Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4636
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197360 Üzenet linkje2013-01-09 22:10:23  Válasz a #197342. hsz-ra

a visszaolvasásnak neked kéne, h úgymond a mániád legyen, mert akkor ilyen butusságokat nem írnál, h mindenhol csak a vízesésről van szó (olyannyira nem, h pl. a kónyu által neked most újra leírtakat is megtalálhattad volna már többször is csak itt, a fórumban is-nem beszélve több jól sikerült beszámolóról, melyet pl. medi is említett...)

arról nem szólva, h azért elgondolkozhatnál, vajon mennyire udvarias dolog egy darab kemény hsz után mindjárt másodikra leoltani olyasvalakit, aki már jóval több, mint ezer hsz-nél tart-ergo valószínűleg értékes, segítőkész tagja ennek a fórumnak...

# 4637
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197361 Üzenet linkje2013-01-10 00:52:18  Re:

Hidalgo írta:
... ha már kényesek vagyunk, akkor a személynév előtt sosem lehet határozott névelő. Sharon yacht-ja icon_biggrin.gif (off vége)

OFF: ez így nem igaz, kizárólag írott szövegre áll.
"...A személynév elôtti névelô stíluscímkéje ma alighanem egyszerûen "beszéltnyelvi", hiszen használata nem kötôdik társadalmi osztályhoz, mûveltségi szinthez; csak azon múlik, írásban vagy beszédben fejezzük-e ki magunkat. Beszédben a normális az, ha a személynév elôtt névelô áll: Ezt tavaly már megrendezte a Gothár. A Luschner Vilit megint bevitték. Fölkérték a Takácsot, de ô nem vállalta. Írásban ugyanez nem létezik..."
A fórum meg igazából valahol a kettő közt van, annak ellenére, hogy írott, de a "netes beszélgetés" egyik formája (mint a chat is).
A fenti idézet Nádasdy Ádám alábbi cikkéből származik: https://seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/19.html
Bocs az oFF-ért, de ha már... icon_biggrin.gif
OFF vége!!

# 4638
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197362 Üzenet linkje2013-01-10 01:02:18  Válasz a #197296. hsz-ra Előzmény #197296

"...Engem sajnos kerülnek az állatok. Hajókirándulásokon mondják, hogy szoktak lenni Delfinek, én eddig egy darabot nem láttam, de teknőssel meg kígyóval se találkoztam meg úgy egyáltalán semmi érdekes állattal..."
Engem szerencsére nem: tavaly volt szerencsém lamantinnal együtt úszni (manatee v. tengeri tehén) - de ez már megint durván OFF icon_smile.gif
ON: Tavalyelőtt Ithaka felé tartva a hajónk alatt ide-oda úszkált 7-8 delfin, élvezték a társaságunkat. Anno meg épp Nidriben nyaraltunk, amikor este összefutottunk Pajával(akkori id. vez.), aki épp pecázásból érkezett, és mutatta a videot, amin egy delfin ide-oda körözik a csónakja körül és alatt! Na, azért (is) rohadtul irigyeltem!!!
Ja, idén is láttunk delfint, a lányom meg is próbálta utolérni a beach-en - nem sikerült icon_smile.gif

# 4639
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
M. Anita
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197409 Üzenet linkje2013-01-10 20:59:47 

Elnézést kérek először is,ha valakit megbántottam. Nem ez volt a szándékom. Csak épp amiatt idegesített az "olvass vissza", mert ahogy vissza olvastam, sokszor ezt a két szót olvastam. Ha valakinek nincs türelme a "hülye" kérdésekre válaszolgatni, annak nem kell fórumoznia. Azt gondolom vannak dolgok,amik egy idő után idejét múltak lesznek, és igen is fel kell tenni őket kérdésként újra. Én se kaptam fel a vizet, hogy a Booking.com-mal lecikiztetek, de írni egyikőtök se írt róla,mikor valaki szállás ügyben érdeklődött.

Az összes beszámolót elolvastam, jegyzeteltem, még a google térkép is el van mentve nekem, amit valaki közületek készített. Nem ez az első utam Görögországba, nem vagyok olyan hülye mint ahogy látszik.
Nem hiszem, hogy ezzel kellene a fórumot szemetelnünk, nem bántani,nagyzolni, okoskodni akartam, csak azt gondoltam azért vagytok itt, hogy válaszoljatok a kérdésekre. És akár mennyire erőltetitek, én igazi túrázós-kirándulós tippet most kaptam először. Mi Cipruson is kanyon túrázni voltunk, és én ilyeneket szeretnék itt is csinálni, mert úgy gondolom ez a sziget erre nagyon is alkalmas.

Még egyszer elnézést kérek, ha a hangnem nem volt megfelelő. Értem mi esett rosszul nektek. Gyakoroljunk önkritikát!

# 4640
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197416 Üzenet linkje2013-01-10 23:18:44  Válasz a #197409. hsz-ra Előzmény #197409

Anita!
Egy dologban biztos tévedsz: "...azt gondoltam azért vagytok itt, hogy válaszoljatok a kérdésekre..."
Nem azért vagyunk itt!!!
És egy kis idézet, a fórumetikettből (linkelni lenne illendő, de inkább pár konkrétumot emelek ki), kevesen olvassák el:
"...- A fórumon nem követelõzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetõség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy "szívesség", amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre...
- Mielõtt kérdést teszünk fel a többieknek szétnézünk, hogy azt esetleg más elõttünk már nem tette-e fel illetve hogy született-e rá válasz. Senki nem szereti sokadszorra leírni ugyanazt csak azért, mert valaki lusta szétnézni írás előtt...
- Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid idõn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínûleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet:
- a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni
- a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni
- a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni
Azt meg ugye nem várjuk el, hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom"..."
Persze akinek nem inge... icon_smile.gif

# 4641
Neivive
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197426 Üzenet linkje2013-01-11 11:17:25  Válasz a #197255. hsz-ra Előzmény #197255

Szia Anita!

Ha túrázásra vágytok Lefkada szigetén, látogassátok meg a Melissa szurdokot (Faraggi Melissas). Mi tavaly végigmentünk rajta, nagyon szép környezet, csak ajánlani tudom.

Lefkada facebookos oldalán (Lefkada - az ezerarcú sziget) a 2012. május 25-i bejegyzésnél több információt is találsz róla a képek alatt.

# 4642
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197434 Üzenet linkje2013-01-11 14:31:08  Válasz a #197426. hsz-ra Előzmény #197426

neivive!
Köszi, ennek én is utánanézek!!

# 4643
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197435 Üzenet linkje2013-01-11 15:14:12  Válasz a #197409. hsz-ra Előzmény #197409

Szia Anita! Lefkadán élek és évente több ezerszer megválaszolom ugyanazokat a kérdéseket (neten és személyesen), idegesség nélkül, mert abból indulok ki, milyen lenne a saját anyum, ha egy idegen helyen kötne ki. Szóval aki 'fél' a fórumon, kérdezzen privátban, de szerintem ezt is leírtam már.
Amit nem látsz, nem biztos, hogy nincs is. Én leggyakrabban a fórumos kérdésekre privátban válaszolok (és nem csak én), mert különben tök unalmassá válik a fórum, ha mindig ugyanaz a 10 kérdés és válasz pörög rajta.
A szálláskeresőknek ugyancsak szoktam írni privit, ugyanis ez nem fórum téma szerintem.
Fentiekhez hozzátartozik, hogy sajnos vannak, akik 10 levélváltás vagy kinti segítségnyújtás után annyit sem tudnak odavetni, hogy 'köszi', pedig ez nemcsak időnkbe, hanem pénzünkbe is kerül, önkéntes alapon!!!...mi ezt nem bánjuk, szívesen csináljuk, csak sokak hozzáállása nem könnyíti meg.
Ezt nem rád vonatkoztatva írom, hanem próbálom megvilágítani, hogy sokunknak itt a fórumon az önkéntes 'ügyfélszolgálati' létre sok időnk megy el és ezért esik rosszul a türelmetlenség stb.

Továbbra is megtalálsz te és bárki privátban.
Miti

# 4644
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197436 Üzenet linkje2013-01-11 15:16:12  Válasz a #197409. hsz-ra Előzmény #197409

lefkadai látnivalókat meg bőven találsz itt (nem kell hozzá facebook regisztráció):

https://www.facebook.com/Lefkadasziget

# 4645
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197444 Üzenet linkje2013-01-11 18:47:37  Válasz a #197409. hsz-ra Előzmény #197409

hogy te fordítva ülsz a lovon az sajnos egészen biztos...

Ha valakinek nincs türelme a "hülye" kérdésekre válaszolgatni, annak nem kell fórumoznia - láttál olyat kiírva az ajtó fölé, h 'ügyfélszolgálat'? ha igen, akkor teljesen jogos amit írtál. ha nem, akkor viszont teljesen jogtalan.

Én se kaptam fel a vizet, hogy a Booking.com-mal lecikiztetek - és ez még csak nem is igaz, h ezért le lettél oltva. annyit írt neked medi, h természetesen mi is ismerjük a booking.com-ot. Tudod, ez kb. olyan információ volt, mintha arról szóltál volna, h a google egy tök jó keresőprogram... pedig arról se írt senki, csak úgy keres mindenki habokra...szóval végül is miért ne.

csak azt gondoltam azért vagytok itt, hogy válaszoljatok a kérdésekre - sztem közben már rájöttél, h ebben tévedtél. mert nagyon erősen nem azért vagyunk itt, az továbbra is az ügyfélszolgálat. egy fórumban (idővel) összegyűlik rengeteg információ és szabadon választottan te vagy azért itt, hogy ezekből önmagadnak, önállóan kimazsolázd ami érdekel, és ha ezután valami nem tiszta, akkor kérdezz.

És akár mennyire erőltetitek, én igazi túrázós-kirándulós tippet most kaptam először - ha ennyire vagy csak hatékony, ami eddig kiderült, h szted csak a vízesésről volt szó a pre-M.anita korszakban, mint információ, akkor sztem nyugodtan nekiugorhatsz még egyszer az olvasásnak.

Gyakoroljunk önkritikát - hajrá.

ps: és tényleg köszönd meg szépen kónyunak és miti82-nek, h ezután az entreé után is szívesen segítenek neked.

# 4646
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197446 Üzenet linkje2013-01-11 18:51:46  Válasz a #197409. hsz-ra Előzmény #197409

Visszakeresésénél arra azért érdemes figyelni, hogy a kereső nem szereti az ékezeteket. Ezt nem értem mért van így ,mert ha ékezet nélkül írom a kereső akkor is megtalálja ugyanazt ékezettel, viszont amúgy meg nem.
# 4647
M. Anita
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197517 Üzenet linkje2013-01-13 14:55:18  Válasz a #197416. hsz-ra Előzmény #197416

Kónyu! Köszönöm ezt a bejegyzésedet (is)! Megmutattad, hogy egy rosszul megfogalmazott mondat mit tud tenni. Sajnálom, hogy a te neved is belekeveredett ebbe, pedig te voltál az első,aki válaszoltál a kérdésemre, ezt köszönöm is.
Remélem kárpótolhatlak a kellemetlenségért egy jól sikerült nyaralás beszámolójával majd nyáron, és néhány jól beállított képpel.
Köszönöm és értékelem a türelmes, jól, logikusan megfogalmazott kommentjeidet.

# 4648
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197556 Üzenet linkje2013-01-13 22:28:24  Válasz a #197517. hsz-ra Előzmény #197517

Anita!
Huh - azt hiszem, ezt most lecseszésnek szántad, bár nem mindent értek belőle, de asszem kicsit túllihegtük mindnyájan a dolgot. Te csak rosszkor voltál rossz helyen, plusz lehet, hogy rosszul fogalmaztál, mindenesetre ha jól érzékelem, az utcsó csepp lettél a pohárban. Nem ragoznám tovább, én biztosan nem haragszom Rád azért, mert úgy fogalmaztál, ahogy, de azt láthatod és érezheted, hogy bizony sokak úgy toppannak be, hogy izibe kérek egy választ, mert az jár nekem, és mi itt sokan szívesen válaszolunk is annak, aki nem követelőzve, fura megjegyzésekkel ront nekünk. Részemről a rossz belépőd ellenére is válaszoltam, utána pedig még egy rossz mondatodra reagáltam. Mellékesen pedig egy rövid, ide kapcsolódó részt idéztem a fórumetikettből, amit nem csak Neked szántam, de most volt apropója, és persze azért az sem árt, ha Te is és mindenki más is újra elolvassa!
Mert bár Te kicsit hirtelen kaptad a forró levest, de akik folyamatosan itt irkálgatnak-olvasgatnak, azok hidd el, nem véletlenül kapták fel a vizet, egyszerűen bántó volt, ahogy közölted, mi azért vagyunk itt, hogy Neked válaszolgassunk. Azért lássuk be, ez nem így van, amire hamar rá is jöhettél a szokatlanul heves (de jogos) és indulatos reakciókból.
Meg azért ne sértődj, az talán túlzás lenne, szerintem a legjobb, amit tehetünk mindnyájan, hogy helyén kezeljük az ügyet, abban biztos vagyok, hogy Te is máshogy állsz hozzá a fórumhoz, mint ahogy indultál. Az is biztos, hogy ha időnk engedi, és tudjuk is a választ a kérdéseidre, nem tartunk semmit sem magunkban, de mint idéztem (és Miti is írta), itt mindenki a szabadidejét és a szürkeállományát is adja a válaszokhoz, amit szívesen tesz, de nem szeretjük a kötelező feladatokat.
Végezetül: remélem, csodás nyaralásban lesz részed, várjuk is a beszámolódat és a képeket, pláne ha új felfedezéseket is teszel! És túlesve az előzményeken nyugodtan kérdezz továbbra is, lesznek válaszok is, senki nem fog feketelistára tenni, mert az látható, hogy Te is érzed, hogy valamit elszúrtál, nem pedig kötekedni jöttél a topikba.
Most, hogy így agyonoffoltuk a témát, folytassuk a régi kerékvágásban, ha javasolhatom icon_smile.gif

# 4649
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197573 Üzenet linkje2013-01-14 11:18:47  Válasz a #197556. hsz-ra Előzmény #197556

Én csak annyit fűznék hozzá az előttem szólóhoz, hogy remélem, Anita előttünk jár majd Lefkadán és én újabb infókkal gazdagodva tervezgethetem az utazást. (Sajnos tavaly szeptemberben nem sikerült elmenni, de majd idén...). icon_smile.gif
# 4650
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197626 Üzenet linkje2013-01-15 02:55:09  Válasz a #197573. hsz-ra Előzmény #197573

Én már vágom a centit icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 309 310 311 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu