Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 5806
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197055 Üzenet linkje2013-01-03 13:59:01 

Apollon szó szerinti válasza a reklamációmra: " Január előtt a csoportoknak lehet bejelentkezni... De reméljük sikerült áthidaló megoldást találni!!" Hááát.... Szerintem ez nem túlságosan utascsalogató. (Egyébként sikerült, de nem velük)
# 5807
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197060 Üzenet linkje2013-01-03 15:08:31  Válasz a #197055. hsz-ra Előzmény #197055

Na most beijedtem:(((
2 ünnep közt kértem az ajánlatokat az Apollontól, hozzáteszem, sok éve velük utazunk.. gondoltam, még ráérek, nem is foglaltam még...bár mindig ráfaragok a lassúságommal...de megint nem tudok dönteni.
DE erre felbuzdulva visszaolvastam a levelet, és valóban:

"A foglalásokat 2013. január 2-ától tudjuk visszaigazolni, azonban az aktuális szabad férőhelyekről telefonon (269-5855, 269-5856) tudunk pontos tájékoztatást adni. Ebben az esetben lehetőség van arra is, hogy a kiválasztott szálláshelyet félretegyük a foglalásig."

No??? Ilyen egyik évben sem volt a levelekben...
Egyébként a Párom a Grand-al akar menni... én húzom az arcom a WC nélküliség miatt:(

# 5808
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197063 Üzenet linkje2013-01-03 16:12:47  Válasz a #197060. hsz-ra Előzmény #197060

De ott legalább félre teszik (már ha van mit félretenni). Aeolusnál max. 24 órára teszik csak félre, mert én is pont az itt olvasottak miatt telefonáltam, hogy hova mikor mennék és 10.én be is fizetném a teljes összeget, de akkor is csak 24h icon_confused.gif
# 5809
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197064 Üzenet linkje2013-01-03 16:40:24 

Köszi,h.apci.Ezt az utóbbi időben én is észrevettem,hogy mintha kevésbé találkoznának az elképzeléseink a nyaralás megtervezésében ,de a sodrófát észben tartom.Módszer az is,hogy egyik évben én döntök,másik évben a férjem.

ÁGICA!Hosszú évek óta buszozunk,még sosem használtam a wc-t,ha volt,akkor sem!Csak emiatt ne aggódj!Ha nagyon muszáj,úgyis megállnak!!!

# 5810
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197067 Üzenet linkje2013-01-03 17:40:48  Válasz a #197064. hsz-ra Előzmény #197064

őőő..aranyos vagy, de én már nem fogok változni.... tudom, ez az én bogaram, de ez örök vita nálam... mindegy, a Diasnak hiába van WC, mindig bezárja, és párszor már voltunk velük, és kibírtam....de majd kiderül, mi lesz...tudod, majd ha elfogynak a helyek:(((akkor már késő lesz..
na velük 100% ,h nem megyek, tavaly megint ráfaragtunk velük...

# 5811
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197073 Üzenet linkje2013-01-03 21:42:50  Válasz a #196962. hsz-ra Előzmény #196962

Anyuci!

Egyetértek azzal amit írtál.. Pargat én is nézegettem, csak az a baj, hogy ide nem sok iroda utaztat.. Sajnos..
Igen.. Én is azt látom Apollonnál évről évre kevesebb szállás van.. Lefkadát is néztem náluk pl, de valahogyan a szállás nem igazan győzött meg..
Pedig nem az lenne a cél egy ilyen nagy irodának, hogy minél többet velük utazzanak?! Ezek szerint nem!
Az a baj nem csak náluk drága a repülős út.. Sok más irodánál is sajnos.. Talán ez miatt választja inkább mindenki az olcsóbb buszos utakat..icon_smile.gif
Meglepődve olvasom, hogy így működik náluk a foglalás.. Érdekes.. Pont ezért vigyáznék, mert valami itt nem kerek az egészben..
Nekem sem a szíven csücske Paralia és Sarti sem.. Ide amúgy is sokan mennek, no meg sok iroda is utaztat ezekre a helyekre.. De addig amíg van sok más szép hely marad más..
Apollonnal nem utaztam még, így véleményt nem igazan tudok mondani.. Csak amit manapság olvasok..

Grand Tourssal már többször utaztam.. Színvonalas iroda.. Azt adja amit kínál.. Valóban kevés a szállása.. Úgy hallottam, hogy idén Parga is lesz a kínálatban.. Aztán nem lett valahogyan.. Sajnos..:S
Hát nem tudom Törökországtól félek.. Nem igazan tetszik.. Egyik ismerősőm tavaly volt kint velük törökbe.. A képek alapján amit készített hát nem mennék ebbe az országa..icon_smile.gif Egyáltalán nem fogott meg:)

Hmm.. Diassal is utaztam már.. Én akkor nem tapasztaltam semmi gondot.. Szállásai igaz nem egy luxus de apartmantól ne várjon az ember csodát..icon_smile.gif

# 5812
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197076 Üzenet linkje2013-01-03 23:08:53  Re:

Igen.. Én is azt látom Apollonnál évről évre kevesebb szállás van.. Lefkadát is néztem náluk pl, de valahogyan a szállás nem igazan győzött meg..
Pedig nem az lenne a cél egy ilyen nagy irodának, hogy minél többet velük utazzanak?! Ezek szerint nem!

Isti! (és anyuci)
Én nem azt látom, hogy évről évre kevesebb lenne a szállásuk. Ha megszűnik egy apartman, van helyette másik. Két éve még csak négy apartmanházuk volt Pargán, most van legalább öt. Lefkadan is most egy újabb ház is van a régi kettő mellett. (+vannak drágább hotelek, de az sajnos nálunk sem játszik)
De még ha úgy is lenne, hogy kevesebb szállásuk van, az valószínüleg nem azért van, mert nem azt szeretnék, hogy minél többen velük utazzanak. Inkább talán azért, hogy a meglévőket a gazdasági helyzet miatt folyamatosan csökkenő érdeklődés mellett meg tudják tölteni, és rentábilisan tudjanak működni. Így talán bízhatunk abban, hogy ezt a "csekély számú" aoartmant meg tudják tölteni, és még a szezon végi utasok is számíthatnak arra, hogy lesz nyaralásuk, és még haza is hozzák őket.
Nekem ez a meglátásom, de még az is lehet, hogy tévedek. Semmi sincs kizárva.icon_smile.gif
Én már többször utaztam velük, soha nem volt semmi problémám, és remélem ezután sem lesz!

# 5813
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197079 Üzenet linkje2013-01-04 08:37:38  Válasz a #197076. hsz-ra Előzmény #197076

Pévi, mivel hosszú évek óta az Apollonnal utazunk, van viszonyítási alapunk. Szerintem az nem kínálat, hogy egy nyaralóhelyen van 1 foglalható apartman, válogass abból. Ha ez azért lenne, mert nem töltődnek meg a szobák, akkor Santorinin, Rodoszon, Kos-on és a többi biztosan csodálatos, de - úgy gondolom - a többség számára szinte elérhetetlen szigeten nem lehetne Dunát rekeszteni a szállodai lehetőségekkel. És amikor a busszal elérhető nyaralóhelyeken már január elején lefoglalják a szobákat, és sokan már akkor hoppon maradnak, elég rossz hivatkozás, hogy nem tudják eladni a lekötött szállásokat. Amikor négyen utaztunk volna velük, náluk nem is találtunk szállást, akkor megkaptuk, hogy Paralián és Sartin vannak 4 ágyasok. Csak éppen ez nem úgy működik, hogy oda megyek, ahová tudnak 4 ágyast ajánlani, hanem, hogy ahová menni szeretnék, oda legyen lehetőségem. Már többször előfordult, hogy egyénileg foglaltunk és velük csak buszoztunk, de a mostani € árfolyam mellett sajnos még mindig az irodák az olcsóbbak. Pláne,hogy autó, jogsi, és repülőre költhető pénzünk hiányában kénytelenek vagyunk oda utazni, ahová - vagy legalább amerre - az irodák utaztatnak.

Nekem a Grandnál a buszokkal nemcsak - vagy leginkább nem - a wc hiánya "fáj", sokkal inkább a lábtartók hiánya. Tavalyelőtt Marmarasra kisebb busszal utaztunk, kínszenvedés volt anélkül, hogy a lábát az ember fel tudná kicsit emelni. Idén velük is néztük Tolot, de ahogy olvastuk, oda is ilyen buszok mennek, így ez kilőve. Az Apollonnál a sok év alatt ilyen probléma soha nem volt. Ha erre is odafigyelnének, akkor nagy valószínűséggel ők lennének a nyerők.

# 5814
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197080 Üzenet linkje2013-01-04 08:42:12 

A 2012-es Zakynthosi nyaralás kivételével mindig az Apollonnal mentünk. Nekem sokkal szimpatikusabbnak és szervezetebbnek tűnt, mint a Grand. Az Apollonnál felszállok Bp-en, és végigutazom a nyaralóhelyig az utat. A Grand a szegedi tescónál nem igazán volt a helyzet magaslatán. Több mint 1 órát vártunk a későn jövő buszokra, hogy mindenki át tudjon szállni, visszafelé pedig vissza kellett fordulni, mert otthagytunk 2 utast a tescóba.
# 5815
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197081 Üzenet linkje2013-01-04 08:56:16 

Aggódni kéne az apollón travel miatt? Én elég megbízható irodának ismerem. lehet, hogy buszos utazásokba ők inkább Sartira és Paraliára koncentrálnak, de pl a Zeus travelnek Sartin alig van néhány apartmanja míg Stavrosban egy csomó lekötött házuk van. Szerintem ez iroda függő, hogy ki melyik részre öszpontosít.
# 5816
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197086 Üzenet linkje2013-01-04 10:34:22 

Szia anyuci68!
A Grandnál az utaslétszám dönti el, hogy milyen buszt adnak. Tavaly ősszel mi Tolora nagyon kényelmes emeletes busszal mentünk.

Szia Dettix!
Igaz, előfordul a Grandnál, hogy Szegeden várakozni kell, viszont gondolni kell azokra is akik vidéken laknak. Mi is csak komoly viszontagságok után tudnánk Budapestre bejutni, pláne felcuccolva. Sőt korai indulásnál meg sem tudnánk oldani. Inkább várakozok Szegeden. A gyüjtőjáratok majdnem mindíg tele vannak, lyen hálózata egy irodának sincs.

Szia Isti26!
Azt mondták a Grandnál, hogy Pargán nem találtak megfelelő szállást, egy bizonyos szint alá nem akarnak menni. Ebben viszont igazuk van. Sajnálom, mi is Pargára vártunk.

# 5817
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197088 Üzenet linkje2013-01-04 10:37:56  Válasz a #197079. hsz-ra Előzmény #197079

OK. Biztos igazad van, ha te így tapasztaltad.
De ezzel együtt még mindig nem tudom, hogy miért 1 apartmanról beszélsz, amikor pargán van 4 olcsóbb és 5 drágább apartmanházuk és szállodájuk.
Január elején az előszezoni és utószezoni helyek kelnek el villám gyorsasággal (nem véletlenül), de nekik a főszezonban is meg kell tölteni az apartmanokat. Ezért nem vállalják túl magukat, és ezért nem kell aggódni az Apollon travel miatt.
,,,és valóban, sajnos mindig mindenkinek az igényét egy iroda sem fogja tudni kielégíteni. Ezért pl. ha Zakinthos-ra, vagy Kefalóniára vágyom szívesen fogok felülni más megbízható iroda (pl. Grand) autóbuszára.

# 5818
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197089 Üzenet linkje2013-01-04 10:38:52  Re:

Isti26 írta:

Az a baj nem csak náluk drága a repülős út.. Sok más irodánál is sajnos.. Talán ez miatt választja inkább mindenki az olcsóbb buszos utakat..icon_smile.gif
i

Ha repülővel szeretne utazni az ember akkor érdemes elkerülni az irodákat, mert egyénileg az utazási iroda által felkínált ár töredékéért tudsz venni repülőjegyet. Buszos utaknál nincs ekkora differencia, főleg ha 2 fő utazik együtt.

# 5819
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197090 Üzenet linkje2013-01-04 10:43:00 

Dettix, osztom a véleményed. Én sem találtam túl szervezetnek a Grand Tourst. Egyetlen egyszer utaztunk ugyan velük, amikor Neos Marmarasra mentünk (mivel ide csak egyedül ők utaztatnak), de nem voltam elájulva tőlük.
Letöbbször az Apollonnal utaztunk. Nekünk bevált. Soha nem volt velük semmi gondunk.
Két alkalommal utaztunk a Kalandozás Travellel. Velük is maximálisan elégedettek voltunk. Pargán is velük voltunk. 2011-ben a Walterrel kooperáltak, vagyis közösen utaztattak. Aztán tavaly a Walter megszűnt, így a kalandozás sem szervezett már ide utat, amit nagyon sajnálunk.

# 5820
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197091 Üzenet linkje2013-01-04 11:09:53  Válasz a #197086. hsz-ra Előzmény #197086

Szia gypanni!
Tavalyelőtt hazafelé mi is emeletessel jöttünk Granddal, azzal nem volt gond. Viszont Toloba elindulni lábtartó nélküli busszal, azt nem bírnánk ki. A lányomon kívül nem vagyunk már tinik, ilyenkor már a vérkeringés sem a régi. Lehet, hogy ősszel már betelt az emeletes busz, mert akkor már olcsóbbak az utak. Viszont a gyerekem iskolás, így nálunk az elő- és utószezon nem működik, ráadásul eddig a munkám miatt én is akkor tudtam leginkább utazni.

Olvasom a hozzászólásaitokat a Granddal kapcsolatban. Nekem amiért szimpatikusak, az az, hogy normális apartmanokat foglalnak, ki tudod választani, hogy melyik szobába akarsz menni, leírják, hogy mi az előnye illetve hátránya egy-egy szobájuknak. Ezek abszolut pozitív dolgok számomra. Úgy gondolom, hogy ezt bármelyik iroda meg tudná tenni. A buszra lefelé Pesten felszálltunk, leszálltunk Marmarason.
Visszafelé úgy gondoltuk, diliház, amit csinálnak a görög határ előtt, amikor is bevárják az összes buszt, és ott csoportosítják át az utasokat, hogy ki hová érkezik haza Magyarországra. Akkor fejetlennek tartottuk az egészet, és így utólag is biztosak vagyunk abban, hogy ezt máshogy is meg lehetne szervezni.
Aztán idén ismét visszatértünk az Apollonhoz. Az egy dolog, hogy Stavrosban letette az érkezőket, elment Asprovaltára, Vrasnába, ott letette-felvette az utasokat, majd vissza Stavrosba, és akkor vette fel a hazaindulókat (pontosabban akkor még csak a csomagokat). Ez még hagyján. Viszont Magyarországon mindegyik busz elment Szegedre, Kecskemétre, Kiskunfélegyházára, majd onnan indultak tovább Budapestre. Ez meg itt verte ki a biztosítékot. Amennyire flottul megy náluk az indulás, annyira szervezetlen a hazaérkezés. És így már érthetőbb a Grand előbb említett eljárása, még ha nem is tűnik a leglogikusabbnak, ráadásul így a sofőrök fél emeletes-busznyi csomagot mozgatnak meg duplán.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 387 388 389 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu