#1885032012-06-22 22:30:35 Válasz a #188496. hsz-ra
Toloban és Nafplioban már többször voltunk.Ott kezdődött a szerelem Görögország iránt 1989-ben.Akkor még Nafplio mögött lévő szép öböl(Karathona beach) még vadkemping volt és ezernyi görög és kalandvágyó turista paradicsoma volt.
Ha lesz 1 kis időm töltök majd fel néhány képet:)
Nem szoktuk megtervezni a napi programokat.Általában 1-2 nap strandolás után beülünk az autóba és útra kelünk.
#1885042012-06-22 22:38:55 Válasz a #188503. hsz-ra
Hú '89-ben én még csak kis tinédzser voltam.
Voltam már több helyen is kint, de eddig a Peloponnnészosz vitte a pálmát. (és persze Hydra szigete:))
Bár ki tudja, idén Thassos lehet, hogy átveszi a vezetést.
Várom a képeket, szivesen megnézném, milyen Zacharo!
Nekem tavaly volt szerencsém Zacharoban nyaralni. Nagyon kedves kisváros, több kilométer hosszú, nagyon lassan mélyülő, puha homokos tengerparttal.
És hát ugye itt volt az egyik legnagyobb erdőtűz 2007-ben. És kempingeztünk is a leégett fenyők alatt, amelyeknek a lombkoronája az égett ágak felett gyönyörűen zöldell. Érdekes és borzongtató is volt egyben. Fantasztikus, ahogy a természet regenerálja önmagát!
Ha van módotok, menjetek lejjebb a parton és nézzétek meg Pylos-t, egy gyönyörű városka:
És Methoni-t. (Ez egy másik, nem ami Pieria-ban van):
#1887172012-06-24 22:11:00 Válasz a #188694. hsz-ra
Methonit a szivembe zártam 12 éve voltunk ott, a Finiki felé tartó út feletti domboldalon volt a szállásunk szenzációs rálátással az öbölre meg persze az erődre.Remélem visszajutok még oda egyszer.Fantasztikus mikroklímája van ,az augusztusi hőségben is minden virágzott a partmenti sávban,pár méterrel odébb már csak a kopár kövek,sziklák.
Egyre több felé járok az országban és ismerek minél többet belőle (és leginkább/általában nem a leggyakoribb népszerű üdülőhelyek) És igazából, ha megkérdeznek, mi a kedvenc helyem itt, hát nem biztos, hogy gondolkodás nélkül tudnék - ha egyáltalán tudnék - választani!
De egy biztos, eddig minden rokonomat, barátomat aki nálam járt egy helyre mindig elvittem, és ez Nafplio...
Kedves Fórumosok!
Íme néhány képecske:)
Bár úgy látom,újat nem tudok Nektek mutatni,azért megpróbálom feltölteni.
Remélem nem lesznek óriásiak
Zacharo beach (ahogy én szeretem,távol a nyüzsitől)
[/img]
Neda vízesés
Egy szomorú időszak 2007-ből,Zacharóban:(
Voidokilia,a kihagyhatatlan
Elefonisos (Gyönyörű,de számomra csalódás volt a rengeteg ember.Hétköznap mentünk(ahogyan itt a fórumon ajánlották)egy augusztus eleji napon,nem kaptunk sehol sem szállást. Lehet,hogy pont egy frekventáltabb időszakot fogtunk ki:(
Most rámértél a szívemre egy csapást! Eddig is húzott vissza, de most meg kiabál.
Ezek közül csak Elafonissoshoz volt szerencsém, még
De a többit is látnom kell előbb, vagy utóbb!
Azért jöhet még néhány kép, nem baj, ha sóvárgok!
Tavaly nyáron majd egy napos túrát tettünk a folyóban gázolva. Isteni, gyönyörű és a sziklák közül feltörő kis források vizét ittuk.
És persze a nagy vízesésnél fürödtünk is. Hát a lelkem kifagyott, pedig augusztus közepe volt. De ha már ott jár az ember, hát csak nem hagyja ki...
Ráadásul régészeti feltárásokból is van sok arra fele!
És a nap végét egy vacsorával zártuk a völgy felet:
Ezzel a panorámával:
Szóval ha módotok van rá, irány a Peloponnészosz, Nagyon megéri!!!
#1891672012-06-27 10:19:54 Válasz a #189137. hsz-ra
Egyetértek!
Sajnos tavaly csak az előzetes tervekbe került bele, aztán, egy kis "láb-probléma" miatt már esélyem sem volt a bevállalására.
De ha arra járunk legközelebb, akkor már most megvan az egyik fix célpont. Persze, van már több is!
Pont 4 éve annak, hogy ilyenkor, novemberben pár napot a Peloponnészoszon töltöttünk.
Csodaszép volt! Folyton esett az eső, ha jól emlékszem, egyetlen olyan nap volt, amikor nem esett az eső, mégis a szívembe lopta magát ez a vidék is. A bájos városkák-falvacskák, a homokos (és sok kagylót-csigát rejtő) strandok, a rengeteg zöld - az esőtől minden a zöld különféle árnyalataiban pompázott - , a finom kaják
A beszámolót most küldtem el, remélem, elolvassátok! Tudom nincs benne sok infó, totál felkészületlenül, csak találomra autóztunk.
#1963112012-11-09 09:58:31 Válasz a #196310. hsz-ra
Szia Medi!
Egyből lecsaptam az írásodra, és nagyon tetszik! Teljesen átéreztem az ottani hangulatot!
Szívem csücske ez a vidék, bár ezeken a helyeken még nem jártam. De fogok! Már alakul a terv is a fejemben. Hogy mikor, az még elválik, de egyik fő-fő célpontom, ugye Kréta mellett.
Az én írásom is most készült el, a mi utunkról. Csak egy közös pont van benne a Tajgetos. Hamarosan olvasható lesz....
#1963152012-11-09 20:05:27 Válasz a #196310. hsz-ra
Szia Mediterraneo!
Nagyon tetszett a leírásod a fotókkal 5*.
Elő is kaptam a térképet és végignéztem merre jártatok. Mint egy jó kis úti film/leírás. Remélem egyszer eljutok én is ezekre a gyönyörű és hangulatos helyekre.