Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11611
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192047 Üzenet linkje2012-07-24 17:13:55 

Sem oda sem vissza,nem jöttünk Pancevo felé,mert úgy gondoltuk kerülő.
Odafelé nem gondolkoztunk kicsit sem,teljesen megbíztunk a GPS-ben. Hiba volt. Oda felé kb .10 km olyan úton mentünk ami inkább földút,mint beton. Nagyon gáz volt olyan gödrök voltak,hogy kb.10-el tudunk "haladni". Pedig a GPS-ben a föld utat mindig kihúzzuk,most is ki volt. Visszafelé változtattam és a visszafelé vezető úttal elégedett voltam,de ha érdekel elküldöm neked merre jöttünk visszafele. Egyébként google mapsban szétnézel és a nagyon vékony vonallal jelzett utakat elkerülöd és oké,csak én hülye voltam és nem néztem meg előtte. De mondom a visszafelé vezető úton is elkerültük Pancevot és ekkor jó minőségű úton jöttünk. Egyébként tavasszal Pancevo felé jöttünk egyszer és annyiban más ,hogy hosszabb arra felé,de az igaz,hogy az út minősége elég jó azon a részen,amennyivel hosszabb.
VRSAC-KOVIN-SZENDRŐ

# 11612
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192048 Üzenet linkje2012-07-24 17:28:38 

Aki a keleti országrészen lakik mindenképpen menjen Románia felé,mert a határ ég és föld Röszkéhez viszonyítva. Időben nagyon nem mindegy! Annyira kell figyelni tényleg,hogy még,ha a gps rá is akar minket vinni olyan útra ami nagyon kietlen-rossz minőségű inkább vegyük az irányt másfele,de ez is egyedül VRSAC-KOVIN szakaszra vonatkozik,de még egyszer mondom a google maps-ban vékonyan jelzett utakat kell kerülni.

Azthiszem: VRSAC-ULJMA-STRAZA-JANASEVO-BELACVREKA-DUBOVAC-GAJ-KOVIN útvonalon jöttünk haza és itt semmi gond nem volt. Kb. olyan utak mint itthon a fő/mellékutak. Lehet haladni.

# 11613
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192055 Üzenet linkje2012-07-24 19:11:42  Válasz a #192048. hsz-ra Előzmény #192048

Én voltam tavaly és azelőtt is arra,de pancsevó felé nem,viszont egyszer benéztem egy útvonalat deliblató - susara felé gondoltam rövidebb.Hát igen csak majdnem leszakadt az elsö hid és a üzemanyagtank is.Nem arra mentél te is?
# 11614
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192056 Üzenet linkje2012-07-24 19:28:55  Válasz a #192055. hsz-ra Előzmény #192055

Most néztem és szinte biztos,hogy erre. Ez volt a legnagyobb hülyeség részemről. Már az elején meg kellett volna fordulni,de éjszaka volt és bíztam benne,hogy pár 100 méterről van szó és erőltettem,végül kb. 10 km-t utaztunk,hegyvidékes, gödrös úton. Nagyon gáz volt és tanultam a dologból,szerencsére hamar, még a vissza út előtt tanulmányoztam az utakat a gps-en és kikerültem. Nagyon lassan mentem,hogy az autó ne szenvedjen kárt,persze idegölő volt,hogy azt a pár km-t egy óra alatt tettem meg,de különben darabokban viszem haza a kocsit. Egy elég új A6-os-al találkoztunk fél távon és nagy manőverezések árán fértünk el egymás mellett! Fokozottan figyeljen mindenki és kerülje ez ezt a szakaszt,mert végül is ennyire kell figyelni az úton komolyabban. Vrsacnál van sok benzinkút,rögtön egyből egy OMV,nekem kellett itt tankolni,de egyébként a fent említett útszakaszt kihagyva oké és az útközben akad benzinkút is. Mivel a határ nagyon jó nem bántam meg,hogy erre mentem,de azt a 10km-t inkább elcseréltem volna több óra Röszkei várakozásra,de a visszautat semmi pénzért nem cseréltem volna más útra.
# 11615
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192057 Üzenet linkje2012-07-24 19:36:28 

A konvojos utazást sok helyen elítélik,mert mindenki más ritmus szerint akar utazni még egy autón belül is,ezért nagyon nehéz jól összehangolni a dolgot,de amikor éjszaka hasonló problémákkal találkozol,sokkal "jobb érzés" lehet többen utazni,mint egyedül. Valamiért valamit,a bölcsek mindig ezt szajkózták nekem,meg hogy mindennek megfizeted valamilyen módon az árát! icon_biggrin.gif Lassacskán megértem miért! icon_smile.gif
# 11616
Medea

Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192068 Üzenet linkje2012-07-24 21:14:15 

Sziasztok.érdeklődnék,hogy aug 24 én megyünk Lefkadára autóval:az még mennyire szezon mire számítsunk?várakozásilag?
Más.az auto amivel megyünk az anyukám nevén van ,de ő nem lesz velünk.ez lehet-e probléma valamelyik határon vagy ha megállítanak?
köszike.

# 11617
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192086 Üzenet linkje2012-07-25 08:10:25  Válasz a #192068. hsz-ra Előzmény #192068

Kifelé már biztosan nem sok török lesz, csak a szokásos pénteki tumultus lehet minden országban. Nyilván attól is függ, hogy pénteken hajnalban, napközben, vagy este indultok. Visszafelé sem valószínű már a nagy tömeg.

Az autóhoz mindenképpen kell egy meghatalmazás, amit szerintem legkönnyebben és legbiztosabban a nyomtatványboltokban beszerezhető kisméretű (elfér a forgalmiba) MEGHATALMAZÁS névre hallgató nyomtatvány kitöltésével oldható meg. Több nyelven van nyomtatva, csak az autó, a tulajdonos és a meghatalmazott adatait kell kitölteni, és kell még két tanú. Évek óta ilyennel járok, sosem volt vele gond, de kérik mindíg. A biztosítós zöld kártyát ne felejtsétek el!

# 11618
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192092 Üzenet linkje2012-07-25 09:00:51 

Sziasztok!

31.én este indulunk Korinosra.
Ha valaki tegnap vagy ma megy ill jön haza, kérem írjon a forgalom nagyságára vonatkozó infókat!!!

Köszönöm!

# 11619
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192101 Üzenet linkje2012-07-25 09:58:18  Válasz a #192092. hsz-ra Előzmény #192092

Milyen forgalmi adatokra gondolsz pontosan és hol? (Határok,Görögország....)
# 11620
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192106 Üzenet linkje2012-07-25 11:35:24  Válasz a #192101. hsz-ra Előzmény #192101

Pontosan....mivel kedden este indulunk oda, szerdán (2hét múlva) vissza, ez tökéletes viszonyítási alap lehet!!!
# 11621
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192107 Üzenet linkje2012-07-25 11:53:00  Válasz a #192106. hsz-ra Előzmény #192106

Mivel mi Románián keresztül utaztunk erről tudok infót adni. A Magyar-Román-Szerb határ oda és vissza is kiváló volt,szinte meg sem álltunk.
Szerbiában az autópályáig nagyon-nagyon gyér forgalom volt. Az autópályán sem volt nagy a forgalom. A fizetőkapuknál kb. 3 max. 4 autó volt előttünk mindig,tehát nem volt nagy tumultus. A benzinkutakon,pihenőknél,sokan várakoztak,eléggé telítve voltak a parkolók ,de helyet lehet azért találni és voltak olyan pihenők,ahol kevesebben pihentek,ott bőségesen volt hely.
A Macedón-Szerb határ sem volt veszélyes,de az igaz,hogy oda és vissza is a Macedónokra kellett a legtöbbet várni(de max. 20perc volt ez is). Macedóniában az útjavításokkal haladtak,a jobban felmart utakat megcsinálták és a hegyeknél lévő védőkerítéseket is megcsinálták.
Görög határ is vészes volt,ha azt nézzük milyen hosszú volt a sor,de mivel eu-sok vagyunk,kikerültük a szerbeket,macedónokat és hamar átkeltünk.
Egyébként a fizetőkapuknál sehol nem volt tumultus. Mind Macedóniában,mind Görögországban max. 4-5 autó állt előttünk.
Szerbiában éjszaka utaztunk,mire Macedóniába értünk kora hajnal volt,ebben az időpontban jól lehetett haladni,tehát haladás szempontjából jó a helyzet.
Persze sajnos láttunk törött autókat Romániában,Szerbiában és Macedóniában is. Szerbiában oda és vissza is láttunk helyszínelő rendőröket,de nem volt fennakadás ,egy sávot pár méterre lezártak és ennyi.
Azt kívánom mindenkinek,hogy érjen célba minden probléma nélkül inkább lassabban de egyben.
Igyatok sokat,egyetek,ha éhesek vagytok ,pihenjetek,ha álmosak vagytok és ne erőltessétek az időre utazást.
Jó utat mindenkinek!

# 11622
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192110 Üzenet linkje2012-07-25 12:25:43  Válasz a #192056. hsz-ra Előzmény #192056

Szia Zolee84!

Visszafelé én is Románián keresztül tervezem az utat, lenne egy pár kérdésem!

Ha jól értem, akkor a rossz szakasz a Deliblato – Susara közötti rész, ezt kell mindenképpen elkerülni?

Te a Kovin – Gaj – Dubovac – Bela Crkva – Janasevo – Straza – Ulmja – Vrsac útvonalon jöttél haza, amit jónak mondasz az út minősége és a tempó szempontjából . Kérdésem: Bementél Bela Crkvába, vagy az előtte lefordultál Crevena Crvkánál?

Nekem a program a Staraból Vrsac-ba közvetlenül vezető 126-os utat javasolja, ami kikerül egy csomó kis falut, és rövidebbnek és gyorsabbnak is hozza. Ezt a szakaszt ismered esetleg?

Aradon keresztül mentetek, vagy az elkerülőn (+12 km, de gyorsabb)?

Meg tudod mondani, hogy visszafelé kb. mennyi idő volt tokkal-vonóval az E75 lehajtótól Debrecenig?

A program szerint a Debrecen – Nagyvárad – Temesvár – Vrsac –Straza – Kovin – E75 szakasz 422 Km, és 6,75 óra (ami a valóságban valószínőleg 5,5 óra körül lehet)
A Debrecen – Békéscaba -Szeged – Belgrád – E75 (ugyanaddig a pontig, mint a fenti útvonalnál 488 km és 7,5 óra. Nekem ez a szakasz pihenővel, tankolással, határátlépéssel kb. 6.5 óra szokott lenni.

Ha lesz egy kis időd, majd válaszolj légyszi!

Köszi!

# 11623
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192115 Üzenet linkje2012-07-25 12:49:30  Válasz a #192110. hsz-ra Előzmény #192110

Szia!

Igen, a Deliblato – Susara közötti részt mindenképpen kerüld el!
Bela Crkva-ba is bementem,mert a térképen vastagabb vonallal jelzett utakat akartam választani visszafelé, Crevena Cveka és Vracev Gaj közötti utat nem próbáltam még. Egyébként hazafelé tényleg elég sok kis falun átmentünk,de ez szinte csak áthajtottunk,elég jól lehetett haladni,nagyon kevés ember és kocsi az utakon. Talán jól emlékszem Bela Crkva elején van egy kis tó és elég szép látvány, nem bántam a visszautat ,mert az teljesen jó volt ezen az útvonalon.
Romániában Aradra és Temesvárra is behajtottunk. Aradon is átlehet azért hajtani,max. kezdő vezetőknek nem ajánlanám,de Neked már nem okozna gondot az áthajtás. Van itt is szép látvány bőven,de utazás ideje miatt lehet jobb,ha az elkerülőn mész,plusz egész Romániában ami zavart az a síneken való áthajtás. Elég rossz átkelni,mert nagyon le kell lassítani,hogy az autóban ne okozzon kárt. Aradon és Temesváron pedig elég elég sok sín van a villamosok miatt. Tehát szerintem válaszd az elkerülőd Aradnál. E75-ös lehajtó és Debrecen között eltelt időről nem akarok mondani semmit,mert nem emlékszem pontosan és meg is álltunk,ha nagyon elgondolkoznék lehet tudnék valamit mondani,de biztos nem lenne pontos..

# 11624
Kovimi77

Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192136 Üzenet linkje2012-07-25 16:04:22  Válasz a #192092. hsz-ra Előzmény #192092

Szia!
Tegnap este értünk haza Lefkadáról.
16-án indulás, magyar-szerb határ 30 perc, Görögországig elég jól lehetett haladni, kevés volt a forgalom, tegnap visszafelé 1 óra a szerb-magyar határ. Ezen a számon lehet Röszke határinfót kérni +3630/466-1026. Én oda-vissza előtte fél órával felhívtam, elég pontos volt az információ. Belgrád elkerülő szerintem elég gáz, kipróbáltam egyszerűbb, biztonságosabb Belgrádon keresztül.

# 11625
Montypython

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192168 Üzenet linkje2012-07-25 19:57:29  Válasz a #192115. hsz-ra Előzmény #192115

Egy apróság:az aradi elkerülő gyorsabb mint a városon keresztül,viszont a kettős vasúti átjárónál mérni szoktak a rendőrök... icon_sad.gif icon_sad.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 774 775 776 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu