Sziasztok még új vagyok nálatok.
Olyan kérdéem lenne hogy kb mennyi dinára van szükség hogy át menjünk Macedónián esetleg ebben tudna vki segiteni?/mert hogy olvasom az eurot nem fogadják el/
Többször volt szó Macedon tankolás,hol,hogy,kártya,lpg,stb,ez a hivatalos része,oldala a témának.
Példa,ami engem érdekel:ultra dízel,visa kártya pipa be=több tucat hely,de +wifi már csak 3 találat (Kumanovo,Gevgelija),napi árlista-ma az ultra dizel jet=az eurodizellel 71,50 denár
Makpetrol honlapja
#1989902013-02-13 21:03:27 Válasz a #198948. hsz-ra
A kártyás fizetés esetén azért a valóság sokszor felülírja a honlapon lévő információt, belefutottam már olyan esetbe, hogy az autópálya kihajtónál lévő táblán is, a kútoszlopokon is ott volt az elfogadható kártyák felsorolása, aztán a kutas mégis azt közölte, hogy kártya nyema
Ahogy nem hatotta meg a mutogatás a kirakott kártyák képeire, úgy gondolom, hogy a honlap mutogatása sem fogja meghatni
#1989962013-02-14 11:40:35 Válasz a #198990. hsz-ra
Ez azért történt meg, mert külföldi voltál neki.. A szerb lettél volna tudtál volna fizetni kártyával.... Szeretik azt mondani hogy nem jó a terminál, hogy fizess euróval, mert akkor jól letudnak húzni...
Velem is történt még anno az első utaim során , beálltam tankolni aztán kérdezte a kutas hogy mivel akarok fizetni mert a kártyaleolvasó nem jó csak a dajcsmárka ... Na akkor levettek.. Következő évben direkt oda mentem megint, de nem mondtam meg hogy mivel tankolok, majd miután betöltöttem az üzemanyagot bementem fizetni és megint elkezdték mondani hogy a terminál nem jó fizessek márkával... Erre megfordultam kifele nagyot köszönve az ingyen tankolást mert nekem nincs márkám.... Hirtelen egyből megjavult...
Üdv mindenkinek!
Ha minden jól megy, augusztus 4-5 körül indulunk Parga-ra nyaralni autóval. Kb 10-12 éjszakára kempingezni. Két felnőtt, két gyerek. Mivel egy autó nem autó, így ha valaki még megy akkor és arra, esetleg társulhatnánk.
Sziasztok ! Szép napot mindenkinek !
Egy illetve két kérdésem lenne , remélem tudtok nekem válaszolni :
Macedoniában a pályán illetve benzinkúton lehet-e euróval esetleg bankkártyával fizetni ? ( tavaly Boszniában tudtam )
Ha nem , akkor hol lehet pénzt váltani , mert úgy tudom itthon nem lehetséges ?
Személyi igazolvánnyal átengednek a szerb, macedón illetve a görög határon ?
#1991792013-02-23 12:22:03 Válasz a #199177. hsz-ra
Szia Kvu!
Ismét előkerülnek a tavalyról maradt, szépen lerágott csontok! Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál, és lassan indul a szezon így nem azt válaszolom, amit kellene(olvass vissza kicsit lécci!!!), hanem szépen, türelmesen válaszolok sorban:
1, "Macedoniában a pályán illetve benzinkúton lehet-e euróval esetleg bankkártyával fizetni?"
A pályán most nem lehet euróval fizetni, csak denárral, vagy kártyával. Kártyás tapasztalatok nem nagyon vannak, érzésem szerint a szezon kezdetéig Szerbiához hasonlóan ki fogják dolgozni a hivatalosan is az Eurós fizetést, ezért érdemes lesz figyelni az első fecskék visszajelzéseit.
Benzinkutakon hivatalosan nem lehet euróval fizetni, a kutassal kell egyezkedni, ő szabja meg az árfolyamot, kivéve a SRB-MAC határon a Casinó melletti kutat, ahol euróban is ki vannak írva az árak. Magán véleményem, hogy nem érdemes euróban fizetni, hanem elsősorban kártyával, másodsorban denárral. Szintén magánvéleményem, hogy nem érdemes a határon tankolni, nekem nagyon bevált a SRB-MAC határtól 15 kilométerre levő viszonylag új RT Petrol nevű kút. Ennek gyönyörű a környezete, lehet egy kicsit pihenni, gyereket futtatni, és egy picivel olcsóbb is.
A kártya el nem fogadásról keringenek rémhírek, de saját tapasztalatom szerint a nagyobb, színvonalas kutakon annyi az esélye annak, hogy nem fogadják el a kártyát, mint itthon.
2, "Ha nem , akkor hol lehet pénzt váltani , mert úgy tudom itthon nem lehetséges"
Itthon tényleg nem könnyű váltani, állítólag van 1-2 hely, ahol lehet. Az SRB-MAC határ macedón oldalán én nem szívesen állnék meg, de ott van pénzváltó. Nekem még van egy kevés denárom, az elég lesz a kapukra egy pár évig, ha nem javasolják valamiért a kártyás fizetést, a tankolás pedig kártya.
3, "Személyi igazolvánnyal átengednek a szerb, macedón illetve a görög határon ?"
Igen, átengednek évek óta, simán, gond nélkül, a gyerekeket is, több éve személyivel megyünk, már nincs is útlevelünk.
#1991812013-02-23 12:30:20 Válasz a #199164. hsz-ra
Ha igaz, amit a cikkben írnak az ásotthalmi átkelőről, akkor (amennyiben átadják időben, és 0-24 órás lesz) az nagyban megkönnyítheti az utazást a "nehéz napokon". Úgy olvasom, hogy csak 8 km kerülő lesz, de a szerbek még nincsenek készen a csatlakozó úttal.