Szívesen Juci
Nekünk nem kemény műanyag van,hanem a szövetes,de merevített változat.Nálunk a bőrönd alja sérült,a kitámasztóját sikerült letörniük A kemény műanyagot azért nem ajánlották,mert az be tud törni a dobálgatások közben.A kis lakat szerintem teljesen megfelelő,most már én is azt mondom,hogy felesleges fóliáztatni (bár korábban mi is költöttünk rá
Szép estét!
#1934652012-08-10 21:33:30 Válasz a #191780. hsz-ra
Szia Geod!
Netes csekkolásra csak akkor van lehetőség, ha a repülőtársaságnak van szerződése a Ferihegyet üzemeltető társasággal.
Mondok egy példát: a Tarom-nak nincs szerződése, ezért nem lehet neten becsekkolni, csak helyben. pl. ha Bukarestbe repülök, de visszajövet neten is be lehet csekkelni.
Én olyankor is neten csekkelek be, ha fel kell adnom a poggyászt, mert minden netes becsekkelésnél van lehetőség bejelölni ezt az opciót, majd a "drop in" pultnál adom fel a csomagot. Meglepi akkor lehet, ha drop in nincs.
#1934662012-08-10 21:39:42 Válasz a #193464. hsz-ra
Mi jókora kemény műanyag bőrönddel járunk már több mint 10 éve és még nem tört el Összekaristolták, több horzsolás is van rajta, de egyébként teljesen rendben van.
Szerintem a textil bőröndök sérülékenyebbek, amennyiben nagyok. A kisebbekkel sztem nincs baj, azzal is sokat utaztam.
Szóval: nagy bőröndhöz én kemény műanyagot javasolnék, kicsihez mindegy.
Számzárat mi is tettünk már tönkre, a megoldásunk: lehet venni övszerűséget, amin van számzár is, és amivel átkötöd a bőröndöt (a füle alatt vezetve körül).
#1934832012-08-11 15:43:26 Válasz a #193465. hsz-ra
Szia Medi!
Köszi a kiegészítést!
igen, ezt tudom, csak már jó régen találkoztam ezzel, h ne legyen lehetőség netes check-inre. azt gondoltam, ez már teljesen kiment a divatból. (és nem is vagyok benne biztos, h kefalónia ilyen hely lenne egyébként. legalábbis, ahol eddig görögo-ban jártam már mindenütt ment ez-bár lehet, h a travel service és hasonlók, melyek csak a charterekre mennek rá, nem foglalkoznak ilyesmivel, hanem simán kifizettetik a becsekkolást az utasokkal-ebben az esetben ez újabb indok az utazási irodás utazással szemben..)
de egyébként én úgy látom, h a magyarok vagy sorba állni, vagy ezért pénzt kiadni szeretnek ródosról hazajövet döbbentem tapasztaltam, hogy a fullos gépen utazók 95%-a sorba állt majd fogta a kezében a beszállókártyát... alig-alig voltunk páran, aki a kinyomtatott papirost hozta.
(és persze, attól még, h ad fel az ember csomagot, simán lehet neten csekkolni, nagyon is jól teszed azt.)
Én olyankor is neten csekkelek be, ha fel kell adnom a poggyászt, mert minden netes becsekkelésnél van lehetőség bejelölni ezt az opciót, majd a "drop in" pultnál adom fel a csomagot. Meglepi akkor lehet, ha drop in nincs.
Mi repülővel mennénk BUD-ról elég az új típusú személyi, vagy mehetünk az ocsmányirodába?
Köszönöm!
Feltételezem, hogy Görögországba mennétek... és akkor elég a személyi.
Miért gondolod azt, hogy ha repülővel mész akkor más szabály érvényes, mintha autóval mennél?????
igen, ezt tudom, csak már jó régen találkoztam ezzel, h ne legyen lehetőség netes check-inre. azt gondoltam, ez már teljesen kiment a divatból. (és nem is vagyok benne biztos, h kefalónia ilyen hely lenne egyébként. legalábbis, ahol eddig görögo-ban jártam már mindenütt ment ez-bár lehet, h a travel service és hasonlók, melyek csak a charterekre mennek rá, nem foglalkoznak ilyesmivel, hanem simán kifizettetik a becsekkolást az utasokkal-ebben az esetben ez újabb indok az utazási irodás utazással szemben..)
de egyébként én úgy látom, h a magyarok vagy sorba állni, vagy ezért pénzt kiadni szeretnek ródosról hazajövet döbbentem tapasztaltam, hogy a fullos gépen utazók 95%-a sorba állt majd fogta a kezében a beszállókártyát... alig-alig voltunk páran, aki a kinyomtatott papirost hozta.
(és persze, attól még, h ad fel az ember csomagot, simán lehet neten csekkolni, nagyon is jól teszed azt.)
Én akkor is becsekkolok neten, ha nincs lehetőségem nyomtatni (pl. külföldről jövök hazafelé), mert mégiscsak más az, ha kiválaszthatom a helyem (akkor tuti nem kerülök a szárny felé vagy a WC mellé).
A nagyobb reptereken van olyan automata, ahol ki lehet nyomtatni a beszállókártyát (és ez beszállókártya formátum )
Továbbá: ezeknél az automatáknál is be lehet csekkelni! Igaz, a Ferihegyen nem minden légitársaság járatára, de a külföldi nagyobb reptereken ez nem gond.
De ha olyan helyzet van, hogy becsekkoltam, és mégsem sikerült kinyomtatni a beszállókártyát, akkor se a nagy sort választom, hanem a business/törzsutas pulthoz megyek és bocsi-bocsi, be vagyok csekkolva, csak a kártya kéne (ugyanez, ha nincs drop in pult: bocsi-bocsi, csak a csomagot adnám fel), és még sosem hajtottak el, hogy akkor tessék sorba állni, sőt, megnyugtattak, hogy máskor is jöjjek ide ilyen aprósággal
Továbbá: van olyan légitársaság (pl. a Swiss) amelynél nem kell beszállókártyát nyomtatni, elküldenek a telcsire egy vonalkódot, és azzal lehet beszállni. Ma már szinte minden telefon alkalmas ilyen kód fogadására! Azokon a helyeken, ahol ellenőrzik a beszállókártyát, jellemzően a security előtt és a kapunál, a gépre szállás előtt, van olyan készülék, amely leolvassa a kódot és kész.
#1935282012-08-12 10:48:14 Válasz a #193523. hsz-ra
Igen, Thessalonikibe! Csak elbizonytalanítottak, mert nem tudom, a repülési útvonalat és úgy hallottam, hogy a tranzit országok is számítanak. De köszönöm a gyors választ!
#1935322012-08-12 11:15:13 Válasz a #193526. hsz-ra
persze, világos, ügyes vagy.
annyit teszek hozzá, h a reptéri nyomtatás jellemzően 5-6 juró, sztem drága, én ha külföldről jövök akkor a szállodában szoktam szólni, h 'kicsit hadd' , vagy bemegyek egy netcafeba, és kb. 1 juróért elvégzem a nyomtatást.
annyit teszek hozzá, h a reptéri nyomtatás jellemzően 5-6 juró, sztem drága, én ha külföldről jövök akkor a szállodában szoktam szólni, h 'kicsit hadd' , vagy bemegyek egy netcafeba, és kb. 1 juróért elvégzem a nyomtatást.
Hm, akkor valami félreértés van... A reptéri nyomtatás ingyenes a becsekkolós automatáknál. Holtbiztosan az. Nincs is hová betenni pénzt vagy bankkártyát!
Arról az automatáról beszélek, ahová bebillentyűzöd a foglalási kódot, illteve a törzskártyát beteszed és arról beazonosít, majd rögtön adja is a kártyát.
Netcaféra akkor jó, ha van rá idő...