#1918512012-07-22 21:58:45 Válasz a #191848. hsz-ra
Hotim én már meg is néztem a képeket, nagyon jók lettek!
Igazából pont olyan képeket csináltál, vagy olyan helyeket fotóztál le, amerre mi nem jártunk, legalább most más oldalát is láttam Tolonak.
A magaslati részektől készitett képek nagyon tetszenek, néhány igazán képeslapra illő.
Sziasztok Kedves Fórumozók!
Nem régóta figyelem ezt a fórumot! Nagyon örülök ,hogy rátaláltam erre az oldalra! Viszont nagyon sajnálom,hogy mostanság alig érkezik ide hozzászólás. Mivel nagyon sok oldalt kellene átböngésznem,így hozzátok fordulok,hátha tud valaki időt szánni rám ,aminek sajnos én nagyon híján vagyok mostanság. Nem sokára Tolóba fogunk nyaralni menni a Dimitra apartmanba,örülnék,ha valaki, aki már esetleg volt ott,pár jó tanáccsal ellátna.Gondolok itt arra,hogy mit érdemes vinni,mi az apartman felszereltsége illetve hiányossága? Van-e pl. szárítókötél stb.
Előre is köszönöm a segítséget! Mindenkinek nagyon szép nyaralást kívánva,aki esetleg még ezután menne!!!
#1936542012-08-13 21:26:27 Válasz a #193648. hsz-ra
Kedves hotim!
Köszönöm szépen gyors és kielégítő tájékoztatásod!
Szinte mindenre választ kaptam ,amire kíváncsi voltam!Ha esetleg valami még eszembe jut ,akkor kérdezek.
Köszönöm szépen ,neked még egyszer!
Már nagyon várom,hogy végre mehessünk,de gondolom evvel mindenki így szokott lenni.
Remélem jól érezzük magunkat majd és jó időben lesz részünk.
Bár ,mióta engem is "megfertőzött" Görögország,szinte el se tudnám,azt képzelni,hogy ott valaki is rosszul érezze magát.
#1940922012-08-20 19:14:33 Válasz a #193654. hsz-ra
Kedves Napsugárka! Tolo egy jó döntés ....és teljesen igazad van, Görögországban még én sem éreztem magam sehol sem rosszul. Jó utat és rengeteg klassz élményt kívánok Neked!
Sziasztok Mindenki!
Márciusban foglaltuk le a toloi nyaralást a Dias Zeus-nál, így rengeteget olvastam azóta róla ezen a fórumon. 13 nap múlva indulunk, de én már olyan izgatott vagyok, hogy alig bírok magammal. Mindig az időjárást nézem, hogy szeptember utolsó két hete, vajon milyen lesz? Milyen lesz a víz? .......Ha valakinek van szeptemberi tapasztalata azt megköszönném!
14-én indulunk busszal Szegedről. (jön valaki akkor arra?) A buszos útról olvastam, jót is rosszat is. Én pozitívan állok az emberekhez, úgy hogy biztosan mindenki jó fej lesz. Ha nem így lenne, hát akkor nagy duzzogva majd csak kibírjuk valahogy azt a 24 órás utat!
A Heliotopos-ba megyünk, erről nem sok infóm van, de a képekből ítélve jó lesz az.
előre is köszi
sziasztok
#1949792012-09-01 17:43:31 Válasz a #194976. hsz-ra
A várható időjárásról nem tudok mit mondani, sokan esküsznek az őszi időszakra. Toló már eléggé délen van, elvileg jó idő lesz, a tenger meg főleg! Ha valamelyik nap nem lesz elég meleg a strandoláshoz, akkor a környéken rengeteg látnivaló van, csak érdemes hozzá autót bérelni.
A Heliotoposról csak annyit, hogy életem egyik legszebb két hete köthető hozzá. Igaz, hogy még 1999-ben voltunk ott, de mai szemmel nézve is nagyon igényes szállás volt, szép környezetben, a tetőteraszról, a medence mellől gyönyörű kilátással az öbölre. A szobák elég kicsik voltak, de amire kellett, arra megfelelt. Nem tudom, hogy a tengertől való távolságról mit írnak mostanában, de elég messze van a parttól, a nagy öböltől, ahol a strand van meg főleg, és mi tagadás még egy-két emelkedőn is fel kell menni odáig. Ez volt az egyetlen oka, hogy a következő évben másik apartmant választottunk, amúgy nagyon jó volt minden. Két út vezet fel, a nagy strandról érdemesebb a bonyolultabbnak tűnőt választani, ami elég hamar letér a főútról, és a "központ" külső szélén megy körbe, nekünk az volt a kevésbé fárasztó.
Tolóba azóta is visszavágyom, csak elég messze van. Ha egyszer megint rá tudok szánni a nyaralásra bő két hetet, ez lesz az uticél!
Jó nyaralást Nektek!
#1949802012-09-01 18:47:52 Válasz a #194976. hsz-ra
Szia Gfk!
Mi tavaly szeptember 17-től voltunk ott 8 napot, szóval eléggé a hónap végén, és nem volt panaszunk az időjárásra. Majdnem végig 36 fok volt, egyetlen egy nap volt elborulva, akkor esett is, de az még jó is volt,mert iszonyú volt a hőség. Azon az egy napon jártuk végig Mükénét. Még Epidauroszba is inkább délután indultunk el, mert nem birtuk volna a tűző napon.
Mi pontosan azért mentünk oda, mert szeptemberben szerettünk volna minél délebben nyaralni, hogy jó idő legyen, de minden szempontból jó választás volt.
#1949812012-09-01 18:52:38 Válasz a #194979. hsz-ra
Titi!
Ezen a gigapan térképen ha megtalálod bejelölhetnéd hol van a Helitopos apartman, úgy látom még az nincs megjelölve rajta.
Legalább Gfk is nézegethetné.
Köszönöm a gyors válaszokat!
A szeptemberi időszakot mi is azért választottuk, mert már elviselhető a hőség, és egy picit így meghosszabbítjuk a nyarat. Kétszer voltunk már szeptember elején Nei Poriban autóval, és nagyon jó időnk volt.
A fakultatív programokról tudnátok írni valamit? Pl. egyénileg, vagy szervezetten érdemes menni?
#1949882012-09-01 20:46:42 Válasz a #194983. hsz-ra
Busszal,vagy autóval mentek?
Mi egyéni utasok voltunk, saját autóval, így amit lehetett megnéztük magunk. Voltunk Mükénében és Epidauroszban, a Korintoszti csatornánál. Az iroda általi szervezést egyedül a Hydra-Spetses hajóútnál vettük igénybe, de megérte, a két sziget nagyon szép, és maga a hajóút is. (talán 2-3 óra hosszú, nem emlékszem pontosan)
Nafplionba átmentünk többször is (talán 15 km Tolotol), hangulatos kis város, és isteni fagyit ettünk ott egy olasz cukrászdában.
Hála Istennek a Peloponnészoszon annyi de annyi látnivaló van,hogy nem fogtok unatkozni. És az irodában, a Culture travelnél Ágiék nagyon-nagyon segítőkészek, bármilyen hülye kérdéssel fordulhattok hozzájuk.
Nekem egyébként Epidaurosz tetszett a legjobban. De én ókor-mánás vagyok, nem mindenki szeret ennyire a kövek között mászkálni. Bár ott az ókori színház szerintem hihetetlen élmény.
Busszal megyünk.
Ezeket a helyeket én is mind meg szeretném nézni, mert a zsigereimben érzem, hogy nekem ezeket látnom kell. A színház, már gyermekorom óta vonz. Emlékszem az általános iskolás rajz óráimra, ahol mutatott a tanár képeket az ókori Görögországról, de akkor még álmodni sem mertem, hogy egyszer ezt tényleg látni fogom. Van olyan ismerősöm, aki nem is érti miét megyünk olyan messzire a tengerhez (van közelebb is, mondja). Nem érti, hogy nem csak a víz a lényeg. Persze fontos az is, de engem a kultúra is érdekel.
Olvastam már Ágiékról, nagyon megnyugtató, hogy olyan sok jót lehet róluk hallani. Őket nekünk kell keresni, vagy van valamilyen közös tájékoztató?
Az apartmant nem találtam meg a képen, mivel távolabb van a parttól ebből a szögből nem sok minden látszik belőle. Viszont megnéztem az apartman weboldalát, ott jól mutatja mindkét utat a térkép, úgy látom, hogy az általam javasolt úton táblák is mutatják az irányt.
A fakultatív programokról nem sok mindent tudok mondani, 13 év óta gondolom minden megváltozott. Amikor először voltunk, nem nagyon mászkáltunk sehová, csak a faluban, illetve Napflioban voltunk, a következő évben pedig autóval csaptunk egy két napos kört a félszigeten, megnéztük Olümpiát, a Taigetoszt és Monemvasiát. Persze Napflio akkor sem maradt el. Bennünket a történelmi emlékek kevésbé érdekelnek, főleg augusztusban. Elég pörgős életet éltünk akkoriban, a nyaralást leginkább a vízben lubickolás, napozás, olvasás jelentette.