Sajnos aki nem tud repülővel, vagy saját kocsival utazni annak mindenképpen kompromisszumot kell kötnie a buszos utaknál. Az viszont már egyéni, hogy ki mit bír.
#1970932013-01-04 11:29:45 Válasz a #197088. hsz-ra
Pévi! Tavaly Stavrosban 1 apartman (ahol mellesleg a fontos csak a medence volt, az, hogy az apartmanok milyen szinten lelakottak azzal senki nem foglalkozott), Toroniban 1 apartman, idén Toloban 2, de ebből az árlista szerint az egyikben csak 2 fős stúdiók, tehát 3-unknak megint marad 1 lehetőség. Ezért beszélek egy apartmanról. És persze rendszerint a jobbakat szüntetik meg. Pargán is az szűnt meg, amelyik tavaly a legszimpatikusabb volt, Toroniban évekkel ezelőtt először a Gina szűnt meg, ami a legnyugisabb volt, mire bekötötték a klímát, addigra nem foglalták. A Vangelis nagyon jó volt, tavaly már azt sem lehetett foglalni. Thassoson a Melidában a tulaj neje folyamatosan mosott, takarított, soha olyan tiszta apartmanban nem nyaraltam Görögországban, az volt az első, ami megszűnt. Persze, mindenkinek más az ízlése, úgy úticélok, mint egyéb elvárások tekintetében, és mindenkinek nem tudnak eleget tenni az irodák. Sajnos a saját bőrömön érzem én is a válságot, de valahogy érdekes módon főszezonban is tele busszal utazunk és teltház van az apartmanokban is. A buszoztatásban még mindig, mindennek ellenére az Apollon a verhetetlen, de a szállások és a hozzáállás tekintetében ugyanezt nem mondhatom el.
Az IBUSZ-nak is megjelentek a first minute ajánlatai repülős úticélokra. (Kefalonia, Zakynthos, Korfu, Kréta, Rodosz)
A honlapon még nincs fent, de ha valakit érdekel, szívesen elküldöm e-mailben.
Beleszólva a fejtegetésekbe,csodálkozom a Grandnak azon kijelentésén-gondolom,ők mondták-,hogy Pargan azért nem jelennek meg,mert "bizonyos szint alá nem akarnak menni...".Azért nem akkora durranás egy Grandos szállás,azok pl.,ahol mi voltunk nem voltak extrábbak a Walteros szállásunknál...kétlem,hogy ne találtak volna,ha igazán akarnak,főleg,hogy úgyis felárast csinálnának belőle,ez az új szokás.
Más:viszont valóban gond a vidéki indulás,főleg,hogy az Apollon Lefkadai Pargai útjai CSAK Pestről indulnak!Vajon mi okból,mikor a Paraliai járatokkal egyszerre indulnak,ihy akár a vidéki felszállásokat azokkal együtt lehetne bonyolitani...egyből könnyebb lenne a döntésem!!!
#1971712013-01-05 19:23:57 Válasz a #197126. hsz-ra
Gypanni!
Pargáról nem szabad lemondani!!! Oda bármi áron is, de szerintem el KELL menni! Álomszép!
De persze én könnyen beszélek, mert én pesti vagyok.
Egyetértek Miskolciutas azon okfejtésével, hogy Pargára és Lefkadára miért csak Pestről indulnak utak. Ez csupán szervezés kérdése volna az iroda részéről.
Másrészt lehet, hogy át kellene gondolni az utázási irodáknak Pargára történő utaztatást. Egyre nagyobb az igény erre az üdülőhelyre. Ezzel szemben a kinálat csökken. Két éve még a Walter és a Kalandozás Travel is indított ide utakat. Az idén már, ha jól látom csak az Apollón és az Aeolus. Most kezdik az emberek felfedezni e csodás helyet. Mivel ez még szárazföld és autópályán megközelitehető, igy a távolság ellenére időben jócsán lecsökken az út. Szinte annyi idő alatt leér a busz Pargára, mint Sartira.
Apollon nálunk is ezért ugrott.Vidékről csomagokkal nem könnyű Pestre felvonatozni,nem is beszélve róla hazafelé mekkora szívás.Így megyünk az Aeolus-al 10 perc alatt kint vagyok taxival a találkozóhelyen.Ja és mindez INGYEN!!nem fejenként + 3500 ft-ért!
#1971762013-01-05 20:51:33 Válasz a #197173. hsz-ra
Én azt gyanítom, hogy éppen a nagy érdeklődés miatt a szállásadók is fokozatosan verik fel az áraikat, amit a magyar irodák már nem tudnak megfizethető áron, reálisan értékesíteni. Mivel nem túl nagy a település, és nagyon sok (jól fizető) nyugati turista van, így a feltételeket abszolut a szállásadók diktálják.
Sziasztok!
Idén lesz egy évtizede, hogy Görögországba szerettem:). Először azt sem tudtam hová megyek, nem volt internetünk csak barátnőmtől tudtam sok szép dolgot. Több évére rá néztük meg melyik utazási irodával voltunk, azóta megszűnt. Se infónk se vélemény se előítélet se magasabb elvárás nem volt bennünk. Ezért is (talán) mindennel megelégedve jöttünk haza.
Eleinte mi is+3500-ért mentünk fel Bp-re. tőlünk a vonat és a trolijegy kb. 4000 felett lenne. Tavaly és tavalyelőtt már vonatoztunk. Azért jobb ez nekünk, mert nem 9-től vagyunk a buszon és előtte a homokóránál el ücsörgünk. Mindig 1 utazótáska + 1 hátizsák a csomagunk. Gyerekekét is visszük bár egyre ügyesebbek.
Idén Apollonnal mennénk újra, csak a család még variál pedig már rég foglaltam volna. Igaz páromnak még nincs munkája de lassan az is megoldódik.
#1971892013-01-06 13:12:15 Válasz a #197122. hsz-ra
Ez így igaz ahogy leírtad,mivel rendszeres görögországi utazó vagyok,és voltam már pár helyen,de legtöbbet Pargán,egy pár utazási irodával és csak a Grand Tours irodában csalódtam!Szerintem lenne még mit tanulniuk!Nem csak,hogy a szállásuk de az utaztatásuk se öt csillagos szolgáltatás.Kétszer voltam velük,volt olyan szállásuk ahol még strandjuk se volt,és összesen 3 közért,meg 5 étterem az egész városban.Pargán így nem járhat az ember!Főleg,hogy Parga a tehetősebb nyugati nyaralók kedvenc helye.
Én viszont szeretnék a Grand tours mellé állni. Okés, hogy nem utaztatnak mindehová, de ahol én eddig voltam velük, ott csak poztitiv tapasztalatokról beszélhetek. Mind a buszos utazás, mint a szállások tekintetében nekem nagyon szimpatikus volt az iroda, segitőkészek, felkészültek a munkatársak is. Mindig azt kaptuk, amiért befizettünk, az idegenvezetőik pedig kifejezetten jól végzik a dolgukat. Ja, és náluk több vidéki városban is fel lehet szállni a buszra.
Nem gondolnám, hogy annyival (vagy egyáltalán nem?) rosszabbak a többi irodánál.
Egyetértek veled Messinia. A Grand az egyetlen, ahol a legapróbb részletekig mindent meg lehet tudni a szállásról és annak környékéről. De ettől függetlenül én mindíg szétnézek még az interneten és csak alapos tájékozódás után döntök. Én háromszor utaztam velük és mindíg azt kaptam, amit igértek, sőt... Én maximálisan elégedett vagyok velük. Ja és én mindíg vidéken szállok fel gyüjtőjáratra, ezzel se volt még soha gond.