Tibi13
Nyugodtan elindulhattok,szállás foglalás nélkül is.Mi évek óta,így megyünk oda augusztusban és mindig 1-2 percen belül találunk szállást a központban ahol még a kocsival is tudunk könnyen parkolni és mindig tudunk olcsó és nagyon szép apartmanban lakni.5-6 perc sétával a központi strandokhoz.Már ott is vannak egyébként szállás vadászok akik figyelik az újonnan érkezőket és leszólítanak és elvisznek szállást mutatni.De ha már nagyjából tájékozódtál,akkor ha kocsival bemész teljesen a kisvonat indulási helyén lévő utcába és ott egyenesen végig mész az olajfa liget parkolóba,ami már félig be van kerítve,és ott leparkoltok,akkor azonnal kaptok ajánlatokat.Mi tavaly 35euróért kaptunk,2 szobás erkélyes,konyhás apartmant a KYTSOS-ban.Mindjárt a parkolóval szemben.
Úgy hogy nyugodtan belevághattok,foglalás nélkül is.
#1917602012-07-21 21:54:52 Válasz a #191714. hsz-ra
Köszönöm Ildi a válaszodat, hasznos tanács ként fogadom el néztem a fotó albumaidat, Parga-ról nincsen?
Hányan voltatok az apartmanban?
Hogy tetszett Parga?
Honnan indultatok, és mennyi idő alatt értetek oda?
Üdv Tibi és Nóra
Sziasztok! Azoktól kérdezném, akik jártak az Acheronnál. Képeken láttam, hogy vannak olyan szakaszok ahol úszni kell, nem ér le a lábam. Ezeken a részeken simán át lehet jutni félkezes úszással? Nem erős a sodrás? Ha kitartom a fényképezőgépet meg a kocsikulcsot akkor megússzák? Vagy vegyek esetleg vízhatlan tasakot?
Előre is köszi!
#1917832012-07-22 12:08:43 Válasz a #191774. hsz-ra
Szia,gondolom a folyó eredésére gondolsz. Én bírom a hidegvízet, de kb. combig érő vízben nem tudtam 1 percnél többet maradni. Amúgy egy-két ember, aki nagyon bírhatta a hideget, felsétált a vízben a vízesésig. A víz kb. egy 170-180 cm-es embernek mellig ér. (ameddig elláttam) Én ajánlanám a vízhatlan tokot, fő a biztonság. Sajnos hiába mentünk át a túloldalra a jéghidegvízben, akkor se láttuk a vízesést. Amúgy van lehetőség lovastúrára is és raftingra a vízben, de azt nem tudom, hogy felmennek -e az eredetig. Gyönyörű hely :), és kristálytiszta a víz. Irigykedem :)
Jó utat,szép nyaralást Nektek! A nővéremék szombat reggel érkeztek Pargára kocsival,azt mondták,hogy remek az idő,sok a turista,csodás minden
Üdv:
Napfény
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, aug.21-től a Bakasba foglaltunk szállást de mivel 1éves babával megyünk nagyon fontos lenne tudnom hogy milyen konyha felszerelésre kell számítanom! Ha esetleg most megy valaki vagy most volt legyen szíves tájékoztatni esetleg fényképet küldeni! Mi eddig Sartira jártunk és ott nagyon meg voltunk elégedve a felszereléssel de Pargán még nem voltunk! Előre is köszönöm a segítségeteket!!! Üdv. Szép napot mindenkinek!!!
Szia!
Alapfelszereltségre számítsatok,ahány főre foglaltatok annyi kanál,kés,villa,kiskanál,pohár,csésze,tányér,nincs mosogatószer,szivacs,konyharuha,éles kenyérvágó kés,mikró.Ami a pici babának kell,inkább vigyétek.
Üdv:
Napfény
#1918332012-07-22 18:40:41 Válasz a #191783. hsz-ra
Azt nem tudom, hogy ez a folyó eredete-e. Glykinél gondolom, ahová minden iroda szervez fakultatív kirándulást, ahol a folyó beér a hatalmas sziklafalak közötti szurdokba.
Ha odáig elgyalogolsz ahol úszni kell, akkor már nem nagyon érzed a lábaddal a hideget. (addig a pontig el lehet menni úgy, hogy max combközépig leszel vizes) Ha onnan is tovább szeretnél menni, akkor úsznod kell. Sokan beválallták - én nem - és figyeltük őket, a többség félkézzel kitartotta a cuccait, de sokan vízhatlan tasakban vitték. Jó ötletnek tűnik a felfújhatós párna, kismatrac is.
csincsi44 írta:
Sziasztok! Azoktól kérdezném, akik jártak az Acheronnál. Képeken láttam, hogy vannak olyan szakaszok ahol úszni kell, nem ér le a lábam. Ezeken a részeken simán át lehet jutni félkezes úszással? Nem erős a sodrás? Ha kitartom a fényképezőgépet meg a kocsikulcsot akkor megússzák? Vagy vegyek esetleg vízhatlan tasakot?
Előre is köszi!
Vízhatlan fényképezővel vagy speciális tasakkal (nekem ilyen volt) kell elindulni, hogy ha valaki sokat szeretne felfelé haladni a folyón. A komolyabb vízhatalan gépek előnye a nagyobb fizikai hatás elleni jobb "felkészültség" (pld-ul ha odacsapódna a gép a szilafalnak), míg a vízhatlan tasakoké pedig az, hogy nem könnyen süllyed el a készülék. Nem javaslok nagy és/vagy komoly értékű hagyományos fényképezőgépet, mert azért kapaszkodni is szeretne néha az ember és így előfordulhat, hogy a gép hozzáütődik keményebb felületnek.
A településről egy betonos, majd egy erdei/ligetes jellegű úton - egy függő híd mellett elhaladva - kell pár száz métert menni (szárazon), melyet követően a folyó egy olyan szakaszához érkezik az ember, ahol egy komolyabb "tápláló" ér érkezik a folyóba. Itt tényleg nagyon hideg a víz, de utána - pár perc "aklimatizációt" - követően már nincs nagy gond. Ez a "befolyás" tényleg elviselhetetlenül hideg, de innen gyorsan tovább lehet haladni felfelé pár száz métert úgy, hogy nem szükséges úszni.
Az úszás nélkül megtehető szakasz szerintem az egyik legszebb, így bőven megéri akárcsak ezt megnézni.
A folyó vízhozama időbelileg is változó, így szezon elején júniusban egész biztos, hogy jóval magasabb a vízszint, mint például augusztusban.
Az sem mindegy, hogy milyen útvonalat választ az ember, mert métereken belül is jelentősen mélységbeli különbségek vannak. Sokszor az egyik fal mentén úszás nélkül haladhatunk, míg a másik oldalon már akár erősebb sodrás is van.
Aki nem látott volna még fotókat, annak azért elmondható, hogy a túrázos szakaszon - ahol már úszni is kell - már inkább nagyobb patakról beszélhetünk (5-10 méter szélesség), mint folyóról.
Aki akár hosszabb túrát is meg szeretne tenni, azoknak nem árt egy komolyabb lábbeli is. Nem az egy-két ezer forintos "szörfpapucsokra" gondolok, hanem megfelelő talpkiképzéssel rendelkező, stabilabb járást biztosító vízi szandálokra, cipőkre, mert úgy nagyobb biztonsággal lehet haladni kevesebb energiát felemésztve. Persze, erre csak akkor érdemes beruházni, hogy ha máshol is fogja használja az illető.
Értelemszerűen felfelé lasabban halad az ember, mert visszafelé egy-egy szakaszon lehet "utazni" a sodrással is.
Sok dolgot ki lehet még próbálni, például a lentebbi szakaszon szolidg rafting (nem emlékszem pontosan, fejenként kb. 6-8 EUR volt az ár).
Láttam gyerekeket a hideg értől lefelé mini hungarocell jellegű szörfdeszkán "utazni" pár száz métert a folyón, melyet én is kipróbáltam volna. Továbbá lovaglásra is van lehetőség a folyó mentén.
Amennyiben visszajutunk Pargara vagy a környékre, úgy biztos eljövök ide még egész napra.
#1919482012-07-23 19:48:40 Válasz a #191941. hsz-ra
Gaillard köszönöm, ez nagyon hasznos! Azt hiszem akkor mi maradunk annál a szakasznál ahol még nem kell úszni. Ezek az egyszer használatos vízálló gépek tapasztalatom szerint nem csinálnak túl jó képeket, tehát mindenképp szeretném vinni a rendes gépünket, mert ez a szurdokvölgy képek alapján gyönyörű, utólag megőrülnék ha vacak képeim lennének a gép hiánya miatt. Bevallom, fogalmam sincs mibe kerülnek ezek a vízálló tasakok, de azért meg fogom nézni, és ha nem horror összeg biztos ami tuti beszerzünk egyet.