#1975772013-01-14 12:37:07 Válasz a #197557. hsz-ra
Köszi, meg is nézem, még sose láttam - mondjuk ezzel a névvel nem is csoda
Nem igazán értem, miért választottak olyan nevet, amiből egyetlen találat sincs a gugliban! Így ki talál rájuk?! Én speciel még sosem hallottam-láttam ezt a kiejtést-írásmódot - valszeg mert nem is létezik. Talány
#1975782013-01-14 12:45:21 Válasz a #197577. hsz-ra
Ráadásul az oldal következetesen "kefalóniai állatvilágról"-ról, "kefalóniai húsospitéről", stb. ír!! Ekkora marhaságot, már elnézést! Vajon mi motiválta az oldal létrehozóit, hogy így eltitkolják magukat?! Nem lett volna egyszerűbb és logikusabb, ha ne adj Isten "Kefalóniasziget"-nek hívnák az oldalt?! Na mindegy is
#1975792013-01-14 13:07:29 Válasz a #197578. hsz-ra
Kedves Kónyu!
Mint az oldal létrehozójaként, kérlek engedd meg hogy válaszoljak:
1, Kefalóniának több neve is van, még magyarul is. Az oldal neve kefallinia.hu lett, mivel a kefalonia.hu név már foglalt volt, a szigetes verziót pedig (akkor még) nem tartottam jónak. A Corelli filmben és könyvben pl. végig következetesen 'lekefalliniázzák' a sziget. Lehetett volna esetleg cephalonia.hu is, de az nem tetszett.
2, Ergo mivel a szigetnek több neve van, az oldal is több néven hivatkozik rá.
3, A google hamarosan rengeteg találatot fog kiadni, de mivel csak most lett publikálva 1-2 hete oldal, és be sem indexelte még a kereső rendesen. Az mindenesetre érdekes, hogy napi szinten már 150-180 látogatója van, ergo vhonnan csak rátalálnak a népek...
4, Hiánypótló oldalként, mivel még csak hasonló sincs magyarul a szigetről, egy kis vállveregés jobban esne, mint egy dörgedelmes 'de béna neve van' vélemény - a saját kis szabadidőmből ráment néhány hét és rengeteg óra a fejlesztésére..
#1975832013-01-14 13:39:26 Válasz a #197579. hsz-ra
Szia!
Viszont én gratulálni szeretnék az oldalhoz!
A Lefkadai után ez is jó kis oldal lett, sok-sok hasznos információval.
Reméljük mindenkinek, aki a jövőben a szigetre készül, nagy segítség lesz.
#1975962013-01-14 15:50:36 Válasz a #197583. hsz-ra
Köszi Niki!
Főleg egyfajta FAQ-nak szánom őket, ami jó kiindulási pont lehet bármelyik utazónak. Fórumot pl. direkt nem tettem rájuk, aki fórumozni szeretne, jöjjön csak ide.
A lefkadás idén vmikor némi átpolírozáson megy majd át, bővül és informatívabb lesz.
A kefallinia.hu -t folyamatosan tervezem bővíteni, amíg van mivel... Most mindkét oldalon fent lévő összes képanyag 95%-a saját, de pl. bárki küldhet képet, szívesen beteszem a galériába.
Van egy harmadik honlap projekt is, az eddigi legnagyobb szabású lesz.. A domain is már hónapok óta megvan (érdekes, mert az pont ....sziget.hu lesz ).
#1976062013-01-14 18:03:35 Válasz a #197601. hsz-ra
viizio!
Ha itt vagy, akkor gyorsan pótlom a gratulációt az oldalhoz, én is szépnek és hiánypótlónak találom, épp ezért zavar a neve, így még nem találkoztam egyik nagy szerelmemmel!
A Guglin nem csak maga az oldal nem található, nem is erre gondoltam, hanem a fura név kapcsán gyanítottam, hogy ilyen néven nem lesz találat. Nekem a www.kefaloniasziget.hu kézenfekvő lett volna, de ha ez koncepció, és ragaszkodtok hozzá, az én értetlenségem (és nem kritikám!) legyen a legnagyobb bajotok. Én őszintén szurkolok Nektek, a legjobbakat kívánom, és még egyszer hatalmas respect a rászánt időért és munkáért!
És ha már - és lesznek pl. helyi hírek is mondjuk, esetleg bővülhetnek az infók, vagy nagyjából ilyen marad az oldal?
Üdv és sok sikert a továbbiakban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1976082013-01-14 18:25:56 Válasz a #197606. hsz-ra
Kedves Kónyu!
Ezen fórum első hozzászólása, 2006 március...
Kefalonia (Kefallinia)
Tessék visszaolvasni!!
Én is csak gratulálni tudok az oldalhoz, amit már meg is tettem a Kefallinia.hu "fórumában" (ha nem is Nyeretlen néven). Izléses, igényes munka, gratula ismét!
Gratulálok viizo! Az oldal amit csináltál valami fantasztikus. Eddig is tudtam, hogy Kefalónia szép hely, de most hogy nézegettem az oldalad ,most már biztos vagyok benne, hogy ide el kell jutnom minél hamarabb.
Rögtön lenne is két kérdés. Grand Tours-on kívül utaztat még iroda ide busszal? Víz alatti élővilág milyen (sznori) ? (Görög viszonylatban)
A cikkek, leírások közül sok mindenképp bővülni fog még. Egyszerre nem tudtam minden strandot és látnivalót felvinni, megfogalmazni, utánaolvasni, és képanyagom is a nagyrészt oldalon fent lévő dolgokról volt.
Fiskardóban jártamkor pl. készült özön kép, de nagyrésze privát, magunkat fényképezős, és kénytelen voltam néhány korábbi, lefkadai nyaraláskor készült, onnan hajóval átruccanós képeket kölcsönözni, ami meg már szinte napnyugtakor készült
Tehát hamarosan felkerül még több strand, még több város, még több látnivaló az oldalra!
Most csak gyorsan benéztem, mert sajnos sietnem kell, de holnap még jövök, aztán mondom a továbbiakat.
#1976132013-01-14 19:03:09 Válasz a #197610. hsz-ra
szia MaciG!
A Grandon kívül mást nem ismerek itthonról, aki busszal visz, de mivel az utazás menüpont még nem aktív, így ez nem 100%.
Úgy tapasztaltam, az élővilág változó, keleti részeken jobb, pl. Skala sziklás partjain elég jó (6-5 halfajta, tintahal, ilyesmiket láttam), de ott búvárkodtam a legtöbbet. A Myrtos, Platia Ammos-nál nem az igazi, szegényes, szinte mint Lefkada nyugati partjai..
ui: a tárhelyszolgáltatómra fogok koppintani, mert esténként hajlamos az oldal belassulni...
#1976272013-01-15 03:19:44 Válasz a #197608. hsz-ra
Nyeretlen!
Így könnyű, hogy visszaolvasol (vagy beírod a keresőbe?)
A lényeg, hogy a lázadásom annak szólt, hogy nem szerepel ilyen írással találat a Gugliban. Persze ha beírom, talál más írásmóddal egy valag oldalt, de sehol sem így, hogy Kefallinia.
Mindegy is már, mint jeleztem, érte haragudtam, nem ellene, hiszen én is azt szeretném, hogy minél többen, minél könnyebben megtalálják az oldalt. De mivel az oldal tulaja megírta a maga verzióját, a lovagiasság szabályai szerint az ügy megoldódott, a párbaj elhalasztva