Szerintem igaza van (druszám)lovas zsuzsának!Legyen Sarti!
Soraidból úgy veszem ki,nem vagy nagyon tapasztalt egyéni utazó,ráadásul 2 gyerekkel vágtok neki...tanulni,megismerni Görögországot,nincs jobb megoldás Sartinál!
A tenger szuper-gyerekeknek is.Kirándulni ,hajózni lehet.Sok a magyar,az éttermekben,boltokban is,ha netalántán bármi gond lenne,sokan tudnak segiteni.../aki először megy egy országba,hidd el,ez fontos!/Viszonylag közel van,mert,ugye ,gyerekeknél sose lehet tudni,hogy fogják birni...és,ahogy irod,fontos szempont a pénz,Sarti pedig olcsó hely!
#1978742013-01-20 20:22:49 Válasz a #197833. hsz-ra
Említetted hogy számos jobb hely van Thassos-nál (ez biztos így van), tudnál példát mondani?
Az a helyzet hogy minden helynek megvan a maga előnye és hátránya is persze, ezért nehéz választani, főleg ha bele kell kalkulálni egy max összeget is.
Mostmár Lefkada, Thassos, Tolo, Sarti, Parga közül kell választani...
viktorf1!
Szerintem szűkitsd le a kört! Parga vagy Thassos? Pargán voltam. Kiváló! Thassoson még nem voltam, de nagyon sok szépet és jó olvastam, hallottam róla. Én is ide vágyom! Én erre a kettőre szavaznék. Bocs! Ez az én véleményem.
#1978772013-01-20 20:38:55 Válasz a #197876. hsz-ra
Köszi a hozzászólást! Tolo vonz még a látnivalók miatt (Athén és a többiek), bár nem tudom Tolo mint helység milyen, zsúfolt vagy nem, éjszakai/esti élet van-e, milyen a tengerpart.
Említetted hogy számos jobb hely van Thassos-nál (ez biztos így van), tudnál példát mondani?
Az a helyzet hogy minden helynek megvan a maga előnye és hátránya is persze, ezért nehéz választani, főleg ha bele kell kalkulálni egy max összeget is.
Nem ezt mondtam, hanem: "Ha valakit - merő véletlen - valóban a történelmi nevezetességek érdekelnek (teljes komolysággal és nem csak futtában a kipipálás kedvéért) a pihizés mellett Görögországban, akkor számos jobb hely van..."
Ha már valamiért kiválasztottad a felsorolt helyeket, olvasgass kicsit a megfelelő topikokban, beszámolókban, leírásokban a főoldalon, s fogod látni, hol mi a látnivaló, s abból mi érdekel, neked mi a fontosabb. Thassos is jó hely, sokan szerelmesek bele, s okkal. Ismeretlenül nehéz tanácsot adni. Az általad felsoroltak közül talán nem a legszebb hely (nem is rossz, ugyancsak sokak kedvence ) Tolo, de szerintem kocsival és fakultatív program keretében egyaránt onnan érhető el a legtöbb valóban értékes látnivaló, viszont ha pihenni is akarsz, akkor egy hét kevés... Ha mégsem ez a fő szempont, akkor megint csak van jobb, szebb, és így tovább a végtelenségig...
#1978812013-01-20 20:48:36 Válasz a #197877. hsz-ra
Viktor,
nézz be a tolos topikba, hátha ott is találsz kedvedre való információkat, sőt ott válaszokat is kaphatsz.
Tolon mi szeptember vége felé voltunk, akkor már eléggé kihalt volt esténként, de szerintem főszezonban van nyüzsgés. Szép kis kis hely, mi teljesen elégedettek voltunk ott mindennel.
#1978852013-01-20 21:09:52 Válasz a #197877. hsz-ra
Viktorf1! És, bárki más, aki most keresgél, hogy hová is kéne utazni!
Véleményem szerint fogalmazzátok meg, saját magatoknak, hogy milyen helyet kerestek idén, mik a legfőbb szempontok. Pl, homokos part, vagy nem, látnivalók, vagy pihi, nagy nyüzsi, vagy esetleg csendesebb hely kellene.
Így könnyebben tudunk segíteni, mert sokan vagyunk itt, akik már jártunk itt-ott.
Arról nem is beszélve, hogy így már kevesebb a fotók száma, amit azért meg kéne nézni, illetve a beszámolóké is.
Szerintem, így könnyebb lenne dönteni És jól választani.
#1978872013-01-20 21:39:40 Válasz a #197886. hsz-ra
Hát, ha a homok kitétel, akkor Lefkada és Parga ugrik, mert egyik sem erről híres.
A legnyüzsisebb Sarti, de ez nem első kézből való infó, mert ott pont nem jártam.
Gyönyörű homokos partja van, na de Thassos homokos partjai viszik a pálmát. Viszont nem annyira nyüzsis, de csendesnek azért nem mondanám.
Persze nem akarlak lebeszélni semmiről, mert Lefkada, és Parga is mesés.
Tolonál, pedig nem is inkább a település - aminek szintén homokos partja van- a nyerő, hanem az onnan elérhető, rengeteg csodálatos hely.
#1978892013-01-20 21:43:34 Válasz a #197887. hsz-ra
Sőt, még hozzá tenném, hogyha megnézel egy-két Lefkadáról vagy Pargáról készült albumot, lehet, hogy elcsábulsz. És már nem is fog számítani, hogy homok, vagy nem.
Bocsi, lehet, hogy mégsem segítettem??
Ne vessetek meg érte, de én sosem értem, hogy lehet mástól várni javaslatot/tanácsot/döntést, hová utazzon az ember? A mai világban hihetetlen mennyiségű információt lehet találni könyvekben, interneten (hazai utazók által többnyire preferált úticélokról magyarul is), ha azokon átrágjuk magunkat, azért illik látni, hogy kedvünknek/igényünknek/lehetőségeinknek megfelelő-e az adott hely.
A fentebb felmerül helyekhez: ha valaki Tolóba csak Athén közelsége miatt menne, és max. egy napot szánna Athénra, én mindig azt mondom, az csak előételnek lesz jó, Athén (és környéke) annál többet érdemel és tartogat.
A felkapott északi nyaralóhelyek (pl. Paralia, Sarti, Olympic Beach) már sok éve is magyar szótól voltak hangosak.
Lefkada gyönyörű.
Pargán és Thassoson még nem jártam, de előbbinél az emelkedőkre szoktak panaszkodni kevésbé edzett utasok.
Szerintem minden helynek megvan a maga "előnye-hátránya", és mindnél megtalálható, hogy kinek miért jó ott. De azt mindenki csak maga találhatja meg! Ám az igazi, amikor nem listából válogatunk, hanem a távolból beleszeretünk egy helybe, és akár éveken át tervezgetjük az odajutást, s végre ott állhatunk...
#1979092013-01-21 11:06:10 Válasz a #197845. hsz-ra
Szia! Régóta szemezgetek ezzel a szigettel,de még sosem voltunk.Tudnál ajánlani merre foglaljunk szállást a szigeten? Nem sok utazási irodát találtam,aki oda utaztat. Korfu a másik lehetőség ezért szeretnénk a jobbat választani mindenképpen.Köszönöm a válaszod.
Ahogy már előttem többen is írták, mindegyik hely másért szép.
Lefkada: Ha vonzanak a gyönyörű tengerpartok akkor mindenképp ezt javaslom, de kisebb gyerekeknek annyira nem ideális. Amilyen színekben itt pompázik a tenger az valami elképesztő.
Thassos: Nyugodt kis sziget, dús zöld növénnyel, gyönyörű kis öblökkel.
Tolo: Nem ismerem, ide inkább azok mennek akiket a történelem érdekel, de szerintem a gyerekeket ez annyira nem vonza. (Busszal kicsit messze van)
Sarti: Családbarát hely, legideálisabb választás első útnak Görögországba.
Parga: Romantikus kis város, nagy hegyek, sok kirándulási lehetőség, változatos partok, idén ide megyek, remélem nem fogok csalódni benne.
Hogy ha meg végképp nem tudsz dönteni akkor nézegesd a google maps-on a képeket, és amelyik a legjobban tetszik. De így se tudsz dönteni ,mert mindegyik hely egyformán tetszik akkor válaszd azt ami olcsóbb.