a hal valóban gavros...Pargan a Zorbas pincére felirta egy papirra nekünk a kedvenc halételünk elkészitési módját:gavros freskos tiganikos...ezt kell kérni,mondta,és akkor kapjuk azt az olivában hirtelen kisütött,sós oregános kis haltesteket,amihez egy adag tzatzikit szoktam kérni,aztán már csak egy sört...
Én ma jöttem haza. Egy hetet töltöttem Olympic beachen majd utánna Nei Porin. Appolonj traveltol voltam és ahova tudtam fakultatívon innen Olympic beachtől voltam. Le fogom írni a fakultatív árait és az élményeket is. Az Elli apartmanba voltam. Egyenlőre annyit nem választottál rosszul. A kinti idegenvezető és az iroda rendkívüli tapasztalatával a közelmúlt legszebb hetét töltöttem Olympic beachen. Amíg észhez térek az utazás utén ha valami érdekel a beszámoló előtt írok.Csak kérdezni kell.
Parália 2-3 km-re van O.B-től. Kényelmes fél órás sétával elérhető végig a tengerpart mentén. Jól kiépitett sétány köti össze a két települést. Éjjel ki van világitva. Egész éjjel jönnek-mennek az emberek.
Az Appolon travelal voltam Olympic beachen. 1 hetet töltöttem az Elli apartmanba. Az apartmanról szép ízlésen berendezett apartman televízióval. A wifi nekem nem jött vételként a megadott helyen ezért OB-en kerestem szabadot. A tengerparthoz közeli buszmegálló legelső épületénél van szabad wifi. A buszjegyek. Paraliába 1,10 euro katerinibe 1,50 euró. A kisvonat paraliába 2,50-ért visz gyerekeket kettőért. A két település között a távolság 3,5 km kivilágítva a sétány végig. OB-en is megcsípett a meduza érdemes fenistil kenőcsöt magatokkal vinni!
Napágyak és ernyők 3,50 eurós fogyasztás után egész nap használhatók. Itt önellátással voltam vittem leveseket de haza is hoztam. A gyros 2 eurotol kapható. 6 üveg víz 1,40. Nekünk a vezető azt mondta ott együnk ahol sokan vannak. Általába az étlapok magyar nyelvűek de van ahol a pincér is tud magyarul. Az idő végig meleg volt. Sajnos a tenger a héten végig zavaros és néha hínáros. De a víz nekem meleg volt.kb olyan 26-27 fokjosra tippelem.De lehet kevesebb én a 19-20 fokoshoz vagyok szokva de jó volt. Már amikor a fakultatívok után volt időm. Mivel egyik hetet Olympic beachen a másikat Nei Porin tartozkodtam ugy döntöttem az elsőn utazok a másodikon fürdök. Mivel a forumrol tudtam a Nei Poris fakultatív árakat ugy döntöttem ahol olcsobb onnan fogok menni. Az összes utat Olímpic beachről indultam el az árak miatt. A teljes hetet végig utaztam és az idegenvezetővel annak utazási irodájának szervezésével valamint magukkal a kirándulásokkal maximálisan elégedett voltam.
Fakultatív árak persze ha valaki az Appolon szervezésébe Paralián vagy OB-en fog lakni... Ha nem is ettől de drágábbat ajánlanak keressétek fel a Lemonas travelt Paralián közel a templomhoz ők szervezik ...
felnőtt gyerek
Szerda: Thesszaloniki 10 euro 10 euro
Waterland 25 euro 23 euro
Szia Unic!
Üdv újra itthon! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásod. Mely fakultatív kirándulások fértek bele az egy hétbe? Szerintem is még mindig innen a legolcsóbbak. Katerini bazárt szerintem érdemesebb egyénileg meglátogatni. Két éve még úgy volt, ha a buszon veszed a jegyet drágább, ha az automatából, akkor olcsóbb. Ez már nem érvényes?
Melyik hely tetszett neked jobban, O.B vagy Nei Pori?
Az automatából kellett megvenni. Aki a buszon akarta a sofőr leküldte ott vegye meg. Attól még lehet,hogy ott is meg lehet venni nem tudom.
A fenti felsorolásból a vasárnapi programok maradtak ki mert Athénba voltam. Azokon kívül minden részt vettem. Nei Poriba szebb volt a tenger és a táj de sokkal drágább mint az első hely. O.B-en a kihelyezett idegenvezető, maga a két település közelsége és a nyüzsgőbb élet este ami elnyerte a tetszésem. És itt nem vettem észre se magamon se a csoport társakon bárkit lenyultak vagy átakartak volna vágni. Sajnos Nei Poriról ezt már nem írhatom le.
Összesítésbe mind a kettőbe volt plussz és mínusz is. Együttvéve mind a kettő egyformán tetszett. Hogy hova mennék vissz legközelebb? Valószínűleg egy harmadik helyre ahol még nem voltam.....
#1932992012-08-09 11:30:51 Válasz a #193292. hsz-ra
Szia Unic!Mi mindig O.B-én nyaralunk.Tavaly mi is 2 hétre mentünk úgy ahogy most ti is.nekem is ugyanaz a véleményem mint neked!Idén is 2 hétre mentünk,de csak O.B-re.Kocsival voltunk,és így jobban tudtunk mozogni,de voltunk több fakultaívon is.Összegezve: kevesebbet költöttünk mint tavaly!Nei Pori nagyon vitte a pénzt!
Hello Unic! Kösz a beszámolót! Pár hét és mi is indulunk OB-re
A tengerben nagyon zavaró volt hogy zavaros , hínáros volt?
Na és mennyire mély a víz és milyen gyorsan mélyül, átlátható azért valamennyire?