Igen jól sejtettem!!!A kolostor alatt fekvő az Archagelos beach. Ezt a strandot is jól látni a kanyargós útról, az idevezető ösvényt pedig egyszerű megtalálni. A kocsit célszerű fent hagyni, mivel az aránylag meredek út merő portenger, és a visszaút elég sok autónak problémát jelentett. Ha kikeresed a képeim közül egy fiú áll a kolostor előtt, na ez a fotó előtt van 3 kép ami majdnem egyforma ,fentről készült /kolostorból/ és Archagelos beachet ábrázolja!!!
#1923492012-07-28 12:43:24 Válasz a #192348. hsz-ra
Igen, igen ez lesz az!
Visszakerestem azt a bizonyos beszámolót és tényleg abban is egy kolostort emleget a strand felett.
Nagyon szép a strand felülről is. Felvettem a listára.
Tényleg vétek lenne kihagyni a kilátás is mesés onnan és 20percbe belefér! Megkóstoltuk az általuk készített fenyős halvát, ami nagyon intenzív fenyő ízű volt és ami még picit kellemetlen volt, hogy kaptunk hosszú öltözéket.
Pefkari fele haladva egy két szerpentin után megálltunk ahonnan újra megcsodáltuk távolról milyen magasan van a kolostor, lehet észre sem vettétek a fényképen úgy beleolvad a sziklába.
Pont így gondolom én is a tenger gyümölcseivel kapcsolatban , ezért legtöbbször suflakit ettem
Bár a grillezett poliplábat érdemes megkóstolni, azt még az én gyomrom is bírta
Mi Potámiában a Korall étterembe jártunk,közvetlen tengerparti és itt magyar étlap is van
#1923692012-07-28 22:26:50 Válasz a #192367. hsz-ra
A Korallról még csak Tőled hallottam, Te emlitetted először.
Nekünk nem parti az apartmanunk, fentebb leszünk, mondjuk direkt ilyet válaszottam.(bocs, off: itthon kivan a hócipőm a hülye szomszédoktól, odakint nyugalmat szeretnék, pihenni:))
Na bepróbálkozom majd a poliplábbal.
Pedig annyian mondják, hogy szinte csak ilyeneket esznek kint, én félek tőle. Nem hiányozna ott valami gyomorbaj. A képeken is olyan gusztusosak ezek a tengeri herkentyűk.
Felirtam már egy csomó tavernát, amit ajánlottak, csak legyen időnk meg pénzünk mindent végigpróbálni.
Szerintem nem Korall, hanem Koralli. Mi sokat ettünk itt. Nekünk ízlett a kaja. Tényleg van magyar nyelvű étlap. A tulaj (főpincér?) jó fej, szeretik itt a magyarokat. Mindig megismert. ( Van grátisz ital az elején és süti, gyümölcs a kaja végén. Mindig rengetegen vannak.) Próbálkozott egy-két szót kimondani magyarul. Mi a kardhal szóra tanítgattuk. kevés sikerrel.
Segitsetek már, ezeken a képeken jól látszik az egész félsziget, a tengerbe süllyed ókori maradványok merre vannak, melyik oldalon?
Szia!
Nem képként igyekszem beilleszteni, hanem link formájában, hogy a fórummotor ne kicsinyítse le a képet.
Ez a térkép a romkert bejáratánál van, látszik rajta, hogy mi hol van. Ha kinagyítod, akkor olvashatod is a szöveget. Ezen be tudod tájolni, hogy mit hol találsz
Igazából azt tudni kell, hogy a félsziget jó része kerítéssel le van zárva, a régi márványbánya és tengerbe süllyedt részek a kerítésen túl vannak, de ez neked nem fog problémát jelenteni
Tényleg Dei, van valami ételféleség, amit feltétlenül ajánlanál, hogy kóstoljuk meg odakint?
Nos igen, a gírosz - suflaki - görögsaláta szentháromságon kívül van jópár étel, amit érdemes kint megkóstolni
Ha kint járok, akkor muszakát mindig szoktam enni. Itthon a padlizsánt meg se kóstolom, de kint mindig eszem muszakát (rakott padlizsán).
Ajánlom még a gavroszt, ami sült apróhal, nagyon finom.
Nagyon jó még a stifádó, ami paradicsomos mártásban főtt hagyma és marhahús. Szintén ajánlom a midia szaganakit, ami sült kagyló paradicsomszószban, vagy a midia tiganitát, ami sült kagyló natúr módon.
De nagyon jó még a scampi (ez ugyan olasz szó, de Görögországban is használják), ami tulajdonképpen egy rákfajta farka.
Ha ínyenc vagy, akkor megkóstolhatod a báránysültet, vagy a paradicsomos tintahalat is