#1969922013-01-01 09:52:44 Válasz a #196973. hsz-ra
Szia!
Az Aeolussal utazunk, immár 7. alkalommal. A Marina apartmanházat néztük ki, a foglalást már elküldtük. Indulás júl. 18-án. A visszaigazolást várjuk.
Nagyon készülünk, amit lehet, meg szeretnénk nézni. Minket is többet látnak az ókori romok környékén, mint a tengerparton kinyúlva. Imádjuk a tengert, de a parton is inkább bóklászunk, mikor kedvünk tartja uszúnk egy nagyot, de kifeküdni csak úgy, nem tudunk. Ha a parton vagyunk, akkor is napi több km-t gyalogolunk. Általában 1 nap tenger, 1 nap túrázás. Minden ami történelem, meg kell nézni, mászni.
Ja és Boldog Új Évet minden fórumozónak és mindenkinek, aki imádja Görögországot!
#1969942013-01-01 10:09:23 Válasz a #196992. hsz-ra
Szia Gaby!
Nos, akkor hasonló a szemléletmódunk, az ókori romok nálam is verhetetlenek, és én sem birok minden egyes nap a parton feküdni.
Te láttad már az óriástérképet?
#1970102013-01-02 11:49:43 Válasz a #196994. hsz-ra
Szia Messinia!
Nagyon jó a térkép, eddig még nem találkoztam ilyennel. Csak a mi appartmannunkat nem tudom betájolni rajta. Csak annyit tudok, hogy a kis kikötő közelében, közvetlenül a tengerparton van (kb. 10 m). De nem is ez a lényeg, hanem, hogy hova tudunk eljutni innét.
Már tervezzük a saját szervezésü utakat, de lehet, hogy fakultativra is befizetünk. Annyi látnivalót összeírtunk, hogy nem is lesz elég a 12 nap. Pargával is igy voltunk, ezért 3x is elmentünk oda. Még most sem láttunk Epirus-ban mindent.
Biztosan itt is így leszünk. Már nagyon várom.
#1970172013-01-02 16:01:37 Válasz a #197010. hsz-ra
Gaby, biztos, hogy unatkozni nem fogtok!
Mi csak pár dolgot néztünk meg Tolo környékén, és szívem szerint én is visszamennék, hogy lássam még, ami kimaradt. Napflionba szinte kétnaponta átjártunk, úgy a szivembe zártam.
Fakultativon mi csak a Hydra-Spetses hajóúton voltunk, az szerintem megérte, bár nyilván időhöz voltunk kötve, nem a mi tempónkban néztünk szét, de a hely gyönyörű, és a hajóutat is nagyon élveztük.
Dettix én Paraliára vagyok befizetve de úgy néz ki Toloba is menni fogok ugyan abban az időben mint te. De ez még nem biztos. De én a Thetisbe gondolkodok. Tényleg aki volt Toloba merre található aq Yannis? A másik apartmant megtaláltam a fenti térképen...
#1970252013-01-02 19:11:00 Válasz a #197023. hsz-ra
Szia Unic!
Szerintem a Thetis nagyon jó valasztas,mi ott voltunk (én jelöltem be a gigapanon)
szuper kis apartman a központban, mégis csendes,tiszta,2 percre a parttól. Nekünk nagyon bejött!
A Yannis apartman (Apollontravel) a nagystrandnál van, de a térképen pont takarásban. Ahol végetérnek a vízparti házak és van egy sárga - gumicsónak?- , na ott van a Yannis.
Annyit még elmondanák róla, hogy aki nem szeret sétálni, vagy a központban szeretne lakni, annak nem jó. Van a mellette nagyon finom pékség, van közért, van étterem, de pl. a Tsiros elég messze van tőle. Mondjuk a távolság mindenkinek más, mi pl. minden este Sarti beachről besétáltunk Sarti központjában és nagyon élveztem.
#1970822013-01-04 09:20:38 Válasz a #197017. hsz-ra
Szia!
Mi Olympia-ba szeretnénk eljutni szervezett úttal. Maga az ókori olimpiák színhelye, Héra és Zeusz temploma nagyon vonzó számunkra. Maszek kirándulással szerintem nem látunk és nem tudunk meg annyit. Igaz húzós az ára. A többi csavargást autóval, vagy busszal tennénk meg. Szeretünk összeállni másokkal, igy az autóbérlés is kevesebbe kerül fejenként.
Már a félszigetet egyszer körbeutaztuk vonattal, de az már volt vagy 20 éve és tényleg csak a part menti nevezetesebb helyeket tudtuk megnézni.
Már nagyon várjuk az utat. Hiányzik a Görög emberek szeretetteljes légköre, az a nyugalom, ami körbeveszi őket.
#1971062013-01-04 15:28:31 Válasz a #197044. hsz-ra
Szia Dettix!
Nagyon tetszik, hogy a Tsiros ilyen központi hely lett, még a szállást is ahhoz viszonyitod.
Bizony az a gyros ott semmihez sem fogható...