Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 6616
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198136 Üzenet linkje2013-01-26 17:22:02  Válasz a #198132. hsz-ra

Értem. Én nem voltam még ott, csak ismerősöm mesélte, és kicsit fura volt, mert én eddig még olyan parttal nem találkoztam Görögországban ahol "víziőr" dolgozott. icon_smile.gif
# 6617
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198138 Üzenet linkje2013-01-26 19:15:03  Válasz a #198136. hsz-ra Előzmény #198136

A Platia amos-ra mehetsz nyugodtan, senki nem fog kifütyülni,ha 10-11 óra körül odaérsz valószínű hogy csak ti lesztek lenn.
# 6618
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198146 Üzenet linkje2013-01-27 00:55:16  Válasz a #198134. hsz-ra Előzmény #198134

Tomi!
Naná, hogy visszahúz a szívem, ez minden görög szigettel így van, ha én nyertem volna a lottó 2 milliárdját, már rég ott élnék valamelyiken icon_smile.gif

# 6619
Kefi86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198166 Üzenet linkje2013-01-27 15:51:06 

Szia Hidalgo!

A három jegyért (Bp-Pisa, Pisa- Kefalonia, Kefalonia- Miláno) 28e Ft-ot fizettem, nekem ez jelentette a jó árat (ugyan én csak 1 főre foglaltam, és a Miláno- Bp járat jegyárait várom, hogy olcsóbbak legyenek-arra mondjuk figyelj, hogy vszínű, hogy el kell töltenetek Milánóban egy éjszakát, mert csak másnap reggel jönnek haza gépek- a jelenlegi menetrendek szerint).
Ha mondjuk valaki egy hétre tud menni ennyiért szerintem akkor meg pláne megéri, nekem ez most sajnos nem fér bele az időmbe...

Kónyu! A kép alapján valóban magaddal viszed "az egész háztartást", így neked nem reális kézipoggyásszal történő rohangálás, igazad van, mert néha nekem is eszembe jut, hogy mennyivel jobb lenne, ha nálam lenne a törölközőn kívül bármi...(ha a fránya anyagiak nem játszanának közre, szerintem nagyestélyit is vinnék magammal- soha nem lehet tudni alapon...icon_razz.gif) Ha pedig lottó5ösöm lenne, már rég egy panziónak lennék a tulaja (már ki is néztem, hogy hol kéne állnia- természetesen kilátással a tengerre), és sok-sok szuper programot szerveznék az idelátogatóknak:)

Úgy látom, egyre többeknek realizálódik a nyaralás, mindenkinek jó utat kívánok !! Platia Ammost pedig nem kihagyni, valóban megbabonáz a hely szelleme:)

# 6620
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198293 Üzenet linkje2013-01-30 10:05:27 

Sziasztok!
Idén lesz az esküvőnk és sok-sok gondolkodás után úgy néz ki, hogy Kefalóniát választottuk nászútnak.
Két utazási iroda van Veszprémben, akikkel repülővel tudnánk Kefalóniára utazni, ezek ajánlatai között szerepelnek: Lassi, Skala, Katelios és Svoronata településekre lehetne menni. Ezek közül Lassiról és Skaláról már olvastam itt a fórumon, de a másik két településről nem találok információt. Ezért kérném a segítségét annak, aki már volt ott, hogy ajánlja-e ezeket, mit lehet tudni róluk, milyen típusú helyek (nyüzsgős vagy nyugodt).

A másik kérdésem, bár ez egyén függő, de hátha segít a válaszotok:
Gondolkodunk, hogy megéri-e a hotelt választani félpanzióval (még sose voltunk), vagy inkább az apartman és egyéni ellátás. Kinek van tapasztalata mindkettővel kapcsolatban, mit ajánlatok? Megmondom őszintén, eddig azért nem mentünk hotelba, mert én jobban szeretem, ha a tengerpart mellett vacsorázhatok, akár minden este máshol. De azért mégiscsak nászútra megyünk, hátha a félpanzió jobb választás.
Igyekeztem olyat kérdezni, amit nem találtam meg vagy nagyon nehéz rákeresni, nehogy megkapjam a magamét icon_smile.gif
Köszönöm előre is a segítségeteket!

# 6621
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198296 Üzenet linkje2013-01-30 10:42:46  Válasz a #198293. hsz-ra Előzmény #198293

Szia!

Szerintem Katelios hangulatos kis település. Hosszú homokos-aprókavicsos parttal és a part mentén, a főutcán éttermek sorakoznak. Nem olyan nagy a nyüzsi, de itt is van minden. Mi csak egy délutánt töltöttünk itt, de nekem tetszett. Melyik iroda szervez ide utat?

# 6622
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198297 Üzenet linkje2013-01-30 10:46:14  Válasz a #198293. hsz-ra Előzmény #198293

Félpanziót szerintem nem éri meg választani. Sokkal jobb, ha szabadon kiválasztod, hogy éppen melyik este melyik tavernába ültök be vacsizni. Óriási a kínálat, félpanzió mellett is elcsábulnátok. icon_wink.gif
# 6623
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198299 Üzenet linkje2013-01-30 10:56:16 

Kedves pordanniki!
Köszönöm a gyors reakciót és a választ! icon_smile.gif Veszprémben az Anna Tourist szervez ide utat, ez egy kis iroda, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak sajnos. Én is úgy gondolom, hogy a félpanzió nem éri meg annyira, mert ha már ki van fizetve, akkor vagy nem megyünk máshova, csak ott eszünk, vagy pedig máshol eszünk, akkor pedig pénzkidobás. Esetleg egy reggeli még belefér a félpanzió helyett... bár a fánkot nem hagynám ki icon_biggrin.gif eddig minden nyaraláskor ez volt a reggelink icon_biggrin.gif

# 6624
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198303 Üzenet linkje2013-01-30 11:23:12  Válasz a #198299. hsz-ra Előzmény #198299

Az Unitravel, Personal tours és IBUSZ ajánlatait nézted már?
# 6625
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198305 Üzenet linkje2013-01-30 11:34:21 

Vagy esetleg ott van még az Aeolus is, ők is repülővel utaztatnak.
# 6626
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198306 Üzenet linkje2013-01-30 11:39:21 

Az Ibuszt néztem, az van Veszprémben, náluk van Svoronata, Lassi meg Skala, jó áron. A többi iroda amit említettél, nincs nálunk. Jobban szeretnék személyesen bemenni az irodába a kérdéseimmel, de ha az általad említett irodáknál jobb ajánlatokat találok, akkor lehet, hogy megkockáztatom az internetes foglalást. Meg is nézem őket, köszi icon_smile.gif
# 6627
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198312 Üzenet linkje2013-01-30 12:27:31 

tothrita írta:
A többi iroda amit említettél, nincs nálunk. Jobban szeretnék személyesen bemenni az irodába a kérdéseimmel

Léteznek az úgynevezett utazásközvetítő irodák (a köznyelvben ezeket is utazási irodákként ismerjük). Náluk egy helyen vannak összegyűjtve különböző irodák ajánlatai (nyilván, akikkel szerződtek), ugyanolyan felvilágosítást kell tudniuk adni, és ugyanannyiért tudsz foglalni, mintha a főirodában tennéd. Ha esetleg kevésbé tájékozottak, akkor telefonon kérnek segítséget icon_smile.gif, és annyi lehet még a hátrány (nem tudom, mind így működik-e), hogy a foglalást a központi irodán keresztül ejtik meg (ez kicsit időigényesebb lehet), de ebből neked semmi hátrányod nem származik. Biztos van ilyen Veszprémben is, csak kis utánajárást igényel.

Egyre figyelj: ha találsz ilyet, ne vedd készpénznek, amit mondanak! Anno én kíváncsiságból egy másik megyeszékhelyen mentem be egy ilyenbe, és kérdeztem görög útról. Három iroda prospektusát nyomták az orrom alá (nagy duzzogva), holott a polcon láthatóan volt még többféle is...

# 6628
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198313 Üzenet linkje2013-01-30 12:35:47 

Szóval úgy gondolod, hogy ha bemegyek egy olyan irodába, ahol pl. a neten nincs fent, hogy Kefalóniára is utaztatnak, akkor lehet, hogy szerencsével járok és mégis tudnak ajánlatot adni, csak nem igen reklámozzák? Akkor teszek egy próbát, köszi!
# 6629
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198314 Üzenet linkje2013-01-30 13:09:15 

tothrita írta:
Szóval úgy gondolod, hogy ha bemegyek egy olyan irodába, ahol pl. a neten nincs fent, hogy Kefalóniára is utaztatnak, akkor lehet, hogy szerencsével járok és mégis tudnak ajánlatot adni, csak nem igen reklámozzák? Akkor teszek egy próbát, köszi!

Nem egészen. icon_smile.gif Itt van pl. EZ. Náluk van Kefalónia, ügyes netes kereséssel simán ki tudod szűrni, melyik iroda ajánlatát közvetíti (esetleg saját-e). (Ha nézegeted az utakat, akkor idővel már simán menni fog szállás alapján, melyik irodáé, mert Kefalónia még olyan, ahová nem utaztat boldog-boldogtalan. icon_smile.gif)

Aztán van olyan iroda is, amelyiknek nincs netes oldala.

És még van az a lehetőség, hogy a korábban felsorolt irodák (Aeolus és társai) honlapján megnézed a vidéki partnerirodák listáját, és oda beballagsz. Ha nincs fent ilyen listájuk, akkor egy e-mail/telefon, és elárulják, van-e Veszprémben közvetítőjük.

S persze játszik még a magánszervezés is.

# 6630
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198315 Üzenet linkje2013-01-30 13:13:36  Válasz a #198313. hsz-ra Előzmény #198313

A nagyobb irodák ajánlatai mind fent vannak a weboldalaikon is, elérhetőségekkel. Itt pontosabb információkat lehet találni, mintha közvetítő irodákon keresztül érdeklődsz. Ha kérdésed lenne, nyugodtan hívd fel a kinézett utazási iroda központi irodáját és ott biztosan segítenek. Vagy e-mailben is tudsz érdeklődni. Tapasztalataim szerint így sokkal megbízhatóbb információkhoz lehet jutni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 441 442 443 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu