#1884632012-06-22 20:01:17 Válasz a #188434. hsz-ra
Az akkor két hét, vagy még annyi se. Jó tudni, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá.
Nekem még jó pár évig, tavaly egyetlen egy határnál sem vették el tőlünk, csak rápillantottak.
Sziasztok!
Valaki nyugtasson meg légyszi, hogy személyinèl nem èrvènyes az,
ami az útlevèlnél, hogy az utazàs napjàn még 6 hónapig èrvényesnek
kell lennie...
Úgy tudom, hogy van pár európai ország, ahova szintén elég az útlevél. Más országban is leszáll a gépetek? Ez a tranzitos dolog akkor válik esedékessé.
Ezt az euvonalról másoltam át:
Az Európai Gazdasági Térség tagállamai (EU tagállamok + Norvégia, Liechtenstein, Izland) területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában lehetséges, továbbá ezen országokba érvényes útlevéllel is utazhatnak honfitársaink.
A magyar állampolgárok tehát az EGT tagállamokba az alábbi személyi igazolvány típusokkal utazhatnak:
az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel),
az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel),
a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag),
illetve a 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes (barna színű, kártya formátumú) személyazonosító igazolvánnyal.
Közeleg a szezon, és jön az örök kérdéskör: személyi vagy útlevél?
ÍME.
Remélem, ha guglival nem is barátkozik mindenki, legalább idáig eljut a keresésben. [/u] Jó utat!