#1929202012-08-05 15:08:46 Válasz a #192918. hsz-ra
A fekete cimkés édes, bordo cimkés száraz vörös, zöld cimkés fehér enyhén recinás, s van még a rozé, azt nem kostoltuk, Ahogy letettük a csomagot már is beszerezzük másfél literes üvegest vesszük 3,50 max. az ára,testes édes bor, "Isten hozott bennünket"italnak remek, és a gyros után is remek.
#1929212012-08-05 15:35:09 Válasz a #192915. hsz-ra
Szia!
Egy dolgot kifelejtettem. A görög kávé. Elképzelhető, hogy szeptemberben a szőlő érés idején, Sartin is sok a darázs. A görög kávé füstje jó ellenük. A teraszon kis edénybe meggyújtód, és elmenekülnek. Ami marad azt haza hozod, meglepetés a belőle főzött kávé. Recept az interneten./a kávét görögül is értik, kafész/
Zsuzsa, azt hiszem a fekete címkéset ki fogjuk próbálni. Az az igazság, hogy legtöbb esetben rögtön a mazsolabort keressük a boltokban, így nem nagyon szoktunk kísérletezni. Főleg, hogy nem tudjuk, melyikre mi van írva.
Vikso, milyen fajta görög kávét szoktatok venni? Mi kint mindig frappézni szoktunk. Veszünk frappéport, meg a Noy-Noy márkájú tejszínt, ezt felöntjük jeges vízzel, és ezt szoktuk inni kávé helyett. Egyébként eddig az apartmanoknál nem tapasztaltunk darázsinváziót. Inkább a szúnyogok voltak többségben.
#1929282012-08-05 17:29:45 Válasz a #192922. hsz-ra
"παπαγαλος "ez a kávé neve./görögül megtanultam olvasni a dalforditás topicban/ Egy papagály van a tasakon. Nagyon finom por, és főzni kell. Kicsit macerás, de különlegessége miatt megéri.
#1929342012-08-05 19:18:51 Válasz a #192918. hsz-ra
Szia Beuska!
Na majd drukkolok.
Apelia borból több féle is van. Én személy szerint a Mavrodaphne of Partas nevű mazsi bort szoktam hozni, illetve van egy Samos nevű bor, ami a színe és az íze alapján lehet mézbor. Most Zakynthosról hoztam egy Apollo nevű bort illetve egy Erofili nevű bort. És hogy ne legyek teljesen off. Sartin több helyen is lehet kapni borokat és mindenhol más ára van érdemes körülnézni. Én a legolcsóbban a főtéren a játékterem meleltt láttam az italokat
Egyébként Sartin a kis boltokban sokkal jobb (olyan igazi görög) dolgokat lehet kapni, mint a nagy sárgában. Bár gondolom ez Görögország más területein is így van.
Sancho, orulok, hogy jo volt a nyaralas, majd elolvasom a beszamolodat, ha kicsit felebredtem a komabol.
Mi ma hazaertunk, haaaat, az odautat valahogy jobban elveztuk. A hatarokon most nagyon nehez atjutni, a macedonocnal kozel 4 orat vartunk. Roszeknel mar trukkoztek a soforok, es kb 16 buszt kikerulve jottunk az Mo-ra, igy is 2 ora volt, mig atertunk.
Asszem nem irta meg senki, de jo tudni, hogy hazafele a gorog hatarnal megallnak a buszok a duty free-nel. Minden sokkal olcsobb, erdemes ott bevasarolni.
A tegnapiak hogy erkeztek meg Sartiba? Valaki megirhatna milyen volt az ut.
#1929532012-08-05 21:04:35 Válasz a #192945. hsz-ra
Szia Nagyné Ági!
Én is örülök, hogy minden oké volt a nyaraláson
Az odautat általában mindenki jobban bírja Akkor még ott az izgalom, hogy milyen is lesz a nyaralás
Mi sajnos nem most sem amikor Sartiból jöttünk haza nem álltunk meg a Duty-ban, pedig készültem rá. Szerettem volna egy kis csokit, bort és némi söricilint vásárolni, de hát így jártam. Megmaradt az Euróm
Próbálj meg átállni aztán majd mesélj
A görögöknél szinte az összes mézes, szirupos tocsogós, fahéjas sütiknek egyforma az ízük. Csak alakjában térnek el egymástól, na meg a bele töltött magvaktól. Azt hiszem a kerek alakú, középen barna töltelékkel rendelkező sütit ROX-nak hívják. Próbáld beírni a keresőben hogy "greek rox" és ki is ad pár db. képet. Amúgy Sartiban a fagyizókban érdemes ilyeneket venni, önkiszolgáló hűtőkben tárolják, odamész és pakolod a dobozba + dkg.-ra adják.
IGEN, IGEN, IGEN....ez az...Köszönöm szépen! Ez az, és lehet kapni ilyen piciben és nagyban is. De ennek más az íze, mint a többinek, szerintem.
De jó...Nagyon köszönöm Így legalább nem kell élesített fényképezőgéppel/telefonnal járkálnom a cukrászdákba...
örültem, hogy segíthettem. A kicsik a legjobbak valóban. Nyaraláskor szinte bele fulladunk ezekbe a sütikbe.
Nekem a másik kedvencem az a kocka alakú, vaníliás pudinggal töltött, leveles tésztás, mézzel úsztatott süti. Kb. hasonlít a krémeshez, csak szirupban úszik Na én pedig annak vadászom a nevét.
#1930112012-08-06 16:46:39 Válasz a #193002. hsz-ra
Steve, nem a cream pie-ra gondolsz? Az az én kedvencem is, teljesen olyan mint a krémes, csak kicsit valóban szirosabb, és a belsejében van a krém, isteni.