Először is, Dei képei gyönyörűek, én is gratulálok. Mi is Thassos szigetére tervezzük az augusztusi nyaralásunkat, mert huszonvalahány éve ez volt az első görög sziget, ahol még nem házasokként nyaraltunk és itt kezdődött a Görögország irán érzett, azóta is el nem múló szerelem. Emlékeim szerint talán az egyik legszebb sziget, amit meglátogattam, a márvány csillogása, az öblök, a hangulat leírhatatlan.
Mindenkinek, aki mostanában indul, nagyon szép, élményekben gazdag nyaralást kívánok!
Dei köszi a tanácsokat, és a beszámolást.
Aliki az első megnézendők között van, ahol ókori rom van, azt nekem látnom kell (akár egy oszlopért is képes vagyok elmenni bárhová).
És Limenas hogy tetszett?
Limenariában is voltatok?
Sünicipőt feltétlenül viszünk akkor, én nem szoktam búvárkodni, inkább a párom, de a vizbe akkor is belemegyek, és lesegetem felülről, hogy mi van a mélyben.
És a szúnyogokkal mi a helyzet?
Ó, akkor Limenariába is át kell ugrani.
Kolléganőmék most vannak kint, Limenasban van a szállásuk, alig várom, hogy hazaérjek hó végén, és meséljen.
Vásárolni hol érdemes (szupermarket-féleségre gondolok), ott Potamiában, vagy esetleg valahol másutt?
Esetleg, árakra is kiváncsi lennék...
Aug.17-24 között tervezzük, és Kinira (Koinira) lenne a célpont. Tudom, oda a madár sem jár, és ahogy olvastam róla, nincs is ott semmi, egy-két taverna, meg egy vegyesbolt. Viszont 2 km-re van a Paradise beach és ha motort bérlünk, úgyis bejárjuk majd a sziget legfontosabb részeit. Egyelőre a tervezés fázisában vagyunk, mert össze kellene hangolni a fapados járatot Szalonikiig, onnan bérelt kocsival Kavalába, onnan pedig komppal a szigetre. Mindezt egy nap alatt. Kicsit húzósnak érzem, de kellenek az izgalmak, nem?
Mi nem vagyunk ennyire kalandvágyók, igyekszem mindent leegyszerűsiteni, de lehet hogy csak lusta vagyok egy ilyen többrétegű utazást megszervezni.
Megéri egyébként árban, ha igy mentek?
Miért pont ezt a települést választottátok, ha megkérdezhetem?
Biztos kolléganőd is csupa jó élménnyel tér haza. Ami az árakat illeti, voltunk üdülőövezeti mini supermarketba és olcsóbb volt a sör, mint a faluba lévő nagy szupermarketba. Lényeges ár különbség nincs. Mytos sör 1.40- 1.20 volt , 1literes rostos gyümölcslé is így. Gyros mindenhol 2.50 , csak Limenariaba ettük 2.30 ért./bár ott nem a tengerparti tavernába/
Suvenirek is 10cent különbség, de egyforma mindenhol. Hűtőmágnest már 1 euroért is lehet kapni. Csak azt megfigyeltük , mivel én a fényképes hűtőmágneseket kerestem, hogy minden település csak a saját képével díszített hűtőmágnest árul. Persze kivétel ami az egész szigetről szól.
Paradise beach is tényleg gyönyörű! Egyet sajna, pont a lényeget nem találtuk meg a márvány beachet! Kerestük pedig csak utolsó napra szántuk ,bár érdekes helyre is bukkantunk,megkövült láva szakaszra közvetlen a tengerparton/pár kép van róla/ de azért kíváncsi lettem volna a márvány beachre!
Ennyire én sem vagyok kalandvágyó – két évtized óta, néhány saját autós utat leszámítva – utazási irodával megyünk szigetről szigetre, de ezt most a férjem találta így ki és szerinte minden klappolni fog. A települést is ő választotta, csendes helyen szeretne nyaralni, szerinte azért találták ki a motorbérlést, hogy egyrészt napközben kirándulj vele, este meg robogózz egy bő fél órát, ha ahhoz van kedved este, hogy egy közelebbi nyüzsgő városkában sétálj egy-két órát, aztán vissza a csendes szállásra és éjszaka jól aludni. Ezt nagyjából így is szoktuk megoldani. Egyelőre – csak a repjegyet + szállást nézve – megéri árban, de bevallom őszintén, ezt is a férjem intézi a neten, én csak a „nyomozó” szerepét töltöm be egyelőre (komp menetrend, szállás értékelések, stb.).
Köszi Dei az árakat. Ezek szerint a sziget nem igazán drága. (hál'Istennek:))
Nem találtátok meg a Márványpartot? Nincs semmi kiirás, ilyesmi? Nem kérdeztetek meg valakit?
Na most megijesztettél, hogy ilyen nehéz rábukkanni, akkor készülök...én addig el nem jövök onnan, mig azt nem látom.
Értem...Egyébként én is gondolkoztam már repülőben, (tavaly majdnem úgy mentünk, de végül is meggondoltuk), valamiért szeretek autókázni.
Mondjuk könnyű nekem, nem én vezetek. De a sziget nincs túl messze szerencsére.
Thassoson ha jól tudom, tényleg minden könnyen bejárható, igy megértem, ha egy csendesebb helyen foglaltok szállást. Én Potamián belül akartam inkább csendesebb részt, ezért nem parti szállást választottam.
Nálunk inkább én döntök ilyenekben, a párom pedig csendesen beleegyezik mindenbe.