Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11791
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fogtunder

Aktív fórumos
Aktív fórumos
178 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193765 Üzenet linkje2012-08-15 17:48:17  Autóval Görögországba

Szia!Mi hétfőn nap közben jöttünk vissza göröghonból,sajnos.Görögországban az utak türhetőek,nincs gond.Macedóniában már annál inkább oda kell figyelni,hogy mit csinálsz.Vissza felé a két fizető kapu között nem igazán jó az út sok a kátyú.Lefelé mikor haladsz akkor viszont végig minden egyes híd előtt érdemes lassítani,mert különben elég nagyot döccensz.A tankolásnál figyelni kell,hogy a kút le legyen nullázva,mert nekünk nem akarta megcsinálni,de mivel szerbül is beszéltünk mondtuk,hogy ez nem így van.Euróval lehetett fizetni 48 Eu-t 37 l benzint adtak/a macedón árra már nem emlékszem/.A határon sem este sem nappal nem kellett sokat várakozni max.15-20 percet az összesnél.A szerbeknél viszont van Macedóniaés Leskovác között terelő út 60-80 km/h-val.Euróval viszont csak OMV kútnál tudtunk fizetni.Lefele mikor mentünk akkor feketéztünk a kutassal sikerrel:) Novi Sad és Subotica között van még terelés.Nem tudom lehet-e használni,nekünk ezek voltak az élményeink :)Lefelé szép kényelmesen 15 óra,visszafelé egy szuszra 13 óra alatt értünk vissza 15-20 perces határonkénti várakozással.Kassandráról viszont Tessalonikiig 1,5 óra volt az út olyan sokan mentek./hétfőn napközben/
# 11792
Cápafagyi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193799 Üzenet linkje2012-08-16 08:12:51 

"Extensive works are in process now on rehabilitation of the section of E-75 highway passing through Belgrade. In order to avoid traffic jams passing through Belgrade, please use alternative route Belgrade
By-pass, following the TRANSIT mark, on the map overleaf.
Have a nice trip! JP .Putevi Srbije"

Sajnos nem tudok feltölteni képet, de bemásoltam amit a szórólapon írtak. A lap másik oldalán van az elkerülőt ábrázoló térkép. Úgyhogy arra következtetek a hozzászólásokból, hogy csak 1-2 napra zárták le ezt a részt, amit mi pont kifogtunk icon_confused.gif

Mindezzel együtt szerintem aki nem akar elkerülni, annak be kell vállalnia a sebességkorlátozást és az esetleges dugókat Belgrád belvárosában.

Üdv
CF

# 11793
Gabbica

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193804 Üzenet linkje2012-08-16 09:26:19 

holnap indulás icon_smile.gif életem első görög útja, alig várom icon_smile.gif
# 11794
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193806 Üzenet linkje2012-08-16 09:50:51  Válasz a #193804. hsz-ra Előzmény #193804

Nem a legszerencsésebb nap a péntek az induláshoz, de reméljük, hogy nem sok török megy már arra!

Jó utat Nektek!

# 11795
Wasek

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193814 Üzenet linkje2012-08-16 10:32:46  Thesszaloniki

Sziasztok!

Vasárnap délután indulunk autóval a Sithonia félszigetre. A kérdésem az lenne, hogy aki arrafelé ment az Thesszalonikinél mindig kikerülte a várost ez elkerülőn?
Nagy szívás átmenni a városon hétfő reggel/délelőtt?
A térképre pillantva ugye egyértelműen rövidebb az út és talán látnivaló is több van.

A másik kérdésem a görög autópálya díjakról szólna. Ha jól bogoztam ki, akkor arra amerre mi megyünk nem lesz díjazása ugye?

Amennyiben voltak már ezek itt bocsánat. Próbáltam rákeresni, de a keresőmotor nem igazán adott ki semmit ezekre a kérdéseimre.

# 11796
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193822 Üzenet linkje2012-08-16 12:31:53  Válasz a #193814. hsz-ra Előzmény #193814

Természetesen hosszabb az elkerülőn, mint a neve is mutatja: elkerülő.
Kíváncsiságból megnéztem, 7 km plusz a kerülőn menni. Viszont az elkerülőn pár kilométert kivéve, ami "csak" többsávos külterületi útszakakasz lámpákkal mehetsz, mint az állat, főleg ha birod tartani a tempót a görögökkel (belső sáv 130+).
A városi szakasz kb. 12 km, ha nem a kerülőn mész, de ebben van egy rész, amit három éve szeptemberben, dél körül egy óra alatt sikerült végigaraszolni. Igaz, én Katerini felé mentem a Halkidikiről, de az út nagy része ugyanaz.
Te tudod, de 1000 km után én már nem szoktam városnézésre vágyni! Emlékeim szerint nem túl sok érdekességet láttam (bár lehet, hogy csak az idegtől nem láttam a totyogás miatt).
Autópálya díjak: nem kell fizetni sehol a Halkidikire menet. Arra viszont készülj fel, hogy Nea Moudaniától nincs pálya, kifejezetten lassú az út (viszonyításképp: Balaton északi part, vagy még lassabb)

# 11797
Wasek

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193825 Üzenet linkje2012-08-16 13:14:05  Válasz a #193822. hsz-ra Előzmény #193822

Köszi a választ.
Alapvetően nem a távolság miatt tettem fel a kérdést, hanem azért mert láttam, hogy ha a városon átmegyünk, akkor a kikötő közelségében haladnánk el. Így talán lett volna esély látni hatalmas kompokat(ami a gyerekeknek újdonság lenne icon_smile.gif ). De mint írtad eléggé kiszámíthatatlan, azt hiszem, hogy marad a körbe út.

Köszi még egyszer.

# 11798
Évuska

Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193846 Üzenet linkje2012-08-16 17:17:02  Válasz a #193825. hsz-ra Előzmény #193825

Szia wasek!
Tavaly kedden reggel mentünk át a városon. Egy tragédia volt. Hatalmas dugó volt. Nem is tudom hány sávban közlekedtek az autók, mert igaziból nem is voltak sávok. A városból nem láttunk semmit, mert azt figyeltük, hogy mikor jönnek nekünk.

# 11799
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193847 Üzenet linkje2012-08-16 17:42:24 

Sziasztok! 31.én este 8kor indultunk Korinosra,14.én haza.Kifele Tompánál 3 autó állt előttem,így cirka fél óra alatt át is engedtek icon_sad.gif.Belgrádot nem kerültem el,nagyon gyorsan átértünk,bár hajnal 1kor voltunk ott.Itt-ott fel volt turva,de nem vészes.Szerb-Macedón határ a szerdai időpont ellenére 1óra volt belépésnél,félóra Evzoninál....azért ezen kicsit meglepődtem.Rengeteg volt a Németnek álcázott Török!!!Valszeg rájöttek,hogy ilyenkor érdemesebb elindulni,ezért sajnos 14és fél óra alatt értünk le.Sok helyen jartunk,Tesszalonikin eszembe nem jutott átmenni amikor Sartira mentünk,az elkerülő nagyon jól ki van táblázva és gyorsan lehet haladni rajta.Hazafele este fél6kor indultunk,határok Tompa kivételével no problemo...hajnal 4órakor a kedves magyar hon-határőreink majdnem kipakoltattak minket...ez akkor rohadt bosszantó,amikor a többi határőr rád sem bagozik az egész úton!Ezt az apró incidenst leszámítva minden rendben volt az hazaúton,11 és fél óra alatt értünk haza!Ja,a Macedón autópálya vicc,csak körültekintően!!!
# 11800
Macska

Aktív fórumos
Aktív fórumos
131 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193928 Üzenet linkje2012-08-18 11:50:05 

Ez a belgrádi hídfelújítás engem is érdekel! Kérlek titeket folyamatosan írjátok a friss infókat ezzel kapcsolatban, mert mi arra tervezzük az utat. Igaz mi csak szeptember 5-én indulunk.
Köszönöm előre is!

# 11801
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193976 Üzenet linkje2012-08-19 11:48:22  Válasz a #193928. hsz-ra Előzmény #193928

Tegnap éjszaka mentünk át Belgrádon kifelé menet.

Az új elkerülő út első szakaszát, Batajnica és Dobanovci között keresni sem kellett, csak arra lehet menni. Onnan vettük észre, hogy rajta vagyunk, hogy navi azt mutatta, hogy a nagy semmi közepén vagyunk és kétségbeesetten kiabált, hogy az első lehetőségnél forduljunk vissza icon_cool.gif

A városon mentünk keresztül, ahol az van írva a táblára, hogy Zagreb, ott kell még 150 métet menni és arra menni, amerre azt írja, Hogy Belgrad (tehát nem Nis felé).

Abszolút jól lehetett haladni a városon keresztül, a Gazela hídon nyoma sem volt semmilyen felújításnak, vagy lezárásnak. Kifelé menet van két helyen átterelve a forgalom a szembe jövő sávba, de éjszaka ott is símán lehetett 60-70-al menni.

Egyébként az út teljesen eseménytelen volt, rendőrt nem láttunk, a határokon 1 - 1 óra volt az átjutás. A görög határon nyoma sincs az EU-s gyorsított bejutási lehetőségnek, ott dekkoltak az EU-sok meg a görögök (!!!) is a törökök, macedónok és a szerbek között icon_mad.gif

Autópályakapunál kipróbáltuk a kártyás fizetést, 1 perc se volt, nem kért PIN-t (pedig chip-es a kártya, itthon mindig kér PIN-t).

Kaszinónál tankoltunk, ott is lehetett kártyával fizetni, ott viszont kért PIN-t. (Egyébként a Kaszinónál kifelé menet nem MakPetrol kút van, hanem valami más, úgy emlékeztem, hogy az MakPtrol)

Holnap felnézek ismét, ha van valakinek konkrét kérdése, akkor megpróbálok válaszolni. icon_smile.gif

# 11802
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193981 Üzenet linkje2012-08-19 13:37:24 

tegnap reggel öttöl nyolcig álltunk röszkénél csupán azért mert a szeb határörök nem dolgoztak és rengeteg török ment kifelé,mivel hengerfejes lett az auto belgrádnál az elkerülön ezért éjszaka tréleren jöttünk haza és másfél orát töltöttünk a határon szintén rengeteg törökkel és bulgárokkal
# 11803
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194001 Üzenet linkje2012-08-19 17:15:42 

Tompa km-es sorok befele:(((
# 11804
Medea

Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194012 Üzenet linkje2012-08-19 20:51:39 

sziasztok.csütörtökön indulunk Lefkadára.érdekelne,hogy mennyi az azutópályadíj és hogy váltsak -e rá szerb dínárt vagy jó az euro?nem fognak átverni????
# 11805
Macyca

Aktív fórumos
Aktív fórumos
101 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194015 Üzenet linkje2012-08-19 21:01:17  Válasz a #194012. hsz-ra Előzmény #194012

Szia! Mi Szerdán jöttünk haza Sartiról. Oda és vissza is mindenhol kártyával fizettem, vagy 1 euro. Volt ahol elvette a figura kártyát, úgy tett mintha lehúzta volna, majd visszaadva közölte, hogy "go"! Tehát, még fizetnem sem kellett. Szerintem teljesen fölösleges fene fajta pénzeket váltogatni.
A kártyás fizetéssel még jól is jártunk a középárfolyamos számítás miatt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 786 787 788 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu