Hova utazzak?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198216 Üzenet linkje2013-01-28 15:34:14  Válasz a #198214. hsz-ra

Szia footy!

Én Milost ajánlanám, ha az egyéni szervezést vállaljátok! Nagyon sok, gyönyörű, homokos, lassan mélyülő strand van! Azért nem egy kihalt sziget, de van kevésbé felkapott sarka is. Mi például Poloniában voltunk, nos, ott szeptemberben kifejezetten nyugi volt.

Továbbá: és Kréta? Ott is lenne kedvedre való hely és ott is van kevésbé felkapott rész is.

Szintén sok strand van, köztük homokos, lassan mélyülő Korfun. De itt is érdemes körülnézni hová foglal az ember, mert vannak zsúfolt helyek és kevésbé zsúfoltak is.

Augusztus mindenképpen főszezon, olyankor iskolai szünet van minden európai országban, a görögök is akkor nyaralnak, szóval ha csendesebb, nyugodtabb időszakot szeretnétek, akkor legyen inkább szeptember eleje! Akkor kevesebben vannak és olcsóbb is. Mi mindig szeptemberben megyünk.
A tenger akkor még langyos (októberben sem hideg egyébként, de mi fürödtünk novemberben is). A szeptemberi nyaralás egyetlen hátránya, hogy este viszonylag korán sötétedik, ha valaki túrázni, bóklászni szeretne, akkor ezt figyelembe kell venni.

# 92
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198217 Üzenet linkje2013-01-28 15:45:14  Válasz a #198214. hsz-ra Előzmény #198214

Motorral voltunk icon_smile.gif
Ha repülővel mentek, akkor megnézhetitek a Lauda oldalát is. Ők mennek Karpathosra is.
A szállást a neten intéztem, de végül is nem az lett amit kinéztünk. Ugyanis kempingbe (ami ingyenes) mentünk volna Karpathos szigetén de sok lett volna a poggyász és ezért úgy döntöttünk, hogy helyben keresünk szállást. Szerencsénk volt, mert ahogy lejöttünk a komphajóról, egy idősebb úr szólított le minket és korrekt ajánlatot tett, ugyanis nekik a településen van a hoteljük. Így Pigadiaban maradtunk. Itt írtam róla: Karpathos-Rhodes 2010
Egyébként, mint pl. itt ezen a fórumon is írtam, a neten könnyedén el lehet intézni a szállás keresését. Itt találsz több hotel és apartman címet is: Dodekani szigetek-szállások
Karpathos esetében mindenképp be kell kalkulálni, hogy Pigadia-ban (ez a sziget fővárosa a maga 3,000 lakosával icon_smile.gif ) van csak valamekkora élet. A legtöbb helyen, bár ezek is nagyon szépek és érdekesek, esetleg csak egy tavernát vagy kis élelmiszerüzletet találhatsz csak.

# 93
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198219 Üzenet linkje2013-01-28 17:33:47  Re:

footy írta:
Esetleg tudsz másik irodát aki kínál oda utazást? Igazából Neckerman vagy Kuoni ajánlatokat nézegettük eddig, mert Grazból lenne az indulás repülővel és ez behatárolja a lehetőségeket.

Nézz körbe osztrák irodák kínálatában, mert igaz, hogy Mo-ról csak az Aeolus utaztat Karpathosra, de lehet, hogy Ausztriából más a kínálat. (Nem tudom, csak tipp.) Vagy saját szervezéssel közvetlen járat Bécsből.

Lefkosról azért még annyit tudnotok kell, hogy ha nem béreltek járművet, és csak (!) buszra hagyatkoztok, akkor korlátozott a mozgásteretek.
Ha ragaszkodtok a homokos parthoz, akkor Ammopi is szóba jöhet. (Lefkossal szemben van előnye és hátránya is, de erről majd mesélünk, ha Karpathos lenne befutó.)

Karpathoson egyébként szeptemberben tökéletes az idő, és meleg a tenger. Ha tehetitek, felejtsétek el az augusztust, gatyarohasztó hőség.

Ha a grazi induláshoz ragaszkodtok bármi miatt, akkor szűkítsd a kört, hogy egyáltalán milyen lehetőségek vannak onnan, úgy könnyebben tudunk mi is érveket mondani pro és kontra. Mielőtt kiválasztjátok a szigetet (vagy bármelyik nyaralóhelyet bárhol), én mindenképpen javaslom, hogy olvasgasd a megfelelő topikokat is, hogy lásd, azt kínálja-e a hely, amit ti kerestek.

# 94
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198229 Üzenet linkje2013-01-28 22:35:25  Válasz a #197961. hsz-ra Előzmény #197961

Szia pévi remélem emlékszel rám icon_wink.gif

Szia Papamaci!
Már hogyne emlékeznék! icon_biggrin.gif
Nem csodálom, hogy nem tudsz elszakadni Parga-tól. Nekem is nagy kedvencem. icon_smile.gif

# 95
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198363 Üzenet linkje2013-01-31 07:20:41 

sziasztok !

szerintetek ha van egy 410.000ft.-os keretem , abból hová lehetne utazni, 3 felnőtt és 1 gyerek ,2,5 éves,
az a baj hogy úgy látom a repülős utak nagyon megdrágultak, még a fapadosok is , ezerszer átnéztem a wizz árait, a
buszossal semmi bajom, csak amig kicsi addig nem tudom bevállalni a 24 órás buszos utat, (pl nei porit nézegettem )
már kínomban néztem bibionét is ,(mert az csak 8 óra busszal) persze görögo.jobb lenne
van tippetek ?? ötleteket várok ,
üdv
mindenkinek szép napot
gémike

# 96
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198371 Üzenet linkje2013-01-31 08:58:29  Válasz a #198363. hsz-ra Előzmény #198363

Ha ennyi a kereseted havonta akkor akár még Bora-Borára is ha ügyesen spórolsz. icon_biggrin.gif ,de ha ennyi a keret a nyaralásra akkor szerintem bármelyik görög szigetre el tudtak menni repülővel egy hétre. (Pl. Kréta, Rodosz, Korfu, stb.)
# 97
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198373 Üzenet linkje2013-01-31 09:31:29  Válasz a #198371. hsz-ra Előzmény #198371

szia !

sajnos nem a keresetem ennyi ,hanem ennyit szánunk a nyaralásra,
sajnos nem jön ki ennyi pénzből, nézegettem ,mivel ha a gyerek 2 éves
elmúlik a teljes rep.jegyet ki kell fizetni és a szállásból is csak ritkán adnak kedvezményt a szállodák, apartmannál meg a teljes árat kell fizetni utána.
megnéztem a wizz.-t is és a rep.jegy 280,000ft lenne .plusz az apartman
plusz a transzfer , biztosítás, kaja, szóval sanszos.
de ha te látsz ilyen olcsón akkor szólj .
üdv
gémike

# 98
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198374 Üzenet linkje2013-01-31 09:47:07  Válasz a #198373. hsz-ra Előzmény #198373

Bocsi, kicsit félre olvastam, még nagyon reggel van. icon_smile.gif
Irodával tényleg elég szűkös, egyénileg talán meg lehet oldani elő vagy utószezonban. Szállás az ugye rengeteg van a neten, repülőjegyekhez meg nem értek, de elég sűrűn lehet itt a fórumon is olvasni, hogy poton pénzért vesznek repülőjegyeket, de hogy ennek mi a mechanikája én nem tudom, mert nem szoktam repülőzni, de biztos lesz olyan ki tud majd ebben segíteni. icon_smile.gif

# 99
Matuska63
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198380 Üzenet linkje2013-01-31 12:40:53  Válasz a #198363. hsz-ra Előzmény #198363

Bár nem tudom mennyire hiperaktivok a gyermekeid, de én nem a 2,5 éves miatt aggódnék. Egyébként nézd meg azt az alfórumot, amelyikben utazás gyerekkel-van sok jótanácsot kapsz. Bár szerintem teljesen vállalható bármelyik gyerekkel autóbuszos út. Nei porit meg kisgyerekkel csak ajánlani tudom.
# 100
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198389 Üzenet linkje2013-01-31 16:51:10  Válasz a #198380. hsz-ra Előzmény #198380

szió

Nézegettem azt a fórumot is és sokan nem tanácsolják kicsi gyerekkel a hosszú utat. igazából állandóan jön megy , nem is tudom, tanácstalan vagyok, mert a nei pori csodálatos lehet (nézegettem a képeket, árban is megfelelő lenne , homokos part, játszó tér ,stb. )
egyszer a kalandozás travelnél megkérdeztem ott azt mondták 4 éves kor alatt nem nagyon szoktak gyerekeket vinni.
köszi
gémike

# 101
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198391 Üzenet linkje2013-01-31 17:01:28  Válasz a #198389. hsz-ra Előzmény #198389

Gémike!

Csak kérdezem autós út kizárva??
Mert úgy, szerintem menne, simán. icon_lol.gif

# 102
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198393 Üzenet linkje2013-01-31 17:03:52  Válasz a #198391. hsz-ra Előzmény #198391

szió

sajnos nincs autónk.
megnézem a linket.
üdv
gémike

# 103
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198396 Üzenet linkje2013-01-31 17:11:10  Válasz a #198363. hsz-ra Előzmény #198363

Gemike,
melyik hónapban szeretnétek menni?

# 104
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198398 Üzenet linkje2013-01-31 17:14:01 

még1 tipp:

Aeolusnál vannak repülős utak, ahol 12éven aluli gyermeknek ingyenes az apartman. Mi konkrétan Karpathost néztük (ott van ilyen), 2fő-10éj-augusztusban first minute mindennel 335K HUF lett volna. (majd 1x icon_rolleyes.gif )
Ja, és ez Lefkos, ezért ahogy Ian írta, járműbérlési ktg-gel kell számolni ...

A tervezett 410K tartalmazza a költőpénzt is, vagy 'csak' utazás-szállás?

# 105
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198408 Üzenet linkje2013-01-31 18:53:22  Válasz a #198363. hsz-ra Előzmény #198363

410-ből egy hét? sztem megoldható, egyedül időre van szükséged. időre, h megszervezed magadnak. ha ezt rászánod, biztos, h meg tudod oldani, ha nem... lehet akkor is, azt nem tudom.icon_biggrin.gif

szóval, 4 főre a repjegynek (nyárra) meg kell állnia 200-ból. feladott csomag nélkül szinte egészen biztos, de én nagyon hiszem, h még akkor is, ha feladtok egyet-kettőt.

bár ezt a csomagügyet okosan: mert wizznél 32 kiló mehet, ami mocsok sok. tehát érdemes egy jó nagy bőröndöt feladni (ha már mindenképpen kell feladott; de kisemberrel azért el tudom fogadni, ha kell, különben nem nagyon:D), mint két közepeset és mindjárt marad a zsebben 6875 pénz X 2. (azt pedig felejtsd el, h megnéztem, és ennyibe kerül. mert holnap meg nem ennyibe fog. ezt állandóan, folyamatosan figyelgetni kell. nyárra április-májusra várható a legjobb ár (remélem:D), utószezonra picit még tovább is érdemes lehet várni-igaz, ez csak utólag derül ki.icon_biggrin.gif). ja, és érdemes elkerülni a foglalási díjat, vmint a discount klub már egy utazásnál is megérné nektek. 10 euró off-ot ér, az nektek ugye 40X2= 80 euró, míg a klubtagsági kerül 30-ba, tehát 50 euró spór.

szállás 4 főre saját foglalásban pl. krétán
: ez például szept. 7-14 48e, de visszamondhatóban is mindössze 68e :

https://www.booking.com/hotel/.....5cec72e4X1

itt pedig voltam én is, 40 euró volt négy felnőttnek júliusban. kizárt, h ennél több lenne szeptemberben, sőt...

https://www.plakiaslimani.gr/olive.htm

ez tehát össz-vissz. nagyságrendileg 250e. maradt tehát 160e, uszkve 530 euró, ezt kell beosztanod kajára és közlekedésre. biztosítást pedig neten köss, rendre itt a legolcsóbb.
ha pedig inkább nem transzferelnél, hanem bérelnél kocsit, h lássatok is vmit esetleg, akkor az egy hétre szeptemberben max. 140 juróból meglenne, tehát akár még az is simán kigazdálkodható. (tipp: autotrip.gr)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 31 32 33   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu