszalonikibe.
Szerintem az a 8km nem lehet nagy költség, megéri a biztonság.
Nagyon jól jönne magyarul beszélő orvos telefonszáma,ha már vagy ilyen rendes és felajánlottad.... Mi július 23-án megyünk Paraliára. Ha nem szeretnéd kiírni a fórumba, itt az e-mail címem. : beatrix6366@gmail.com. Nagyon fontos lenne.
Üdv: Bec
A taxi Paráliáról Katerinibe 7 euro. A Paralia fotoalbumomba júniusban lefotóztam a taxiállomás tábláját, rajta van a többi tarifa, és a telefonszám is.
Jó utat.
Sziasztok. Nagyon örülök, hogy rátok találtam. A segítségeteket szeretném kérni. Augusztus végén indulok Paraliára, érdeklődni szeretnék, hogy nem tudtok-e valami magánszállást? Nem szeretnék utazási irodával menni, mert nincsennek jó tapasztalataim. Vagy ha nem foglalok be semmit, akkor ha lemegyek van esélyem találni szállást jó árban (ez max. kb 30 euro/2fő/éj nálam). Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a szállásokon kérnek útlevelet meg ilyesmi, mindenkitől vagy ha igen, esetleg elég az egyik fél okmánya? Köszönöm a segítséget.
A taxi Paráliáról Katerinibe 7 euro. A Paralia fotoalbumomba júniusban lefotóztam a taxiállomás tábláját, rajta van a többi tarifa, és a telefonszám is.
Jó utat.