Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 3241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193356 Üzenet linkje2012-08-09 17:24:22  Válasz a #193354. hsz-ra

És mekkora igazságot mondott ez a bölcs ember! icon_smile.gif
# 3242
Wolfi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193357 Üzenet linkje2012-08-09 17:27:15  Válasz a #193356. hsz-ra Előzmény #193356

Még egyszer jó utat, törökmentes határokat nektek icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
# 3243
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193519 Üzenet linkje2012-08-12 10:02:16 

Sziasztok! icon_smile.gif
Gyors helyzetjelentés, mert vár a tenger!icon_smile.gif
Szerencsésen kiérkeztünk, bár az úton ahol csak lehetett dugóba kerültünk, a határokon állt a sor - főleg a macedónnál - és egy borzasztó baleset is volt Macedóniában fent a hegyi úton, ami miatt egy sávon engedték csak a forgalmat, két órát araszoltunk a 40 fokban..ráadásul láttuk azt az autót összetörve, mondhatni konzverdobozzá nyomva, kiperegve a nyaralási kellékek, baba, ruhák..borzasztó volt. A 13 órás útból lett 18...

No de itt vagyunk. icon_smile.gif Az apartmanunkat nem volt egyszerű megtalálni, de a szájbarágós leirásnak köszönhetően végül meglett. Mondhatni hulla fáradtan értünk ide este negyed 7-re (az egyik kompot épphogy lekéstük, vártunk a következőre egy órát), de a hely szépsége láttán rögtön elájultam. icon_smile.gif
A sziget tényleg csodaszép, beleszerettem azt hiszem. icon_smile.gif
Elmentünk egy welcome vacsorára, a Krambousa-ba, grillezett husikat ettünk, isteni volt. Este viharfelhők gyülekeztek, esett is éjjel. Kora reggel a pékségből hoztunk sok-sok finomságot, ezt kicsit drágálltam, de hát annyira finom minden, hogy nem foglalkozok vele. icon_smile.gif
Darazsak valóban vannak, bár egyáltalán nem sokan, nem zavaróak. Most kezdett el kisütni a napocska, az éjjeli kis zuhi után most derült ki az ég, de már most nagyon meleg van.
A legközelebbi strandszakasz elég zsúfolt, úgyhogy szerintem elmegyünk a másik vége felé. icon_smile.gif

Üdv Mindenkinek a távolbólicon_smile.gif
Messi

# 3244
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193524 Üzenet linkje2012-08-12 10:20:50  Válasz a #193519. hsz-ra Előzmény #193519

Szia! icon_wink.gif

Akkor most már kezdjétek meg a jól megérdemelt nyaralást! icon_lol.gif
Gyönyörű szép napsütéses napokat Nektek, meg minden egyebet ... icon_wink.gif
Azért örülök, hogy tetszik a sziget icon_wink.gif

# 3245
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193529 Üzenet linkje2012-08-12 10:48:49  Válasz a #193519. hsz-ra Előzmény #193519

Örülök,hogy épségben kiértetek icon_smile.gif azt a hegyi részt én is utálom,ráadásul mi éjszaka mentünk kifelé arra!
Nekünk végig 40 fokok voltak,csak szerda éjjel támadt fel a szél és voltak hullámok,addig tükörsima volt a tenger.
A feljáró mellett mi kétszer mentünk el,mire megtaláltuk icon_smile.gif
Jó pihenést Nektek,érezzétek jól magatokat! icon_smile.gif
én alig akartam hazajönni..

# 3246
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193587 Üzenet linkje2012-08-12 22:30:33 

Ilyenkor este csak van egy kis időm. icon_smile.gif És igy nem felejtem el, hogy mit kéne leirnom. icon_smile.gif
Bementünk ma Limenasba, mert eléggé el volt borulva délig, hogy jól megnézzük az ókori romokat. icon_smile.gif Na mire megnéztem pár limenasi bazárt, addigra hétágra sütött a nap, úgyhogy irány vissza Potamia, és bele a tengerbe...icon_smile.gif A romok igy máskorra maradnak. icon_smile.gif
Kiflic, Ti azokat megnéztétek? Hol keressük őket Limenasban, nem nagyon láttam kitáblázva..icon_smile.gif
Ágival még nem találkoztunk, majd egyszerűcsak jön erre. icon_smile.gif
Feltűnően sok hazai turista van, valószinű, hogy jön a 15-i ünnep, és sokan ilyenkor vannak szabadságon.
Ma a Gatosban ettünk, musakát kértem, hát...nem voltam elájulva tőle, nagyon ízetlen volt. Holnap azt hiszem a Mama's grill jön. icon_smile.gif
Nekem sem lesz kedvem innen hazamenni....icon_smile.gif

# 3247
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193599 Üzenet linkje2012-08-13 09:09:25  Válasz a #193587. hsz-ra Előzmény #193587

Szia! icon_wink.gif

Küldtem térképet a romokról, de meglesznek, nyugi! icon_wink.gif

# 3248
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193628 Üzenet linkje2012-08-13 16:22:46 

Messinia!
Romokat a barna táblák mutatják.
Bár van pár barna tábla, amire fel van írva, hogy ez meg az, és abban az irányban nem találtunk semmit.
Limenasban van pár olyan hely is, ahol egy "üres telken" van néhány halom kő, amit persze nem mindig lehet észrevenni a gaztól. icon_sad.gif
Szóval van sok ókori hely, csak hát ....... szerintem nem igazán vigyáznak rá.

Az Agorát gondolom megtaláljátok majd, az viszonylag nagy, és ott van a múzeum mellett.
De nem tudom minek írok, ha kaptál már térképet. icon_smile.gif
Meg ugye ITT is fent van pár kőrakás. icon_smile.gif

(Ági ma írt, hogy a napokban "beállt" a háta, és hogy "Sok a vendég, alig tudom végig járni a szállásokat. Még egy kemény hónap...."

Jó nyaralást!

# 3249
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193639 Üzenet linkje2012-08-13 19:23:01 

Messinia írta:
Na mire megnéztem pár limenasi bazárt, addigra hétágra sütött a nap, úgyhogy irány vissza Potamia, és bele a tengerbe...icon_smile.gif A romok igy máskorra maradnak. icon_smile.gif

Kedves nézőink, a mai Romok - Tenger összecsapást a Tenger nagy fölénnyel nyerte meg

icon_biggrin.gif

# 3250
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193653 Üzenet linkje2012-08-13 21:23:05  Válasz a #193639. hsz-ra Előzmény #193639

Igaz, igaz, de lesz ez még így se! icon_wink.gif
Meg lennék lepve, ha kihagyná őket. icon_lol.gif

# 3251
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193712 Üzenet linkje2012-08-14 16:22:30 

Jelentem, a tegnap összecsapást a romok nyerték. icon_smile.gif icon_smile.gif
Bár kicsit elkeseritő - valóban, ahogy Balázs is irta - hogy sok rom bent van egy udvar közepén, gazos, olyat is láttunk, hogy az ókori Hermész kapuján ott parkolt egy szétrohadó félben lévő utánfutó...Az agorán éppen füvet nyirt pár emberke, mert néhol olyan fű volt, hogy nem lehetett bemenni a romokhoz. Megtaláltuk a táblát is, ami jelezné, hogy erre a projektre az EU-tól valami több százezer eurot kaptak, ehhez képest elég gázos a helyzet az agorán...Szóval igazából szebb romokra számitottam, de igy is örültem, hogy ókori maradványokon mászkálhattam. Meg se néztük mindet, elfáradtunk. icon_smile.gif Ráadásul sok helyen valóban ki van irva, és még sincs ott semmi, biztos már ráépitkeztek. icon_smile.gif
Vajon Aliki is ilyen lesz?icon_smile.gif
Ma este meg holnap már kezdődik Panagiában a kiraködóvásár, meg mindenféle liturgia, oda majd átmegyünk, csak figyelni kell, hol állunk meg, igy is tömeg van már. Iszonyú mennyiségű görög jött nyaralni most az ünnep miatt.
Beszéltünk tegnap Ágival, mit beszéltünk, végig röhögtünk kb egy órát, ahogy mesélte a sztorikat..icon_smile.gificon_smile.gif Tündéri csaj. icon_smile.gif
Mamma's grillben ettünk, a sima pitás gyrosuk jó, de a többi kajától nem voltam annyira elájulva.
Üdv Nektek Thassosrólicon_smile.gif
Messi

# 3252
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193718 Üzenet linkje2012-08-14 18:46:21  Válasz a #193712. hsz-ra Előzmény #193712

Szia!
Mi a romokhoz most nem mentünk el,már láttam 11 évvel ezelött,mikor elöször voltunk.Akkor is pont aug. 15. volt és iszonyu tömeg,de azért találtunk szállást,igaz Potosban.
Idén Alikit néztük meg,nekem tetszett,bár lehet,hogy jobb lett volna nem papucsban menni icon_smile.gif
Voltunk még a Genna tónál meg a vizeséseknél,oda is vinnék sportcipöt legközelebb
icon_smile.gif
A pitás giroszt mi is ott vettük többször is a Mammasnál,egyszer ettünk a Gatosban is,halat a gyerekek meg grilles husikat,nekünk izlett,bár sózni kellett.
Panagiát azért én is megnézném,milyen lehet ilyenkor icon_smile.gif

# 3253
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193723 Üzenet linkje2012-08-14 22:01:49 

Messinia írta:

Vajon Aliki is ilyen lesz?icon_smile.gif
....
Üdv Nektek Thassosrólicon_smile.gif

A romos része ..... lehet.
De ami nekem Alikin nagyon beindította a fantáziámat, az az út mellett felállított táblák. Az azokon látható "hogyan történt a márvány kitermelés" képsorozat és leírás.

Nem tudom EZT olvastad-e?
Ha nem, olvasd el mielőtt mentek!

# 3254
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193736 Üzenet linkje2012-08-15 09:22:41  Thassos

Sziasztok!

Babonából nem írom be magam az utazólistára, merthogy még mindig nincs beszállókártyánk, bérelt autó, kompjegy. Ha a görög Istenek (is) úgy akarják, péntek délután indulunk, és jó késő este meg is érkezünk a szállásra. Kalandosnak ígérkezik!
Örülök, hogy Messinia jól érzi magát és köszönöm mindenkinek a sok kommentet, leírást, nekünk is hasznos lesz. Nem tudom, mikor leszek megint holnaptól netközelben, így most kívánok mindenkinek szép nyaralást és üdv minden Thassos rajongónak.

Bottakati

# 3255
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193791 Üzenet linkje2012-08-15 22:16:32  Válasz a #193736. hsz-ra Előzmény #193736

Szia bottakati!

Addig is vigyázz, hogy fekete macska ne menjen át előtted icon_lol.gif Jó pihenést, vidám nyaralást kívánok.
vikso

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 216 217 218 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu