Mylo nekem csak annyi kérdésem van hogy miért kell 14 orát aludni?
Unic írta:
Ezt én se értettem soha. Ha kirándulok akkor későn fekszek, korán kelek. A kirándulás minden percét kihasználom amit lehet. Aludni otthon is tudok.Azért nem kell útra befizetni aludjak
Mylo amugy ilyen apróságok bárkivel bármikor előfordulnak. Úgy kell felfogni mint egy kaland....
Tisztelt Pinga, tisztelt Unic!
Ezek szerint csak mi vagyunk bolondok hogy itthon sokat dolgozunk és a fárasztó mindennapok során nem tudunk kellőképpen feltöltődni az éjszakai 7-8 órás alvás során... A munkánk során kirándulunk eleget,én az országban,más csak 30 km-es körzetben,de mindketten naponta több száz km-en át,más valaki pedig sok fárasztó embert elviselve. Mi nem kirándulni,hanem pihenni mentünk,a 8 nap alatt az egész évet kipihenni. Nyugodtan,nem politikától és erőszaktól hemzsegő hírekkel teli környezetben. Kirándulni itthon is tudunk... Mindenki másképp pihen,mi így. Problem?
Ismerőseim Kalliope apartmanban voltak 2 hétig. Meg voltak elégedve, tiszta, rendezett. Edények a szokásos mennyiségben, jól működő hűtő. Mások kifogásolták, hogy tükör csak a fürdőszobában volt. /a folyosó viszont tele volt/
#1915272012-07-18 21:08:04 Válasz a #191385. hsz-ra
no problémo
munka után egy nap pihenés itthon és utána 2 hét nyaralás, mi alapbol csak 7 orákat alszunk néha kevesebbet, a tengerparton meg inkább nem is alszok mert ki tudja látom e még ujra,betelni nem lehet vele, nyaralás után ismét 3 nap pihenö és lehet menni dolgozni
#1915922012-07-19 18:47:49 Válasz a #190352. hsz-ra
Szia! Újabb kérdés: Melyik napon van a hajókirándulás,mennyibe kerül a felnőtteknek és mennyi a gyerek? Valóban szép-e érdemes elmenni? Mi eddig minden honnan voltunk hajókiránduláson(Sarti,Kamena Vourla,) és ezek nagyon szépek voltak,és Kamena Vourlában láttunk sok delfint ami mellettünk úszott el.Köszi a választ.Üdv
#1916822012-07-20 20:50:34 Válasz a #191643. hsz-ra
Mi ugyan csak 13-án indulunk augusztusban, de ha lesz rá időd és módod, szívesen venném majd az élménybeszámolót és a tippeket, tanácsokat...mi is Grand Tours-al megyünk! Előre is köszi
Szia Pinga!Nem gondolod hogy megárt ez a túl sok pihenő?Na mi újság,mentek vagy nem mentek az idén?
Szia Tallérka
jelenleg ugy fest a dolog hogy kicsit rádolgoztam és összekalimpáltam annyi pénzt hogy aug 20-án elinduljunk vagy 2 hétre, a kempinget célozzuk meg elsödlegesen,de majd ott a kempingezés alatt kiderül hogy esetleg valahol poriban kérünk egy szobát egy hétre, szoval igy áll a helyzet,az auto felkészitve, a házunk fütéskorszerüsitése is vége lesz a jövö héten,ugy hogy minden egybeállt
Nagyon örülök ennek,hogy az idén is kint lesztek.Hát még akkor ti is kint lesztek amikor mi megyünk.Most nem találkozunk,mert én másfele leszek.Azért szívesen olvasgatom még mindig ezt az oldalt,hiszen nem lehet elfelejteni Nei porit,biztos vagyok benne hogy egyszer még össze futunk kint!.Addig is kívánok nagyon jó utat és boldog nyaralást,ha már ilyen nehezen jött össze nektek.Na de egy a lényeg hogy nemsokára kint leszünk és hurrá nyaralunk!!!
Sziasztok,
Sikeresen haza értünk Nei Poriból.
Ami érdekes lehet, hogy hétfő éjjeltől elég erős szél volt nagy hullámokkal, ez miatt ahogy bementünk a tengerbe még térdig sem ér a víz. Nagyon sok homokot odahordtak a hullámok és sok kagylót, tengeri csillagot sodort ki a parta. Medúzát nem láttam, szúnyog van tényleg de egy jó szer és nem vészes.
Tényleg sokkal több a parti árus mint régen, és ez tényleg nagyon zavaró.
Velünk mindvégig kedvesek voltak a görögök nem panaszkodhatok arra, hogy nem voltak kedvesek.
Kérdés esetén válaszolok
Szia Ettika. Írnál kb árakról? Ami eszedbe jut. Nincs kedvem az oldalakon visszanézni,ha jol emlékszek te írtad.Merre található az Appolon képviselője?Tudom idén nem velük voltál.Akkor ugy kérdem merre volt található régebben?Én holnap indulok....
Szia Unic,
Az iroda még ott van a templom mellette, egy motor kölcsönző szomszédjában de jó lesz neked, még maradtam volna én is
A part déli részén van Gyros pitában 2 euróért, de feljebb van 2,20-ért, sőt 2,40-ért is.
Vergina pizzériában isteni a pizza, 8 euró volt.
Alkazarban ettünk még sokszor:
3 dl ice tea 2,50
Gyros tál 6,50
Görög fasírt (imádom) 7,50
Grill mix tál 7,80
Görög saláta 4,80
Mythos korsóval 3,20
Granita ( itt drága, de itt a legfinomabb) 4,80
Hal mix (tintahal, hal, kagyló, rák,) 7,80
Itt vacsi után vagy dinnyét vagy pálcikás jégkrémet kaptunk, nygon szupi a kiszolgálás.
Ez mellett van a Fast Food Alexandra's, itt egy szegedi srác van, isteni a palacsinta ( nutellás, kekszes, banános)
árak hasonlóak az Alkazaréhoz, csak a saláta olajosabb, itt van hamburger pitában. kisfiam kedvence lett.
Atos-ba jártunk még sokat. Olcsóbb, pár centel, de elvették a számlát így nem tudom a pontos összeget, de Gyros pitában itt 2 euró, itt is egy magyar srác van, itt tartottuk a kisfiam szülinapi vacsiját tortával
Teo étterem viszonzt bezárt, ezen meglepődtem. Sokan panaszkodtak, hogy nincs forgalom, a hétvégét várják amikor a görögök mennek a partra és akkor teltházasak az éttermek is.
Volt olyan bolt ahol mikor mentünk júli 9-én 48 cent volt a dinnye kilója, pénteken már 30 centért vettük ott.
A dinnye ilyen árban van 30-40 centig.
Van olyan autó ahol 1 euróért adják a kilóját a baracknak és darabját a sárgadinnyének.
Piac nagyon állat itt vettek cipurót ánizsosat, 1 liter 5 euró volt.
Tej 1L 1 euró
margarin 2,60 euró, de nem olyan sárga mint a mienk, sokkal finomabb
joghurt 4 db-os gyereknek 2,30 euró
Fagyi 1,20- amíg gondolják, drága...
Strandon kértünk masszást 5 euróért nagyon jól esett, a kék kalapos csajszi nagyon ügyes
Ha van még kérdés, várom
Köszi Ettika. Tehát olyan árak vannak mint nálunk szlovákiába. VAgy némileg még olcsobb.Tökéletes.Köszi. Igaz Nei Pori még egy turnus múlva lesz de vonattal előtte már elmegyek körülnézni. Amikor Thessalonikibe megyek.