Szálláskeresés helyben vagy neten
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szálláskeresés
Hozzászóló Üzenet
# 661
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Albert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197768 Üzenet linkje2013-01-18 18:11:27  Válasz a #197725. hsz-ra

Szia Pontikos !

Mi a tulajtól direktbe szeretnénk szállást foglalni Thassoson. Az idő, ár már egyeztetve van, az utolsó e-mail-ben tájékoztatott, a foglalás 25% átutalásával történik. Csak azzal nem vagyok tisztában, hogy ilyenkor kapok-e valamilyen elismervényt vagy csak a levelezés marad, hivatkozásként a foglalásra. Továbbá a Travel-Hellasz.hu-n már egy hete elküldtem 6-8 pargai szállásra az árajánlatkérést és ezt azóta még kétszer megismételtem. De eddig semmilyen választ nem kaptam. Ez természetes vagy csak a foglalásokra szoktak reagálni. Köszi az eddigi infókat.

# 662
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197777 Üzenet linkje2013-01-18 21:33:33  Válasz a #197768. hsz-ra Előzmény #197768

Szia Albert! No, ez az az opció, amire nem tudok neked válaszolni, mert saját tapasztalatom még nincs. Eddig én tulajtól úgy foglaltam, hogy nem kért előleget. De szerintem a levelezés meg a pénzbefizetés elismervénye marad neked, és az elég is. (Minden esetben érdemes viszont a nyaralásra tartalék pénzzel menni, ha esetleg rossz meglepetés érné az embert, ne legyen meglőve. De ez csak vészforgatókönyv, amire nincs szükség, ha számol vele az ember. icon_smile.gif)
A travel.hellasz.hu-t nem tudom, én eddig szerintem mindenhonnan kaptam választ (bár nem innen mazsoláztam címeket). Nemrég valaki más is panaszkodott, hogy nem válaszolnak neki, nem tudom, miért, nekem szinte csak jó tapasztalataim vannak (ált. egy héten belül jön a válasz, sőt gyakran egy nap alatt). Érdemes esetleg ilyenkor más elérhetőségüket is megkeresni (esetleg megnézni szállásfoglaló oldalon őket), ha meg nem jön válasz, akkor kuka.

# 663
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197778 Üzenet linkje2013-01-18 22:40:33  Válasz a #197768. hsz-ra Előzmény #197768

Írd meg a szállásadónak amikor átutaltad a pénzt és kérd meg, hogy írja meg, ha megérkezett a számlájára, egyúttal véglegesítse a foglalásod. Pontos adatok kellenek a kinti bankról és számláról beleértve a bank kódját is (pl. az OTP Bank BIC-je [SWIFT azonosítója]: OTPVHUHB).

Megjegyzem, hogy az átutalás nem egy olcsó mulatság, s problémás esetleges megengedett időn belüli lemondás esetén a pénz visszaszerzése (van, hogy levonják a bankköltséget + van árfolyamveszteség is). Én addig keresgélek és válogatok a szállások között a neten, amíg szinte mindent tudok róla, beleértve az árat is, akkor kiválasztom a megfelelőt, s csak annak írok konkrétan rákérdezve, hogy van-e hely, mert foglalni szeretnék. A többi szóba jöhető szállás a válaszig tartalék. A levél legyen udvarias, kicsit személyes (nem csak szabvány szöveg). Ha nem válaszol egy héten belül, akkor bemásolva az eredeti levelet rákérdezek, hogy megkapta-e, s kérem, válaszoljon, mert foglalni szeretnék. Ezt már komolyan szokták venni. Ha van hely, akkor foglalok és megadok minden személyes adatot. Ha valamiért a végén mégsem tetszik, akkor nagyon udvariasan megköszönve a fáradozását közlöm, hogy ..... mégsem. Én az utóbbi tíz évben mindössze kétszer voltam kénytelen előleget utalni (görög utazási irodának, finn magánszemélynek), panziónak, apartmanháznak, szállodának soha.

# 664
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197781 Üzenet linkje2013-01-19 08:41:06  Válasz a #197778. hsz-ra Előzmény #197778

Mi már fizettünk előleget helyben (utazási irodával mentünk, de csak az első hétre volt szállásunk, aztán első napokban találtunk egy szupert a következő hétre, kértek előleget, de nem adtak csak egy sajtcédulát, a görögök ilyen lazák).
Aztán több alkalommal foglaltunk a booking.com-on, többnyire nem kérnek előleget, de ha mégis, és volt a helyzet pl. Bécs, London esetében, utaltunk és teljesen rendben volt minden. Persze, a nemzetközi utalásnak díja van, de azért ennyire nem lehet valaki kicsinyes, hogy csak ezért nem akar utalni.
Többször volt olyan, hogy a booking.com-on vagy greaka.com-on találtam szimpatikus szállást, megnéztem az árat és megkerülve ezt, megkerestem a szállás honlapját, ott az e-mail címet és kértem ajánlatot. Az eredmény vegyes: előfordult, hogy személyes megkeresésre olcsóbb volt, de az is előfordult, hogy a booking-com-on volt olcsóbb.
A legutóbbi görög utazásain alkalmával mi mindig a következő módszert alkalmaztuk és ezt érezzük a legjobbnak: foglalunk, akár direktben a tulajtól, akár pl. booking.com-on keresztül. Természetesen alaposan meggondoljuk, megnézzük a térképen a helyszínt, tájolást, elolvasom a véleményeket/kritikákat, aztán foglalunk 2 éjszakára. Ha tetszik, biztos van mód a hosszabbításra, ha nemt tetszik, akkor van 2 nap a keresgélésre. Volt úgy, hogy a tökéletes szállásnak tünt, aztán a helyszínen kiderült, hogy a mi erkélyünkre van beszerelve nem csak a mi, hanem még két légkondi külső egysége és olyan zajt csapnak, hogy esténként ha kiülnénk vacsizni vagy egy pohár borra, akkor a közeli tenger zúgása helyett a légkondi zúgást kell hallgatni és túlkiabálni.

# 665
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197783 Üzenet linkje2013-01-19 09:33:07  Re:

Mediterraneo írta:
...Aztán több alkalommal foglaltunk a booking.com-on, többnyire nem kérnek előleget, de ha mégis, és volt a helyzet pl. Bécs, London esetében, utaltunk és teljesen rendben volt minden. Persze, a nemzetközi utalásnak díja van, de azért ennyire nem lehet valaki kicsinyes, hogy csak ezért nem akar utalni...

Csak mert nekem írtad (csak tudnám, miért)... icon_confused.gif A booking.com-nál nem kell utalni, hanem leemelik a számládról a bankkártyád adatai alapján, s ez általában ingyenes. Én egy szóval nem mondtam, hogy nem akarok utalni, hanem, hogy azzal a módszerrel, ahogy leírtam, nekem még csak kétszer kellett tíz év alatt. icon_rolleyes.gif

# 666
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197785 Üzenet linkje2013-01-19 11:10:17  Re:

h.apci írta:
Mediterraneo írta:
...Aztán több alkalommal foglaltunk a booking.com-on, többnyire nem kérnek előleget, de ha mégis, és volt a helyzet pl. Bécs, London esetében, utaltunk és teljesen rendben volt minden. Persze, a nemzetközi utalásnak díja van, de azért ennyire nem lehet valaki kicsinyes, hogy csak ezért nem akar utalni...

Csak mert nekem írtad (csak tudnám, miért)... icon_confused.gif A booking.com-nál nem kell utalni, hanem leemelik a számládról a bankkártyád adatai alapján, s ez általában ingyenes. Én egy szóval nem mondtam, hogy nem akarok utalni, hanem, hogy azzal a módszerrel, ahogy leírtam, nekem még csak kétszer kellett tíz év alatt. icon_rolleyes.gif

Szia H.apci!
Nem Neked írtam választ, csak a te h.sz.-ra kattintva - belátom hiba volt, félreérthető.
Csak általánosságban írtam a saját meglátásaimról. És az előtted szólókhoz, kérdezőkhöz intéztem.

Mivel a booking.com-ot eddig mindig a párom intézte, most legalább azt is megtudtam, hogy nem ő utalt, hanem leemelték a számláról. Ettől függetlenül nem volt soha probléma. Nyilván az pénzmozgásról készül valami visszajelzés, ugyanakkor a bankaszámla-kivonaton is nyoma marad.
És ha mégis utalni kell, és valaki csak ezért lemond egy olyan szállásról, ami nagyon tetszett, a skót lelke rajta icon_wink.gif

# 667
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197786 Üzenet linkje2013-01-19 12:08:43 

Ez nem a reklám helye, nem is annak szánom, de talán a topik címe "Szálláskeresés helyben vagy neten" megengedi a megjegyzést, hogy sokéves tapasztalatom szerint - a számos lehetőség közül talán - a booking. com nagyon ki van találva ("szép ki magyaros fejezkedéssel" icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif ). Ha valaki megismeri és kiismeri (mert ki kell ismerni), könnyen rászokik. Nem csodaszer, s nem mindentudó, de néha hihetetlen lehetőségeket kínál, ami persze akkor tetten érhető, ha valaki rendszeresen figyeli, de az évi egyszeri egy helyre történő utazásnál is sokszor nagy segítség, körutazásoknál pedig - nekem - már szinte nélkülözhetetlen többek között a rugalmassága miatt.

Tavaly nyár végén, amikor betegség miatt meg kellett szakítanom a bolgár körutazást, a szállodából lemondtam interneten az összes hátralévő szállásunkat összesen négy helyen, s nem került semmibe. Egy-egy körutazás tervezésekor már félidőben lesem a szálláslehetőségeket, s a kedvezőeket - ami az érkezés előtti néhány napig visszamondható - azonnal lefoglalom. Később, ha változik a program, vagy jobbat találok, lemondom és újat foglalok, de volt már olyan is, hogy egy szuper szállás kedvéért változtattam az útvonalon. Előfordul olyan is, hogy valamit féláron kínálnak, ha valaki hajlandó azonnal kifizetni. Ez magas labda, s ha leüti valaki, nem lehet visszamondani. Valamit valamiért...

# 668
Albert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197787 Üzenet linkje2013-01-19 12:52:45 

Sziasztok !

Köszönöm mindenkinek a tapasztalatok megosztását. H.apci neked külön is megköszönném a gyakorlati útmutatót, sok kételyemre kaptam választ.
Esetleg még egy kérdés mennyire lehet ezeket a foglalásokat elhúzni,
( a foglalás július vége augusztus első fele )nézelődni esetleges más lehetőség után ? Vagy minél hamarabb reagálni kell, mert esetleg egy hónap múlva már nagy valószínűséggel már késő ?

# 669
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197788 Üzenet linkje2013-01-19 13:06:55  Válasz a #197787. hsz-ra Előzmény #197787

Szerintem kiszámíthatatlan a dolog. Ha a július vége, augusztus első fele alatt az utazásotok időpontját érted, az neccesebb lehet a többi időszakhoz képest, mert Görögországban az a fő-főszezon (amikor a görögök is nyaralnak). Én mindig úgy vagyok vele, ha valamiért ragaszkodom egy szálláshoz, és vis major kivételével kb. semmi nem húzhatja keresztül az utat, akkor foglalok, nem vacakolok, hogy hátha olcsóbb lesz, hátha találok jobbat...stb. Ha viszont nincs bennem ilyen ragaszkodás, és rugalmasan tudom kezelni (akár még a települést is), vagy esetleg számítok rá, hogy bármi miatt nem tudok utazni, akkor csak begyűjtöm a lehetőségeket, és utazás előtt 1-2 héttel foglalok. Én pl. nem szeretek nagyobb összegtől előre megválni, főleg ha az esetleg nem is visszatéríthető, de ez egyéni dolog. icon_smile.gif
Mivel utaztok?

# 670
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197789 Üzenet linkje2013-01-19 13:18:56  Válasz a #197787. hsz-ra Előzmény #197787

Addig húzod, ameddig csak akarod, de ha közvetlenül foglalsz, vagy közvetítőn keresztül, az is más és más. A legjobb ajánlatok nagyon korán vannak fenn a neten általában (de ez sem ökölszabály), azaz akár már októbertől érdemes lehet foglalni a következő évre, ha nincs következménye a kellő időben történő lemondásnak. Ilyen korán még viszont kevés szállásadó köt szerződést a közvetítőkkel (pl. booking.com, de ott látszik a térképen szürkével jelölve, ha kiismerted a rendszert, hogy később kik várhatók még), így kisebb a választék. Később ez egyre több, aztán meg egyre jobban fogy. Az igazán jó helyek hamar elfogynak, mert csak korlátozott számban - mondhatni reklámból - hirdetik sokan a kedvezményes lehetőségeket, ugyanakkor az utolsó pillatatban is lehet csodaajánlat jó helyen is, mert pl. valaki visszamondta. Kurz und gut: nincs szabály rá, bármikor bármi megtörténhet, de azért a "ki korán, kel aranyat lel" érvényesülni szokott; ezért is mondtam, hogy folyamatosan figyelni kell (illetve érdemes), de ez sok időt igényel...

A konkrét esetben - Thassos - főszezonra már nem érdemes variálni, mert ha igazán jó az a szállás, hamar megtelik, s könnyen lecsúszhatsz róla. icon_idea.gif

# 671
Albert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197790 Üzenet linkje2013-01-19 14:32:12  Válasz a #197788. hsz-ra Előzmény #197788

Egy repülős és egy buszos út kivételével 2006 óta egyénileg autóval utazunk,
de eddig mindig hazai utazási irodáktól foglaltunk csak szállást. A többit jobbnak láttunk megoldani magunk, három évvel ezelőtt nyaraltunk Thassoson Limenasban.A lányom szereti ha éjszaka van egy kis nyüzsi,autóval pedig azon a kis szigeten nem igazán vannak nagy távolságok. De az idén hazai utazási irodánál nincs ilyen ajánlat,utána Pargára mennénk ha sikerül szállást foglalni. A thassosi szállás számunkra teljesen megfelel mind árban, mind minőségben. Szállásban nem túl nagyok az igényeim, de azért az ottlét tényleg legyen pihenés. Azt hiszem ezért, nagyon nem is halogatom, mert a végén még két szék közül a földre esem.

# 672
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197791 Üzenet linkje2013-01-19 14:44:17  Re:

Albert írta:
...utána Pargára mennénk ha sikerül szállást foglalni...

Ha nem találsz megfelelő szállást Parga-n, próbáld meg ezt a kinti kis irodát: https://www.parga-reisen.at/hotelpreise/index.php Nagyon jó fejek (osztrák-görög házaspár), jó kapcsolatokkal. Írd alaposan körül, mik az igényeid, s kb. mennyiért; szerintem fog segíteni, ha másképp nem , hát a kiterjedt rokonságán keresztül. (Itt is kell előre utalni!)

# 673
Albert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197793 Üzenet linkje2013-01-19 15:08:54  Válasz a #197791. hsz-ra Előzmény #197791

Köszönöm a linket és megpróbálom hátha összejön valami.
# 674
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197795 Üzenet linkje2013-01-19 15:50:26  Re:

Albert írta:
autóval utazunk

Így nagyobb a mozgástered, ha jól rémlik, tán Mediterraneo írta, hogy ők egy-két éjszakát foglalnak előre, és helyben döntenek a továbbiakról. De Ee szerintem főszezonban nem biztos, hogy jó az esetleges teltházak miatt.
Mi mindig tömegközlekedéshez vagyunk kötve, ezért "tutira" megyünk, még (lekopogom), sosem fogtunk mellé, és csak egyszer (szezonon kívül) esett meg, hogy a lefoglalt szállás ajtaján cetli várt, miszerint felújítás miatt zárva... s alatta egy kis fencin, hogy melyik hotelba fáradjunk át. icon_biggrin.gif Végülis sokkal jobb szállást kaptunk, és azóta is nevetünk a történeten, de azért a hirtelen meglepetés nem esett jól. Hozzáteszem, ez szállásfoglaló oldalon keresztül történt (nem a booking, de ha most megköveztek, sem fog eszembe jutni, melyik), és ettől függetlenül minden okés volt.
Most gondolkoztam, ha nekem kéne foglalnom július végére, mit tennék... vsz. egy simán lemondhatóra esne a választásom (netán kártya nélkül foglalhatóra, hogy még véletlenül se zároljanak semmit).
Remélem, minden jól sikerül nektek is!

# 675
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197798 Üzenet linkje2013-01-19 17:53:50  Re:

Pontikos írta:
Albert írta:
autóval utazunk

Így nagyobb a mozgástered, ha jól rémlik, tán Mediterraneo írta, hogy ők egy-két éjszakát foglalnak előre, és helyben döntenek a továbbiakról. De Ee szerintem főszezonban nem biztos, hogy jó az esetleges teltházak miatt.

Igen, mi szoktunk 2 éjjelre foglalni, aztán szigetnéző tűrával egybekötve jön a szálláskeresés icon_smile.gif
De - egyetértek Pontikos-szal - ez csakis főszezonon kívül működik!!!!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szálláskeresés
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 59 60 61   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu