szia aniferi mi 14-én jöttünk haza pargáról,tényleg csodálatos,de zsúfolt hely,ifőidényben nagyon sok a görögnyaraló is itt kb 90%,margarita apartmanban voltunk az apollonnal,nagyon jó sorförjeink voltak,lefele és hazafelé is 23 óra volt a menetidő,lefelé buszcsere volt görörországban neo poriba tartó utasokkal cseréltünk buszt,hazafelé pedig 9 negyvenötkor indultunk paráról,1,5 ó menetidő volt lefkadára,itt kiraktuk az utasokat és volt 1 ó szabadidönk,szerdán 11ó értünk haza a hösökterére
Szia Eiga!
Köszönöm az infót.
Mi egyébként is utószezoni nyaralók vagyunk, úgyhogy talán a tömeg is csillapodik addigra, mire mi eljutunk oda.
Egyébként a Margarita apartman hogy tetszett, mert nekem ez a szállás és a Bakas tetszik nagyon.
#1940402012-08-20 13:51:17 Válasz a #194038. hsz-ra
margarita apartman van a legközelebb piso krynoneri és a kryoneri tengerparthoz,bakas tölünk kb.70m-re volt,az első part gyönyörü de nagyon köves,margaritában minden nap kivitték a szemetet és a wc papirt,kényelmes ágyak,alapfelszereltség,202-es szobába voltunk a wc ablakot nem lehet kinyitni,a háznak egy kicsis SZAGA VAN ,partvis-lapát a folyoson,felmosó nincs,pékségbe a kikötönél voltunk,ez a legnagyobb,vele szemben a george giriszos van,itt a legfinomabb a girosz,ami mellette van giriszos az is finom,éttermek bacchos,baltazar,zorbas-nagy és finom adagok,ha van még kérdésed válaszolok.
aniferi!
ha ti utószezonos nyaralók vagytok,meg tudnád mondani,hogy a szept. 7.-i és 14.-i időpont között van lényeges különbség az időjárás tekintetében?köszi
Kedves AniFeri!A buszos lefkadai kitérő maximum arra lesz jó,hogy meggyőzzön titeket,hogy Parga volt a jó választás!A buszból nem a legszebb részét látni Lefkadának!
Kedves Leoni!
Kikérem magamnak Lefkada nevében!
Lefkada gyönyörű, csak nem annyira a keleti, mint inkább a nyugati partja. Bár szerintem a keletivel sincs semmi baj sem, de a másik oldal lélegzetelállító!!!
De nem csak a partok, hanem a hegyvidéke is egyedi, és lenyűgöző.
Szóval tavaly Pargáról mentünk át két napra bérelt autóval, és minket nagyon nagyon meggyőzött. Biztosan megyünk hamarosan oda is.
Az idén azért maradt újra Parga, mert egyrészt az is egy nagy szerelem , másrészt az idén csak egy hétre tudunk menni, szerényebb költőpénzzel. Mivel Pargán már sok mindent láttunk, csak a Paxos-Antipaxos kirándulás maradt le, (valamint a barátaink is oda mennek akkor) így aztán úgy gondoltuk, hogy most ezt olcsóbban megússzuk itt.
Mi mindig augusztus utolsó és/vagy szept. első hetében megyünk, akkor már nincs olyan nagy tömeg, de még azért van élet.
Tehát Aniferinek is üzenem, hogy Parga álomszép, de mindenképpen megér Lefkada is egy min. 1-2 napos kirándulást. De legalább a Jón tengeri kirándulást ne hagyjátok majd ki, ami Pargáról indul.
#1940652012-08-20 15:58:13 Válasz a #194038. hsz-ra
Aniferi!
Mi a Bakasban voltunk. A is nagyon jó helyen van, ott már nincs nagy nyüzsi, szaga sincs , de még elég közel mindenhez. (A Valtoshoz nincs túl közel, de oda mi a kikötőből mentünk vizitaxival. 4 euro oda-vissza.) Azt tudja, amit minden átlagos apartman Görögországban. Tiszta, légkondi van, tv van, hűtő, rezsó, alap edények.
Törölközőt adnak, erkély van...mi kell még?
Mi idén is oda megyünk, én ajánlom.
Köszönöm szépen az információkat Eiga és Pévi!
Nekem is Bakas volt a szimpatikusabb, többet is olvastam róla, több képet is láttam róla, valószínű ezért, de ha véletlen lefoglalnák előttünk az összes szobát, akkor szóba jöhet a Margarita vagy más szállás, csak a Piso Kryoneri környékén szeretnénk lakni.
Pévi: Lefkadára egyszer elmennénk külön is, egyébként elmennék egy ilyen egy napos fakultatívra is, de mondták is és olvastam is, hogy elég kevés idő van mindenre (kb. 1-1,5 óra mindenhol). Szerinted ennek ellenére azért megéri? Vagy tudsz olyat, ami csak Lefkadára visz? Mert Porto Katzikire nagyon kíváncsi lennék.
Miskolciutas: szerintem nincs különösebb különbség, de bármelyik héten előfordulhat 1-2 hűvösebb nap.
#1941292012-08-20 22:37:22 Válasz a #194070. hsz-ra
Hát az egy napos fakultatívon valóban nincs túl sok idő egy-egy hely megnézésére, de nekünk így is megérte. Sőt még úgy is, hogy tudtuk, hogy pár nap múlva úgy is megyünk vissza Lefkadara 2 napra.
A Porto Katzikin nem kötött ki a hajó, csak Egremnin, de azért igyekezett elég közel menni. Így is szép volt.
http://s7.directupload.net/file/d/2988/yysu9rke_jpg.htm http://s7.directupload.net/file/d/2988/a8rkk4da_jpg.htm
Most hirtelen ezeket találtam.
#1941582012-08-21 10:14:50 Válasz a #194024. hsz-ra
a valtos felett a felfelé vezető kis lépcső pont oda visz (ptt van a drótszobros rész)
illetve az hosszú kikötőtől induló nagy lépcsősor tetején ugye balra lehet menni a várhoz "egyenesen" a stefanos-hoz, és jobbra induló út megy a sakis felé
#1941632012-08-21 11:08:09 Válasz a #194058. hsz-ra
Kedves Pévi!Én csak azt írtam,hogy nem az a legszebb része Lefkadának ami a buszból látszik ,amíg leér Pargáról.De mindenkinek lehet véleménye,és lehet,nem mindenkinek egyforma.De az is biztos,hogy aki busszal megy,és a keleti parton van szállása,annak ajánlott,hogy bármi módon,de felfedezze a nyugati oldalt is!Mivel nekünk nincs jogsink,így maradt a hajóút,és a helyi busz.
#1941702012-08-21 11:55:40 Válasz a #194163. hsz-ra
O.K. Leoni!
Teljesen igazad van. Mindenki azt gondol egy-egy helyről amit akar. Azért is raktam egy nagy mosoly jelet az első mondatom végére, mert én sem gondoltam azt a mondatot véresen komolyan.
Csak kibővítettem az én érzéseimmel, amit a szigetről gondolok, és tapasztaltam, hogy aki a te korábbi hozzászólásodat olvassa, nehogy letegyen ennek a gyönyörű szigetnek a meglátogatásáról.
De mint te is írtad, valóban aki odamegy, mindenképp ismerje meg a sziget túloldalát is, és úgy tud igazán véleményt alkotni.
Úgyhogy szerintem akkor mind a ketten egyről beszélünk.
Az biztos is, hogy így húzósabb kimenni a Bakasba mert mikor mi kint voltunk akkor is tele volt én mindenki aki megszállít jóval előtte lefoglalta. Az Apollonnál még last minute-be se láttam fenn Viszont vele szemben van a Jannis studio és apartman ahova meg egyből hívtak volna minket be, hogy szálljunk meg. Ha a Bakasba nem is ott lehet találnátok valamit ha az utazásotok már el van rendezve.