#1975812013-01-14 13:30:03 Válasz a #197574. hsz-ra
Pontosan arról van szó, hogy ez egy nyílt fórum, ami az utazási irodákról, a velük kapcsolatos tapasztalatokról szól. Bárki hozzászólhat, bárki alkothat véleményt, ez így van jól. Én folytattam egy korábban hozzászóló gondolatsorát - aki összefoglalta a benyomásait, véleményét a jelenlegi utazási irodák eljárásával, útjaival kapcsolatban -, kiegészítve az általam tapasztaltakkal.
Azt mindenki el tudja dönteni, mi az, amit megengedhet magának. Sajnos 20 éve beleszerettem Görögországba, és inkább egész évben nem megyek itthon sehová, csak el tudjak tölteni 2 hetet ebben a csodálatos országban. És ha ezt legolcsóbban, legkényelmesebben irodán keresztül tehetem, akkor azért már csak ne vessen rám senki követ. Lehet tippeket adni, csak nem mindegy, hogy hogyan .
Mediterraneo! Mint írtam, én is tudok angolul kommunikálni. És igaz, hogy nem mondhatni a görög nyelvtudásomat alapfokúnak sem, de kérni, köszönni tudok és szoktam görögül, a számokat is tudom, sőt, a cirill betűket is olvasom, így megértem a menetrendet is . Úgy tartom, hogy ha valaki kimegy egy külföldi országba, az a minimum, hogy ne várja el, hogy a saját anyanyelvén szóljanak hozzá. Sőt, nem is szeretem az olyan nyaralóhelyeket, ahol sok helyen még magyarul is ki vannak írva dolgok, és még a pincér is magyarul szól hozzám.
Szerintem mostmár igazán jöhetnének az utazási irodákkal kapcsolatos hozzászólások
sőt, a cirill betűket is olvasom, így megértem a menetrendet is
OFF Bocsánat, hogy szőrszálhasogató leszek, de a cirill betűket ne vegyük egy kalap alá a görög abc-vel. Tény, hogy akadnak hasonlóságok, de hát na... A betűk kiolvasása és a szavak jelentésének megértése pedig megint más tészta. De ez más téma. ON
És hogy ON is legyen benne. Ha valaki kifog egy jó repjegyet Szalonikibe (Ryanair, ha újraindítja), akkor nem nagy ördöngösség Észak-Görögország szépségeit felfedezni (azt hiányolták korábban).
Ha már így szóba jöttek az "olcsón lehet repülőjegyet venni" meg a görög "buszközlekedés" akkor valaki tudna linkelni pár oldalt, hogy ezek hol is vannak?
Ha már így szóba jöttek az "olcsón lehet repülőjegyet venni" meg a görög "buszközlekedés" akkor valaki tudna linkelni pár oldalt, hogy ezek hol is vannak?
Válaszolok a Helyi közlekedés ill. Utazás repülővel topicban, hogy ne legyen már itt off.
#1975972013-01-14 16:27:00 Válasz a #197581. hsz-ra
nekem úgy tűnt, de ezek szerint tévesen, h pont ezzel van a probléma, h nem úgy, nem oda és nem olyan áron lehet elmenni az irodákkal, mint azt sokan szeretnék. ha ez nincs is, akkor everybody is happy.
viszont sztem semmi sértőt és bántót nem írtam neked, ötletet próbáltam adni, segíteni próbáltam. igaz, azt nem körberepkedve. sajnálom ha bántó volt.
Úgy látom a kis "saját vélemény összefoglalóm" egy kis lavinát indított el. Valóban csak a saját tapasztalatomat szerettem volna megosztani.
Anyuci68: azt hiszem mi azonosan gondolkodunk. Hasonlóak lehetnek a körülményeink és érzéseink Görögország irányában. Írok privit ahogy érkezem.
Elolvastam mindenki véleményét, tanácsait. Voltak amikkel egyetértek és voltak amikkel nem. Nem emelek ki senkit, mert jó sokan írtatok.
Pár pont:
1. Apollonnál nincs charter. Bocsi, félreérthető volt amit írtam. Természetesen arra gondoltam, hogy a Malév csőd óta nem sikerült szerezni közvetlen gépet találni (Santorini, Naxos, Mykonos, stb) csak a 3 helyre maradt a közvetlen gép: Rodosz, Kréta, Kos.
Santorini-n szerintem akkor is nagyon megemelkedtek a szállás árak a tavalyi prosit lapozgatva.
2. Szerintem sem kell általánosítani, hogy a "magyaroknak mindegy, csak tengerpart legyen..." Egyre inkább látom hogy akik elindulnak (busszal, kocsival, repülővel) látni szeretnének, a "görög hangulatot" szeretnék átélni.
3. "Lusták az irodák" Ez - sajnos - valóban így van valmennyire. Megértem hogy az új desztinációk felkutatása, bevezetése munkával járna, de biztos megérné - anyagilag is idővel. Kicsit mintha az irodák is belefásultak volna a "munkájukba". Munka lett és nem érződik már az a látnivaló, életérzés átadásának szeretete.
4. Skiathos-drága. Pár éve még volt - talán - 2 iroda akik kínáltak szállásokat a szigeten apartmanban. Emlékeim szerint normál árak voltak. A buszos utak és komp menetrendek összehangolása probléma pedig nem igaz teljesen, mert több sziget is van ami busz-komp úttal elérhető: Zakynthos, Kefalonia, Thassos.
Szinte lépten-nyomon abba botlok a fórumokon, hogy mindenki szervezze egyénileg mert az a "menő". Aki nem egyénileg szervezi az utazását az egy - nem írta így senki szó szerint, de ez jön le: "pancser".
Ez valóban utazási irodákról szóló fórum lenne, ezért is írtam ide, de a téma itt is rögtön felbukkant. Sok ember jobban szeret valahová tartozni (mondhatják sokan, biztonsági játékos), itt pl. utazási irodákhoz. Ha kint bármi történik, jó ha van kihez fordulni, hogy ne idegen országban kelljen makogni - rendőr, orvos, kórház, bérelt autó-motor ügyében, stb. már 21 éve járok Görögországba, majd minden évben, sőt volt hogy 2x is sikerült olcsó busz/olcsó szállás utat kifogni. Nem beszélek idegen nyelveket, nem kell érte megvetni. Nem mindenkinek adatott meg a pénz, lehetőség erre is. Picit beszélek görögül ( volt egy tündéri tanárnénim egy évig - azóta sokat felejtettem, mert nem tudtam azt se finanszírozni).
Az olcsó repülőjegyeket, szállásokat én is figyelgetem gyakran. Hát valahogy nálam sem jön be hogy találjak olyanokat. Biztos rosszul csinálom. Ha úgy adódik majd kérek tanácsokat, oldalakat (írtatok is már párat).
Egyenlőre nálunk is jobb az irodák közreműködése. Két kis gyerekkel - majd 5 évesek - nem indulnék el hogy majd lesz valami szállás négyünknek, majd átszállunk (pl. Thesszalonikiben a reptérről bebuszozunk 2 heti csomaggal és nyűgös gyerekekkel) a nagy buszpályaudvarra és onnan busszal pl. a Chalkidiki vagy Katerini és onnan még busszal ami jó messzire van a megállótól tovább a tenger felé). Hát nem!
Ha egyénileg is megyünk autóval ott a szállást inkább itt lefoglalom és tudom, hogy várnak amikor megérkezünk, és ha bármi adódik - előfordulhat, elő is fordult a 21 év és kb. 16 görögországi nyaralás alatt - az ottani irodához fordulhatunk.
Egy kis jó hír, nekem: Úgy néz ki sikerül eljutnom Paráliára egy hétre. Tavaly nyert utat be tudom váltani idén. Első szerelem volt Parália így a sok rossz ellenére amit írnak róla örömmel várom. Egyedül megyek, mert így ingyenes. DE!!! megyek!!!
Próbálok hamarabb reagálni az írásokra most már, csak most nem volt időm.
Most néztem a Grand Tours idei árlistáját. Úgy látom olcsóbbak mint tavaly. Főként a főszezoni buszos útjaik lettek még olcsóbbak, de elő-utó is csökkent kicsit.
Azért ezek az árak még mindíg nem verik a többi iroda előző évi áron való értékesítését, First minute árait + törzsutas kedvezményeket.
Azoknak lesz jó, akik nem tudnak még most foglalni, mert bizonytalan az indulási idő, szabadság, stb.
Grand Tours áraival vigyázni kell.. Olcsóbb lett ugyan de egyben sok szállás feláras lett.. Ha ezt beleszámítod az árba akkor már máshogyan néz ki minden:))
Santorini szigete meg szerintem nem is lesz nagyon olcsó, hiszen akárhová mész mindenhol panorámás kilátás fogad..))