Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4471
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Aniko66
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193376 Üzenet linkje2012-08-09 20:31:53  Válasz a #193360. hsz-ra

Kedves Fordkasanya
Tudsz valamit tanácsolni nekünk , melyik utakat kerüljük lakóautóval?
Vagy mindenhova el tudunk jutni. Gondolom a hajóval nem volt könnyű közlekedni. Mi kedden indulunk, kb 2 hétre.
Köszi a választ.

# 4472
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193382 Üzenet linkje2012-08-09 21:32:54  Válasz a #193376. hsz-ra Előzmény #193376

Szia, autópálya rendben van ha újszerű a lakóautó.Ezt csak azért írom mert én 27 éves busszal voltam+ hajó és rendesen meg voltunk pakolva 8 személy és minden ami szemnek szájnak ingere.Thessaloniki után kb 200 km-re kezdődnek a hegyek elég rendesen.Ha már kint vagytok és lakóautó menjetek a Desimi beach-re GPS coordinates are: N 38.67270º, E 20.71033 º keresd Dimitriszt és hivatkozz Alekxanderre a VW transzporteres zodiac gumicsónakkal,voltunk nála . Mellesleg 8 éjszaka 8 fő ,3 sátor+ busz+hajó 300 euro,Patika wc,fürdő,stb.minden látványosság közel van,és hajót is bérelhetsz nem nagy cucc vezetni...... persze saját étterme is van nevtséges árakkal. Bármi kérdés van tedd fel. jó utat, KOZANI felé ne menj,nagy cumi icon_smile.gif ez a nem autópályás út,erre jöttem vissza felé icon_sad.gif
# 4473
Aniko66
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193434 Üzenet linkje2012-08-10 15:14:47  Válasz a #193382. hsz-ra Előzmény #193382

Szia, köszi a választ. Nem igazán értem a KOZANI féle utat. Az ott végig autópálya, nem? Mi arra felé megyünk és visszafelé le délnek MESSOLOGI -PATRA- NEI PORI jövünk.Arra már jártunk. A lakónk egy éves de nem olyan nagy batár, de a legnagyobb furgon. Könnyű vele közlekedni. Inkább a szigeten való közlekedés érdekelt volna, de ezek szerint Ti inkább a hajóval mozogtatok. Sokan mondják, hogy nagyon meredekek és keskenyek az utak. Ez a tapasztalat érdekelt volna.
# 4474
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193456 Üzenet linkje2012-08-10 18:17:24  Válasz a #193434. hsz-ra Előzmény #193434

Szia,közlekedtem autóval is,de csak keveset.Geni-Vlycho-Nydri-Lefkada-Ag.Nikitas útvonalon nem volt rossz tapasztalatom.Ez a sziget lenti részén helyezkedik el,viszont amikor vafkeri felé mentem fel a hegytetőre a katonai bázishoz,továbbá a kis templomba,az maga volt a pokol. Van egy pár derékszögű kanyar amiben még egyedül is alig férsz el.Ide nem ajánlom a lakóautót. De sofőrje válogatja. ha van kérdés tedd fel.
# 4475
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193507 Üzenet linkje2012-08-11 21:05:29 

Sok nem látszik a szigetből de Poros beach - És Spartochori között vettem fel ezt a videót. http://youtu.be/hD2wVpEa2W0
# 4476
Aniko66
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193667 Üzenet linkje2012-08-13 22:54:04 

Szeretném még kérdezni, van -e piac Lefkadán és ha van melyik nap?
# 4477
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193703 Üzenet linkje2012-08-14 12:48:48  Válasz a #193507. hsz-ra Előzmény #193507

ez vicces icon_biggrin.gif
# 4478
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193771 Üzenet linkje2012-08-15 19:12:31 

Időközbe elkészült az én beszámolóm is: Lefkada 2012
# 4479
Csincsi44
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193790 Üzenet linkje2012-08-15 22:13:38 

Sziasztok!
Sajnos nekünk is letelt a lefkadai nyaralás, de még most itt leledzünk a macedóniai Ohridban, és pénteken indulunk haza. icon_smile.gif Hát Lefkada csodálatos, sokszor csak bámultunk és ingattuk a fejünket, hogy ilyen nincs is. Igazság szerint mindent megnéztünk amit szerettünk volna, 2 dolog maradt ki, ezeket sajnáljuk is nagyon. Az egyik a hajókirándulás, a másik Meganissi. Minket annyira elbűvölt a nyugati oldal, hogy egyszerűen nem tudtunk elszakadni tőle. Hiába volt gyönyörű a víz pl. Agiofilin, az nem olyan, na! icon_biggrin.gif
Az utunk 16,5 óra volt, határokon 20-20-10 perces várakozással átjutottunk, semmi zűr nem volt. Gyors csobbanás a közeli öbölben, majd szunya, aztán délután megnéztük a malmoknál a kiteszörfösöket, este Nidriben rövid séta első frappé és Mythos, majd vacsi (Stifado és souvlaki a Ionnianban, remélem ez a neve...icon_razz.gif). Fincsi volt. Másnap Egremni, ahol még du. fél 3-kor is árnyékban voltunk, sikerült olyan részt választanunk. Jópár órán át, kb. a kirándulóhajók érkezéséig kettesben voltunk az egész partszakaszon, szuper volt! icon_smile.gif A parkolóból való feljutás az kínkeserves volt. Ja, parkolódíj 4 euró. Az út mellett végig állnak délutánra az autók, akkora az út, hogy mi azt gondoltuk 2 autó sem fér el, de mint kiderült behajtott visszapillantó tükrökkel 3 is. Én azért nem voltam nyugodt, örültem, hogy nem mi vagyunk a szakadék felé. icon_razz.gif Délután elmentünk a sziget legdélibb pontjára, majd gyönyörködtünk az Oasis tavernánál a panorámában. Következő nap Kavalikefta (parkolás 2 euró), majd egyből átmentünk Megali Petrára, jó kis hullámok voltak. icon_smile.gif Itt is elballagtunk még a nudisták utáni részre, itt is alig voltak páran a parton egész nap. Nekem ez a part tetszett a legjobban. icon_smile.gif Mikor visszaindultunk csobbantunk egyet Kavalikeftán is azért, nagy élmény azok között a hatalmas sziklák között. Délután Lefkada városban sétáltunk, nekem nagyon nagyon tetszett. A Daltonsban ettünk, finom volt, de a felszolgálás lassú volt és kicsit nemtörődöm. Az újabb napunk a szárazföldön töltöttük, voltunk Kassiope romjainál, a Zalongo emlékműnél, Necromantion jósdánál, az Acheron folyóban sétáltunk, majd tettünk egy nosztalgiasétát Pargán, ahol a nászutunk töltöttük. Következő nap, Ag.Nikitasból át a hegyen Milosra. Ezt senki ne hagyja ki! Fentről elképesztően szép a part. Ismét jó nagy hullámok voltak, nagyobban mint előző nap. Délután lementünk Katshima beachre, azzal a meggyőződéssel, hogy ez nekünk úgysem fog tetszeni a zsúfoltsága miatt. De mire odaértünk olyan nagy hullámok lettek, hogy szaladgáltunk mint a gyerekek. Majd levezetésként jó volt egy frappé mellett az egyik bár medencéjében édesvizet érezni. icon_smile.gif Hazafelé útba ejtettük a Fanamoreni kolostort, szuperjó volt, nagyon tetszett! Ezutáni nap a vízeséssel kezdtünk, amiben megdöbbentően sok víz volt, én a leírások alapján nem erre számítottam. icon_biggrin.gif Majd végigautóztuk a félszigetet, Dessimi öbölhöz esőben érkeztünk icon_biggrin.gif, így sajna a nap nem sütötte a vizet, nem nagyon tetszett. Mikros Gialos volt a következő megálló, szintén pár kép után mentünk tovább Syvotába. Nekem nagyon tetszett, nagyon hangulatos halászfalu, számomra. Itt már napsütéses szép idő volt. Az egész délutánt a hegyekben autózva töltöttük, Karyában ettünk a fák alatti kék kockás abroszos helyen, a kaja hideg volt és nem túl jó, viszont a görög sali hatalmas adag, és elrontani se lehet! icon_razz.gif Végül nagy nehezen a kis templom is meglett a magasban, mindenesetre örültünk mikor leértünk Nidribe, meg is jutalmaztuk magunk egy frozen yogurtal. icon_biggrin.gif Ez a nap strandolás nélkül múlt el. Másnap kicsit borult időben persze rossz úton megközelítve értük el Agiofilit, itt olyan szép halacskák voltak, hogy csak na! Színesek, kissebbek, nagyobbak, tetszettek! icon_smile.gif Mikor megtelt a part továbbálltunk innen is. Pancsoltunk egyet Vassiliki Ponti felöli részén ami homokos (a vízben is) lassan mélyülő, de nekünk nagyon Balatonos volt, és nagy nagy szél volt, viszont így leshettük a szörfösöket. icon_razz.gif Ezután séta Vassilikiben, ettünk a Dolphins nevű tavernában, ezt a helyet tudom ajánlani, nagyon finom volt minden! Ezután, hogy ez a nap se múljon el kékség nélkül ismét Katshimára mentünk a nagyon könnyű megközelíthetősége miatt. Még szerencse, mert mi eddig is azt hittük, hogy nagyok a hullámok, de kiderült, hogy ááááá, dehogy! Ezen a délután embernagyságú és mégnagyobb hullámokkal találkoztunk!!! Hatalmas élmény volt, itt már be és kijutni a vízből sem volt egyszerű. és ha elkapott egy hullám, bizony végigvágott a köveken, így sikerült egy két apró horzsolást is beszereznünk. icon_smile.gif De nagyon élveztük. Naplemente után keltünk csak útra. Utolsó előtti napunkra hagytuk Porto Katzikit. Szerencse. Nem tudom leírni szavakkal, az a kékség! Hihetetlen! Félek ha az első időkben látjuk más nem tetszett volna...icon_biggrin.gif Persze ez hülyeség, de méltán kapja az elismeréseket! A parkolás nagyon jól koordinált, a levezető út széles, itt nem féltem egy percig sem! 3 eurót kértek. Bárok, éttermek vannak, itt ittam a legfincsibb frappémat. icon_smile.gif Viszont 2-fél 3 tájára elviselhetetlen lett számunkra a tömeg, így tovább is indultunk. Ismét lestük kicsit a kiteosokat, majd meg akartuk nézni a Santa Maura erődöt, de hétfőn zárva és a többi nap is 8-15-ig van csak nyitva, így maradt a kívülről való szemlélés. Illetve a hidat is láthattuk működés közben. icon_smile.gif Vacsi Lefkadában, felejthető volt, sőőt nem jó! De a hely nevére sajna nem emlékszem. Utolsó nap reggelén meglestük az erődöt, tetszett, bár elhanyagolt. icon_sad.gif Délutánig hevertünk ismét Katshimán, megnéztük a másik medencés bárt is, az szuperebb, bár drágább is! Ezen a napon teljesen nyugott volt a tenger, semmi hullámok, így kék sem volt a víz, csak nagyon picit. Szerencsére délutánra megjött a hullámzás, így el tudtunk bűcsúzni ettől a csodás kék színtől! icon_smile.gif Utolsó lefkadai séta, majd Nidriben búcsúvacsora Mitiék által ajánlott Apollon tavernában. Itt fizettünk a legtöbbet, de aki hiányolja a vacsi utáni ajándékokat, az semmiképp ne hagyja ki! Enni is itt ettük a legjobbat mindemellett! icon_smile.gif Kaptunk ajándékba sütit, majd mikor kértük a számlát szintán ajándékba kaptunk valami baracklikőr szerűséget és egy bögre kávét!!! Már nagyon pislogtunk itt is, de mikor újra szóltunk, hogy fizetnénk még a számlával hoztak egy-egy kis koktélt is! icon_smile.gif Volt egy pincér lány, Kati, ő ajánlott dolgokat, és a rendelésnél is segített, közvetlen és nagyon kedves volt, így aki nem perfekt angol vagy görög annak is egyszerű dolga lesz! icon_smile.gif Majd az este megkoronázásaként egy 70m hosszú magányacht állt a kikötőben, nagyobb volt mint a kirándulóhajók, hűűűdetetszett! icon_biggrin.gif
Hát "röviden" így telt a nyaralásunk, de jövök majd a képekkel meg "rendes" beszámolóval! icon_biggrin.gif

# 4480
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193792 Üzenet linkje2012-08-15 22:31:34  Válasz a #193790. hsz-ra Előzmény #193790

sztem ez így is nagyon 'rendes' volt már, abszolút 5 csillag! icon_biggrin.gif informatív, érzelemgazdag, tök jó volt olvasni, na. icon_smile.gif
# 4481
éva67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193812 Üzenet linkje2012-08-16 10:24:28 

Sziasztok!Először mennénk Nidribe,Melyik szállást érdemesebb foglalni a Daskalos vagy a Rigas studiót.Előre is köszi az információkat.
# 4482
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193815 Üzenet linkje2012-08-16 10:58:10  hazaértünk :)

Sziasztok,

mi is hazaértünk tegnap egy csodás hét után.
Gyönyörű helyeken voltunk, nagyon sok kép készült,
persze nem jutottunk el mindenhova, de amit kocsibérlés nélkül beterveztünk az szinte mind meg is valósult.

Én nem vagyok túl jó beszámolóban, inkább csak röviden összefoglalnám hogy merre jártunk,
aztán idővel majd beszélhetnek helyettem a képek icon_smile.gif

Első teljes napunkra Vassilikit terveztük busszal, majd onnan gyalog Agiofilit.
Az általam letöltött buszmenetrend szerint az első busz reggel 7kor indul,
ezért a buszmegállóban vártuk 6.45-től 7.50-ig.
Csak később volt annyi eszem, hogy kértem a Borsalino travelben egy aktuális menetrendet, ott láttuk, hogy az első busz 6.20kor megy .... így jártunk.
Sebaj, újratervezés, 10kor indult a busz Kathismára ... tetszett icon_smile.gif

Másnap reggel Vassiliki, mindenkinek ajánlom a kikötő környéki tavernákat és kávézókat, hangulatban kenterbe veri Nidrit.
Onnan gyalog Agiofili, abszolút nem megterhelő, főleg reggeli árnyékban,
a mi csiga tempónkban 1 óra volt, de megérte: A legelsők voltunk a parton 7.50-kor !!! Gyönyörű!
Dél körül taxihajóval vissza Vassilikibe, ott is strandolás, majd vissza Nidribe.
Pénteken irány busszal Agios Nikitás, onnan gyalog Milos beach, (ez már mászósabb, alig bírtuk tüdővel - gizdák vagyunk icon_smile.gif )
Lélegzetelállító! Fentről és lentről is ... alig találtunk rá szavakat - ki ne hagyjátok!!
Mire odaértünk hatalmas vihar kerekedett, csapkodtak a villámok, bő méteres hullámok közt "pancsoltunk",
majd a zuhogó esőt egy szikla tövében vészeltük át. Eztán kisütött a nap és frenetikus képek készülhettek icon_smile.gif
Visszafelé kis pihi Nikitasban, nagyon hering-feeling volt a parton, nem is volt kedvünk fürdeni.
A strandra vezető utca tavernái hangulatosak, itt meg is pihentünk, este 6os busszal vissza Nidri.

folyt. köv.

# 4483
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193816 Üzenet linkje2012-08-16 11:10:34  Válasz a #193815. hsz-ra Előzmény #193815

Üdv újra itthon, várjuk a folytatást és persze a gyönyörű képeket icon_biggrin.gif
# 4484
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193817 Üzenet linkje2012-08-16 11:16:01 

folyt.

előzőt itt pontosítanám:
szombaton volt az Agios Nikitas / Milos túra.

Pénteken a Nikolaos nevű hajóval voltunk a "fantastic cruise" nevű túrán
(köszönöm neked Miti - erről Tőled hallottunk először) ami a 3 top beachen áll meg. Reggel irány Egremni, kicsit eltérve a tervtől 90 perc helyett, 110 percet töltöttünk ott, HATALMAS emlék, hisz nálunk a nyugati partot tekintve Egremni és Milos együtt a No. 1.
Majd visszafelé Porto Katziki, sajnos főszenban 1 hajó sem köthet ki, ezért csak a parttól kb 150m-re starndoltunk, ugráltunk a hajóról 20 percet. A víz gyönyörű, a strand vélhetően fentről látványos ... az most nekünk kimaradt, majd legközelebb.
Végül Agiofili. Itt nagyon örültünk, hogy láthattuk/fotózhattuk ezt a kis csodát a tömegnyomort megelőző időben icon_smile.gif
A hajóról, a hangulatról és személyzetről csak felsőfokban tudok beszélni,
király volt, (15EUR/fő ... szinte nevetséges ár).

Vasárnap a 7 órás komppal át Meganisire.
Ezt a szigetet örökre a szívünkbe zártuk!
Miután leszálltunk Vathiban, megittunk a kikötőben a kávénkat,
elindultunk a reggeli árnyékban Katomerin és Atherinoson át Fanari beachre,
ott is elsők közt voltunk, nagyon szép, kicsit sznorkliztunk, majd indultunk tovább,
a délebbi úton vissza Katomeribe (Elia falu felé) majd lefelé kanyarog az út Limonari felé. Ez ha lehet még szebb, mesebeli hely icon_smile.gif
Visszafelé, mikor már levegőt is alig kaptunk az emelkedők és kanyarok tengerében lestoppoltunk egy helybeli kis Fiestat. Mivel láttam, hogy 3an ülnek, gondoltam felejtős, de mosolyogva mondták, hogy Katomeriig (ott laknak icon_smile.gif ) szívesen elvisznek. Elfogadtuk. Majd mikor hallották, hogy magyarok vagyunk és mennyire el vagyunk ájulva a szigetüktől és hogy mekkora túrát tettünk direkt gyalog (pedig van helyi busz),
hogy minél többet lássunk, rögtön felajánlották, hogy minket szívesen elvisznek Vathiba icon_smile.gif
Ilyen vendégszeretet szeretnék kívánni nekünk magyaroknak is, majdnem megkönnyeztük !!!
Végül a kikötőben beültünk egy tavernába, kértünk 2 vizet, amit természetesen pohárban 2-2 jégkockával hoztak ki.
Majd mikor mentem, hogy fizetnék, mosolyogtak, hogy mit akarok én kifizetni, a víz természetesen ingyenes .........
kész voltunk, ezt próbáld meg Pesten icon_smile.gif icon_smile.gif

Ez a sziget egy kincs!

folyt. köv.

# 4485
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193820 Üzenet linkje2012-08-16 11:39:50 

Utolsó napra terveztük, hogy busszal le Vassilikibe, majd daily cruise-zal tovább Egremnibe.
Mivel azonban főszezonban Katzikin semmi nem köthet ki így ezek a hajók el sem indulnak. Egremnire sem. Nagyon sajnáltuk! icon_cry.gif

Közben motoszkált bennünk Kónyu pár régebbi írása a Christináról és a Kastos / Kalamos túráról. Több helyen érdeklődtünk és bár a 3 nagy hajótársaság és érdekeltségi köre durván ócsárolja egymást, mivel a Christina útvonala és stílusa nem versenytárs nekik, erről a hajóról mindenki csak elismerően szól. Csütörtökön rákérdeztünk náluk személyesen, 45EUR/fő és vasárnapra még van 4db szabad hely (mondom CSÜTÖRTÖKÖN! és minden nap megy). Felhívtak, hogy megmutassák a hajót (persze mezítláb) és hát majd hanyatt estünk, eszméletlen icon_lol.gif
Az ára miatt még így is gondolkoztunk 1 napot, hisz minden más hajótúra most egységesen 15EUR. Igen, a 4 sziget túra is mind3 helyen!
Pénteken lefoglaltunk 2 helyet keddre és elmentünk.
Most azt mondom, hogy 2-3x annyit is simán megért volna,
hisz lelkünk görög részének egy cserépdarabkáját csak most találtuk meg,
de ott lesz most már, amíg lélegzünk ...
Nem akarok túlozni, ilyet mi még nem láttunk sehol, képen sem, álmunkban sem. Egy hely, ahol megállt az idő ....
Ennél nagyobb koronát nem lehetett volna a nyaralásunk fejére emelni az utolsó napon !!!!!

Erről a napról külön fotóalbum készül, ahogy az emlékeinkben is saját, független helyet vívott ki magának !!!

Tudom, hogy sok hely és csoda kimaradt, de ennyi időnk volt és nagyon hasznosan töltöttük .... azóta is csak mosolygunk icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok bármire, ha tudok ... Ti is nagyon sokban hozzájárultatok ezen nyaralás ilyettén történésének. KÖSZI !!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 298 299 300 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu