#1933342012-08-09 14:57:34 Válasz a #193332. hsz-ra
igen, én is ebben bíztam (mármint a tűz kapcsán). térképen megnéztem, de azért gondoltam, megkérdem...
a második résszel kapcsolatban meg ennek örülök, de az egészséges védelmi mechanizmus meg kiépült már bennünk, Pesten lakunk, és járunk a Balatonhoz is:) szóval mindig próbálunk odafigyelni az értékeinkre, akár kell, akár nem.
köszi az infókat, majd írok összefoglalót, ha hazaértünk!
#1937672012-08-15 17:56:23 Válasz a #193332. hsz-ra
Csatlakozom Titihez!Az emberek tényleg olyanok,mint máskor.2 évvel ezelőtt jártunk erre most megint,változás nincs.Bár az árak 05-1 Eu-val ha emelkedtek.Mi pont láttunk a tüzet mikor elkezdte:( Én azt hittem előbb csak rövid kis valamiről lesz szó,közben meg A 2 év alatt viszont tényleg elszaporodtak a szerbek,macedónok,románok,albánok.Eltűntek a nyugat európai turisták.
#1938302012-08-16 14:36:28 Válasz a #193752. hsz-ra
Sziasztok,
Igen remek itt minden, az apartman nem is lehetne jobb helyen, kozel a Karidi, a jo ettermek, minden hibatlan.
Egy dolgot rontottunk el. Akartunk hajokazni azokkal a kis berelhetoekkel, ma reggel odamentunk, de a hetre mar nem volt helyuk mi meg megyunk at stavrosra szombat reggel. Mindket helyen megneztuk, es fullon voltak. Mondjuk azt nem ertem, miert nem emelik a kinalatot a kereslethez:-) sebaj, holnap berelunk egy atlatszo kajakot:-)
Amugy kiprobaltuk a parist,nekunk annyira nem jott be. Az etel nem volt rossz, de az egy dolog, hogy alig beszelnek angolul v nemetul (arra nem sikerult valaszolni, h az etlapon szereplo bor szaraz v edes-e), szamunkra ismeretlen eredetu tetelek lettek a vegere a szamlan, ami persze csak gorogul volt...kifizettuk, de rossz szajizzel tavoztunk...
Ezen kivul csak jokat ettunk mindenhol, en ajanlom a gusto pizzat(azt hiszem ez volt a neve,legalabb 18 oraja volt:-)) nagyon finomak, sokfele es nagyon kedvesek...
Egyebkent abban nem vagyok biztos, h a legegyszerubb utonjottunk Szalonikitol, de szep ut vezet at a hegyen gyonyoru falvakkal:-)
#1938312012-08-16 14:38:58 Válasz a #193752. hsz-ra
Ja, apartman. Igen, megvan, nagyon rendesek, lazak, szep minden. Epp most jottunk vissza a strandrol, es frappezok a medence partjan...nem azert irom h irigykedjetek, csak h tenyleg szuper...
#1938622012-08-16 20:58:49 Válasz a #193830. hsz-ra
Szia!
Szerintem négy helyen is lehet hajót bérelni, a Christarasnál, a két supermarket között a Dionyssos oldalában, a falu közepén nagyjából a Rema hotellel szemben és a falu bejáratánál, a lakatlan részen (A kőburkolatos apartman mellett jobbra). Az utóbbinál elég nagy esélyt látok arra, hogy legyen hely!
Mentségükre legyen mondva, hogy ez a főfő szezon, aug. 15-én (Mária mennybemenetelének ünnepe) alkalmából nagy családi-baráti banzáj van náluk, aki csak teheti ekkor nyaral!
#1938872012-08-17 10:22:25 Válasz a #193871. hsz-ra
szia,
a 15 lovas 60 euro, a 25ös 70 /nap (10-18h), plusz benzinktsg...
éttermet igazából mindegy, mindegyik jó, a paris talán nekünk az előre beharangozott elvárásoktól volt csak csalódás, nekünk a gusto pizzeria jött be eddig a legjobban. mondjuk itt mázlink is volt, mert egy görög estébe csöppentünk bele, aminél meg se fordult a fejükben, h elküldjenek (illetve ne engedjenek be, már ment, mikor odaértünk), v pénzt kérjenek érte... a parisnál kb 5 euró extrát számoltak fel (gondolom a kenyér, v az asztalon eredetileg kint levő víz, v a végén hozott "ajándék"desszertért)...amit én nem kedvelek, h kérdés nélkül hozzák, és pénzért. a számla meg csak görög nyelven...
#1939002012-08-17 15:46:52 Válasz a #193887. hsz-ra
Sajnálom, hogy Nektek nem jött be a Paris!
Minket törzsvendégként kezeltek, nem volt soha semmi negatívum, pedig már több társasággal megfordultunk ott. Elég sűrűn szoktunk étteremben vacsorázni, az öt év alatt megfordultunk több helyen is, de ezt tartjuk a legjobbnak. Ami nekem a bizonyíték arra, hogy jó-e egy étterem, az az, hogy kik és mennyien járnak oda. Itt nagyon sok a görög, sok a láthatóan visszajáró, ismerősként kezelt külföldi, és szinte minden este közel teltházas az étterem, ebédelni is sokan járnak oda. Ennyi légy csak nem téved egyszerre....
Igaz pizzériába nem voltunk, az van itthon is!
A blokk valóban görögül van, de ez szerintem mindenhol így van, itthon sem angol nyelvű emlékeim szerint.
Nyilván én sem értem a számlát teljesen, biztosan van valamennyi szervízdíj is. A tételeket nagyjából be lehet azonosítani, és tudom, hogy kb. mennyit kellene fizetni, még nem vettem észre, hogy át akartak volna vágni.
Tény, hogy nekem nem nagyon tűnt fel, hogy gyengén beszélnek angolul, mivel én sem tudok angolul, csak egy keveset + kézzel-lábbal.
Mindenesetre sajnálom, hogy nem jött be az ajánlásom, nekem továbbra is ők a kedvenceim!
#1939432012-08-18 15:53:09 Válasz a #193900. hsz-ra
ja, semmi baj, köszi minden segítséget:) kipróbáltuk, végülis jól laktunk, nem vagyunk az a hisztizős fajta.
mi minden este ettünk valahol, konkrétan 4 helyen, utolsó este visszamentünk a sztünk legjobba, a goustoba. az igaz, h pizzéria, de uúgy van minden, mint a parisban, v bárhol máshol. sült fetától kezdve halakig. itt amúgy a számla angol volt:) de minden este jókat ettünk.
ma átjöttünk stavrosba, lehet h hiba volt:) az egy dolog, h rengetegen vannak, de (és előre elnézést) de túl sok a magyar...de biztos jó lesz, sok a "hülyeségbolt"
...ma átjöttünk stavrosba, lehet h hiba volt:) az egy dolog, h rengetegen vannak, de...
Na pont ezért nem megyek máshová, mióta egy nyaralást végigéltem Vourvourouban. Tartok tőle, hogy máshol nem érezném olyan jól magam (legalábbis a most számomra elérhető távolságon belüli helyek közül). Voltam előtte jó pár helyen Görögországban,jártam Astprovaltán (idén volt 20 éve, ez fertőzött meg egy életre!), Paralián, Toloban, Rodoszon, Krétán és Korfun is. Van némi összehasonlítási alapom, nekem mostanában ilyen helyre van szükségem, ha ismer valaki más hasonlót kérem jelezze!
Sziasztok!
Bár az éttermi árakat még nem vettük szemügyre, de a Karidi már megvolt!
Az idő szuper, és hát ez tényleg egy mesebeli hely. Nem kellett egy óra ahhoz, hogy eldöntsük, jövőre ugyanide, de akkor már három hétre!
Az utazás rémesen hosszú volt, szegény férjem, 16 órát vezetett csaknem egyhuzamban (három-négy alkalommal álltunk meg, félórákra). Főleg a vége volt véget nem érő, amikor már láttuk a tengert. Csak a Macedón határon volt hosszabb várakozás, de ott be is, ki is, Az utak minősége sok helyen elég vacak, de túléltük, itt vagyunk.
Köszönöm a sok hasznos infót, rengeteget segített a nyaralás tervezése (és a ráhangolódás során!