én tavaly kérdeztem utána a Hellas Ferriesnél és állítólag a Thessaloniki-Skopelos gyorshajó (flying dolphin) 2-3 éve megszűnt és én arra jutottam, hogy sajnos csak Volosból van hajó ...
én tavaly kérdeztem utána a Hellas Ferriesnél és állítólag a Thessaloniki-Skopelos gyorshajó (flying dolphin) 2-3 éve megszűnt és én arra jutottam, hogy sajnos csak Volosból van hajó ...
Ha tévednék, remélem itt kijavítanak!
Üdv,
Mi eredetileg is Volosból kompoltunk volna....csak oda nem megy repülő...és sajnos már vonat sem.
Szia Zuzel617!
Én tavalyelőtt (2011. nyarára) terveztem volna Skopelost Skiathossal kombinálva egy-egy hétre. Én is csak Volosból láttam kompolási lehetőséget. Igaz mi autóval mentünk volna, de kiszámoltam a komp árakat és igen gyorsan letettem erről a tervről, ugyanis két felnőtt + egy gyerek + egy autó komp ára oda-vissza 100ezer Ft lett volna. (Így inkább egy hetet Pargán és egy hetet Lefkadan töltöttünk Thessalonikivel és Meteorákkal fűszerezve ).
Köszi mindenkinek a gyors válaszokat! Igazán nem tudom mi tévő legyek. Számunkra más módon nem elérhető a sziget. Lehet marad Kréta.... Amit nem bánok De azért kutakodom, hátha rátalálok valami jó megoldásra. Thessaloniki-Volos busszal realizálható? És akkor marad a Volos- Skopelos komp...
Szeretnénk eljutni oda.
Bécsből induló repülőjáratokra (Skiathos) kb. 300.000Ft-ért foglalható repülőjegy 2 fő részére.
Míg a szállás 2 hétre reggelivel pl. 3* szálloda Skopelos szigetén 1054euro.
Zuzel: van busz Thesszalonikiből Volosba, 7:00 (vasárnap nem) 9:00, 11:00.... Menetidő kb 2óra 30perc. Legalábbis úgy írják. Rákeresel rögtön dobja a találatokat.
Bécsből induló repülőjáratokra (Skiathos) kb. 300.000Ft-ért foglalható repülőjegy 2 fő részére.
Míg a szállás 2 hétre reggelivel pl. 3* szálloda Skopelos szigetén 1054euro.
Az jutott eszembe, hogy voltunk már a Halkidikin busszal, az is kb 3 órás út. Az ára 10-12 euro volt. Talán Volosig sem lehet sokkal drágább. A komp mennyibe is kerül? Ha az Igoumenitsa-Korfu kompot veszem alapul, akkor ez sem lehet több 10-20 euronál. Szállást meg tuti lehet találni foglalás és minden faxni nélkül is kb. 50 euro/nap/apartman, és az még nem is a legolcsóbb.
Hm.... csak Thesszalonikiig kéne valahogy eljutni. Már nem megy vonat.
(egyébként volos-skopelos hajóút felnőtteknek 27.50/út, kisautó 50/út. menetidő 3 óra 45 perc. busz thessaloniki-volos között sztem 15 euró biztos van/út)