#1488452010-08-12 22:32:28 Válasz a #139410. hsz-ra
... pedig az AMEX láttán mindenhol földig hajolnak... főleg a feketénél
Viszont beszereztem a szükséges valutákat, próbálok kijönni annyiból-amennyiből (még mindig csikorgatom a fogam a kinti kártyás cécótól... )
...A Paraliai Lidl-ben bankkártyával (mastercard) lehet-e fizetni? Láttam a képeken, hogy sok kis bolt ablakában is ott vannak a kártyás cégek lógói. Még itt feltenném azt is, hogy a macedon OMW kúton lehet-e, de gondolom igen. A Macpetrolt az nem tudom, a térképen omw-t néztem viszonylag közel a görög határhoz...
Nincs szabály... Attól függ, ki (elfogadóhely), mikor, kivel és hogyan szerződött, s milyen terminálja van. Szélsőséges példaként szoktam emlegetni, hogy pl. Ausztriában még tavaly sem tudtam az ALDI-ban és a LIDL-ben sem dombornyomott Mastercard bankkártyával fizetni, mert régi, elavult termináljuk van, ugyanakkor Görögországban néha a legpitibbnek látszó helyen is elfogadták. Vásárlás előtt kell tisztázni, ha előzetesen nincs információ!
Az hogy kér pint vagy nem az nem ember és nem terminál függő, ez csakis
kártya függő. Chippes a kártya avagy csak mágnescsíkos. A chippes kártyához minden esetben kéri a terminál a pinkódot. Ha a chippes kártyát lehozod kiírja a terminál, hogy dugd be mert csippes, tehát nem engedi lehúzni. Minden bank igyekszik minél előbb lecserélni a kártyákat chippesre.
Akkor nekem miért nem kéri soha az autópályákon akármelyik országban és az alagutak fizetőkapuinál a PIN-kódot a dombornyomott, chip-es kártyánál, másutt meg igen? De említhetem az aláírást is, hol kérik, hol nem ugyanannál a kártyánál. Ez terminál+bankkártyafüggő sokvariációs ügy; felesleges rajta filózni...
Szia Judit!
Itt írok, mert ott off lenne.
Én pont most vettem fel otp-s bankkártyával pénzt pár hete Macedóniában,és 1000 ft-ot vont le érte utána kb 4-5 nappal. Nekem mindig jön az sms a folyószámla-mozgásról, itt is azonnal jött az üzi a kivételkor.
Tuti, hogy Görögországban is ennyit számolnak fel érte.
Köszönöm az infót. Nem olcsó de megfizethető. Csak azt nem értem miért mondja a bankos hölgy az otp-nél hogy az aktuális atm bankjától érdeklődjek amikor a honlapjukon fent van. Murisak...
hát ez attól függ. ha nem visszamondásos a szállás, ergo le is akarják róla emelni az összeget foglalás után, akkor de, mivel csak dombornyomott az elfogadott nemzetközileg.
ha visszamondható a szállás és csak biztosítéknak kellenek a bankkártya adatok, akkor bármilyen jó-én például egy virtuális, entropay visa-t használok erre célra, biztos ami biztos, max. 0.50 euró tartalommal-éljenek vele vissza, hajrá.
Itt a helye, ha nem baj
Szóval, én tavaly, sima mastercarddal foglaltam, visszamondásost, és fizettem, nem visszamondásost. Hmm?
Idén meg nekem is kéne egy ilyen virtuális kártya. Kértem infót róla a bankból, csak már a fene sem emlékszik, hogy kell ezt létrehozni.
Van tipped?
De egyszerűen ám...
#2049122013-06-21 21:48:31 Válasz a #204906. hsz-ra
Szia Melus!
Rollohoz hasonlóan, mi is virtuális kártyát használunk már régóta. Amelyen persze alapból csak egy kis vásárlás utáni maradék van. Mikor vásárolni akarunk, például (és főleg) repülőjegyet, az ár előzetes ismeretében a megfelelő összeget (mindig kicsivel többet) áthelyezünk a fő számlánkról a 7*24 órás szolgáltatás keretében az alszámlára. Tehát vásárlásnál nyugodtan megadom az internetes felületen a virtuális kártyám szükséges adatait. A legtöbb esetben a terhelés perceken belül megtörténik. A maradékot meg gyorsan visszarendezem a főszámlámra. Nem minden bank kínál ilyen szolgáltatást. Klasszikus (kézzel fogható) dombornyomott kártya adatait még soha nem adtuk ki.
#2049132013-06-21 23:09:41 Válasz a #204906. hsz-ra
mastercard ügy: és chipes volt az a kártya?
virtuális kártya: én nem szerveztem ennyire túl, h bank meg ilyesmi. entropay.com, ott regisztráltam, nyitottam egy (szintén virtuális) számlát (kellenek adatok, szkennelni is kell némelyt és elküldeni; nem volt egy nagy mutatvány és le vannak írva az oldalon a teendők és az árak-én tutti, h csak bonyolultabban tudnám elmondani ), feltöltöttem (egy repjegy vásárlás előtt) 15 euróval (ez a minimum), azt gyorsan elköltöttem, és azóta azt használom. vagyis, nem konkrétan azt, mert lehet számtalant generálni, törölni, egyikről másikra áttenni az összeget, stb.
#2049212013-06-22 08:09:15 Válasz a #204912. hsz-ra
Misi, pont ilyet ajánlottak nekem is, csak még nem jutottam idáig. Ezt a kártyát, én nagyjából hiteltörlesztésre használom, ezért az erre való szokott rajta lenni. De, véleményem szerint is, biztonságosabb lenne, egy virtuális.
Bár, nem mondhatnám, hogy bármi gond lett volna tavaly, a használatával.
#2049222013-06-22 08:14:06 Válasz a #204913. hsz-ra
Öööö.. meg kellett néznem, az, chipes.
Kaptam a banktól egy útmutatót, megkeresem, aztán rápróbálkozok, mihelyst jut rá időm.
Az is lehet, tök egyszerű, de mivel nem sűrűn van rá szükség, halogattam. Most már lassan kéne. Meglátjuk, mire jutok...