#1943522012-08-22 19:58:43 Válasz a #194336. hsz-ra
szia
78-as autóbusz megy be a városba a vasútállomás oldalában van a végállomása. Menetidő kb. 45 perc, és óránként jár. A lényeg, hogy a 78-as buszra kell felszállni, ahogy kijöttök a reptérről (az éjszakai pedig a 78N) jegyet a buszon lévő automatából lehet venni, legyen aprótok (régebben 1 euró volt a jegy) Onnan pedig célszerű a Larissába menő vonattal Nei Pori állomásig menni. Kb. 1 óra 20 perc a menetidő, jegy ára 10 euró
Sziasztok!
Mi a párommal 27-én hétfőn idulunk apollonékkal Nei pori Dora apartmanba 2 hétre!
Aki a múlt héten jött haza azokhoz intézném kérdéseimet:
Milyen fakultatívok vannak és mennyibe kerülnek?
A közelben milyen településekre érdemes elmenni,szétnézni?
Milyen az időjárás és a tenger?
Árak hogy alakulnak?
Bocsi ha ezeket már kérdezték de nincs időm visszaolvasni és neten utánanézni sem,mert sok a meló,de hétfőtől pihi!
Előre is köszönöm vita81!
Vita81!
Ezt Masenka kedves fórumos társunk irta egy korábbi házzászólásában (713.oldal)
Apollonosok az Evi tourssal dolgoznak kint együtt,ezeket az árakat tudom.
Athén-45 euro, Olympos-20 euro, Görög est-25 euro, Thessaloniki-25 euro, Meteora -30 euro, Skiathos-40 euro, Vergina-Edessa-30 euro.
Nei Porinak van vasútállomása. Egyénileg elmehettek Tessalonikibe. Éppen előtted lévő hozzászólásában irta vscotina, hogy kb. 1 óra 20 perc a menetidő és 10 euró a viteldij. Vagy a másik irányban Larissa. Mindössze két megálló és 20 perc a menetidő.
A Dimitria apartman elég tré. A kilátás szép de a szoba koszos igénytelen, a klíma valószínű nem működik mivel a tulaj egyből lebeszél a használatról azt mondja este hideg van (DE NINCS!!!!!!!!!!!!!)
Az apartman előtti napozóágyakat ne használjátok azt mondják valamit fogyasztasz és használhatod egész nap , ez így is van,de 10 euróbol nem adnak vissza,ha 7-et kéne fizetned, Mi voltunk heten nem akartunk egyszerre rendelni ez sem tetszett neki az első nap a végül elfoglalt 4 napozó ágy 20 eurónkba került.
Amúgy minden más tuti jó.
#1944452012-08-23 19:46:13 Válasz a #194421. hsz-ra
Hú, de örülök, hogy Nei Pori Dora Mammához mentek! A szállás nem luxus, de minden alapvető megtalálható benne.
Mamma Dora (én hívtam így, pedig lehet, hogy fiatalabb jó pár évvel nálam) nagyon-nagyon segítőkész. A férje is (gondolom, hogy Ő volt a férj, aki megérkezésünkkor sietett segíteni).
Platamon várába érdemes elmenni, mert - bár az út elég megviselős, de gyönyörű az útvonal! Állítólag Nei Pori központjából, a templom környékéről indul egy kis busz-vonat, amely elvisz az Ófaluba. 2 E az ára, az ófaluból (szintén állítólag) megy fel egy másik ilyen kisvonat, amely újra 2 E, a várba a belépő 18 év alatt ingyenes?! utána 2 E. Mi a férjemmel (Ő 63 én 5 felsétáltunk, mert "vagányak vagyunk". Kb. másfél óra "séta volt". Megbosszultam! visszafelé szedtem a másnapi krumplifőzelékhez az utat szegélyező babérfákról ágat. Nemes bosszú, nem?
Nei Poriból, ha elindultok - nem a parton, hanem a buszparkolók útvonalán, ott van a vonat megálló, ahonnan kényelmesen el lehet érni Thessalonikit, 3/4 óra alatt, kb. 7 E/fő. NP-ből még nem voltunk, de Vrasnából már igen, busszal, ahonnan 6,8 E az utiköltség egy útra. Np -The kb. 75 km, Vrasna-The viszont 150 km. Így olybá tűnik, hogy a vasút igen drága. (Nálunk is.)
Ha kérsz tavalyi menetrendet, azt innen töltöttem le egy nagyon kedves ifjú ember jóvoltábol, el tudom Neked küldeni.
Ha önellátósok lesztek, ne feledkezz meg a PÉNTEKI "MDF" PIACRÓL, amely már kora reggel kezdődik és minden megvásárolhatsz, ami egy hétre szükséges. Hal-hús, zöldség, ruha, konyhai eszközök, stb.
Kóstolható páleszek, lekvárok, rengeteg fajta és féle oliva bogyó, fűszer, maga a kánaán.
Bocs, de nekem olyan élmény volt, hogy szept.3-án utazunk az urammal újra Dora Mammához!
!!!Szúnyogriasztót nem érdemes vinni, csak az alapgépet, a lapkákat ott kell/ene/ megvenni (6,8 E), mivel a mi hangzatos szúnyogriasztóinkat letojják magasból és szívnak, jó erősen! Van pici apró fekete légy is, amely HARAP!!!!, bárhová is mész, Náluk ez olyan lehet, mint nálunk a szatmári szilva, vagy a szabolcsi alma.
Ha van kérdésed, priviben nagyon szívesen válaszolok rá!! email címem: neipori12@freemail.hu
#1944472012-08-23 19:59:18 Válasz a #194421. hsz-ra
Bocs, újra én - a vénasszony - ! Mivel mi 3-án indulunk, 4-én délelőtt érkezünk, akár találkozhatunk is véletlenül. A második emeleten kapjuk meg az 1-vagy 2 számú szobát, Juhász a vezetéknevünk. Bár gondolom addigra Ti már rég "belakjátok" Nei Porit. Ne feledkezz meg a PÉNTEKRŐL!!! Rövid séta és nagyon otthon érzitek majd magatokat.
Ha szeretitek a kagylót és a scampit )olyan koktélrák , csak a páncéljában), akkor viszont keljetek hajnalban, és irány Platamon, ott a halászoktól közvetlenül lehet vásárolni, ha nem jön be, akkor nézzetek fel és ha meglátjátok a félköríves AGORA feliratot, akkor a vége felé jobb oldalt van halszaküzlet, amely már felvásárolta előletek az összes tengeri herkentyűt!
Maga az ófalu csoda szép, csak "merjetek eltévedni". Mi tényleg eltévedtünk, és a hegy közepén kerültünk elő. Izgi volt. Egy nagyon jó hír: sok forrás van, a Várba menet - jövet. Nagyon jó a vize. Mi naponta átmentünk forrásvízért, a végén még a buborék sem hiányzott. Olyan hideg, mintha a mélyhűtőből vennéd ki.
De ez csak személyes szösszenet, hiszen minden élmény más, ha másvalaki éli meg. Pl. NP Templománál - amely GYÖNYÖRŰ" szintén van forrásvíz, de az langyos, a föld felett vannak a vízvezetékeik, nem a föld alatt, ahogy mi megszoktuk. A görög Mammákkal "megbeszéltem", hogy milyen bajokra jó: női problémákra, gyomor és hasbántalmakra. Nos, hogy ez mit fedez, nem tudom.
Ha valamit kérdeznél, kérlek írj, az előzőleg megadott email címen. Még egy fontos WIFI VAN!
Vita81 a Dorába adnak szunyogriasztot és hozzá lapocskát is. De amikor én voltam augusztus elején egy szunyog se volt.
Waterland 35 E
Thesszaloniki 25
Edessa 30
Meteora 30 vagy 35
Skiathos 35 v 40
Görög est 25
Olumposz 25
Athén 45 /+belépő 12E/
Meteora és Skiathost nem tudom pontosan mert én Nei Poribol nem voltam fakultatívon. Előtte levő héten Olympic Beachen voltam és onnan mentem végig a fakultatívokon. /onnan sokkal olcsobban/.
Részemről a Dora szuper volt minden igényt kielégítve. Az erkélyen WIFI. Talán a másik szállásal ellentétbe hiányzott a TV /olimpia alatt/ de ott meg wifi nem volt. A szobába nincs légkondi de szükség se volt rá. Csendes helyen van.Jó felszereltségű a konyha.......
Vonattal ne menjetek Thessalonikibe. A vonat 24 E oda vissza/személy. Szervezetten 25. Nem éri meg idegen városba 1 eurot sporolni.
jó rég voltam itt azóta megszületett a kisfiam Huba, ezért idén kimaradt Nei Pori nem írom hogy sajnos mert örülök a kis jövevénynek viszont jövő szeptemberben tuti hogy megyünk és ha minden jól megy egy nagyobb társasággal minimum 10 fő és szokás szerint a Campus clubbal szeretnénk mint eddig mind a 3 alkalommal
már most tervezgetek
Sziasztok!
Köszönöm hogy írtatok!
Holnap azaz hétfőn reggel fél 9-kor indulunk Miskolcról Nei Poriba!
Nagyon király!
Mindenkinek jó utazást és nyaralást!
Forever GREECE!!!!!!
#1946562012-08-26 22:02:29 Válasz a #194655. hsz-ra
Szia Vita!
Biztosan emlékszem ránk a tavalyi pargai nyaralásról. (Évi és Csaba a Bakasból)
Látom holnap indultok ismét Görögországba! Egy hét múlva mi is megyünk.
Nagyon nagyon jó nyaralást kívánok nektek ismét!!!
az igaz hogy 3 kor indul a buszunk népligetböl de még belefér, a duplaturnusnál levonnak neked pár tizezret utazási dijat mivel ha ott vagy akkor nem kell odautazni,mi már csináltunk ilyet ,csucs volt a három hét
Pinga!Látom hogy sikerült ma kimenni aminek nagyon örülök!!!Kívánom hogy nagyon nagyon jól érezzétek magatokat ezen a nehezen összejött utazáson.Sok sok napsütést és pénteken mi is megyünk!!!