#1919372012-07-23 17:56:58 Válasz a #191923. hsz-ra
Szia Kvalcsi!
Csak két röpke kérdésem van, éspedig: volt-e fakultatív kirándulás szervezés és azon belül a szurdokba való eljutási lehetőség.Tudod 3x voltunk már Krétán, de a szurdokig soha nem jutottunk el.Mindig volt valami differencia ami miatt nem tudtuk "megcsinálni"ezt az elég húzós,de kihívásnak nagyon jó /pláne ebben a korban... /kirándulást.
Nem sürgős és köszi.
Atosz
Hogy miért? Dupla vagy semmi... Vagy remeg a kezem...
Kedves Kvalcsi
Engem is a kirándulások érdekelnének és ha a hotelről mondanál néhány szót.
A hotelértékelő oldalakon főleg az ellátást kifogásolták,te mit szólsz milyen volt?
Köszi
#1920002012-07-24 10:15:11 Válasz a #191937. hsz-ra
Szia Atosz!
Innen Agia Marinából nem volt egyáltalán fakultatív kirándulás, sőt még telepített idegenvezető sem. Csak a reptéren találkoztunk a Best Reisen képviselőjével, azon kívül még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább telefonon értesítsen minket, hogy hány órakor jön értünk a transzferbusz hazafelé. Kritikán aluli a Best Reisen magyarországi irodáján dolgozók hozzáállása is, mert hiába fitettem ki majd 40 ezer forint biztosítást, csak a chekkoláskor derült ki, hogy elfelejtették betenni a kötvényeket a részvételi jegyek mellé (nem csak a miénket, de a másik 4 utastársunkét is). Hiába szóltam Heraklionban a megérkezésünkkor az ottani idegenvezetőnek, nem intézett semmit. Mi mindent saját magunk szerveztünk és jártunk végig, de a Samaria szurdokot leszavazta mindenki a társaságunkból, hiszen közel 46°C -ban nem kellemes még a "lusta" túra sem.
#1920082012-07-24 10:59:07 Válasz a #191947. hsz-ra
Kedves Fruska!
Mint az előző hozzászólásomban írtam, egyáltalán nincs fakultatív kirándulás, sőt semmilyen képviselet Nyugat-Krétán a Best Reisen utazási irodánál. Csak magadra számíthatsz és a Haris hotel nagyon segítőkész és kedves személyzetére.
A Haris hotel Agia Marinán tökéletesen jó választás volt. Minden szoba a tengerre néz, naponta takarítanak, ágyneműt és a törölközőket 2 naponta cserélik. Adnak tusfürdőt, sampont és még kicsi varrókészletet is. Reggeli 8-10 óra között, vacsora 18-20 óra között svédasztalos rendszerben. Nekünk semmi kifogásunk nem volt a kínálattal és a minőséggel kapcsolatban. 3-4 fajta felvágott, több féle lekvár, joghurt, zöldségek, péksütik, kévé, tea, tej, stb. Vacsira is legalább 4 fajta főtt kaja közül lehetett választani a hideg élelmiszerek mellett. Volt bárány, sertés, pulyka, csirke, marha, tengergyümölcseis spagetti és görög ételek is. Ital nincs benne a félpanzióban, azt külön fizetés ellenében szolgálják fel a vacsinál.
A medence melletti bárban 10 órától éjjel egyig lehet fogyasztani ételt, italt (fizetős), de a 24 órás recepción is található hűtővitrin, így ott is lehet venni üdítőt, sört bármikor. Nagyon jó helyen van a hotel, lépten-nyomon üzlet, tehát könnyen tudsz vásárolni bármikor. A medence nagyon kellemes és itt ingyenes a napágy és az ernyő. A tengerpart csalóka, mert rögtön a víz szélén kb. 8-10 méterig a parttól nagy lapos kövek vannak, amik bizony csúsznak. Amennyiben jobbra ( a tengerrel szemben állva)elsétálsz kb. 200-300 métert, akkor viszont akadálytalanul lehet bemenni a tengerbe.
Mi 7 napra béreltünk egy Hyndai Assent típusú kocsit 250,-euróért. Elmentünk Chaniába, Rethymnóba, Stavrosba, Hora Sfakionba és megnéztük a Kouarnas tavat, Frangocastelló várát, az Agia Tirada valamint az Arkadi kolostort is. Természetesen nem maradhatott el, hogy ne pancsizzunk Elafonisszi csodálatos tengerpartján. Útközben megnéztük a sziklára épült Chrisoskalitissá kolostort is. Kissamosból pedíg hajóval mentünk Gramvousa szigetére és a Balos-lagúnára. Csodálatosan szép út, ne hagyd ki, ha arra jársz. Egyik nap befizettünk egy "kisvonatos" 3, 5 órás kirándulásra Agia Marinán (16,-euró/fő). Ennek keretében a környező tájakon a hegyek között is utaztunk és közben meglátogattunk egy oliva olaj gyárat, egy kolostort is. Több útvonal is volt a kínálatban, különböző időtartamban és árban. Egyénileg megtekintettünk egy "bor gyárat", ahol rengeteg bort lehetett kóstolni (mi sajna nem szeretjük a bort). Itt nem kell fizetned semmit, csak ha vásárolsz valamit annak az árát.
Írj nyugodtan, ha van még kérdésed.
Összefoglalva a Haris nagyon jó hotel csak ajánlani tudom, Nyugat-Kréta csodálatos, a Best Reisen csapnivaló, ilyen hanyag irodával még sosem utaztam, de Velük én nem is fogok többet.
#1920142012-07-24 11:23:38 Válasz a #192008. hsz-ra
kvalcsi!
Látom nem vagy elégedett az irodával. Mi is velük megyünk augusztusban Krétára. Mire figyeljünk a biztosítással kapcsolatban? Elfelejtik odaadni a papírokat? Ez elég durva!
Remélem nem lesz különösebb problémánk, leginkább magunk szoktuk intézni a kirándulásainkat is, de azért mások nem biztos, szóval nem értem ezt a hozzáállásukat. Nem a legolcsóbb irodák egyike pedig.
Mi mindent saját magunk szerveztünk és jártunk végig, de a Samaria szurdokot leszavazta mindenki a társaságunkból, hiszen közel 46°C -ban nem kellemes még a "lusta" túra sem.
Szóval az idegenvezető, na meg akkor szervezés is nulla volt. Szomorú.A biztosításról nem is beszélve.
Hát a Samaria szurdokban pedig + 40 fok fölött végig kajtatni és viszonylag elég nehéz terepen az pedig a kopasznak is hajmeresztő.Ezt már ilyen hőmérsékleten nem szabad bevállalni, ez tény.
Köszi az info. Szia.
Biztos Hersonissosba szeretnétek menni? Szombaton jöttünk haza Krétáról, mi szeretjük a nyüzsit és az élénk, pörgős helyeket, de Hersonissos túltett mindenen, nagyon-nagyon "tömény".
#1921472012-07-25 17:34:14 Válasz a #192142. hsz-ra
Anyta!
Már voltunk Krétán erre-arra és most nem Hersonissos nekünk a fontos, hanem hogy mehetünk Balosra, Elafonissire, Crissire. Ez az ajánlata az irodának nagyon jó volt és ezért esett rá a választásunk.
Reményeink szerint aug.25-től már kevesebben lesznek mindenhol picit.
#1921602012-07-25 19:23:00 Válasz a #192147. hsz-ra
Szia Ananda!
Először is nagyon jó nyaralást kívánok! Mi Krétán először voltunk, de visszamegyünk, mert csodaszép. Hersonissosról csak azért írtam le ezt a véleményt, mert így főszezonban döbbenet. Nem vagyunk prűdek, nem vagyok álszent sem, de sok volt, amit ott a 15-18 éves többségükben angol fiatalok műveltek. Nekünk Hersonissostól 5 km-re lévő Analipsiben volt a szállásunk, de lényegében csak aludni jártunk oda. 5 napra béreltünk egy Peugeot 207 kocsit, 1350 km-t mentünk. Voltunk Vai-n egyszerűen gyönyörű, Jerapetrán, Ag. Nikolaosban, Heraklionban, Rethymnoban, Chanián és persze nagyon messze volt, de nem hagyhattuk ki Balost és Elafonissit. Balos leírhatatlanul gyönyörű. Kocsival mentek oda vagy hajóval? Mi kocsival mentünk, de meg kell mondjam, soha többet. Legközelebb hajóval megyünk. Kb. 35 perc a rázós, kanyargós szerpentines földúton, legtöbbször egyesben. Majd jött a kb. megint csak félórás gyalogút. Lefelé nem volt gáz, bár kővel kirakott lépcsőszerűségeken lehet megközelíteni, úgyhogy cipő mindenképp legyen nálatok. De felfelé a 37 fokban, meg kell mondjam nem vagyok sem lusta, sem eltunyult, de mégegyszer nem biztos, hogy bevállalnám. A látvány ami elénk tárult mindenért kárpótolt.
#1921922012-07-25 22:18:43 Válasz a #192160. hsz-ra
Szia Anyta!
Mi most szombaton megyünk Analipsibe... Szeretnék érdeklődni hogy milyen a hely... Nem tudod esetleg mennyiért lehet robit bérelni? Ha esetleg meg tudsz osztani nehány hasznos tanácsot akkor azt megköszönném ! Üdv Roland
#1922012012-07-26 08:30:17 Válasz a #192160. hsz-ra
Szia Anyta!
Pont ezeket szeretnénk nagyjából végig járni kocsival. Igen, hallottam, hogy mennyire nehéz lesz az a túra, de nincs mit tenni , látni kell.
Hersonissostól kicsit távolabb lesz a szálloda és ha este be is megyünk, nem sűrűn fogjuk a nagy nyüzsit "élvezni" Igen az angol fiatalokkal mindig is gond volt, elég sokat isznak és kontroll nélkül tudnak viselkedni sajna.
Remélem láthatjuk majd a fotóalbumodat, mert biztosan sok szép kép készült!
#1922022012-07-26 08:55:49 Válasz a #192008. hsz-ra
Kedves Kvalcsi!
Szeptemberben mi is Nyugat-Krétára utazunk és tervezzük a Balosi kirándulást is.Az lenne a kérdésem,hogy Ti magánszervezéssel mentetek hajóval Kissamosból,s ha igen,akkor mennyi az aktuális jegy ára?