#1917322012-07-21 18:00:38 Válasz a #191731. hsz-ra
no, ez meglepő hír. és a súlyát hol mérik a kézimotyónak? merugye a kézitáskás nem megy oda a check-in pulthoz, hanem rögtön megy a szekuhoz (ha felkészült a versenyző és online nyomtatott boarding card-ot persze), aztán már csak akkor tudják mikor száll be (amikor ugye ketrecezni is szoktak). Szóval, a kapunál áll vki ott egy mérleggel vagy hogy? (azért kérdezem, mert olyat láttam már sokszor, h a méretet ellenőrzik. de olyat, h kézipoggyásznál a súlyt, olyat még nem, és érdekel a menete)
A check-in pultnál,mielőtt megkapnád a beszállójegyet,ott mérték le a bőröndöket és a kézipoggyászokat is,s csak akkor mehettél feladni egy másik helyre a poggyászt,ha itt "átmentél". Nem egy pultnál van becsekkolás,mint itthon.Jól meglepődtünk,mert amikor Krétáról jöttünk vissza,senkit nem érdekelt a poggyász súly.
#1917432012-07-21 19:55:38 Válasz a #191739. hsz-ra
na de aki elore kinyomtatta a beszallokartyajat? mert en a kezi taskaval ezer eve nem jartam check-in pultnal. vagy ez vmi charterjarat volt es nem volt lehetoseg se netes check-inre?
Igen,charter járat,Travel Service.Mi is meglepődtünk,amikor mindent lemértek,szerencsére pont belefértünk a megengedettbe Kifelé a Liszt Ferencen a kézipoggyásszal nem is foglalkoztak.Ezért is volt meglepő a görög szigor.Valami horror összeget mondott az idegenvezető,ha túllépi valaki a megengedett súlyhatárt,5 vagy 10kg-ig 30 Euro plusz fizetendő.
#1917712012-07-22 08:49:58 Válasz a #191753. hsz-ra
Szia Napfény!!
Szeretném megkérdezni,hogy a Liszt Ferencen,és kint Kefalonin is most 15kg,vagy 20 kiló lehet a feladott poggyász?? Mert a Travel Service 15 kilót ír,az utazási prospektusban meg még 20 kg van irva,és csak 1 poggyász!!! Most ha mondjuk nekem 2 poggyáz van,de a kettő együtt 15kg,mondjuk az nem jóóó úgy???????Csak 1 lehet mindenképpen,és egy kézi?! Köszi.
A netes csekkolást nem ismerem,így sajnos nem tudom,hogy van-e díja és ha van mennyi.Szerintem ha felhívod a Liszt Ferencet,megmondják az információsok Neked.
Szia Napfény!!
Szeretném megkérdezni,hogy a Liszt Ferencen,és kint Kefalonin is most 15kg,vagy 20 kiló lehet a feladott poggyász?? Mert a Travel Service 15 kilót ír,az utazási prospektusban meg még 20 kg van irva,és csak 1 poggyász!!! Most ha mondjuk nekem 2 poggyáz van,de a kettő együtt 15kg,mondjuk az nem jóóó úgy???????Csak 1 lehet mindenképpen,és egy kézi?! Köszi.
Szia!
20 kg poggyász vihető fejenként,a 15 kg-os korlátozás nem érvényes a charter járatokra.Ha ketten mentek,akkor összesen 40 kg poggyász lehet bármilyen elosztásban (pl.15 kg az egyik,25 kg a másik poggyász).Hogy darabra fejenként csak 1 feladott poggyász lehet-e,ezt nem tudom (szerintem lehet két kisebb is,de ezt inkább érdeklődd meg a reptéren),az biztos,hogy pl.napernyő (vagy babakocsi) még külön feladható,s nem veszik külön poggyásznak.Kézipoggyászból biztosan csak fejenként 1-1 vihető fel,ennek max.súlya 5 kg lehet.
#1917802012-07-22 11:53:48 Válasz a #191776. hsz-ra
én ismerem, mint írtam csak azt használom. csak utazási irodával (és így csarterekkel) nem utazom, és nem értettem, h kézi poggyásszal miért kéne a check-in pulthoz állni.
na de nem olyan lényeges ez, köszi azért.
#1917842012-07-22 12:14:40 Válasz a #191782. hsz-ra
oké. mindenesetre ha ez így van, akkor ez újabb ok, h eszembe ne jusson csarterezni. na, nem az ellenőrzés miatt, a szabály az szabály, az rendben van (a wizz is inkább ellenőrizne rendszeresen, mint, hogy-nagyon úgy néz ki..-tovább csökkenti az ingyenes kézi poggyász méretét..). de ez, h sorba állni a check-in-nél, kint lenni ezért két órával az indulások előtt, ez nem tetszős.
#1918922012-07-23 11:02:57 Válasz a #191784. hsz-ra
Egyébként az én kézi poggyászom+a válltáskám meghaladta az 5kg-ot, sőt a páromé is, de nyugodtan megengedték, hogy a bőröndbe átcsoportosítsuk, ami a súlyfelesleget okozta. Senki sem fizetett, hanem kicsit átpakolt. Ez nekünk kb.3 perc volt, de emiatt nyilván lelassult a sor, mert mások is pakolgattak. Viszont nem fizettünk.
Mondjuk, ha ezt előre tudtuk volna, akkor jobb lett volna, de már ezt is tudjuk Legközelebb már úgysem kellenek szép fehér kövecskék a polcra
Mi most fogunk először repülni, tiszta para vok, várom is meg nem is
Napfény és Ananda ugye ti is kefalónián voltatok, a kérdésem, hogy fóliáztátok -e otthon és kint a bőröndöt (vagy felesleges) vagy pici lakatot is mondtak már hogy tegyünk a cipzárra , és hogy van -e vmi extra szabály bőrönd méretet vagy anyagát illetően
Bocsi a hüle kérdésekért.
Persze bárkitől szívesen várom a válaszokat
Mi is sokat gondolkodtunk utazás előtt,hogy fóliáztassunk-e,aztán végül is nem tettük sem otthon,sem pedig a reptéren.Nem volt probléma,nem nyitották ki egyik bőröndünket sem és akikkel együtt utaztunk azoké is biztonságosan megérkezett.Viszont a sok dobálás miatt nekünk rongálódott a bőröndünk,erre érdemes odafigyelni és jelezni időben,mert kártérítenek érte.A legnagyobb bőröndméret igen-igen nagy,szóval szerintem azt senki nem éri el nyaralás alkalmával Az anyagára vonatkoztatva sincsenek szabályok,lehet kemény bőrönd vagy szövetfalú,de sporttáskákkal is utaztak.
Minden jót Nektek,szép nyaralást,a repülőút biztosan csodás lesz és hatalmas élmény
Üdvözlettel:
Napfény
#1934312012-08-10 15:01:33 Válasz a #193428. hsz-ra
Szió!
Köszönöm a válaszod és a jó kívánságokat Azt még megkérdezhetem, hogy inkább kemény vagy szövet bőrönd az alkalmasabb? nagyon megoszlanak a vélemények Nektek milyen van ami rongálódott műanyag vagy szövet? én a legnagyobb mértűt is telepakolnám sok lommal :DDD
ha nem számzáras, mert kinyírtam, akkor a lakat megoldásnak jó, ha nem fóliázzuk körbe itthon? ))