#1957712012-10-06 23:07:16 Válasz a #195764. hsz-ra
zsokri és Tomi!
Köszi, hogy megelőztetek, ha előbb olvasom, Jox erősen leszúrt volna priviben a durva hangnemért
Kedves András 1967!
Köszönjük, hogy megtiszteltél minket a kérdéseiddel, azok nagyjából értékelhetőek voltak, nem úgy a további bejegyzéseid! A "megér egy misét" egy szólás, a nickedből következtetve azt gondoltam, ez nem okoz ekkora értetlenkedést számodra, de mi is tévedhetünk, emberek vagyunk
A vallási hovatartozásod itt senkit nem érdekel, ne traktálj hülyeségekkel minket, előre is köszönjük.
Te feltettél egy kérdést Lefkadáról a Kefallonia topikban (rossz helyen!), de szívesen válaszoltam egy indifferens kérdésedre. Utána ráadásul okoskodsz, és követelőzve kérdezgetsz. Ez itt nem dívik, most ülj le szépen: 1-es! Aztán vegyél mély levegőt, ugorj a topik elejére, és türelmesen olvasd el az elejétől a végéig. Ekkorra már remélhetően rájöttél, hogy melyik topikban jársz, és nem teszel fel kérdéseket se a Maldív szigetekről (hisz ez a hellasz fóruma!), se a Krím-félszigetről!
Na ha ezután is marad kérdésed Kefalloniáról, tedd fel illedelmesem, így túl a 4. x-en menni fog.
De ha megint Lefkadáról akarsz kérdezni, azt jobb, ha a Lefkada-topikban teszed, mert így teljesen összekeversz!
Na jó, Kefallonián a Hermes apartmant javaslom, és a Grand Tours-nál érdeklődhetsz ( a honlapjukat meg fogod találni, abban nagyon ott vagy)!
Sok türelmet a visszaolvasáshoz, meglátod, érdemes!
#1957732012-10-07 12:00:44 Válasz a #195771. hsz-ra
Szinte biztos voltam benne, hogy nem olvastad
Tulajdonképpen az ilyen kéthozzászólásos kezdő fórumosoknál nem is tudom ez mentség-e, vagy pedig az általános intelligencia meglétének okán azért elvárható lenne az "előbb olvasok azután illedelmesen kérdezek"-elv. Mindenesetre én is küzdöttem, hogy vállalható legyen az, amit írok. Bár szerintem felesleges erőfeszítés, mert nem olvas vissza - hiszen akkor már kiderült volna számára az is, hogy eltévesztette a házszámot.
Pedig Kefalónia nem csak egy misét ér meg (ezt még magyarázni kell????)
Segíteni pedig azon túl, hogy kissé kedvemet szegte ez a nyitán nem is nagyon tudok-tudunk: mert arról sincs fogalmunk, hogy mi keltette fel az érdeklődését, vagy pontosan mit is szeretne. Pedig nagy öröm valakit megnyerni ennek a szép szigetnek
#1957742012-10-07 12:01:06 Válasz a #195771. hsz-ra
Szinte biztos voltam benne, hogy nem olvastad
Tulajdonképpen az ilyen kéthozzászólásos kezdő fórumosoknál nem is tudom ez mentség-e, vagy pedig az általános intelligencia meglétének okán azért elvárható lenne az "előbb olvasok azután illedelmesen kérdezek"-elv. Mindenesetre én is küzdöttem, hogy vállalható legyen az, amit írok. Bár szerintem felesleges erőfeszítés, mert nem olvas vissza - hiszen akkor már kiderült volna számára az is, hogy eltévesztette a házszámot.
Pedig Kefalónia nem csak egy misét ér meg (ezt még magyarázni kell????)
Segíteni pedig azon túl, hogy kissé kedvemet szegte ez a nyitán nem is nagyon tudok-tudunk: mert arról sincs fogalmunk, hogy mi keltette fel az érdeklődését, vagy pontosan mit is szeretne. Pedig nagy öröm valakit megnyerni ennek a szép szigetnek
Mi is sikeresen hazaérkeztünk Kefalóniáról! Nagyon szép időt fogtunk ki egész héten 30 fok fölött volt a hőmérséklet és a víz is szuper volt! Csodálatos a sziget! Annyi sok szép látnivaló van, hogy erre egy hét tényleg nagyon kevés! Marcsi (Grand Tours idegenvezetője) nagyon kedves és segítőkész! Mi vele voltunk néhány fakultatív programon és nem bántuk meg, mert csodaszép helyekre vitt el bennünket! Ha nem is jövőre, de még mindenképp vissza szeretnénk menni Kefalóniára, hogy megnézzük azokat a helyeket amiket most sajnos kihagytunk.
A fórumon anno nagy port kavart a pom-pom-os cipőcske dolog, hát jelentem megvan!
Köszönöm szépen mindenkinek a sok-sok hasznos információt! Én mindenkinek csak ajánlom ezt a gyönyörű szigetet! Skalában csodaszép tiszta a tenger és van apró kavicsos és homokos rész is! Nekünk ez sokkal jobban tetszett mint a Mounda beach.
Ja, és nagyon szép köveket lehet gyűjteni minden felé!
Ezeket a Myrtos beach-en szedtem össze!
#1957952012-10-07 22:33:34 Válasz a #195793. hsz-ra
Rövidesen jövök a listámmal, hogy mit vásároltam a nyár alatt - figyelem, hosszú hsz lesz
De tényleg, mi jöhet még? A sziget legjobb manikűrösének nevét-címét ne osszuk meg itt a fórumon?! Vagy valami jó fogyókúrás receptet nem akar valaki megosztani velünk?!
Kíváncsi vagyok, legközelebb mi lesz, amit megoszt a topikkal - hogy hol kapható lila körömlakk Skalán?
#1957992012-10-08 09:26:16 Válasz a #195797. hsz-ra
Mindannyian tudjuk - Kónyu is, ezért viccelte el, meg hogy meg legyen az örömöd - dafke írod le a pompomos cipőcske esetét. Ezzel semmi gond nincs alapból, minthogy mindannyian nagyon örülünk annak, hogy jól érezted magad. De esetleg ha már innen szedegettél össze infókat, akkor tisztelj meg minket azzal, hogy a nagy általánosságokat leszámítva, miszerint: Kefalónia és Skala csodálatos, Marcsi nagyon aranyos és minden szép és jó: konkrétumokat is írsz: merre jártál, mit láttál, volt ami csalódást okozott vagy jobban tetszett, mint amire számítottál stb.
Ezt azért is kérem, mert magamból kiindulva, ha valaki elhatározza, hogy felkeres egy szigetet, s eljut odáig, hogy ezt a fórumot tanulmányozza: visszafelé kezdi el olvasni az infókat. Tedd meg, hogy felkelted az érdeklődését a jövőbeli Kefalónia-rajongóknak
Több, mint egy hónapja hazaértünk a szigetről. A szépségét már annyiszor taglalták, hogy ebbe nem folynék bele, inkább néhány személyes élményemet osztanám meg, ha nem bánjátok.
1. fejezet: Marcsi szülei
Indulás előtt néhány nappal e-mailben megkerestem Marcsit, hogy ha arra kerül sor, segítene-e autót bérelni. Természetesen igen volt a válasz és kedves invitálás. Úgy éreztük, hogy viszonoznunk kell a gesztust, ezért felajánlottuk, hogy – mivel innen a fórumról tudjuk, hogy a környékünkről származik – postáskodunk neki. Ha van olyasmi amit a rokonaitól el kell hozzá juttatni, úgy azt mi szívesen elvisszük Kefaloniára. Marcsi köszönte, de azt írta, a szülei nemsokára kiutaznak hozzá, és mindent visznek majd, amire szüksége van.
Indulás helyszíne, hajnal 2 óra 40 perc... már a busz felső szintjén ültünk, amikor a lépcsőn kissé szuszogva lépkedett felfelé egy tizennyolcat a napokban betöltött, idősebb hölgy és hasonló korú férje. Mivel csak mi ültünk még odafent, evidens volt, hogy tőlünk kérdezték:
- Jó reggelt! Vagy mi is van... gyerekek, hol van az 55-ös ülés?
- Jó reggelt! Kicsit előrébb van... elnézést... csak nem Marcsi szülei?
- De...
Innentől kezdve az egész nyaralás alatt mindig kerestük egymás társaságát. Sokat beszélgettünk, és jó ismerősökként váltunk el a nyaralás végén.
2. fejezet: Marcsi
Megérkezve Kefaloniára, beszálltunk a kompból alig kigördülő Grandos buszba. Ahogy Porosból Skála felé tartottunk - jobb kanyar, bal kanyar, föl, le... -, B, C, D kategóriás jogsimmal a zsebemben arra jutottam asszonykámmal egyetértve – teherautót és buszt tizenhat éve nem vezettem - , hogy mi bizony nem bérlünk autót. Ha ez az útszakasz a sziget egyik legegyenesebb aszfaltcsíkja, akkor mi inkább gyávák vagyunk. Marad a fakultatív program. Nem bántuk meg s ennek egyik oka maga Marcsi. Részt vettünk a szigettúrán, Myrtos-i strandoláson, Aenos-hegyi túrán, a fiskardoi és az ithakai hajókiránduláson. Marcsi TÉNYLEG huszonnégy órás szolgálatban van, legyen szó orvosi szobában való tolmácsolásról, vagy akár a vendégek által erőltetett esti koktélozásról. Utóbb esetben volt szerencsénk hatszemközt elbeszélgetni vele és egy kicsit az idegenvezető mögé nézni. Mindent egybevetve egy végtelenül segítőkész, kicsit szarkasztikus humorú, talpraesett nőt ismertünk meg benne.
3. fejezet: Socrates taverna
Ahol a római villa romjai felé ereszkedünk a Hermes apartmantól, ahol az út kiszélesedik egy kissé két-három pálmafa miatt, ott található a Socrates taverna. Még itthon, az interneten néztem ki az éttermet, mivel házi készítésű ételeket kínáló, családi tavernának hirdette magát. Már szombaton, érkezésünk estéjén megkerestük és megkóstoltuk a húsos pitét. Ízlett, így – mivel szeretjük a megszokott dolgokat – úgy döntöttünk, hogy ez lesz a Tavernánk. Hét estéből hat alkalommal itt vacsoráztunk. (csütörtökön, az érdeklődés hiányában elmaradt görög est helyett Marcsi szervezett egy vacsorát a Manolisban.) A Socratesben ettünk souvlakit, töltött paradicsomot, muszakát, klefticot, grillezett halat, és amolyan tavaszi tekercs-szerű, disznóhúsból készült isteni étket, aminek nem tudom a nevét. A házi desszertjeik... szuperlatívuszokban lehet csak róluk mesélni... citromos pite, valami mogyorós-karamellizált süti, ribizlis szelet, pudingszerű izé... Az Olympos tetején ilyesmi lehet a manna...
Keddtől ráhagyatkoztunk a pincérre, azt ettük amit ajánlott. Bátor dolog volt, mivel a nullához közelít az angol tudásom, de sosem bántuk meg. Egy alkalommal Dimitros megunta a bénázásomat és a nem épp kifinomult „bill, please” számlakérési formulát, egy cetlire latin betűkkel de görögül leírta a következőket: Ti kanis? Poli kala. Logariazmo parakallo. Másnap érkezésünkkor, a kézfogás kiséretében kissé félrefordított fejjel várta a görög párbeszéd kezdeményezését. Én jó diákként meg is kérdeztem, hogy „Ti kanis?” mire ő: „Kala.” Aztán visszakérdezett és én válaszoltam. Mindannyian jól mosolyogtunk, s a vacsora végén már szinte természetesen jött a logariazmo parakallo. Egy alkalommal megkérdeztem, hogy ki a szakács, mire a pincér nagy hangon hívta ki a konyhából... Elenit. Az alacsony, szőke lány mosolyogva jött oda én pedig amennyire tudtam, megdicsértem a főztjét.
Az étterem nem puccos, talán csak a verandára felfuttatott szőlő díszítette valamelyest. Egyszerű, fehérre festett fa asztalai és székei, a folyamatos, halk görög zene olyan hangulatot teremtett, amire ma is szívesen gondolok vissza. Ha csak elsétáltunk a taverna előtt, a pincérek barátságosan integettek nekünk s búcsúzáskor együtt fotózkodtunk a családdal, akiktől kaptunk egy üveg saját bort is. Végül a lelkünkre kötötték, hogy a fotókat mindenképp postázzuk el, mert felkerülnek majd a többi közé, a taverna egyik falára.
Sok más nagyon jó élmény között talán ezek voltak azok, amik igazán meghatározták ezt a nyaralást...
#1958082012-10-08 14:31:09 Válasz a #195803. hsz-ra
ez most kicsit OFF lesz
Kedves Eiga!
Talán elkerülte a figyelmedet, hogy mi volt a probléma gyökere, mivel azonban vetted a fáradtságot, és megszólítottál én sem restellem és megpróbálom neked zanzában leírni, mert lehet, hogy visszaolvastál, de bizonyára nem elég figyelmesen.
Itt nem arról volt szó, hogy letromfoltunk volna egy kezdő fórumost, hogy kérdezni mer: nem szokása az itt senkinek, bár az is igaz, hogy kinek-kinek türelme szerint kiveri a biztosítékot időnként az, hogy vannak akik csak úgy "beesnek" beböfögnek kettőt, nem pazarolnak időt a visszaolvasásra, majd eltűnnek. Dehát ilyennek is kell lenni, szerintem ez még nem tragédia.
Mi jelen esetben azon akadtunk ki, hogy a kedves érdeklődő Lefkada után kérdezett, s miután Kónyu jószándékúan válaszot rá - majd később Nikivel rá is jöttek, hogy a kérdés rossz helyre jött - András kiigazította, hogy az Apollon nem utaztat, majd a honlapot is belinkelte, mintha Kónyu szándékosan akarta volna félrevezetni. Azt meg sem említem, hogy a nevét se írta helyesen. Pedig ha kicsit visszaolvasott volna rájön, hogy eltévesztette a topicot, és senki se bántotta ezért (sem). Úgyhogy nem érzem jogosnak a megállapítást, miszerint kinek mekkora arca van. Azóta se láttuk, se elnézést nem kért, se semmi..... Az, meg hogy Kónyu mennyit tett már hozzá ehhez a topichoz, információval képpel, kedvcsinálóval megint más dolog. Se neki, se nekem se másnak nem célja elriasztani a újakat ettől a szigettől, sőt..... Ezért is bíztattam maartitát arra, hogy konkrétumokat is írjon, mert biztos a legutolsó beírásokon akad meg a kereső szeme... Én is nagyon szívesen segítek, ha tudok, úgyhogy, ha ez az uticél és konkrét kérdés van, akkor rajta, tedd fel bátran! Jó tervezgetést!
Egy utolsó OFF,aztán a lényeg:Kónyu,ne adj ötleteket,mert a miséből kiindulva a következő oldalon tuti akad valaki,aki megkérdezi:"tényleg tudsz egy jó manikűröst Kefalonián?"
De:Marcsinak jó készülődést,és várunk haza Miskolcra,ha megjöttél dobhatnál egy e-mailt,hogy küldjem a Londoni képeket!!!!