Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5431
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192480 Üzenet linkje2012-07-30 18:17:40  Válasz a #192461. hsz-ra

Sziasztok!

Az Olé Olé Agios Sostisban van Laganas mellett. Bár mi ott jobban kedveltük a Syrtakit.

Igazad van Sancho az árak tekéntetében, én most pont fordítva voltam. Leesett az állam, hogy a szárazföld mennyire drágább!

# 5432
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192493 Üzenet linkje2012-07-30 20:23:27 

Hali!

Sancho, köszi az infókat!! El is döntöttük, hogy nem foglalunk le autót online, ha van pár kölcsönző, akkor csak nem maradunk autó nélkül.

Én is nagyon reménykedek benne, hogy láthatok tekiket, sőt még abban is ha beljebb merészkedünk a vízben, talán ott is összefutunk velük.... jó lenne úszni velük... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Az áraknak is örülök, már abból a szempontból hogy nincsenek annyira elszállva.

Hidalgo, köszi neked is nagyon hasznos infót a biztosítással kapcsolatban, erre mindenféleképpen figyelni fogunk!! Meg arra is hogy jó állapotban legyen az autó.

Üdv, Zsana

# 5433
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192495 Üzenet linkje2012-07-30 21:33:30  Válasz a #192466. hsz-ra Előzmény #192466

Szia Fazika!
A busz nagyon kényelmes, jól felszerelt. Van büfé, és filmet is vetítenek. A sofőrök nagyon jó fejek. A lehosszabb szakasz a Kilinibe vezető rész, ami tele van alagutakkal és 7 órán keresztül megállás nélkül megy a busz. A kikőtőben van idő egy kis kajára sétára és mindenfélére  Zakynthosról kb 15 perces buszozás Laganas. A Blue Waves nagyon szép és modern hotel. Egy albán srác fogad mindenkit és mindig mondogatja hogy szia szia  A biztonság maximális, de lehet széfet bérelni, 1 EUR egy napra, de mi nem vettük igénybe pedig minden nap takarítanak és így sem tűnt el semmi. A felszerelés jó, de szivacsot, bor és sörnyitót vigyetek  Ja és egy élesebb kést is  Mi béreltünk klímát, mert este azért meleg van anélkül. Az erkélyre ki lehet ülni de csak korán, mert utána oda süt a nap és mi is úgy bújtunk el, hogy ne égessen össze minket  Este viszont minden további nélkül ki lehet ülni egy uzo koktélra, mert addigra elül a nagy nyüzsi és hangoskodás. Amúgy nyugodt környék és este már nem nagy mozgás van és csend is van, nem úgy mint a buli utca környékén, nem is értem ott hogy lehet aludni egyáltalán? Minden ott van a környéken. Rögtön szemben egy szupermarket és egy kajálda. Mi a Hermész szupermarketbe jártunk, az is ott van pár méterre, egy sárga bolt rá van írva pirossal hogy coop  A balesetet szerencsére megúsztuk és semmi gond nem lett belőle a kölcsönzős elintézett mindent, hívott autómentőt, kárbecslőt mindent. Nekem azonkívül. hogy picit remegett a lábam, semmi kellemetlenségem nem lett. Laganas mint sokan írták már picit szemetes, de ha nem ezt figyeli az ember akkor annyira nem foglalkoztatja. Mi a BW melletti partra jártunk a kis kikötő két oldalára. Innen mentünk hajókázni is Maratonisire és teknőst lesni is. A parton van egy kis hajós cég és indítanak midnenféle utakat  A napágy egyébként 6 EUR és az italt külön kell fizetni. Ez a környék csendes és nyugis,nem úgy mint a buli utca felé ahol a parton is üvölt a zene és nagy a zsúfoltság. Mi még kocsival elmentünk Zakynthosba, Gerakas Beachre, Vasilikosba, Porto Vromiba, A Navaggio öbölbe és még egy pár helyre. Ha ott lesztek akkor már nem lesz ilyen ijesztő a dolog. Majd meglátjátok, hogy midnent megtaláltok és mindent el tudtok majd intézni 

Legutóbb sancho.dl szerkesztette (2012-07-30 21:53:08), összesen 1 alkalommal
# 5434
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192499 Üzenet linkje2012-07-30 21:43:22  Válasz a #192463. hsz-ra Előzmény #192463

Szia Sancho.dl! icon_wink.gif

Köszönöm a válaszodat, mindig tanul az ember, annyi mindent összeírnak hogy már teljesen belezavarodik az ember és nem tud helyesen dönteni..
Remélem találunk majd egy párt akikkel együtt tudunk majd menni szigettúrára, sztem úgy több helyre eltud jutni az ember mint a nagy hajóval nem? Mit gondolsz? Mi a Grandosokkal megyünk és néztem náluk a Kaiki kirándulást 28 euro-ért/fő nem tudom a gyerekjegy vagy diák hány éves korig szól?-meddig van félár?Ha még lesnek jó ötleteid, szivesen veszem őket icon_smile.gif Szió

# 5435
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192501 Üzenet linkje2012-07-30 21:54:52  Válasz a #192470. hsz-ra Előzmény #192470

Szia Gudli!

Igen sajnos gyorsan eltelt, de azért sok élmény volt icon_smile.gif A beszámolót már megírtam jelenleg elbírálás alatt van icon_smile.gif Nagyon szívesen válaszolok mindenkinek és amit tudok segítek icon_smile.gif

# 5436
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192502 Üzenet linkje2012-07-30 22:07:47  Válasz a #192474. hsz-ra Előzmény #192474

Szia Hidalgo!
A másik autóban osztrákok ültek és igazi úriemberek voltak. én is féltem,ha mondjuk szerbekkel kerülök össze akkor milett volna... Azonnal elismerték a vétkességüket de sokat nem is tudtak volna tenni, lévén az én sávomban álltak szemben az autómmal  Nem kellett rendőr. Ami gond volt hogy azon a helyen nem működtek a mobilok. Végül az egyik házból tudtunk vonalason telefonálni. Odajött a kölcsönzős és mindent elintézett. Egyik este egy bárban összefutottunk az osztrákokkal és akkor is kérdezték hogy minden rendben volt-e? Viszont nagyon óvatosan kell vezetni, mert az utak hihetetlenül csúsznak. Sokan ezért nem is robogót bérelnek hanem inkább quadot, mert az nem borul fel olyan könnyen. Mi is egy Picantot béreltünk, de ez vadonat új volt 6 ezer km volt benne. Mi nem kötöttünk biztosítást, mert én mindig nagyon óvatosan vezetek, most is bíztam magamban, a balesetről nem én tehettem. Egyébként minden autón van egy kis sérülés amin abszolut nem lepődöm meg. Érdeks vezetnek és erre még rájönnek az angolok akik a quadjaikkal úgy mennek ki az autók elé, mintha azok ott sem lennének. Egy srác is kivágtatott a robogójával az egyik hotel udvaráról, persze hogy rögtön elütötték. Nem győzte összeszedni magát. Tahát nem kell tartani a járművezetéstől, de nagyon óvatosnak kell lenni. A sziget pedig, mint írtad is csodálatos  Nagyon de nagyon jól éreztük magunkat 

# 5437
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192505 Üzenet linkje2012-07-30 22:12:12  Válasz a #192480. hsz-ra Előzmény #192480

Szia Szabóréka icon_smile.gif

A Syrtaki ami a County bárral szemben van az utca elejéln, ahol a Laurel és Hardy szupermarket van? Mert ott bizony most senki nem volt. Minden nap üresen tátongott egy vendég sem ment be. Nem is értettem hogy tudnak megélni? Bár lehet hogy csak az oldalára volr kiírva hogy Syrtaki és Garden of Eden volt a neve ha így most visszagondolok icon_smile.gif Mindenesetre ott soha senki nem volt csak a személyzet pedig olyan este is volr amikor már 40 % kedvezményt ajánlottak...
Az árakon pedig tényleg meglepődtem, Egy kétszemélyes vacsoráért és két nagy pohár Mythosért fizettem 14 EUR-t...

# 5438
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192507 Üzenet linkje2012-07-30 22:19:37  Válasz a #192493. hsz-ra Előzmény #192493

Szia Zsana!

Nem érdemes online bérelni. Ha nincs legalább 30 kölcsönző akkor egy sem icon_smile.gif Személyesen pedig még alkudozni is lehet néha icon_smile.gif Nagyon sok autó van, biztos hogy kaptok icon_smile.gif A vízben akkor találkoztok tekikkel ha valamilyen járművel odamentek és beugrotok a vízbe. icon_smile.gif Sajnos most nem jönnek a part közvetlen közelébe, de ott úszkálnak nem olyan messze. Amúgy félnek az emberektől elmenülnek ha nagyon közel mész hozzájuk. Az árak tényleg nagyon jók. Csak egy példa, hogy például Sartin egy napszemüveg 8 EUR körül van, itt 4 EUR-ért lehet kapni. Sartin egy gyros kb 2.50, 2.80 EUR, itt már 1.50-ért is van. általában 2 EUR. A sör is olcsóbb a kaja is. Érdemes nagyon körülnézni, de mivel rengeteg bolt van így nekik is érdekük olcsóbban adni a dolgaikat icon_smile.gif

# 5439
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192509 Üzenet linkje2012-07-30 22:28:02  Válasz a #192499. hsz-ra Előzmény #192499

Szia Vivien!

Nos az utazási irodák ráteszik a saját hasznukat is, így sokkal olcsóbb ha Ti intézitek az utat, bár kicsit rizikósabb, hogy beszéljetek angolul, vagy görögül, mert magyarul senki nem beszél. A szigettúrát is több iroda is inézi, mi autóval voltunk ketten, de hajóvl is el lehet menni a sziget körül, kb 20 EUR környékén vannak ezek az utak. Mis is reménykedtünk benne, hogy összebarátkozunk valakikkel és együtt is el tudunk menni erre-arra, de sajnos a társaság zöme a Villa Palmerasba ment, ahol mi voltunk a Blue Wavesbe pedig inkább családok, így maradtunk ketten...
Az én sem tudom pontosan hogy a gyerek jegy hány éves korig szól, de azt láttam, hogy az utazási irodák által kiadott gyerek jegy árak megfelelnek az utcán található utazási irodák felnőtt áraival... Ezért érdemes inkább körbe nézni. Nem vagy sem időhöz, sem másokhoz kötve és oda mész, azt csinálsz amit te szeretnél. Lehet hajót is bérelni de szerintem az indokolatlanul drága. 30 EUR egy órára és ha belegondolok hogy egy autó 24 órára 35-40 EUR akkor azt hiszem nem nehéz a döntés icon_smile.gif Egy vizibicikli is 10 EUR egy órára. Ha valami még érdekel kérdezz bátran icon_smile.gif

# 5440
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192512 Üzenet linkje2012-07-30 23:05:39  Válasz a #192509. hsz-ra Előzmény #192509

Szia Sansho! Írtam neked priviben, remélem megkaptad és jól küldtem el mert még új vagyok itt icon_smile.gif
# 5441
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192515 Üzenet linkje2012-07-30 23:32:07  Válasz a #192505. hsz-ra Előzmény #192505

Sancho! Kiadós volt a vacsi? Mi a Mythos? Juj még sokat kel tanulnom icon_wink.gif
# 5442
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192519 Üzenet linkje2012-07-30 23:44:29  Válasz a #192463. hsz-ra Előzmény #192463

Szia Sancho! Nem is írtam,hogy milyen mákod volt a karambollal kapcsolatban,még jó hogy nem lett semmi bajod icon_confused.gif Nagyon vigyázni kell!!
Hát én nem tudom mi lesz itt az autókkal? Hegyi Ralley lesz? icon_biggrin.gif
Milyen személyi biztosításod volt? Atlaszos?

# 5443
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192525 Üzenet linkje2012-07-31 07:21:50 

Sziasztok!!

Vivien, a Mytos egy - a párom szerint - nagyon finom görög sör. Mi első nyaralásunk alkalmával vittünk itthonról, de azóta egyszer sem, mindig ezt vesszük. De majd megkóstoljátok ti is, biztos ízleni fog!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Sancho, én még azt szeretném kérdezni, hogy olyan igazi finom görög gyrost/souvlakit ettetek-e és hol?? Azt olvastam feljebb hogy 1,5 Euróért és 14-ből kijött a vacsi?? Az elég baráti ár, itthon is kerül ennyibe, sőt....

Már csak 24 nap!!!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Üdv, Zsana

# 5444
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192526 Üzenet linkje2012-07-31 07:35:44 

Sancho, ha lementetek a partra a BW-nél és nem a központ felé fordultatok a parton, hanem balra, Kalamaki felé, ott milyen volt a part a kis patakmeder után?
Olyan partrészt szeretnénk igazából, ahol nyugisabb a hely, le lehet szúrni egy napernyőt és leteríteni a derékaljat. Nem akarunk napernyőt és nyugágyat bérelni. Van erre lehetőség?

# 5445
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192530 Üzenet linkje2012-07-31 09:44:53  Válasz a #192515. hsz-ra Előzmény #192515

Szia Vivien!

A vacsi kiadós volt, nagy adagokat adnak és nagyon finom. A Mythos egy nagyon finom görög sör. Van még mellette a FIX ami annyira nem ismert de szintén nagyon finom és egy szerintem új sör, Hermis a neve. Kinn úgy is megtanulod és megízleled. Akkor még egy pár adalék icon_smile.gif Nagyon finom bor a Mavrodaphne of Patras. Ez egy mazsola bor és hihetetlenül fini. A cipouro pedig egy görög pálinka, szerintem finomabb, de erősebb, mint az uzo icon_smile.gif Jó kóstolgatást icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 362 363 364 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu