Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5761
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vézsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195331 Üzenet linkje2012-09-11 19:52:21  Válasz a #195329. hsz-ra

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Már csak 3 nap és remélem csodás 15 napban lesz részünk, olyan szépben amiket Ti is írtatok.

Üdv: Vézsu

# 5762
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195332 Üzenet linkje2012-09-11 19:54:34 

Sziasztok!
Ahogy ígértem,tartok egy kis beszámolót az utazásunkról.
2 hétig voltunk a gyönyörű Zakynthoson.Iszonyú gyorsan elrepült az idő,igaza van mindenkinek aki beleszeretett a sziget varázslatos kis világába.Mi egy mocit béreltünk 12 napra,Agios Sostisban a Smart rentals-tól 144 euroért.Ezzel a kis motorral közel 800 km-t tettünk meg a szigeten.Soknak tünik,de aki ismeri a szigetet és vándorló mint mi,az el tudja képzelni ezt.
Laganasban a Perkes hotelben laktunk,ez kb 1500 m-re van a tengertől a "buli" utcában.Nem volt annyira vészesen zajos,az angol fiatalok inkább az utca tenger felöli részén tomboltak (de ott nagyon!!)Mivel volt egy motorunk,2-3 perc alatt lent voltunk mi is a helyi strandon,ezért is választottuk a távolabbi szállást.
A szállást neten foglaltuk,nagyon baráti áron:180 euro/2 hét /2 fő.Ebbe benne volt még a reggeli is,ami minden nap ugyanaz:sonka,sajt,lekvár,vaj,tea,kávé,narancslé,tej(ezért a pénzért szerintem nagyon megérte)
Érkezésünk első estéjén felfedeztük a Laganasi partot,ettünk egy gyrost(1.8-2 euto),ittunk mythost,bementünk Cameo-ra a "disco szigetre(kicsi-felejthető,kivülről szebb...).
Másnap bebarangoltuk a környéket gyalogosan.Ármentünk Ag.Sostisra,bejártuk Laganas partját,Kalamakin megnéztük a teki ketreceket és megcsodáltunk pár leszálló repülőt.Nagyon klassz itt a part,hosszan lehet gyalogolni a sekély homokos vízben.
Harmadnap kivettük a motort és irány a sziget!Az utak tényleg csúsznak a sópárátol (és a gránitörleménytől amit az aszfalt tartóssága végett raknak bele).Oda kell figyelni a kanyarokban és akkor nem lehet baj.Átmentünk Keri-be(egyik fele köves,a másik homokos ,lassan mélyülő),innen irány a Damianon Caves ahol megnéztük a barlangokat.A kilátás innen is szép.Innen vissza Keri beach,fürdés,ebéd,majd este Zakynthos város.Itt van egy kilátó-Mpohali,az egész várost lehet látni a magasból.
Köv nap Laganas kikötőjében megnéztük Sotirist (vagy Zafirt) a helyi tekit.Nagyon aranyos,megmutatta magát párszor majd elúszott.(8-9 felé jön mindig)Átmentünk Gerakas-ba a cápafog öbölbe,hosszú homokos part,itt is sok teknős ketrec van,figyelik is a természetvédőkmprospektusokat osztogatnak,elmondják hogy mire figyeljél...Szép part.Ezután Banana beach(hosszú homokpart),Porto Zorro,Hazafele beugrottunk Lithakia mellett lévő olíva üzembe is,itt megkóstólhatod az olívabogyókat és az olajat is,vásárolhatsz is (kicsit drágább mint máshol,de a kóstoló miatt megéri)Este vacsora Laganasban a Costas-Panos étteremben.Nagyon jó a konyhájuk!!!(Kalamari:8euro,musaka-cserépben:7 euro)A végén meglepetés itallal kedveskednek.
Ötödik nap felfedeztük a keleti partot:Tsilivi beach (nagyon szép kis város,jó a strandja,nyugalmasabb Laganasnál),Amoudi (szintén gyönyörű hely), Alikanas (kicsit sziklás), Alykes (hosszú homokpartja van). Visszafelé bementün Kalipado-ba a híres helyi Calliniko borászatba.Nagyon komoly pincészetük van,borkóstolóval egybekötött vásárlás lehetséges.
Este visszamentünk Laganasba a kikötőbe,ahol még kétszer láttuk a tekit.Ezután vacsi egy suvlakisnál(1 euro/nyárs)
Hatodik nap irány a nyugati part!Keri-ben megnéztük a nagy Görög zászlót(szeles időben betekerik!!)Innen csodaszép a kilátás,szinte az egyik legjobb naplemente néző hely.(aki nem akar beűlni a zászló alatt lévő tavernába,az menjen tovább az úton és 2 kanyarral feljebb van egy szintén gyönyörű naplementéző hely,le lehet ülni farönkökre...)
Innen irány Limnionas (nehezen megközelíthető gyönyörű tiszta vizü öböl,megéri lemenni!)Itt lehet szikláról ugrálni,úszkálni nagyokat,enni a helyi tavernában (Sült feta 4 euro,suvlaki tál 6 euro).Ezután megnéztük a sziget legöregebb olajfáját Exo Hora-ban.Káprázatosan nagy,nem láttam még ekkora olívatörzset.Ezután irány a híres Navaggio kilátó!Nem semmi innen a kilátás!
Szinte a lélegzetem is elállt amikor kiléptem a felújított kilátóba és körbe néztem.Voltam már rengeteg helyen de nagyon ritkán éreztem ehez hasonlót....Nagyon szép!Innen Kampi-ba mentünk a nagy kereszthez,(innen is csodálatos a naplemente),hazafele Killiomenos főterén agy nagy fügefáról belakmároztunk,majd megint Zakynthos város(nagyon jót lehet sétálni a kikötőben és a városi élet sem semmi + finom a grillezett kukorica a helyi árusnál!!)
Hetedik nap Xigia Caves-ben kezdtünk.Ez a sziget Észak-Kelet-i részén van.Ez egy gyengén kénszagú fürdő,a tengerből feltörő kén miatt(állítólag jótékony hatású a szervezetre...)Nagyon lejtős út vezet ide,de megéri lemenni,gyönyörű öböl ez is.(apró kavicsos,gyorsabban mélyülő part,viszont kristálytiszta a víz)
Ezután elmentünk Askos-ba,ahol egy állatfarm található.Itt etettünk őzikét,mosómedvét,kezünkbe adtak egy teknőst is,klassz hely (belépő:8,5 euro/fő)
Innen a sziget leg északibb pontjára mentünk a Schinari Cape-ra,van itt egy világító torony,szélmalmok és innen látszik a legjobban Kefalónia is.(sziklás a partja).Ezután St.Nicholas Port-ra mentünk fürdeni(apró kavicsos,gyorsan mélyülő kis öböl/kikötő).Innen vissza Alykes-be,fürdés majd megnéztük a sólepárlót(a város végén van a tengertől kb 100 m-re.)
Nyolcadik nap Dafni-ra mentünk.(hosszú homokos part,sziklákal körbevéve,meredek rossz minőségű út visz le,de megéri lemenni)Egész nap itt maradtunk,nagyon szép hely.Este elmentünk Keri-be naplementét nézni-klassz volt!Hazafele megáltunk Kalamaki városban sétálni és vacsizni.Itt vettünk egy üveg Glikopati bort (a fent említett Calliniko borászat egyik remeke,dessert bor,olyan mint a tokaji aszu,van fehér és vörös is belőle,nem lehet kihagyni!)
Kilencedik nap Kaminián kezdtünk(homokos keskeny part),majd Marathia beac-en fürödtünk(sziklafalas vad strand),majd Keri beach.Késő délutá Kalamaki strandján szedtünk rengeteg kagylót(igaza van annak aki azt állítja hogy mindig van egy szebb kagyló a meglévő ezernél...)
Tizedik nap elmentünk Alykes-be,ahol kinéztünk egy kis hajót ami megy Navaggio-ra.Találtunk is egyet,4 órás út,kikötött a Navaggio-ba(Shipwreck),kb 50 perc fürdés,ezután visszafele megált a Blue Caves barlangoknál ahol szintén fürödtünk és ugráltunk a hajóról,majd a Xigia Caves-nél is tartottunk egy nagy fürdést.(20 euro/fő) Mindenkinek a kis hajót ajánlom,sokkal nagyobb az esély hogy ki tud kötni a Navaggio-ban.
Miután visszaértünk Alykes-be,fürödtünk egyet majd átmentünk Tsilivi beach-re sétálni és ismét fürdeni.Este átmentünk Agios Sostis egyik legjobb tavernájába,itt a fórumon dícsérték sokan:El Greco.Nem hazudtolta meg magát!Vörös márna,stifado,….nagyon jó a konyha,ajánlom mindenkinek(átlag vacsora 2 főnek:kb30 euro)
Tizenegyedik nap reggel St.Nicholaos hosszú,széles homokpartján kezdtük a fürdőzést.Innen Akti Kaminia kis öblébe mentünk
(ha itt fogyasztasz a bárban,ingyenes a napágy és napernyő!!!)Este Argassi (itt ajánlom a Gyropolis tavernát,iszonyú finom és nagy a haltál/9.5 euro / és a musaka,kleftiko is nagyon ízletes!!!)Késő este megint irány a főváros….
Tizenkettedik nap Porto Vromi-ban kezdtünk,ami egy szép kis öböl/kikötő,innen is indulnak kishajók mindenfelé.Hidegebb a víz,de szép tisza.Majd megint Alykes,este megint Argassi….
A további napokon még rengeteg helyre visszamentünk,fürödtünk sokat és élveztük a helyi tavernák csodálatos ízvilágát.
Nagyon gyorsan eltelt ez a két hét,mi is nehéz szívvel hagytuk el a szigetet!
Ottlétünk alatt sajnos volt két nagy erdőtűz is,az egyik Laganas és Kalamaki között,a másik Keri után a főút mellett,iszonyú nagy volt a pusztítás,de le a kalappal a tűzoltók előtt,megfékezték!Még repülőkkel is oltották a hegyet,álltunk a Kalamaki strandon több száz nyaralóval és szurkoltunk a tűzoltóknak!
Röviden ennyi.Ha bárkinek lenne kérdése,szívesen válaszolok rá,írjatok nyugodtan.

# 5763
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195333 Üzenet linkje2012-09-11 20:01:05  Válasz a #195328. hsz-ra Előzmény #195328

Szia Sancho!
Ahogy mondod,jobb lenne kint!Annyira hamar el tud telni az a pár nap amit az ember lazítással,új dolgok megismerésével tölt...De nagyon örülök hogy rengeteg olyan ember vesz körbe aki úgy érez mint mi a párommal és hogy szinte mindenkit elkap az a varázslatos érzés (bármerre járjál Görögországban)hogy ott otthon vagy,hazatértél!Ha lenne egy Görög rajongók klubja,biztos csatlakoznánk hozzá....
Üdv :Laci

# 5764
Szaborsoka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195337 Üzenet linkje2012-09-12 09:22:13 

Sziasztok!

Vasárnap értünk haza Zakynthosról. Egy kis élménybeszámoló:

A Holiday Lines-el utaztunk busszal, a 24 órás buszozás szerintem abszolút kibírható, a sofőrök nagyon jól vezettek. A Blue Waves apartmanházban volt a szállásunk, ami csodálatos volt!!! Minden nap takarítottak, a tengerpart pedig pár méterre volt. A berendezés modern, szerintem a konyhasarok felszereltsége is elegendő.

Mindenképpen bérelni szerettem volna járművet, de a robogóról lebeszéltek, mert az utak igen csúszósak, végül inkább befizettük a fakultatív programokat. A kinti Maya Travel szervezte az utakat, főleg a Grand Tours-os magyar utasokkal mentünk együtt.

Hétfőn voltunk az egész napos hajós szigettúrán (28 EUR), egy nagyon szép kalózhajóval kerültük meg a szigetet. Elhaladtunk a kék barlangok előtt, kétszer álltunk meg fürdeni először Xigiánál, a második helyre már nem emlékszem. Mivel szép időnk volt ezért nagyon nagy szerencsénk volt és kikötöttünk a Navaggio öbölben. Felejthetetlen élmény volt, a part gyönyörű, szinte hihetetlen, mintha egy filmben lettünk volna icon_smile.gif

Nem bántam meg, hogy befizettük, hiszen magyar nyelvű idegenvezetés volt, így sok infót kaptunk a szigetről. Az idegenvezető előre jelezte, hogy vigyünk magunkkal szendvicset és innivalót, mert a hajón nagyon drága. Akik előző héten nyaraltak, sajnos nem kötöttek ki az öbölben az időjárás miatt, így nekik nem tetszett annyira ez a kirándulás. A hajóút reggel 9-től fél 6-ig tartott.

Kedden van a buszos szigettúra (28 EUR), de mi erre nem mentünk el.

Szerdán van a görög est (28 EUR ebbe benne van a kaja is), megmondom őszintén ez annyira nem tetszett nekünk, mert annyira nem vagyunk oda a görög zenéért és kaja is szörnyű volt, de minden ember más, ízlések és pofonok. Mi ide inkább a hely miatt fizettünk be, ugyanis a vendéglő Kampi-ban van egy szikla tetején, ahonnan a kilátás fantasztikus, a naplemente pedig gyöngyörű!

Csütörtökön van a Kefalóniai kirándulás (50,-EUR), ha jól tudom 15 fő felett indítják el, nem tudom, hogy volt-e, mi ide sem fizettünk be.

Pénteken fél 9-től 14 óráig Kaiki hajókiránduláson voltunk (26 EUR ebéddel), egy kis hajóval mentünk el a Keri barlangokhoz, ahol 1 órát úszkálhattunk, majd kaptunk egy kis ebédet, ezután elmentünk a Teknős szigethez, itt is 1 órát úszkáltunk, majd teknőslesre mentünk.

Hát a teksnősles... már bocsánat, de szerintem ez állatkínzás!! Mi is befizettük, de sajnáltam a teknősöket, akiket szinte üldöznek a hajók! icon_sad.gif

Helyette mindenkinek ajánlanám, hogy reggel 8 óra felé menjen ki az Agios Sostis-i kikötőbe és nézze meg ott a tekiket, nekünk mind a két teki ott volt az egyik reggel, aranyosak voltak, kergetőztek.

Mivel 3 programba befizettünk, így "ingyen" mehettünk a péntek esti Zakynhosi városnézésre, ahol megnéztük Agios Dionysos templomát, pont akkor nyitották fel a koporsóját mikor ott voltunk.

Nyaralás előtt mindenképpen autót vagy robogót szerettem volna bérelni, de végül nem bántam meg, hogy a fakultatív programokra fizettünk be. Hozzáteszem Laganas városában rengeteg utazási iroda hirdeti ugyanezeket a programokat, sokkal olcsóbban, de így magyar idegenvezetéssel jobbanak láttuk ezekre elmenni.

Voltunk a Cameo szigeten is, 4 EUR a belépő amit le lehet fogyasztani, kb. egy frappé ára.

Strandolni inkább Kalamaki felé jártunk, mert itt már nem olyan zsúfolt a tengerpart, ide a törölközőt csak úgy leterítettük és a víz is tisztább itt. Egyik nap pont akkor "keltették" ki a teknősöket a tojásból, kettőt is láttunk, ahogy éppen a tengerbe terelgetik őket.

Sokan ajánlották a Panos éttermet, tényleg nagyon finom a kaja és olcsó is, mi is kaptunk ajándékba előételt és desszertet is, de sajnos csak késő délután nyit ki, többször voltunk 2 óra felé arra és akkor még zárva volt. A Blue Waves-el szemben lévő sarki éttermet nem ajánlom, soha nem ettem még ennyire rossz gyrost pitában icon_sad.gif

Sancho! Köszi az étterem tippet! Nagyon finom volt a kaja a Panosban!! Ittunk Mytost az egészségedre!! icon_lol.gif

Mielőtt beültök kajálni érdemes mindenhol szétnézni, csak a frappét tudom felhozni példának ami a Blue Waves étteremben 3,5 EUR, pár méterrel odébb 2,5, de a Horizon étteremben már csak 2 EUR.

Felejthetetlen hetet töltöttünk a szigeten, az utazási irodát és a szállást is csak ajánlani tudom!

Üdv, Orsi

# 5765
Bnorbi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195341 Üzenet linkje2012-09-12 12:24:03 

Kedves vivien64! nagyon jó időnk volt, 1 nap volt egy kis felhő,de akkor is meleg volt. A tenger is jó volt. Tetszett a sziget is, már nincs annyi angol.. Szerintem megérte most menni.
# 5766
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195344 Üzenet linkje2012-09-12 15:45:22  Válasz a #195333. hsz-ra Előzmény #195333

Szia csicso!

Nagyon klassz a beszámolód, iagzán nem lehet mondani, hogy otthon ültetek icon_smile.gif De ez a jó. Mi is minden nap mentünk valahova és csináltunk mindenfélét. Mi is nagyon szeretünk tekeregni és minél több dolgot megismerni. Sajnos az idő tényleg nagyon gyorsan eltelik. A görög imádok klubja már itt is van a fórumon, hiszen itt mindenki imádja ezt az országot icon_smile.gif Én nagyon sok embert ismerek személyesen is, mert volt hogy szerveztünk találkozót és összejöttünk valahol egy jó kis beszélgetésre és kép, video nézegetésre icon_smile.gif
Mindenesetre amikor van időm lemegyek görörg táncházakba és itthon is görög zenéket hallgatok icon_smile.gif
Meg persze van még egy doboz Mythosom és egy pár üveg Mavrodaphne-m és egy kis cipourom is icon_smile.gif

# 5767
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195345 Üzenet linkje2012-09-12 15:48:52  Válasz a #195337. hsz-ra Előzmény #195337

Szia Orsi!

Örülök, hogy jól érettétek magatokat és a Panos bejött. Mi minden nap ott ettünk, mert egy nagyon kedves és családias hely ráadásul a kaja is nagyon finom icon_smile.gif

Utólag is köszönöm szépen a megemlékezést icon_smile.gif

# 5768
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195360 Üzenet linkje2012-09-13 10:16:52  Válasz a #195344. hsz-ra Előzmény #195344

Szia Sancho!
Nekünk is van egy üveg fehér Glikopate borunk,sajna Mythos nem fért el a csomagban(Így is örültem hogy a reptéren nem szóltak a túlsúlyos bőröndünkért ami 32 kg. volt...)Ha iszod a mythost,gondolj ránk!!!

# 5769
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195361 Üzenet linkje2012-09-13 10:21:47  Válasz a #195337. hsz-ra Előzmény #195337

Szia Orsi!
Klassz a beszámolód,ti sem nagyon unatkoztatok,bár azt ott nem is lehet.
Irigyellek egy kicsit a kistekik miatt,bárcsak akkor is keltek volna ki tojások,amikor mi ott vagyunk...

# 5770
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195362 Üzenet linkje2012-09-13 10:24:17 

Ha már éttermekről van szó,akkor én nem ajánlom a Tasos nevű helyet,ami a Blue Waves-nél van.

Mivel gyomorbeteg vagyok,így már akkor kétségbeestem,amikor mondta az idegenvezető a járványt,hát még akkor,amikor rossz lett a gyomrom a vacsi után....de nem a járvány miatt,hanem a szar étel miatt!

Panos,Syrtaki,Maestro,El Greco a legjobbak.

# 5771
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195371 Üzenet linkje2012-09-13 20:17:07 

Miért ad valaki 1 pontot egy beszámolóra? Ennyire k*ka a szöveg? Vagy irigy és bántotta a szemét az eddigi 5 *? Nem értem.
# 5772
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195372 Üzenet linkje2012-09-13 21:01:59 

Szia Csicso!

Ez igen! Tudtok ám élni!
Ennyi élményt??? Ja kérem a 2 hét az 2 hét..
nagyon jó áron foglaltátok a Hotelt!
Nálunk sajnos nem kötött ki a hajó de nem is lehetett
volna 1,5 m-es hullámok voltak senki nem volt kint akkor
de pár napra rá sem, szél volt hiába...ez a mi formánk icon_sad.gif
de összességében nagyon jó volt, én már most visszamennék!!
Nagyon sok és szép élménnyel tértetek haza icon_smile.gif

# 5773
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195373 Üzenet linkje2012-09-13 21:23:35  Válasz a #195315. hsz-ra Előzmény #195315

Szia Zsana!

Hát elhiszem, most meló ezerrel és jön a depis őszi, téli időszak de nem szeretem icon_confused.gif jobba nyár nem???
Köszönöm kérdésed,most van a fotósnál a gép, mondtam neki,hogy a lányom első amatőr képei icon_biggrin.gif úgy álljon hozzá, hát nem tudom mi lesz belőle??-majd megírom icon_smile.gif
Nem tudom,hogy jövőre kijutunk-e valamerre, mert tudod azért 3-nak nem olcsó mulatság de nem lehetetlen...a párom légkondit akar, meglátjuk mkire futi majd de én az utazás mellett voksolok mindíg, kész agyrém icon_wink.gif
Szivem szerint visszamennék ide is, jó pár hely van még amit meg kellene nézni, tudod mi nem voltunk Porto Vromiban, Limionasban stb...nem kötött ki a hajó.látod akik mostanában voltak nekik szerencséjük volt icon_confused.gif
További jó töprengést kívánok nektek, most lesz rá időnk a télen icon_biggrin.gif

# 5774
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195374 Üzenet linkje2012-09-13 21:28:26 

Csicso én ugyanígy éreztem mint te, hazaérkezésünkkor..
mint egy kisgyerek lefelé konyult a szám,hogy visszamennék icon_biggrin.gif
Nagyon odavoltam!! De folyamatosan nézegetem a képeket, honlapokat így él bennem az élmény,mint olyan icon_smile.gif

# 5775
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195376 Üzenet linkje2012-09-13 21:47:18 

Ezt most találtam,gondoltam megosztom veletek...

"Ha ujjaddal megérinted a tengert, az egész világgal kapcsolatba kerülsz." Olia Savicevic Ivancevic

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 384 385 386 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu