Idén úgy döntöttünk,hogy Neos Marmarasra megyünk nyaralni,már le is foglaltuk az appartmannt a MOUSES-ben a 3. emeleten lesz -tengerre néző terasszal
Nagyon érdekelne a véleményetek erről a csoda falucskáról-anyut is vinni fogjuk-ő Kefalonia-fan és érdekelne a véleményetek,hogy el fogja-enyerni szerintetek a tetszését neki?Milyen ahhoz képest?
Illetve ami engem nagyon izgat az az,hogy melyik étterembe érdemes elmenni,van-e magyar nyelvű étlap,illetve milyenek az árak?Mi tavaly Paralian voltunk,nagyon jól éreztük magunkat,de ott nagyon sok a magyar és a Szerb vendég,akik hangoskodtak-de ettől függetlenül tetszett,és az árak sem voltak magasak.
Illetve a legfontosabb:tényleg igaz az,hogy valahol ott a környéken van PORTO CARRAS és hogy ott van egy csodás hotel komplekszum (képeket,és videót is láttam róla-valami mennyei) -és hogy ha átsétálunk oda be lehet menni és fürödni a szálloda medencéiben???EZ KOMOLY????
Az Athene aprtman 5 fős szállásáról kérnék tapasztalatokat:) Első sorban, hogy egy vagy két légterű, és a teraszos ajtó mivel bejárat is egyben, mivel záródik?
Kedves ÁGICA2! Mi tavaly voltunk a legalsó szinten az 5 fős apartmanban.
Ez az utca szintjétől lejjebb van, de ez nem zavaró.Két légterű, ajtóval, valamint mindegyiknek saját kijárata van a teraszra, egy üveges és egy zsalus ajtóval záródik. Az ajtón van függöny is, így nem kell mindig a zsalus ajtót zárni. Külön ablak nincs, de este a klímával lehűtöttük, így nem hiányzott, h. nyitva legyen. A terasz elég keskeny, de van egy kerti asztal is pár lépésre.
A teraszról a házak között lehet látni a tengert is.
A felszereltsége átlagos, a hálószobában levő pótágy csak kicsi gyereknek való.
A fürdő a zuhanytála hiánya miatt egy kicsit " viharvert".
Mi jól éreztük magunkat!
Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok.
Szia Sylvia75!
Neos Marmaras engem nagyon megfogott. Én imádtam ezt a helyet, azt biztos. Itt aztán tényleg elvétve találkozó magyarokkal. Csak annyi van, amennyit a Grand Tours ide szállít, na meg még néhány, aki egyénileg utazik és foglal itt szállát. Az biztos, hogy nincs elmagyarosodva. Nem is értem, hogy miért nem népszerűbb ez a hely? Pedig itt minden megvan, amire vágyhat az ember egy görögországi nyaralás során. Szerintem egyik leghangulatosabb hely a környéken. Egyetlen hátránya, hogy a szállástól eléggé messze esik mindkét strand. Minden esetre, szerintem érdemesebb a városi strandot választani. Ez Porto Carras irányában van. Sík terüleleten fekszik. Nem kell emelkedőket megmászni, hogy eljussál oda. Sokkal tisztább és kulturáltabb. A tenger gyönyörű. Vize kristálytiszta. Porto Carrasra mi is átmentünk. Ez az üdülőparadicsom tényleg csodálatos. Nagy élmény volt számomra. A kutya nem kérdezte meg túlünk, hogy mit keresünk ott. A mi csoportunkból is több fiatal megmártózott a medencében is.
Többször leírtam itt a fórumon, hogy ennyi kedves emberrel még sehol nem találkoztam, mint itt. Nekem nagyon csupa jó tapasztalatom és szép emlékem van erről a helyről.
#1978612013-01-20 18:31:33 Válasz a #197853. hsz-ra
Kedves Gudli
ÓÓÓÓÓ-nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat,nagyon aranyos vagy -nem is gondoltam,hogy ilyenkor-januárban fogok ilyen gyorsan választ kapni-ennek szívből örülök
NAGYON FELCSIGÁZTÁL Porto Carrassal-és el fogunk oda menni-ez már biztos -csak azt nem tudom,hogy kb. mennyi időre lehet ez a mi MOUSES appartmannunktól,illetve hogy ott vannak biztonsági őrök és figyelnek,hogy ki megy be,vagy csak megyünk,mintha ott nyaralnánk?-majd jól kiöltözünk,hogy azt higyjék, hogy nagy gazdagok vagyunk -és mintha semmi nem történne,bemegyünk egy nagy "KALIMERA" kíséretében
Van-e esetleg kedvenc éttermetek,ahová jártatok?Milyen árak vannak -a mienkéhez viszonyítva?
Nagyon köszönöm,hogy írsz nekem -ja...-és a legfontosabb -jöttök TI IS?????
Kedves sylvia75!
Én is olvastam itt a fórumon, hogy vannak biztonsági őrök, meg sorompó, meg belépődíjat kértek. Mi semmi ilyesmivel nem találkoztunk. Lehet, hogy nekünk szerencsénk volt. Kb egy, másfél órás séta, tempótól függően. Hidd el észre sem fogjátok venni az idő múlását, csak gyönyörködtök a látványban. A templomnál kell lemenni a partra és onnan már végig vezet az út a part mentén. Eltévedni sem lehet. Csodás oliva és pálmaligetek mellett haldtok majd el. Séta közben gyakran belegázoltunk a vízbe is. Annyira hívogató volt, na meg hűsitett is a nagy melegben. A bevezető sétányt végig pálmafák övezik. Vannak padok, ahová leülhettek pihenni és csak csodálni a tájat és a tengert.
Árakat sajnos nem tudok írni, mivel nem tavaly voltunk, de biztosan lesz valaki, aki majd friss információkkal szolgál árak tekintetében.
Szerintem nagyon jól döntöttetek, hogy Marmarast választottátok. Ide bármikor szívesen visszamennék. Sajnos ez nem az idén lesz.
Egyébként Ti mikor mentek?
#1978882013-01-20 21:40:14 Válasz a #197868. hsz-ra
Kedves Gudli
Köszönöm a válaszodat
Mi július 2-án megyünk egy hétre -MÁR NAGYON VÁROM!De addíg szeretnék mindent megtudni,hogy hová érdemes ekmenni és hogy hogyan is tervezzük pld pénzügyileg
Kíváncsi vagyok a látványre,mert Paralia is szép volt,de az tényleg nem olyan "Görögös" szerintem,de egyébként nagyon jó fakultatív programokon vettünk részt,ami kárpótolt mindenért.(Meteorák,Skiathos).
Paráliát Marmassal össze sem lehet hasonlítani. Ha Paráliát szépnek találtad, akkor garantálom, hogy ez gyögyörű lesz számodra. Marmaras három dombra épült település, ezért utcái szűkek, girbe-görbék. Néhol eléggé emelkedősek. Pont emiatt legtöbb helyen eléggé meredek a part, így aztán nem lehet bárhol fürödni a tengerben. Nagyon sok állandó lakosa van. Ha jól emlékszem, csütörtökön van piac a kikötőnél. Ez egy egész délelőttös elfoglaltság. Sok finomsággal találkozhatsz itt. Pl. termelői méz, olvabogyó széles választéka, fűszerek, stb. Friss zöldséget, zamatos gyümölcsöt itt érdemes venni. Persze aztán sok minden más is van. Ruhafélék, táskák és minden féle bazár. Minden esetre én imádtam!
#1979332013-01-21 19:05:52 Válasz a #197888. hsz-ra
Kedves sylvia!
Gondolom a Granddal mentek, mert ide csak ők utaztatnak. Az első este az idegenvezető hölgy mond majd két éttermet ahova érdemes járni, mert a Grandos utasoknak kedvezményt adnak, és talán ha jól emlékszem magyar étlap is van. Az egyik egy étterem talán "Neon", a másik inkább gyorsétterem. Az étteremben többször is ettünk, négyőnknek kb 40 euróból kijött, tisztességes mennyiséget adnak és még finom is. A gyorsétterem annyira nem jött be, ketchup-mustárral akart gyrost adni, ettől találtunk jobbat is. Mindkettő aközpontban van a kikötőnél.
A kirándulásokra autóbérlést mondanék, mert gyönyörű a félsziget, szinte minden települése látványos. Rengeteg szép part van.
Viszont gyalog is szép dolgokat láthattok. A Mouses eléggé a központban van, tőle balra a Nagy strand, jó kis sétával jobbra a Paradiso beach. Mi ide jártunk nekünk ez volt közelebb, nagyon szép tiszta,aprókavicsos part. Aztán ott a Kis öböl, nagy kavicsos de szép. A Nagy strandon túl van Porto Carras, mi csak a kikötőjében voltunk, de már az is elég látványos a hatalmas yachtokkal. A kikötőből mentünk át vízitaxival oda-vissza 10 euró volt/2fő.
Saját kedvencem a domboldalon lévő kis templom a város felett. Jó kis túra de nagyon szép panorámaképeket tudtunk készíteni innen.
Neos Marmaras nagyon szép görög város sok emelkedővel. Az árakról csak annyit mondanék, hogy 10-20%-kal drágább, mint Sarti, kivéve az éttermi árakat az kb ugyanannyi.
A főút mellett van egy nagy sárga supermarket, ott minden kapható, ez kb 1km a városközpontból.
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat,már alig vártam,hogy a mai nap véget érjen és ide tudjak jönni a géphez egy kicsit álmodozni..
mÉG AZ IS ÉRDEKELNE,HOGY ESTE TUDUNK-E ITT IS ÜZLETEKET NÉZEGETNI,MINT PLD pARALIÁN,MERT ANNAK IS MEG VOLT A SAját maga hangulata,azzal is olyan jól el lehetett ütni az időt -és vannak -e fiatalok azért,vagy inkább a közép- és idősebb korosztály az,aki ide jár???Porto Carras NAGYON-NAGYON IZGAT!!!!NAGYON SZERETNÉK OTT FÜRDŐZNI A MEDENCÉKBEN,de arra gondoltam,hogy miért is ne mennénk be a kapuján ennek a szállodakomlekszumnak,hiszen honnan tudnák az őrök,hogy mi nem ott nyaralunk?? viszünk magunkkal törölközőt és egy napot szeretnék én is gazdag lenni :DDD-CSODÁS képeket láttam erről a helyről ez egy külön világ -meg lehet-e ezt valóítani szerintetek???Van-e egyáltalán kapu,ahol be kell menni???Vagy hogyan képzeljük ezt el???
#1979442013-01-21 20:55:56 Válasz a #197936. hsz-ra
Szia!
Nagyon sok üzlet van, mindent megtalálhatsz! Többségük a kikötő körül. Nagyon hangulatos a belváros, esténként nagy a nyüzsi, Porto Carrasból is sokan átjárnak. Nem ritka esténként egy-egy Ferrari. Van mit nézni rendesen. Az üzletek sokáig nyitva vannak. Esténként különféle árusok lepik el a sétányt( pl. sült kukorica). Hétvégenként sok a görög akik vikendezni jönnek. Csütörtökönként piac nap van, mi sok mézet, olivát és zöldségeket vettünk. De van itt ruházat, háztartási cuccok, friss tengeri herkentyűk. Egy rák előttünk akart megszökni a vevőjétől, elég vicces volt.
Porto Carrasról nem sok mindent tudok mondani, mert mi csak este voltunk, de így is szép volt.
A strandjáról meg a medencéről én is hallottam már ezt is azt is.
Mi 2006-ban voltunk Porto Carrasba. Autóval mentünk be a szállodához. Kellett valamennyi belépőt fizetni a sorompónál, de utánna senki nem kérdezte, hogy honnan jöttünk. Igaz mi ott nem fürödtünk csak az étteremben ittunk.
Igen,tudom,hogy kell valami belépőt fizetni,de csak akkor ha vizitaxival mész,mert ez a szállodához visz-de én arra vagyok kíváncsi,hogy ha bemegyünk a szálloda terülketére-mi gyalog fogunk átmenni-akkor lehet-e fürödni a medencéiben ingyen???
Igen,tudom,hogy kell valami belépőt fizetni,de csak akkor ha vizitaxival mész,mert ez a szállodához visz-de én arra vagyok kíváncsi,hogy ha bemegyünk a szálloda terülketére-mi gyalog fogunk átmenni-akkor lehet-e fürödni a medencéiben ingyen???
Szia Sylvia!
Simán be lehet gyalogolni Porto Carras területére,senki nem fog szólni érte,pedig több biztonsági ember mellett elsétáltunk mi is.Több medencében fürödtünk,ha gondolod privátban küldök Neked fotókat.
Üdvözlettel:
Napfény