Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 3271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194241 Üzenet linkje2012-08-21 20:56:00 

Szia Bottakati,

igen, a nagy kövesnél. Van egy fehér hotel egyből a parton. Attól kicsit odébb (pár m-rel). Csak pár görög volt a parton és a víz annyira szép átlátszó..

Messinia,
sokat nem veszítettél a kolostorral. A kilátás ami szép onnan és még a hangulatos kis kertje tetszik nekem. De tényleg nem fáradtan ajánlott, az tuti... nem baj, legalább hagytatok 2013-ra is valamit icon_smile.gif

# 3272
Ildi40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194257 Üzenet linkje2012-08-21 22:27:28 

Messinia!
Örülök,hogy szerencsésen megérkeztetek és sajnállak benneteket,hogy már le is telt a hetetek.Mi is másodjára megyünk a szigetre,de szerintem most se tudunk mindent felfedezni.Nagyon savallom már régóta,hogy a Márványpartot a kicsit,így betelepítették.Anno mikor mi láttuk,csak vagy 6 ember lézengett rajtunk kívül itt és akkor életem egyik legszebb látványai közé soroltam a helyet.De már látom ezt a varázst már nem tudom visszamutatni a lányomnak.Tényleg kár ezért és más egyéb érték elhanyagolásáért a szigeten.
De azért már nagyon várom,hogy újra elbűvöljön ez a kis sziget.
Bottakati,nektek is jó nyaralást:)

# 3273
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194277 Üzenet linkje2012-08-22 09:40:37 

Sziasztok!
Bottakati pihenjetek sokat odakint, és élvezzétek a jó időt és a tengert!
Ildi Nektek pedig nagyon jó nyaralást kivánok!

Igazából a Márványpart nem volt akkora csalódás, mert tudtam mire számitsak. Ezért mentünk este 6-kor, mert tudtuk, hogy akkorra már csöndesedik. A viz és a part csodaszép, kár hogy annyira túlzsúfolt lett, na és az üvöltő zene...jövőre majd átmegyünk a másikra is. icon_smile.gif
Limenasban jobbna meglepődtam, amikor láttam, hogy néhány ókori romot hogyan kezelnek..illetve hogyan nem kezelnek, hagyják sorsára, benövi a gaz, ráépitkeznek, ráadásul - ahogy Balázs is irta - egy csomó helyen ki van táblázva, hogy archeological site, aztán sehol sem találni. De lehet, hogy csak annyira benőtte a gaz, hogy nem látni. icon_smile.gif Na de ez az én hülye "rom-mániám" miatt van, lehet, hogy másnak fel sem tűnik. icon_smile.gif
Érdekes Alikit mennyire karban tartják,kiépitették, az csodaszép. icon_smile.gif

# 3274
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194355 Üzenet linkje2012-08-22 20:46:21  Thassos

Sziasztok!

Rekuc, lehet hogy, a mi szállodánkra gondoltál? Az is nagy fehér, közvetlenül a parton. De itt Kinirában pont ma néztünk ki egy szintén nagy fehér szállodát, köves parttal, a holnapi strandolás ott lesz. Egyébként minden beach eszméletlenül zsúfolt, de azért ma sikerült találni néhány gyönyörű, viszonylag nyugis homokos és kis kavicsos öblöt, ahol csodálatos volt a víz (Agios Ioannis, Astris, Potos South beach - nem az általános Potos strand).
Alykinél pedig a hegyet körbejárva, a régi márványkitermelő tengeri maradvány eszméletlen szép környezetben van. Megéri a bő félórás mászást. Potamia óvárosa a sikátorokkal - ahol csak mi voltunk turisták - megmutatja az igazi görög életet.
A keleti part, ahol mi vagyunk, sokkal zöldebb és jó kis kanyargós utak vannak.
Ma sokat mentünk, de az az érzésem, hogy harmadszor is visszajövünk ide.

Üdv
Bottakati

# 3275
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194360 Üzenet linkje2012-08-22 21:36:57 

Van Skala Potamia, és van Potamia. Az elöbbi a tengerpart, az utóbbi pedig a falu /nem ofalu/, sikátorokat Egyiptomban, és Tunéziában láttam. icon_redface.gif
# 3276
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194361 Üzenet linkje2012-08-22 21:55:39  Válasz a #194360. hsz-ra Előzmény #194360

Szia Vikso!
Engedd meg, hogy vitatkozzam picit. icon_smile.gif
off:
Az értelmezó szótár szerint a sikátor: házak mögötti vagy közötti keskeny utca vagy átjáró, amin csak gyalog lehet közlekedni.
Ez alapján pedig Görögországban is lehetnek sikátorok, Korfun pl tuti van. (még Magyarországon is, pl. Szentendrén) Mi Panagiában voltunk, és bizony ott is vannak a házak között csak gyalogszerrel járható pici utak, vagy inkább járdák.

Bocsánat az offért mindenkitől, és legkevésbé sem valamiféle vita szitása volt a célom. icon_smile.gif

# 3277
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194363 Üzenet linkje2012-08-22 22:08:48  Válasz a #194361. hsz-ra Előzmény #194361

Igen, csak Potamia faluban autóval közlekednek a szűk utcában is. Tudod, elég sokszor jártam ott. Remélem, hogy ez évben is. icon_biggrin.gif

vikso

# 3278
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194379 Üzenet linkje2012-08-22 23:39:32 

# 3279
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194409 Üzenet linkje2012-08-23 10:24:12 

Sziasztok!
Most kezdtem el olvasgatni ezt a topikot, mert idei nyaralásunk alatt (Sarti volt, de nem ájultam el tőle, bocs Sarti imádók!) utitársaink áradoztak erről a szigetről. Valószínű, hogy jövőre tervbe vesszük mint lehetséges úticélt. Keresgélek az utazási irodák ajánlatai között, medencés apartmanba szeretnénk menni, és lehetőleg repcsivel. Ha esetleg van valakinek ötlete vagy tapasztalata kérem ossza meg velem. Köszi előre is, az indulóknak jó utat és szép nyaralást .

# 3280
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194481 Üzenet linkje2012-08-24 09:17:04 

Rozi56 írta:
Keresgélek az utazási irodák ajánlatai között, medencés apartmanba szeretnénk menni, és lehetőleg repcsivel. Ha esetleg van valakinek ötlete vagy tapasztalata kérem ossza meg velem.

Ha ez mind így egyben igény, akkor szerintem Te nem Thassosra fogsz menni.....

Nem tudom mi a lényeg. Az utazási iroda, a medence, vagy a repülő?
A teljes utazási irodás kínálatot nem tudom, de szerintem ált. nem medencések. Repülővel biztos, hogy nem szerveznek oda utat, csak busszal. (a szigetnek nincs repülőtere!)
Repülővel legegyszerűbben a Bp. - Thessaloniki úton érsz oda, már WizzAir is megy oda. Vagy Bécs - Kavala (Megas Alexandros) között van járat.
...

# 3281
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194488 Üzenet linkje2012-08-24 09:59:09  Válasz a #194481. hsz-ra Előzmény #194481

Köszönöm, hogy válaszoltál, én is arra gondoltam, hogy Thessalonikiig repülő, utána valamilyen transzferrel, esetleg vonattal, vagy busszal kellene eljutni. Közben azért keresgélek, hátha összejön. Az utazási iroda nem lényeges.
# 3282
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194490 Üzenet linkje2012-08-24 10:11:38  Válasz a #194488. hsz-ra Előzmény #194488

Szia Rozi!
Irtam Neked privit.

Ha jól emlékszem, most Bottakati pontosan ilyen módon van kint a szigeten, repülő + bérelt autó kombináció. Majd irj neki, biztosan elmondja a részleteket.

És Thassoson tényleg nem jellemző a medencés szállás. icon_smile.gif

# 3283
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194498 Üzenet linkje2012-08-24 11:59:23 

Fent van az albumom. icon_smile.gif Nem profi fotók, csak a pillanatnyi hangulatokat örökitik meg.
Itt is köszönet Melusnak a segitségért, nélküle nem ment volna. icon_smile.gif

Most olvasgattam különféle irásokat a szigetről, hogy nem hiába mondják az emberek, hogy vonzza őket Thassos, már az ókorban is spirituális hely volt.

# 3284
Kijelentkezve--
-törölt nick 17764
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194507 Üzenet linkje2012-08-24 12:45:58  Válasz a #194409. hsz-ra Előzmény #194409

Szia Rozi 56! Én még nem voltam a szigeten de tervezzük, hogy megyünk és már el is kezdtem nézelődni szállás ügyben és a forumot is olvasgatom egy ideje. Az Apollon tarvelnek van egy szállás ajánlata Hotel Achillion, nem drága, medencés és reggelivel van. Igaz valószinű azért olcsó mert 800 méterre van a parttól és másfél kilóméterre a központtól. De nagyon szép!
# 3285
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194508 Üzenet linkje2012-08-24 12:56:05  Re:

Rozi56 írta:
Köszönöm, hogy válaszoltál, én is arra gondoltam, hogy Thessalonikiig repülő, utána valamilyen transzferrel, esetleg vonattal, vagy busszal kellene eljutni. Közben azért keresgélek, hátha összejön. Az utazási iroda nem lényeges.

Javaslom ezeket az oldalakat átnézésre:
https://www.thasos.hu/index.ph.....&Itemid=77 (bár ez aktualizálni kellene)
https://www.thasos.hu/index.ph.....Itemid=165

Medencés szállást pedig találtok többet is, de minek, mikor ott van a nagy sós medence. icon_smile.gif
Mi medencésbe voltunk (Jota), de összesen 1* voltam benne a 2 hét alatt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 218 219 220 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu