Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5416
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
V9erika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192402 Üzenet linkje2012-07-29 12:48:15 

Sziasztok!

Végigolvastam az összes hozzászólást az elejétől kezdve. Majdnem három hónapig tartott, de megérte. Minden fontos dolgot kijegyzeteltem. Most az a kérdés foglalkoztat leginkább, hogy az elvileg helyreállított, Navagio-öbölre néző kilátóhoz mennek-e már újra a szervezett buszos utak. Van-e újra ilyen megálló a buszos szigetkör alatt? Elsősorban a Grand tours-os fakultatív érdekel, belük mennék. Volt velük ezen a fakultatívon mostanában?
Előre is köszi!

# 5417
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192444 Üzenet linkje2012-07-30 13:33:07 

Sancho nem most jött haza? Én már úgy várom a hírekkel, mint a messiást!
# 5418
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192450 Üzenet linkje2012-07-30 14:04:47  Válasz a #192444. hsz-ra Előzmény #192444

Szia Fazika és a többiek!

Itt vagyok már, csak magamhoz kell térnem icon_smile.gif Tegnap este értünk haza. Hát az egyik megjegyezni valóm, hogy nem elég az egy hét icon_sad.gif Nagyon jó volt, sok élménnyel gazdagodtam, amint tudom írom a beszámolót és rakom fel a képeket. Az idő nagyon meleg, a víz is nagyon klassz. Az árakon viszont meglepődtem. Sokkal olcsóbb mint a szárazföld, pedig mindenki azzal ijesztgetett, hogy milyen drága a sziget. Hát Zakynthoson nem így van icon_smile.gif Mi szerencsére egy nyugodt részen voltunk, mert a belváros az angol tiniké. Minden este csordákban vonulva, üvöltözve piával a kézben, beöltözve valaminek vágnak át a buli utcán. De azért még ez is szórakoztató nézni ahogy pingvinnek, nővérkének, vagy spermának beöltözve mennek a Camero nevű diszkó sziget felé icon_smile.gif
Olvastam néhány oldalla ezelőtt a Panos nevű vendéglőről. Nos mi is ott ettünk minden nap. Nagyon barátságos kis hely, nagyon kedvesek, finomak a kaják és az áruk is jó. Mi minden nap kaptunk kis ajándékokat, kaja előtt priritóst, olajjal, paradicsommal és fetával, a kaja után pedig dinnye tálat. A kiszolgáló hölgynek mindenkihez van egy kedves szava, egy simogatás, sőt én még puszit is kaptam icon_smile.gif Én mindenkinek bátran ajánlom a Panost. Majd képeket is teszek fel róla.

A pékség is abban az utcában van ahol a Panos. Picit lejjebb, alig lehet észrevenni, de ott vannak sütemények, baklava, kenyér és péksütemények. Mi voltunk a Dia-ban, de szerintem nem éri meg odáig elmenni. Mi azt tapasztaltuk, hogy a kis Supermarketekben jobb árakon lehet kapni dolgokat. A Lidl Zakynthos felé van az út mellett, Quaddal, vagy robogóval is el lehet odáig menni, de én úgy tartottam, hogy 20 méterenként vannak a szupermarketek ott mindent meg lehet venni.

# 5419
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192454 Üzenet linkje2012-07-30 14:35:47 

Szia Sancho!!

Köszi az infókat és várjuk a beszámolódat!!
Ha lehet kérdezni, én kíváncsi lennék, hogy a várva-várt tekikkel sikerült-e összefutnod, milyen szervezéssel és hajóval mentetek a Navaggio-öbölbe és hogy béreltetek-e autót (ha igen hol és mennyiért?).
A Panost és a pékséget jegyzem! Az Olé-oléban nem voltatok?? Azt az éttermet is sokan dícsérik.
Már alig várom hogy induljunk!!! icon_smile.gif
Üdv., Zsana

# 5420
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192455 Üzenet linkje2012-07-30 14:36:40 

Sziasztok! Mi Aug. végén utaznunk Zakynthosra Agios Sostisba.
Szivesen veszek minden értékes információt,olvasom egy ideje a fórumokat de kicsit össze vagyok zavarodva most..Fakultatív progiknál helyi irodák ill.ne helyi irodát válasszunk???-kocsi bérlések biztosítással??stb...
A lényeg,hogy nem szeretnék becsapva lenni, mivel nagy örömmel megyünk a családommal és várjuk az utazást, úgyanolyan örömmel és elégedettséggel, jó élményekkel szeretnék hazaérkezni,sztem mindenki ezt szeretné! Köszönöm előre is! icon_wink.gif

# 5421
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192456 Üzenet linkje2012-07-30 14:37:55 

Szia Sancho!

Nah eljött ez a nap is! Örülök, hogy jól érezted magad, én is várom, hogy megírd, hol jártatok, jó lesz nosztalgiázni:-)))És igen, hát kíváncsi vaok a nagy élmény összejött-e, vagyis a teknős randi:-D

# 5422
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192458 Üzenet linkje2012-07-30 14:59:09 

Szia Vivien64!

A mi tapasztalatunk, hogy érdemesebb helyi utazási irodánál befizetni fakultatív programra, olcsóbb, mint a magyar utazási irodánál.
Az autó bérlésnél meg mindenféleképpen kössetek biztosítást! Leírom a mi sztorinkat ami az utolsó napon történt velünk. Robogót béreltünk 7napra, egy hölgy hozta nekünk oda, ahhoz az irodához, ahol a két fakultatív progit és a motorcsónak bérlést fizettük be, tehát az irodás az egy közvetítő volt a motor bérlésnél. Kérdezte a nő kötünk-e biztosítást, mondtuk köszi nem, a párom nagyon jól motorozik. Utolsó nap mikor vissza kellett volna adni a robogót, jött egy hatalmas hegyomlás Görög srác fel az apartmanunkban, mikor épp pakoltunk, hogy azonnal menjünk adjuk át a robogót és hogy probléma van. Lent szembesültünk, hogy az egyik tükör nincsen meg, ezért mondta a srác, hogy fizessünk 40 eurót. A párom nem volt szívbajos, mondta,hogy dehogy fizetünk, mert a tükör még este mikor leparkoltunk megvolt és hogy a robogót nem is itt tettük le, hanem 5 méterrel előrébb, a srác nem hagyott minket, feljött utánunk az apartmanba is és fenyegetőzött, mondta hogy menjünk be vele a rendőrségre, vagy ő kihívja, nem hagytuk magunkat, mert nem voltunk hibásak. Végül elment, de nagyon dühös volt! Szóval rájöttünk, hogy tuti próbálkozás volt, mert nem volt biztosításunk és Ők ezzel visszaéltek és bepróbálkoztak, mert sajnos vannak olyan emberek akik megijednek, mert nem akarnak konfliktust és kifizetik.
Nos, szerintem kössetek, ezzel nem azt akarom írni, mondani, hogy ti is így jártok, ha nem...de fő a biztosnság, és hogy ne gyeretek haza rossz szájízzel:-)

# 5423
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192459 Üzenet linkje2012-07-30 15:01:29 

Jah, hát a lényeget lehagytam. szóval valószínű ő szerelhette le a tükröt, mert hogy mi nem hagytuk el az is tuti és felborulni sem borulhatott az éjjel, mert semmi nyom nem volt rajta!
# 5424
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192461 Üzenet linkje2012-07-30 15:57:11  Válasz a #192454. hsz-ra Előzmény #192454

Szia Zsana!

Igen sikerült a teki nézés, le is fényképeztem az egyiket :9 nagyon aranyosak, de az egész város tele van tekis dolgokkal icon_smile.gif Még a házak falára is fel vannak festve, és minden boltban, szupermarketben tele van velük az üzlet icon_smile.gif
Mi nem hajóval mentünk a navaggiohoz, hanem autót béreltünk, igaz így csak a felső kilátóhoz tudtunk csak elmenni. Hogy melyik irodával menjetek? Amelyik a legközelebb van hozzátok icon_biggrin.gif
Annyi utazási iroda kínálja az utakat, hogy majd csak győzitek elhessegetni őket :)Majd meglátjátok icon_smile.gif Minden sarkon megszállnak titeket az utazási iroda csábító emberei és mindenhol egy csomó lehetőséget kínálnak icon_smile.gif A Navaggio kirándulás kb 20 EUR-ba kerül. Mi az Eurosky nevű kölcsönzőből béreltünk egy Kia Picantot, az újabbik kiadásút icon_smile.gif Nagyon aranyos kis autó. 40 EUR 24 órára. Mi sajnos összetörtük, igaz nem én voltam a hibás, de amikor mentünk a Navaggio (Navajjonak kell ejteni) öbölbe, egy Maries nevű faluban egy kanyarban egy szintén kölcsönzős autó átcsúszott a mi sávunkba és telibe kapta az autónkat icon_sad.gif Szerencsére senki nem sérült meg, csak az autók törtek össze. Szóval azért vigyázni kell, de nem olyan veszélyes a dolog. A szerpentinek talán egy picit ijesztőek, de át lehet vészelni őket. A Panoson kívül mi nem nagyon mentünk máshova annyira meg voltunk elégedve velük. Ahogy láttam minden nap ugyanazok voltak, tehát másoknak is ugyanúgy bejött. Néha napközben esetleg valamelyik gyorsétterembe ugrottunk be egy gyrosra. Van Mc Donalds, KFC, Pizza Hut, Subway és mindenféle, de úgy voltam vele, hogy ha már Göröghonban vagyok, akkor ne menjek már a Mc Donaldsba, főleg nem úgy, hogy egy Big mac menű 6.55 EUR...

Pékségből csak ezt az egyet láttam, de majdnem minden szupermarketben lehet péksüteményeket kapni. Az Olé olé nem tudom merre van, mert én nem láttam. lehet, hogy a Villa Palmeras felé. Mi a másik irányban voltunk a belvárosban. Ott nem emléxem Olé Olé nevű tavernára. De így is annyi étterem van, hogy nem győz választani az ember icon_smile.gif
Nem is csodálkozom, hogy vérod az indulást, ha rajtam múlt volna haza sem jöttem volna icon_smile.gif nagyon klassz lesz majd meglátod icon_smile.gif

# 5425
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192463 Üzenet linkje2012-07-30 16:07:59  Válasz a #192455. hsz-ra Előzmény #192455

Szia Vivien!

Én úgy vettem észre, hogy ha nem az utazási irodával mész a fakultatívra, akkor egy picit olcsóbb. Az utazási iroda mellett szól a magyar nyelvű idegen vezetés, illetve hogy mindent leszerveznek. Mi nem fakultatív mentünk, hanem választottunk egy irodát és lebeszéltük velük, illetve béreltünk egy autót. Én nem kötöttem biztosítást az autóra, így olcsóbb volt, de mint feljebb írtam, sajnos karamboloztam. Szerencsére nem az én hibámból, így azon kívül, hogy egy picit megijedtem, semmi kellemetlenségem nem lett a dologból. Mindent elintéztek helyettem a kölcsönzőben. De ez mindenkinek saját szíve joga, hogy mennyire bízik magában. Én tudom hogy óvatosan és figyelmesen vezetek, így mertem belevágni, hogy ne kössek biztosítást.
Az utazási irodák, int írtam is, egymás mellett vannak icon_smile.gif Annyi van belőlük, hogy nem győztök majd választani icon_smile.gif Még lenn a tengerparton is van kirendeltség. Onnan 3 útra lehet menni.

Teknős nézés kb 10 EUR
Maratonisi sziget + teknősnézés 14 EUR
Keri barlangok + Maratonisi + teknősnézés kb 18-20 EUR

A kikötőben is be lehet fizetni hajókázásokra. A főúton és egyáltalán mindenfelé vannak utazási irodák. A Blue Waves hotel utcájában van csak 3 ha jól emlékszem.

Kölcsönzőből is van legalább 30 ha nem több.

robogó kb 15 EUR
quad 20-25 EUR-tól
autó nagyságtól függően 35-40 EUR-tól.
motorcsónak 30 EUR/óra
vizibicikli (pedaloesnek van írva icon_smile.gif 10 EUR/ óra

Ne aggódj, nagyon jól fogjátok magatokat érezni hidd el icon_smile.gif
Most vagy csak megijedve, de ha ott leszel, mindent igazolva látsz majd amit írtam és akkor majd megnyugszol icon_smile.gif

# 5426
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192464 Üzenet linkje2012-07-30 16:09:28  Válasz a #192456. hsz-ra Előzmény #192456

Szia Bridzs!

Sajnos eljött icon_sad.gif Még maradhattunk volna egy picit igazán. Igen, jelentem összejött a tekilesés icon_smile.gif le is fényképeztem icon_smile.gif Majd valamikor nekiülök és felrakom a képeket, illetve megírom a szokásos beszámolót icon_smile.gif

# 5427
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192466 Üzenet linkje2012-07-30 16:48:17 

Sancho,
Légyszi írj már az útról is ill. a az utazásról (HolidayLines) is pár szóban , no és a BlueWaves apt-ról. Melyik szobában voltatok? Nem volt zajos éjjel? Kellett a klíma? Berendezés, biztonság, össz. vélemény, stb...
Teraszra reggel ki lehet ülni anélkül, hogy kiégne a szemed a naptól?( Van napárnyékoló?)

Na, ez az autós ütközés azért elég ijesztő lehetett. Még jó, hogy nem lett sérülés és a kölcsönzős nem fizettetett meg benneteket!
Milyennek találtad a partot a BW környékén? Merre strandoltatok és merre jártatok úgy egyébként?

Nekünk még 18 nap!!!!!

# 5428
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192467 Üzenet linkje2012-07-30 16:52:29 

Ui.:Tudom, hogy írsz beszámolót, de én már nagyon kíváncsi vagyok.
# 5429
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192470 Üzenet linkje2012-07-30 17:09:21 

Szia Sancho!
Hű de gyorsan eltelt! És már itthon is vagy? Amint a fenti néhány sorodból kiolvasom, tele vagy élménnyel. Itt mindenki repesve várja a beszámolódat. Már is elhalmoztak kérdésekkel. Csak majd győzzed megválaszolni! Ezért én inkább csak olvasni fogom a válaszaid és az élménybeszámolód.

# 5430
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192474 Üzenet linkje2012-07-30 17:51:33  Válasz a #192461. hsz-ra Előzmény #192461

Szia Sancho,

Örülök, hogy nektek is ennyire bejött a sziget!
Most kicsit sok a neked szegezett kérdés,
de hadd kíváncsiskodjak kicsit én is.

Milyen náció ült a másik autóban?
Rögtön elismerte a vétkességet és együtt mentetek ügyintézni,
vagy azért kellett rendőr. Ha leírnád, abból is okulhatnánk.

Akkor már én is elmesélem a mi storynkat, miszerint mi nem törtük meg a bérelt Picantonkat (35EUR volt /nap, igaz június végén), de sokszor éreztük a közelségét ...
Mi előre megállapodtuk e-mailben az Alykes-rent-a-car-ral, Daewo Matiz, 30EUR/nap, full biztosítás. Első körben, még ott a reptéren felajánlott Nikos egy új Polot 45EUR-ért (akkor nem is értettem, h miért). Persze mosolyogtam, hogy nekünk jó a Matiz. Mint kiderült a full biztosítás náluk CDW (nem FWD), így parázhattunk, hogy mi ne okozzunk kárt, mert akkor fizetünk (hozzáteszem ottani útviszonyok között tapasztalt rutinos sofőr is meglepődhet néha). Mikor megkaptuk a kocsit és elindultunk Alikanasból Xygiara és meg kellett volna állnunk egy durva kaptató legtetején, hááát, elindultunk visszafelé, tökig fék+kézifék kombinácóval álltunk meg x méter csúszás után. Rögtön visszamentünk remegve magyarázkodni, így kaptuk 5 percen belül a Picantot, az tuti kis autó.

Amiből mások tán okolhatnak (véleményem szerint):

1. "full insurance" duma nem elég, kell az "FWD, no excess"
2. pár eurót nem szabad sajnálni, csak jó állapotú (fék, kézifék, motorerő) kocsit szabad elhozni

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 361 362 363 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu